Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Oleellista kai tuossa uutisessa oli että Kiinassakin tartuntamäärät ovat taas nousussa, jopa siinä määrin että siitä on pakko kertoa muillekin.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kyllä, alle 40 vuotiaiden joukossahan tuo korona nyt eniten leviää. Syinä tosiaan rokottamattomuus ja myös "huoleton" elämäntapa. Minä en ole nähnyt mitään luotettavia lukuja rokotusten antamasta suojasta tartuntaa vastaan, mutta se on tehty selväksi, että vahvaa suojaa ei oikein saa, valitettavasti. Tarkoitatko, että molemman rokotukset saaneet saavat altistustilanteissa tartunnan 10 kertaa harvemmin kuin rokottamattomat ja 3 kertaa harvemmin kuin yhden rokotteen saaneet?
     
  3. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tuo 30 % on mielenkiintoinen tieto, koska mediassa puhutaan aina 80-90 prosentista. Varmasti niissä mainitaan, että se koskee vakavan taudin muodostumista, mutta minulle ja varmaan suurimmalle osalle ihmisistä on muodostunut samalla kuva, että rokote suojaa 80-90 prosenttisesti tartunnaltakin. En ole kertaakaan kuullut kehotusta, että tule ottamaan rokote, saat 30 % epätodennäköisemmin tartunnan. Ja ennen kuin joku alkaa viisastelemaan, niin kyllä, myös nuorten kannattaa silti ottaa rokote, koska 2. annos nostaa suojatasoa myös tartuntojen suhteen merkittävästi.

    Jo keväällä 2020 tiedettiin, että korona on vaarallinen erityisesti vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville. Rokotteita tarvittiinkin erityisesti näiden ryhmien suojaamiseen. Nyt kun vanhukset ja riskiryhmäläiset on jo hyvin suurelta osin rokotettu, kuolemien määrä tulee pysymään matalalla tasolla aiempaan verrattuna. Eli nyt pystytään elämään ilman merkittäviä rajoituksia, koska sillä ei enää ole liian suurta hintaa menetettyjen ihmishenkien muodossa.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tosiaan näyttäisi siltä, että koronakuolemat ovat matalalla tasolla, tosin joka ikinen kuolema on liikaa. Yhteiskuntaa ei pistetä kiinni flunssakuolemienkaan takia, joten on oltava kuolemien määrälle taso, joka "siedetään". Tämän lisäksi on kuitenkin muitakin korona-ongelmia. Rokotuksista huolimatta korona ajaa ihmisiä sairaalahoitoon ja erityisesti tehohoito kuormittaa terveydenhuoltojärjestelmää, pahimmillaan jopa uhkaa romahduttaa sen. Onneksi emme ole Suomessa tällä hetkellä tässä tilanteessa, mutta deltavariantin leviäminen entisestään tai jokin uusi pahempi variantti voivat muuttaa tilanteen. Sitten on vielä long-Covid, jonka seurauksia ei kunnolla edes tiedetä.

    Itselläni on lohduton olo. Viruksen uudet variantit ovat tulleet koko pandemian ajan vesittämään pandemien tukahduttamisyritykset. Ehkä viiden vuoden päästä päästään takaisin "normaaliin". Siihen asti kärsimme tätä typerryttävän kyllästyttävää koronataistelua. Jos oikein huonosti käy, niin tulee jokin supervariantti, joka tappaa koko ihmiskunnan rangaistukseksi siitä, miten olemme tätä planeettaa riistäneet.
     
