Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Olipas pitkä postaus kertomatta ollenkaan mistä leffassa on kyse... itsellä tuo on vielä katsomatta, vaikka ostin sen kyllä torstaina, jotenkin en vaan ole ehtinyt. Mutta, siis se mistä tässä leffassa on kyse on Kiinan ja Japanin välisestä sodasta juuri toisen maailmansodan kynnyksellä. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1937, ja joukko Kiinan tasavallan sotilaita joutuu puolustautumaan ylivoimaista vihollista vastaan... Kiinassa ei ole unohdettu Japanin hyökkäystä ja sitä miten he sitten kiinalaisia valtaamillaan alueilla kohtelivat joten siinä lienee jo hyvä syy miksi tällaisia leffoja tehdään.
    Laitetaas tähän teaseri vielä lopuksi, ei spoilaa paljoakaan:
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2021
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 469
    Saadut tykkäykset:
    1 217
    Nyt en ihan ymmärrä. Siis tuosta ei saanut mielestäsi kuvaa elokuvasta? Minä ainakin sain sen verran, että leffa on tuskin Maltalle sijoittuva romanttinen komedia. Yhtään enempää en kaipaa. Mr Burks suositteli ja ainakin minulle se riitti.
    Sinun mistä leffassa on kyse, voit hyvin laittaa spoleri tageihin.
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Juu, kyseinen nimimerkki kirjoittaa arvostelut yleensä pahemmin paneutumatta perinteiseen juonikuvioon, mutta arvosteluista saa silti varsin hyvät monella tavalla, ja näin kävi tälläkin kertaa.
     
  4. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 213
    Saadut tykkäykset:
    1 022
    Voi voi, kaikki on taas niin paljon hankalampaa...

    Juonen julkituonti ei lukeudu allekirjoittaneen prioriteetteihin tähän viestiketjuun kirjoittaessa. Pääpaino on lähinnä tunteissa joita elokuva on mahdollisesti onnistunut synnyttämään tai sitten ei, fyysisen levyjulkaisun toteutuksen ohella. Nyt mainitusta elokuvasta nousseen tunneryöpyn julkituontiin käytin maallisesta vaelluksestani ehkä nanosekunnin, joka on siinä muodossa, kirjoitusvirheineen päivineen, jollaisena fiiliksiä ylipäätään jaksoin pikkutunneilla summata.

    Kuka tietää, vaikka vielä joskus jaksaisi panostaa sata lasissa ihan oikeaan arvosteluun, joka toisi tyydytystä myös juonikuvausta kaipaaville.
     
    KILLPATRICK ja Snafu68 tykkäävät tästä.
  5. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Richard Jewell (2019)
    Clint "Itäpuun" ohjaama tositapahtumiin perustuva elokuva henkilöstä, joka ensin nostettiin sankariksi tämän estettyä Atlantan olympialaisissa yleisötilaisuuteen asetettua pommia aiheuttamasta suurempia henkilövahinkoja, ja jota FBI myöhemmin alkoi epäillä kyseisen pommin asettajaksi.

    Aika erikoinen wannabe -lainvalvoja ilmeisesti kyseinen häiskä, ellei totuutta ole aivan mahdottomasti venytetty. Joka tapauksessa hyvin tehty leffa varsin mielenkiintoisesta aiheesta ja tapauksesta, ja siitä kuinka asiat mediassa ja ylipäätään julkisuudessa voivat keikahtaa varsin nopeasti päälaelleen ja edestakaisin. Virheellisillä vihjeillä ja uutisilla voi olla suuri vaikutus yksilön elämään.

    Varsin onnistunut draamaelokuva, sanoisin: ***½/*****.
     
  6. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Pyhinä on tullut katseltua kotimaista.

    Ensilumi (2020)
    , iTunes
    Kertomus Iranilaisen perheestä odottelemassa turvapaikkapäätössä vastaanottokeskuksessa Suomessa. Lapset ovat jo ehtineet integroitua yhteiskuntaan, käyvät suomenkielistä koulua. Vanhemmilla ei sen sijaan ole hanttihommia kummempia töitä. Elokuvan ohjannut Hamy Ramezan on itse aikanaan saapunut Iranista pakolaisena Suomeen ja kyseessä on kaverin esikoispitkäelokuva. Elokuva on ihan lämminhenkinen, joskin jotain turhaa juonentynkää on mukana lyhyessä (1h18min) elokuvassa. Hyvä alku pitkille elokuville kuitenkin ja elokuva pisti hiukan miettimään joidenkin asioiden mielekkyyttä turvapaikkahakuprosessissa.
    3/5.

