Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Terminator 3. On kyllä mainettaan parempi filmi. En tiijä miksi kaikki aina haukkuu. Eka terminator minkä näin elokuvissa. Ja on se Claire Danes vaan hotti nuorena. Tosin meillä on vaan 3kk ikäeroa.
   
 2. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 261
  Saadut tykkäykset:
  421
  Kiinan sotahistorian osittainenkin tuntemus on eduksi puhuttaessa modernin elokuvan vakuuttavimpiin filmauksiin lukeutuvan The Eight Hundred (2020) sisällöstä vaikuttuessa, joka suorastaan tulvii kuvatun kätkettyä symboliikkaa sellaisella vimmalla, ettei sen täysimääräinen sisäistäminen tunnu edes teoreettisesti mahdolliselta ensimmäisestä katselukokemuksesta toipuessa. Kahden ja puolen tunnin mittainen matka helvetistä valoon on alusta aina viimeiseen ponnistukseen täynnä kaoottista kärsimystä ja menetystä mittasuhteissa mikä on koettava itse.

  On todella työlästä löytää kritisoitavaa filmauksesta, joka onnistuu yllättäen välttämään valtaosan genrensä stereotyyppisimmistä elokuvallisista sudenkuopista ja kulutetuimmista kliseistä, vaikka tämän tasoinen tuotanto, Kiinan kaltaisen talousdiktatuurin rahoituksella, tokkopa voisi toteutua sivuuttamatta kansallisaatteen glooriaa sen täydellä voimalla, jossa 800 onnistuu perustavanlaatuisesti.

  Kokonaisuutena elokuva on yksinkertaisesti ilmaistuna upeasti hallittu aina pääkuvauksesta lavasteisiin ja positiivisesti yllättävään CGI:n hyödyntämiseen asti, eikä käytännössä mikään osa-alue tunnu päälle liimatulta saati väärällä tapaa tarkoituksen hakuiselta, vaikka tietyiltä osin dramaturgia voisi olla ajoittain uskottavampaa, erityisesti vastapuolena nähtäviä Japanilaisia kuvattaessa, näin yhtenä esimerkkinä.

  Se missä määrin elokuva sortuu esim. taiteellisiin vapauksiin, autenttisten tapahtumien tulkinnan osalta, on sitä vastoin varsin vaivatonta sivuuttaa, kun sen on kerran nähnyt. Ja juuri se tekee tästä myös katkeransuloista. Liekö arveluttavampaa kuin kansojen lähihistorian kipukohtia käsittelevä massoille suunnattu vahva audiovisuaalinen signaali, jonka takana mahdollisesti toimivien tahojen perimmäisiä pyrkimyksiä voi näinä aikoina vain arvailla? Harvoin, jos koskaan, tiliä omista synneistä ollaan valmiita tekemään koko kansan edessä (etenkään uskottavasti) budjettiin tuijottamatta ja tietoisesti riskeeraamalla "kulttuurin kustannuksella". Sanomattakin selvää, että samasta tulokulmasta tarkasteltuna kritisoitavaa löytynee jokaisen valtion taholta, joka on sotaa harjoittanut ja jälkipolville sen tapahtumista viihdettä tuottanut.

  Muodollisuuksista huolimatta elokuva onnistuu olemaan enemmän kuin osiensa summa, ja kohdentaa kritiikki juuri sinne minne kuuluu: sotaan ja sen hulluuteen, missä kaikki on lopulta vain politiikkaa ja menetetty elämä maljapuheissa unohtuvaa toistoa...

  Tämä on pakko katsoa vähintään kahdesti, niin runsaasti sisäistettävää on saatu minuuttimäärään mahtumaan. Näin ainakin allekirjoittaneen kohdalla, joka näki elokuvan nyt ensimmäisen kerran.

  Kotimainen sinisädejulkaisu (muista milloin viimeksi on dvdcompare:ssa ollut vastaava status?) menee heittämällä sisään kuvateknisesti parhaiden blu-ray:en kärkikastiin, ja se on paljon sanottu. Lisämateriaaleja ei ole, mutta kaikki muu on kultaa kuvanpakkauksesta hulppeaan bittivirtaan, jota ei ole pihtailtu eikä jätetty optimoimatta enempää kuin esim. värimäärittelyä, jolla on luotu massiiviset määrät lisä uskottavuutta ajankuvan (tai paremmin mielikuvan) tukemiseksi. Äänimaailma on avara ja täynnä alati sinkoilevia selkeästi erottuvia yksityiskohtia sekä dynaamisesti huoliteltuja efektejä, jotka kuitenkaan ei huuhdo alleen dialogia, jota kuullaan runsaasti näinkin toiminnallisen sotaelokuvan infernossa.