  5. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Olet niin oikeassa.
    71 tartuntaa yli miljardin ihmisen maassa on niin epäuskottava, että sitä ei voi ketään tervejärkinen uskoa. Korona on jyllännyt nyt ympäri maailmaa jo yli vuoden ja ihmeellisesti Kiina on alun tartuntojen jälkeen säästynyt koronalta lähes täysin. Ainakaan Suomen lehdistö ei ole lähes vuoteen kirjoittanut mitään Kiinan tautitilanteesta. Kuulostaa niin käsittämättömiltä valeuutisilta, että kukaan ei voi niitä uskoa. Ihmetyttää miksi uutisointi Kiinan osalta on näin ollut?
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Osittain eri mieltä. Kuolemien ja tehohoitotarpeen määrät on saatu laskemaan kyllä, mutta se on vain terveydenhuollollinen välitön näkemys. Lopulta se valtava hintalappu tulee kuitenkin long covid -saikuttajista ja -eläkeläisistä.

    Siksi nuortenkin olisi syytä ottaa rokote, jotta jos tartunnan saa, niin koronan sairastaisi vain lievänä. Rokotteet on minusta sinänsä ollut valtava menestys ja niiden antama suoja on hyvä. Ongelma on vain siinä, miten niitä on saatu jaeltua ja miten niitä on otettu.

    Tästä ei saatu aikaan isorokko-tyyppistä menestystarinaa. Se kertoo muuttuneista "minulla on oikeus muttei velvollisuuksia" -yhteiskunnista, maapallon ylikansoittumisesta, liiallisesta matkustamisesta ja välittömän tiedonvälityksen tehokkuudesta myös disinformaation levittämisessä. Ikävä kyllä, nämä riskit oli nähtävissä jo 2020 keväällä.
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Public Health England Surveillance Report:

    Rokotteen suojateho delta-variantilla (1. annos / 2. annos)

    - Oireista, mutta ei vakavaa infektiota vastaan: 35 % / 79 %
    - Vakavaa tautia vastaan: 80 % / 96 %
     
  8. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Käsittääkseni isorokkorokotuksia annettiin kuitenkin kymmeniä vuosia ja taudin hävittämiseen meni jotain sata vuotta. Että näin reilun puolen vuoden rokotuksien jälkeen aika outoa verrata isorokkoon jota vastaan taisteltiin kuitenkin vuosikymmeniä.
     
    IlkkaP tykkää tästä.
  9. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Tämän tyyppinen mutuilu ei käy. "Vitun pölö", "tervejärkiset uskomiset", "ihmeellisesti säästynyt", "valeuutinen", "kukaan ei voi uskoa" ja "ihmetyttää uutisointi" ei ole perusteltua kommentointia.

    Vaikken Ilta-puluja kummoisina uutislähteinä pidäkään, tuossa yhteydessä puhuttiin "kotoperäisistä koronavirustartunnoista" joka rajaa luultavasti luvuista jotain pois, mitä se tarkoittaakaan jätän niille joita asia kiinnostaa.
    Julkiset statistiikat ilmoittavat "aktiivisten tapausten" määrän olevan 4. päivä 1240 kpl. Statistiikkaa voi katsella vaikka täältä (worldometers.info).

    Kiinan tavoista toimia pandemian uhan alla voi lukea osapuilleen kaikista varteenotettavista uutislähteistä, jotka kattavat koko maailman asioita. Mutta sanotaanko että heille on helpompaa sulkea 11 miljoonan ihmisen kaupunki kokonaan, kuin vaikka suomessa sulkea yhtään mitään, ja suurkaupunkeja oli viime kuulemani mukaan ollut yli vuoden suljettuna.

    Tuo alkuperäinen uutinen oli muuten Reutersin tuotantoa.
    Viimeisin Reutersin päivitys löytyy tästä ja samassa yhteydessä myös todetaan ettei Kiina laske tartuntalukuunsa oireettomia tapauksia, mutta nekin luvut kuitenkin löytyvät.
     
  10. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Toi worldometers ei kerro totuutta Kiinan tilanteesta. Tuon mukaan Suomessa on enemmän tapauksia kuin Kiinassa! :) Ja Kiina on antanut oman "virallisen" uutisen Reutersille joka julkaisee tämän.

