Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 473
  Saadut tykkäykset:
  252
  Oleellista kai tuossa uutisessa oli että Kiinassakin tartuntamäärät ovat taas nousussa, jopa siinä määrin että siitä on pakko kertoa muillekin.
   
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 489
  Saadut tykkäykset:
  469
  Kyllä, alle 40 vuotiaiden joukossahan tuo korona nyt eniten leviää. Syinä tosiaan rokottamattomuus ja myös "huoleton" elämäntapa. Minä en ole nähnyt mitään luotettavia lukuja rokotusten antamasta suojasta tartuntaa vastaan, mutta se on tehty selväksi, että vahvaa suojaa ei oikein saa, valitettavasti. Tarkoitatko, että molemman rokotukset saaneet saavat altistustilanteissa tartunnan 10 kertaa harvemmin kuin rokottamattomat ja 3 kertaa harvemmin kuin yhden rokotteen saaneet?
   
 3. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 118
  Saadut tykkäykset:
  181
  Tuo 30 % on mielenkiintoinen tieto, koska mediassa puhutaan aina 80-90 prosentista. Varmasti niissä mainitaan, että se koskee vakavan taudin muodostumista, mutta minulle ja varmaan suurimmalle osalle ihmisistä on muodostunut samalla kuva, että rokote suojaa 80-90 prosenttisesti tartunnaltakin. En ole kertaakaan kuullut kehotusta, että tule ottamaan rokote, saat 30 % epätodennäköisemmin tartunnan. Ja ennen kuin joku alkaa viisastelemaan, niin kyllä, myös nuorten kannattaa silti ottaa rokote, koska 2. annos nostaa suojatasoa myös tartuntojen suhteen merkittävästi.

  Jo keväällä 2020 tiedettiin, että korona on vaarallinen erityisesti vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville. Rokotteita tarvittiinkin erityisesti näiden ryhmien suojaamiseen. Nyt kun vanhukset ja riskiryhmäläiset on jo hyvin suurelta osin rokotettu, kuolemien määrä tulee pysymään matalalla tasolla aiempaan verrattuna. Eli nyt pystytään elämään ilman merkittäviä rajoituksia, koska sillä ei enää ole liian suurta hintaa menetettyjen ihmishenkien muodossa.
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 489
  Saadut tykkäykset:
  469
  Tosiaan näyttäisi siltä, että koronakuolemat ovat matalalla tasolla, tosin joka ikinen kuolema on liikaa. Yhteiskuntaa ei pistetä kiinni flunssakuolemienkaan takia, joten on oltava kuolemien määrälle taso, joka "siedetään". Tämän lisäksi on kuitenkin muitakin korona-ongelmia. Rokotuksista huolimatta korona ajaa ihmisiä sairaalahoitoon ja erityisesti tehohoito kuormittaa terveydenhuoltojärjestelmää, pahimmillaan jopa uhkaa romahduttaa sen. Onneksi emme ole Suomessa tällä hetkellä tässä tilanteessa, mutta deltavariantin leviäminen entisestään tai jokin uusi pahempi variantti voivat muuttaa tilanteen. Sitten on vielä long-Covid, jonka seurauksia ei kunnolla edes tiedetä.

  Itselläni on lohduton olo. Viruksen uudet variantit ovat tulleet koko pandemian ajan vesittämään pandemien tukahduttamisyritykset. Ehkä viiden vuoden päästä päästään takaisin "normaaliin". Siihen asti kärsimme tätä typerryttävän kyllästyttävää koronataistelua. Jos oikein huonosti käy, niin tulee jokin supervariantti, joka tappaa koko ihmiskunnan rangaistukseksi siitä, miten olemme tätä planeettaa riistäneet.
   
 5. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  198
  Olet niin oikeassa.
  71 tartuntaa yli miljardin ihmisen maassa on niin epäuskottava, että sitä ei voi ketään tervejärkinen uskoa. Korona on jyllännyt nyt ympäri maailmaa jo yli vuoden ja ihmeellisesti Kiina on alun tartuntojen jälkeen säästynyt koronalta lähes täysin. Ainakaan Suomen lehdistö ei ole lähes vuoteen kirjoittanut mitään Kiinan tautitilanteesta. Kuulostaa niin käsittämättömiltä valeuutisilta, että kukaan ei voi niitä uskoa. Ihmetyttää miksi uutisointi Kiinan osalta on näin ollut?
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 390
  Saadut tykkäykset:
  621
  Osittain eri mieltä. Kuolemien ja tehohoitotarpeen määrät on saatu laskemaan kyllä, mutta se on vain terveydenhuollollinen välitön näkemys. Lopulta se valtava hintalappu tulee kuitenkin long covid -saikuttajista ja -eläkeläisistä.