    Tuntematon Mestari (2018), TV1. Katsottavissa Yle Areenassa 30.4.2021 asti.
    Klaus Härön kertomus vanhevan taidekauppiaan viimeisestä isosta diilistä. Oikeastaan elokuvassa on enemmän kyse em. kauppiaan perhesuhteista. Tarina oli hiukan turhan ennalta aavistettava, mutta paikoin elokuva oli jopa hiukka jännittävä. Helsinki näyttäytyy tässä kauniina. Jos haluaa katsoa vaihteeksi kotimaista niin tämä on oikein oiva, ei pakollisia persekohtauksia tai taiteellisuutta. Sujuva tarina ja mukaansatempaava elokuva kaikenkaikkiaan.

    Tästä jäin miettimään ohjaajan sukunimeä. Onko tuo suomalainen tai ruotsalainen nimi? Aina tuon on kuullut lausuttavan ihan suomalaisittain [härö], vaikka herra Härö on suomenruotsalainen jolloin tuon voisi kai lausua [häär'öö]?
    4/5
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 746
    Saadut tykkäykset:
    481
    Men in Black: International (2019)
    https://www.imdb.com/title/tt2283336/
    Uusin tuotos elokuvasarjaan, katsottu Netflixistä.
    Vaihteeksi erinomainen ja ei niin ilmiselvä juoni loppua lukuunottamatta.
    4/5

    T: Vesku
     
  8. terppa666

    terppa666 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    50
    Burkitsvillen hehkutuksen saattelemana astelin tänään paikalliseen Prismaan ja nappasin tuon The Eight Hundredin mukaani.
    Tämä oli kyllä teknisesti huippuluokkaa niin kuvan kuin äänenkin puolesta, muuten julkaisu ei kehuja saa...ei ekstroja ei valikkoja vaan leffa lähtee välittömästi pyörimään kielivalinnan jälkeen. Ei myöskään ns. memorytoimintoa :(
    Elokuva itsessään oli kyllä siinä hyvän ja loistavan välimaastossa, itseäni hieman häiritsi yli dramatisoidut kohtaukset hidastuksineen ja hehkutuksineen mutta vain hieman ja ei pilannut elokuvakokemusta milläänlailla. Vaikka leffa kestääkin n.150min se ei ole lainkaan puuduttava eikä pitkäveteinen vaan jaksaa kantaa koko kestonsa ajan. Tätä voi varauksetta suositella jos sotaelokuvat kiinnostaa.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Risen (2016)
    Lähinnä ajankohtaisuussyistä tuli katsottua tämä BD juuri nyt. Ihan OK elokuva mielestäni, ja ehkä tosiaan hiukan eri näkökulmasta kerrottu tapahtumat kuin yleensä. Joseph Fiennes onnistui roolissaan aivan kelvollisesti. ***/*****.
     
  10. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Cold Pursuit (2019) TV2

    Urheiluruudun jälkeen telkkarin juontajatäti kertoi kakkosella alkavan Liam Neesonin tähdittämä kostojännäri. No mikäs siinä, ei tässä muutakaan katseltavaa ole mielessä.

    Että oli huono elokuva.

    Ymmärsin kyllä, että jonkinlaista tyylittelyä yriteltiin, mutta vajavaisuuksia oli vain liikaa. Tökeröä ohjaamista ja tarinan kerrontaa. Kyllä tällaisissa elokuvissa sentään joku taso pitää olla..

    1,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2021
  11. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Erittäin opettava kokemus katsoa leffoja joista piti tulla kokonaisia elokuvasarjoja, uusia francineja, mutta floppasivat pahasti:

    - Jupiter Acsending
    - Mortal Engines
    - Dredd
    - Pacific Rim

    Etenkin kaksi ensimmäistä ovat sellaisia joiden maailmoihin on laitettu hurjat rahat, mutta sitten koko muu touhu on todella sekavaa. Sääli. Mortal Enginessä esim. nämä kaupungit liikkuvat todella nopeasti ja epärealistisesti. Luulisi että juuri tuollaiseen olisi panostettu. Dredd maailma olisi aivan maagisen kiinnostava, mutta ei, tehdään ihan super yksinkertainen ampumisraina. Pacific Rim aloitti hyvin, mutta sitten ei ollut suuntaa.