  Yksi asia kuitenkin nousee jälleen ylitse muiden, ja se on suomenkielinen tekstitys. Tämän jälkeen olisi vaikea kuvitella edes harkitsevansa katsoa elokuvaa esim. englanninkielisellä vastaavalla, niin paljon esitys vaatii huomiota osakseen, eikä tilannetta ainakaan helpota se tosiasia, että kiinaa puhutaan paljolti verkkaiseen tyyliin, vaikkei mistään espanjan kielen ilotulituksen kaltaisesta voidakaan puhua. Niin tai näin, antoisin 13 € sijoitus elokuvaan miesmuistiin.

  [​IMG]


  Edit. Trailerin lisääminen jäi sattuneista syistä vain yritykseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2021
  Snafu68 ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 3. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Olipas pitkä postaus kertomatta ollenkaan mistä leffassa on kyse... itsellä tuo on vielä katsomatta, vaikka ostin sen kyllä torstaina, jotenkin en vaan ole ehtinyt. Mutta, siis se mistä tässä leffassa on kyse on Kiinan ja Japanin välisestä sodasta juuri toisen maailmansodan kynnyksellä. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1937, ja joukko Kiinan tasavallan sotilaita joutuu puolustautumaan ylivoimaista vihollista vastaan... Kiinassa ei ole unohdettu Japanin hyökkäystä ja sitä miten he sitten kiinalaisia valtaamillaan alueilla kohtelivat joten siinä lienee jo hyvä syy miksi tällaisia leffoja tehdään.
  Laitetaas tähän teaseri vielä lopuksi, ei spoilaa paljoakaan:
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2021
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 742
  Saadut tykkäykset:
  706
  Nyt en ihan ymmärrä. Siis tuosta ei saanut mielestäsi kuvaa elokuvasta? Minä ainakin sain sen verran, että leffa on tuskin Maltalle sijoittuva romanttinen komedia. Yhtään enempää en kaipaa. Mr Burks suositteli ja ainakin minulle se riitti.
  Sinun mistä leffassa on kyse, voit hyvin laittaa spoleri tageihin.
   
 5. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Juu, kyseinen nimimerkki kirjoittaa arvostelut yleensä pahemmin paneutumatta perinteiseen juonikuvioon, mutta arvosteluista saa silti varsin hyvät monella tavalla, ja näin kävi tälläkin kertaa.
   
 6. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 261
  Saadut tykkäykset:
  421
  Voi voi, kaikki on taas niin paljon hankalampaa...

  Juonen julkituonti ei lukeudu allekirjoittaneen prioriteetteihin tähän viestiketjuun kirjoittaessa. Pääpaino on lähinnä tunteissa joita elokuva on mahdollisesti onnistunut synnyttämään tai sitten ei, fyysisen levyjulkaisun toteutuksen ohella. Nyt mainitusta elokuvasta nousseen tunneryöpyn julkituontiin käytin maallisesta vaelluksestani ehkä nanosekunnin, joka on siinä muodossa, kirjoitusvirheineen päivineen, jollaisena fiiliksiä ylipäätään jaksoin pikkutunneilla summata.

  Kuka tietää, vaikka vielä joskus jaksaisi panostaa sata lasissa ihan oikeaan arvosteluun, joka toisi tyydytystä myös juonikuvausta kaipaaville.
   
  KILLPATRICK ja Snafu68 tykkäävät tästä.
 7. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Richard Jewell (2019)
  Clint "Itäpuun" ohjaama tositapahtumiin perustuva elokuva henkilöstä, joka ensin nostettiin sankariksi tämän estettyä Atlantan olympialaisissa yleisötilaisuuteen asetettua pommia aiheuttamasta suurempia henkilövahinkoja, ja jota FBI myöhemmin alkoi epäillä kyseisen pommin asettajaksi.

  Aika erikoinen wannabe -lainvalvoja ilmeisesti kyseinen häiskä, ellei totuutta ole aivan mahdottomasti venytetty. Joka tapauksessa hyvin tehty leffa varsin mielenkiintoisesta aiheesta ja tapauksesta, ja siitä kuinka asiat mediassa ja ylipäätään julkisuudessa voivat keikahtaa varsin nopeasti päälaelleen ja edestakaisin. Virheellisillä vihjeillä ja uutisilla voi olla suuri vaikutus yksilön elämään.