  Siksi nuortenkin olisi syytä ottaa rokote, jotta jos tartunnan saa, niin koronan sairastaisi vain lievänä. Rokotteet on minusta sinänsä ollut valtava menestys ja niiden antama suoja on hyvä. Ongelma on vain siinä, miten niitä on saatu jaeltua ja miten niitä on otettu.

  Tästä ei saatu aikaan isorokko-tyyppistä menestystarinaa. Se kertoo muuttuneista "minulla on oikeus muttei velvollisuuksia" -yhteiskunnista, maapallon ylikansoittumisesta, liiallisesta matkustamisesta ja välittömän tiedonvälityksen tehokkuudesta myös disinformaation levittämisessä. Ikävä kyllä, nämä riskit oli nähtävissä jo 2020 keväällä.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 489
  Saadut tykkäykset:
  469
  Public Health England Surveillance Report:

  Rokotteen suojateho delta-variantilla (1. annos / 2. annos)

  - Oireista, mutta ei vakavaa infektiota vastaan: 35 % / 79 %
  - Vakavaa tautia vastaan: 80 % / 96 %
   
 8. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 406
  Saadut tykkäykset:
  201
  Käsittääkseni isorokkorokotuksia annettiin kuitenkin kymmeniä vuosia ja taudin hävittämiseen meni jotain sata vuotta. Että näin reilun puolen vuoden rokotuksien jälkeen aika outoa verrata isorokkoon jota vastaan taisteltiin kuitenkin vuosikymmeniä.
   
  IlkkaP tykkää tästä.
 9. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  148
  Tämän tyyppinen mutuilu ei käy. "Vitun pölö", "tervejärkiset uskomiset", "ihmeellisesti säästynyt", "valeuutinen", "kukaan ei voi uskoa" ja "ihmetyttää uutisointi" ei ole perusteltua kommentointia.

  Vaikken Ilta-puluja kummoisina uutislähteinä pidäkään, tuossa yhteydessä puhuttiin "kotoperäisistä koronavirustartunnoista" joka rajaa luultavasti luvuista jotain pois, mitä se tarkoittaakaan jätän niille joita asia kiinnostaa.
  Julkiset statistiikat ilmoittavat "aktiivisten tapausten" määrän olevan 4. päivä 1240 kpl. Statistiikkaa voi katsella vaikka täältä (worldometers.info).

  Kiinan tavoista toimia pandemian uhan alla voi lukea osapuilleen kaikista varteenotettavista uutislähteistä, jotka kattavat koko maailman asioita. Mutta sanotaanko että heille on helpompaa sulkea 11 miljoonan ihmisen kaupunki kokonaan, kuin vaikka suomessa sulkea yhtään mitään, ja suurkaupunkeja oli viime kuulemani mukaan ollut yli vuoden suljettuna.

  Tuo alkuperäinen uutinen oli muuten Reutersin tuotantoa.
  Viimeisin Reutersin päivitys löytyy tästä ja samassa yhteydessä myös todetaan ettei Kiina laske tartuntalukuunsa oireettomia tapauksia, mutta nekin luvut kuitenkin löytyvät.
   
 10. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 906
  Saadut tykkäykset:
  215
  Toi worldometers ei kerro totuutta Kiinan tilanteesta. Tuon mukaan Suomessa on enemmän tapauksia kuin Kiinassa! :) Ja Kiina on antanut oman "virallisen" uutisen Reutersille joka julkaisee tämän.