    MODE/EDIT: Lähteitä, tietoa ja dataa väitteiden tueksi, vähemmän MuTua, mielipidettä ja oletuksia. Etenkin tässä ketjussa.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 06.08.2021
  11. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Itsellä tehoste pfiseria keskiviikkona pistokohta arka tälläkin kertaa ja pieni kovempi väsymys otto päivän iltana. Mielestäni rokote kyllä kannattaa näitten hyötyjen valossa ottaa. Kävin seuraavana päivänä salilla kuten ekan rokotuksenkin jälkeen niin asettui tuo pieni arkuus lihaksessa. Muutaman viikon päästä olisi kesäloma ulkomaille, mutta pitää seurata tilannetta mitä teen matkan suhteen (kohdemaassa pienempi ilmaantuvuus kuin suomessa).
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2021
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Itse saan tokan parin viikon päästä eikä ensimmäisestä tullut mitään oireilua. Kyllähän se kannattaa ottaa mutta toki on ihmisiä jotka ei sitä saa ottaa terveydellisistä syistä. Itsellä olisi matka Thaimaaseen joulukuussa, saas nähdä miten käy. Jengiä kuolee siellä ilmeisesti tällä hetkellä pilvin pimein.....
     
  13. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Eipä tuossa matkustamisessa pitäisi pahemmin omalle kohdalle olla riskiä, jos on molemmat rokotteet. Vaikka sen koronan sattuisi saamaan rokotuksista huolimatta, niin mitä todennäköisimmin se olisi erittäin mieto tai jopa huomaamaton kahden piikin jälkeen. Itse silti aion välttää matkustelua vielä varmaan ainakin pari vuotta.
     
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Ei tulisi mieleenikään matkustaa jonnekin etelän (kehitys)maahan. Pelkkä ajatus, että joutuisin olemaan karanteenissa jossakin kreikkalaisessa hotelissa kesäkuumalla, tuo mieleeni 80-luvun kauhuelokuvat.
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  15. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Oma reissu pohjois-Italiaan, tasan 14 vrk tuosta 2 piikistä kannassa näkynee 5 pv:n päästä tuo 2:s rokote.
     
  16. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Tämähän on ihan varteen otettava riski, eli jos tartunnan saa niin miten kohdemaassa sitä käsitellään ja miten pääsee palaamaan kotiin. Lennoille ei koronapositiivisia oteta, ja mahdollisesti valvotussa karanteenissa ei ole varmaan kovin kivat fiilikset.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
  18. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Sain viime torstaina toisen rokotteen ja kyllä on ollut hurjat oireet sen jälkeen. Nivelet, selkä, lihakset ja pää oli sumussa 3 päivää. Nyt säryt on lähtenyt mutta väsymys ja sumu on jatkunut. Hiukankin kun sykkii töissä niin ihan lopen uupunut. Toivottavasti kroppa palutuisi pian normaaliksi, kuulin muutamalta tutulta että heillä oireet keski melkein pari viikkoa tokan rokotuksen jälkeen, molemmat sai Pfizerin niin kuin minäkin.

    Lisään vielä että alilämpöä oli kanssa pari päivää, 34,9-35,1.
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2021
  19. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Mä en huomannu Pfizerin piikeissä muuta eroa kuin että ekan piikin jälkeen oli olkalihas päivän kipeä ja tokan jälkeen pari päivää. Kaksi kertaa kestoiset oireet siis.
     
  20. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Ihan eri kokemus kuin minulla.
    Mulla oli tuo sama Pfizer-rokote molemmilla kerroilla. Ensimmäisestä tuli käsi kipeäksi muutaman päivän ajaksi ja turvotusta pistoksen kohdalla. Toisesta rokotteesta ei tullut oikein mitään. Jos oikein puristelin ja vaivasin kättä tuona samana iltana, löysin pistoskohdan paikkeilta pientä arkuutta, seuraavana päivänä en enää mitään.

    Aika yksilöllistä tuntuu olevan. Oma "kaverit kertoo" fiilis on että useammalla jäi oireet pieniksi, kuin olisi ollut kunnolla kipeänä.