  Varsin onnistunut draamaelokuva, sanoisin: ***½/*****.
   
 8. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Pyhinä on tullut katseltua kotimaista.

  Ensilumi (2020)
  , iTunes
  Kertomus Iranilaisen perheestä odottelemassa turvapaikkapäätössä vastaanottokeskuksessa Suomessa. Lapset ovat jo ehtineet integroitua yhteiskuntaan, käyvät suomenkielistä koulua. Vanhemmilla ei sen sijaan ole hanttihommia kummempia töitä. Elokuvan ohjannut Hamy Ramezan on itse aikanaan saapunut Iranista pakolaisena Suomeen ja kyseessä on kaverin esikoispitkäelokuva. Elokuva on ihan lämminhenkinen, joskin jotain turhaa juonentynkää on mukana lyhyessä (1h18min) elokuvassa. Hyvä alku pitkille elokuville kuitenkin ja elokuva pisti hiukan miettimään joidenkin asioiden mielekkyyttä turvapaikkahakuprosessissa.
  3/5.

  Tuntematon Mestari (2018), TV1. Katsottavissa Yle Areenassa 30.4.2021 asti.
  Klaus Härön kertomus vanhevan taidekauppiaan viimeisestä isosta diilistä. Oikeastaan elokuvassa on enemmän kyse em. kauppiaan perhesuhteista. Tarina oli hiukan turhan ennalta aavistettava, mutta paikoin elokuva oli jopa hiukka jännittävä. Helsinki näyttäytyy tässä kauniina. Jos haluaa katsoa vaihteeksi kotimaista niin tämä on oikein oiva, ei pakollisia persekohtauksia tai taiteellisuutta. Sujuva tarina ja mukaansatempaava elokuva kaikenkaikkiaan.

  Tästä jäin miettimään ohjaajan sukunimeä. Onko tuo suomalainen tai ruotsalainen nimi? Aina tuon on kuullut lausuttavan ihan suomalaisittain [härö], vaikka herra Härö on suomenruotsalainen jolloin tuon voisi kai lausua [häär'öö]?
  4/5
   
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Men in Black: International (2019)
  https://www.imdb.com/title/tt2283336/
  Uusin tuotos elokuvasarjaan, katsottu Netflixistä.
  Vaihteeksi erinomainen ja ei niin ilmiselvä juoni loppua lukuunottamatta.
  4/5

  T: Vesku
   
 10. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  46
  Burkitsvillen hehkutuksen saattelemana astelin tänään paikalliseen Prismaan ja nappasin tuon The Eight Hundredin mukaani.
  Tämä oli kyllä teknisesti huippuluokkaa niin kuvan kuin äänenkin puolesta, muuten julkaisu ei kehuja saa...ei ekstroja ei valikkoja vaan leffa lähtee välittömästi pyörimään kielivalinnan jälkeen. Ei myöskään ns. memorytoimintoa :(
  Elokuva itsessään oli kyllä siinä hyvän ja loistavan välimaastossa, itseäni hieman häiritsi yli dramatisoidut kohtaukset hidastuksineen ja hehkutuksineen mutta vain hieman ja ei pilannut elokuvakokemusta milläänlailla. Vaikka leffa kestääkin n.150min se ei ole lainkaan puuduttava eikä pitkäveteinen vaan jaksaa kantaa koko kestonsa ajan. Tätä voi varauksetta suositella jos sotaelokuvat kiinnostaa.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 11. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Risen (2016)
  Lähinnä ajankohtaisuussyistä tuli katsottua tämä BD juuri nyt. Ihan OK elokuva mielestäni, ja ehkä tosiaan hiukan eri näkökulmasta kerrottu tapahtumat kuin yleensä. Joseph Fiennes onnistui roolissaan aivan kelvollisesti. ***/*****.
   
 12. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Cold Pursuit (2019) TV2

  Urheiluruudun jälkeen telkkarin juontajatäti kertoi kakkosella alkavan Liam Neesonin tähdittämä kostojännäri. No mikäs siinä, ei tässä muutakaan katseltavaa ole mielessä.

  Että oli huono elokuva.