  MODE/EDIT: Lähteitä, tietoa ja dataa väitteiden tueksi, vähemmän MuTua, mielipidettä ja oletuksia. Etenkin tässä ketjussa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 06.08.2021
 11. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  31
  Itsellä tehoste pfiseria keskiviikkona pistokohta arka tälläkin kertaa ja pieni kovempi väsymys otto päivän iltana. Mielestäni rokote kyllä kannattaa näitten hyötyjen valossa ottaa. Kävin seuraavana päivänä salilla kuten ekan rokotuksenkin jälkeen niin asettui tuo pieni arkuus lihaksessa. Muutaman viikon päästä olisi kesäloma ulkomaille, mutta pitää seurata tilannetta mitä teen matkan suhteen (kohdemaassa pienempi ilmaantuvuus kuin suomessa).
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2021
 12. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 906
  Saadut tykkäykset:
  215
  Itse saan tokan parin viikon päästä eikä ensimmäisestä tullut mitään oireilua. Kyllähän se kannattaa ottaa mutta toki on ihmisiä jotka ei sitä saa ottaa terveydellisistä syistä. Itsellä olisi matka Thaimaaseen joulukuussa, saas nähdä miten käy. Jengiä kuolee siellä ilmeisesti tällä hetkellä pilvin pimein.....
   
 13. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  378
  Saadut tykkäykset:
  81
  Eipä tuossa matkustamisessa pitäisi pahemmin omalle kohdalle olla riskiä, jos on molemmat rokotteet. Vaikka sen koronan sattuisi saamaan rokotuksista huolimatta, niin mitä todennäköisimmin se olisi erittäin mieto tai jopa huomaamaton kahden piikin jälkeen. Itse silti aion välttää matkustelua vielä varmaan ainakin pari vuotta.
   
 14. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 274
  Saadut tykkäykset:
  284
  Ei tulisi mieleenikään matkustaa jonnekin etelän (kehitys)maahan. Pelkkä ajatus, että joutuisin olemaan karanteenissa jossakin kreikkalaisessa hotelissa kesäkuumalla, tuo mieleeni 80-luvun kauhuelokuvat.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 15. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  31
  Oma reissu pohjois-Italiaan, tasan 14 vrk tuosta 2 piikistä kannassa näkynee 5 pv:n päästä tuo 2:s rokote.
   
 16. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 406
  Saadut tykkäykset:
  201
  Tämähän on ihan varteen otettava riski, eli jos tartunnan saa niin miten kohdemaassa sitä käsitellään ja miten pääsee palaamaan kotiin. Lennoille ei koronapositiivisia oteta, ja mahdollisesti valvotussa karanteenissa ei ole varmaan kovin kivat fiilikset.
   
 17. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 497
  Saadut tykkäykset:
  454
 18. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 906
  Saadut tykkäykset:
  215
  Sain viime torstaina toisen rokotteen ja kyllä on ollut hurjat oireet sen jälkeen. Nivelet, selkä, lihakset ja pää oli sumussa 3 päivää. Nyt säryt on lähtenyt mutta väsymys ja sumu on jatkunut. Hiukankin kun sykkii töissä niin ihan lopen uupunut. Toivottavasti kroppa palutuisi pian normaaliksi, kuulin muutamalta tutulta että heillä oireet keski melkein pari viikkoa tokan rokotuksen jälkeen, molemmat sai Pfizerin niin kuin minäkin.

  Lisään vielä että alilämpöä oli kanssa pari päivää, 34,9-35,1.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2021
 19. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 406
  Saadut tykkäykset:
  201
  Mä en huomannu Pfizerin piikeissä muuta eroa kuin että ekan piikin jälkeen oli olkalihas päivän kipeä ja tokan jälkeen pari päivää. Kaksi kertaa kestoiset oireet siis.
   
 20. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  148
  Ihan eri kokemus kuin minulla.
  Mulla oli tuo sama Pfizer-rokote molemmilla kerroilla. Ensimmäisestä tuli käsi kipeäksi muutaman päivän ajaksi ja turvotusta pistoksen kohdalla. Toisesta rokotteesta ei tullut oikein mitään. Jos oikein puristelin ja vaivasin kättä tuona samana iltana, löysin pistoskohdan paikkeilta pientä arkuutta, seuraavana päivänä en enää mitään.

  Aika yksilöllistä tuntuu olevan. Oma "kaverit kertoo" fiilis on että useammalla jäi oireet pieniksi, kuin olisi ollut kunnolla kipeänä.