    Jupiter Acsending olisi parhaimmillaan voinut olla yksi kaikkien aikojen sci-fi-sarjoista, mutta kun ei... huoh... oli vaikka mitä palapelin palasia: liskoihmisistä pyramideihin, ihmisen istuttamiseen ja jalostamiseen, suuria sukua avaruudessa, planeettoja, avaruusaluksia, mutta kun ei... jopa selkeitä Harry Potter elementtejä, nekin onnistuttu mokaamaan :/
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Se olisi hienoa. :)
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tarkoitit varmaankin franchiseja? Pakko huomauttaa kun ei ole edes eka kerta... :rolleyes:
     
  14. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Going in Style (2017)
    Ei tämä mitään taidetta ollut, mutta kertaalleen katsottava tarina eläkeläisistä joita pankki puijaa ja joiden eläkkeen maksu loppuu... Yrittävät korjata tilanteen suorittamalla laittoman käteisnoston omasta pankkikonttoristaan pistoolein varustautuneina..

    Ehkäpä **½ tai ***/***** olisi oma arvosanani. Menetteli, koska näyttelijät onnistuivat ihan kivasti vaikka vastoinkäymistarina ja siitä revitty huumori ei nyt ihan hirveän hienoa tai ihmeellistä ehkä ollutkaan.
     
  15. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Kyllä puhun elokuvasarjoista. Nyt muuten mukava tarjous, Apple TV -> kaikki Harry Potterit 4K:na, muut herkut... 30 € ja 8 elokuvaa.
     
  16. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    The Skeleton Key (2005)
    Piti katsella "300" HD DVD:nä, mutta ei onnistunut: Levy oli "mädäntynyt" ja kuva pätki ja jysähti jumiin. Sen sijaan valitsin hyllystäni The Skeleton Key -HD DVD:n, jonka kanssa ei ollut pienintäkään ongelmaa:

    Katsoin tuon ekan kerran vuonna 2009, ja elokuvan edetessä alkoi vähitellen muistua juonen kulku mieleen. Ihan kelpo leffahan tuo, ei isommin valittamista muuten kuin sen osalta, että miten tarina päättyi eli miten päähenkilölle kävi.. ***/*****.
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    The Invasion (2007)
    Joskus vuonna 2009 tuli katsottua tämä, ja nyt heti uudelleen...Eipä ole hääppöisiä arvosteluja tälle aikanaan annettu esim. IMDb:ssä, mutta mielestäni ihan OK leffa silti. Lienee painolastina se, että kyseessä on "re-make" antiikkisesta kulttileffasta. Tällä kertaa onneksi myöskin HD DVD (combolevy) jolta sen katsoin oli käyttökelpoisessa kunnossa.. Loppu oli tavallaan onnellinen, riippuu tosin näkökulmasta, jos ihan tarkkoja ollaan.. asioilla kun on hyvät ja huonot puolensa. ***/*****. Samaa mieltä olin vuonna 2009.
     
  18. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 746
    Saadut tykkäykset:
    481
    Tomb Raider (2018)
    https://www.imdb.com/title/tt1365519/
    Alicia Wikanderin tähdittämä uudisversio kaikkien tunteman haudanryöstäjän alusta.
    Muuten vissiin OK, mutta "varusteet" vielä hitusen vaillinaiset.
    2,5/5
    Edit: katsottu Maxivisionboksin SeeNoMoren kautta 720p:nä.

    T: Vesku
     
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 703
    Saadut tykkäykset:
    352
    The Ten Commandments (1956)

    Melkoisen aikansa elänyttä paksua potaskaa, jähmeän teatraalista ja julistuksellista paatosta. Liikaa sisäkohtauksia ankeissa lavasteissa ja loputonta jankkaamista. Muutamat erikoistehostetrikit ja joukkokohtaukset ovat edelleen suht vaikuttavia. Saman aikakauden spektaakkeleista valitsen koska tahansa mieluummin Ben-Hurin tai Spartacuksen.
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 746
    Saadut tykkäykset:
    481
    Riker tykkää tästä.