  Ymmärsin kyllä, että jonkinlaista tyylittelyä yriteltiin, mutta vajavaisuuksia oli vain liikaa. Tökeröä ohjaamista ja tarinan kerrontaa. Kyllä tällaisissa elokuvissa sentään joku taso pitää olla..

  1,5/5
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2021
 13. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Erittäin opettava kokemus katsoa leffoja joista piti tulla kokonaisia elokuvasarjoja, uusia francineja, mutta floppasivat pahasti:

  - Jupiter Acsending
  - Mortal Engines
  - Dredd
  - Pacific Rim

  Etenkin kaksi ensimmäistä ovat sellaisia joiden maailmoihin on laitettu hurjat rahat, mutta sitten koko muu touhu on todella sekavaa. Sääli. Mortal Enginessä esim. nämä kaupungit liikkuvat todella nopeasti ja epärealistisesti. Luulisi että juuri tuollaiseen olisi panostettu. Dredd maailma olisi aivan maagisen kiinnostava, mutta ei, tehdään ihan super yksinkertainen ampumisraina. Pacific Rim aloitti hyvin, mutta sitten ei ollut suuntaa.

  Jupiter Acsending olisi parhaimmillaan voinut olla yksi kaikkien aikojen sci-fi-sarjoista, mutta kun ei... huoh... oli vaikka mitä palapelin palasia: liskoihmisistä pyramideihin, ihmisen istuttamiseen ja jalostamiseen, suuria sukua avaruudessa, planeettoja, avaruusaluksia, mutta kun ei... jopa selkeitä Harry Potter elementtejä, nekin onnistuttu mokaamaan :/
   
 14. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Se olisi hienoa. :)
   
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Tarkoitit varmaankin franchiseja? Pakko huomauttaa kun ei ole edes eka kerta... :rolleyes:
   
 16. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Going in Style (2017)
  Ei tämä mitään taidetta ollut, mutta kertaalleen katsottava tarina eläkeläisistä joita pankki puijaa ja joiden eläkkeen maksu loppuu... Yrittävät korjata tilanteen suorittamalla laittoman käteisnoston omasta pankkikonttoristaan pistoolein varustautuneina..

  Ehkäpä **½ tai ***/***** olisi oma arvosanani. Menetteli, koska näyttelijät onnistuivat ihan kivasti vaikka vastoinkäymistarina ja siitä revitty huumori ei nyt ihan hirveän hienoa tai ihmeellistä ehkä ollutkaan.
   
 17. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Kyllä puhun elokuvasarjoista. Nyt muuten mukava tarjous, Apple TV -> kaikki Harry Potterit 4K:na, muut herkut... 30 € ja 8 elokuvaa.
   
 18. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  The Skeleton Key (2005)
  Piti katsella "300" HD DVD:nä, mutta ei onnistunut: Levy oli "mädäntynyt" ja kuva pätki ja jysähti jumiin. Sen sijaan valitsin hyllystäni The Skeleton Key -HD DVD:n, jonka kanssa ei ollut pienintäkään ongelmaa:

  Katsoin tuon ekan kerran vuonna 2009, ja elokuvan edetessä alkoi vähitellen muistua juonen kulku mieleen. Ihan kelpo leffahan tuo, ei isommin valittamista muuten kuin sen osalta, että miten tarina päättyi eli miten päähenkilölle kävi.. ***/*****.
   
 19. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  The Invasion (2007)
  Joskus vuonna 2009 tuli katsottua tämä, ja nyt heti uudelleen...Eipä ole hääppöisiä arvosteluja tälle aikanaan annettu esim. IMDb:ssä, mutta mielestäni ihan OK leffa silti. Lienee painolastina se, että kyseessä on "re-make" antiikkisesta kulttileffasta. Tällä kertaa onneksi myöskin HD DVD (combolevy) jolta sen katsoin oli käyttökelpoisessa kunnossa.. Loppu oli tavallaan onnellinen, riippuu tosin näkökulmasta, jos ihan tarkkoja ollaan.. asioilla kun on hyvät ja huonot puolensa. ***/*****. Samaa mieltä olin vuonna 2009.
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Tomb Raider (2018)
  https://www.imdb.com/title/tt1365519/
  Alicia Wikanderin tähdittämä uudisversio kaikkien tunteman haudanryöstäjän alusta.
  Muuten vissiin OK, mutta "varusteet" vielä hitusen vaillinaiset.
  2,5/5
  Edit: katsottu Maxivisionboksin SeeNoMoren kautta 720p:nä.

  T: Vesku