Kannatatko Marinin (aiemmin Rinteen) hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana TheRealThing, 15.06.2019.

?

Kannatatko Rinteen hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

  1. Olen kannattanut alusta asti

    11 ääntä
    18,6%
  2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

    3 ääntä
    5,1%
  3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

    0 ääntä
    0,0%
  4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

    41 ääntä
    69,5%
  5. En osaa sanoa

    4 ääntä
    6,8%
  1. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Italialaiset kotitaloudethan ovat keskimäärin huomattavasti varakkaampia kuin Suomessa, ongelmana on siis korruptoitunut ja harmaan talouden kyllästämä yhteiskunta ja valtio. Ja mitä silloin tehdään jos valtio on köyhä mutta kansalaiset varakkaita? Kinutaan tietysti lisää rahaa muiden valtioiden kansalaisilta.
    Jossain haastattelussa taisi Essayah kertoa miten ennen neuvotteluita kun muiden pienien maiden pääjehut olivat tiukkana siitä mitä halutaan maksaa ja mihin heillä on oikeasti varaa niin meidän valtuuskunnalla pääasia oli että "saataisiin sopu". Ja sopuhan saadaan helpoiten kun vaan annetaan heti periksi.
     
  2. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Ylen Politiikkaradio-podcastista oppimani mukaan Pohjois-Italia on erittäin vaurasta aluetta. Bruttokansantuote per henkilö on korkeampi kuin esim. Suomessa keskimäärin. Toistaalta Etelä-Italia on varsin köyhää aluetta. Lisäksi Italian budjetit olisivat ilmeisesti jopa ylijäämäisiä, jos niistä "puhdistettaisiin" lainanhoitomenot.
     
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592


    Hienosti arvon pääministeri vastaa kysyttyyn asiaan.
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Eikö kysymyksiin vastaamatta jättäminen ole politiikoille tavoiteltavaakin?

    Marin ei sentään apua pyytele kuten Halla-aho haastatteluissa.
     
  5. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Poliitikkona oleminen on kyllä oma taiteen lajinsa. Tärkeintä ei todellakaan ole vastata kysymyksiin, vaan saada sitä omaa näkemystään esille. Samoin haastatteluissa, jos se ei ole suora, pitää toistaa sitä omaa asiaa jokaisessa vastauksessa, koska koskaan ei voi tietää mitä siitä haastattelusta lopulta esitetään. Että se varmasti tulee siinä klipissä esille.

    Sellainen kysymys tuli mieleen, että jos et kannata Marinin hallituksen politiikkaa, niin oletko kannattanut yhdenkään edeltävän hallituksen politiikkaa? En siis aja sitä ajatusta takaa että tämä olisi maailman paras hallitus tähän mennessä, vaan että ollaanko aina jokaisen hallituksen politiikkaa lopulta sitten kuitenkin vastaan, riippumatta siitä ketä siellä on?
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Sipilän hallitukselle oli täällä kannatusta ja vastustusta: 40 sivua hyvää luettavaa.
    Vedän nyt mutkat suoraksi: Sipilän hallituksen kannattajat eivät pidä Marinin hallituksesta ja päin vastoin. Eikö tämä ole aika selvä asia?
    Vappusatasten kannattajat eivät pitäneet Sipilän hallituksesta. Antti Rinne miellytti "otetaan lainaa ja ollaan kuin Ellun kanat" -porukkaa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2021
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Itse pidin Sipilän hallitusta ehkä yhtenä Suomen parhaimpana. Yrittivät sentään tehdä jotain esim. aktiivi malli, joka on lievempi kuin Tanskassa, jossa paikalliset ammattiyhdistysliitot kannattavat heidän vastaavaa. Tätä on vaikea työssäkäyvän ymmärtää. Suomessa meinasi koko maa seisahtua, että pari sataa Postin työntekijää eivät joudu oikeasti tekemään töitä. Nykyinen hallitus vain nosti 20 miljardia lisää velkaa ja keksi monta menoa budjettiin. Heiltä jopa vaadittiin leikatkaa menoja, tehkää rakenne uudistuksia, mutta toisin kävi. Siis vasemmiston mielestä rakenneuudistus tarkoittaa, että annetaan enemmän rahaao_O
     
    ISPF3.4 tykkää tästä.
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Olisi se Sipilänkin hallitus velkaa joutunut ottamaan, jos korona olisi kohdalle osunut...
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mikä on oleellista? Tehdäänkö rakenneuudistuksia vain rakenneuudistusten takia? Täytyyhän niissä uudistuksissa olla jokin järki ja positiivinen vaikutus. Mitä iloa on rakenneuudistuksista, jos ne lisäävät kurjuutta?
     
  10. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    En ole ikinä äänestänyt vasemmistoa, mutta Kokoomuksen politiikaltakin on täysin pudonnut pohja. Mitä järkeä on kulukurissa, kun velkaa otetaan joka tapauksessa ja ”lähetetään” ne Etelä-Euroopan maille. Kokoomus haluaa kurjistaa suomalaiset ja samaan aikaan italialaiset saavat Suomestakin rahaa ja peruvat omat eläkeuudistuksensa ja muut ”rakenteelliset” uudistukset.

    En ymmärrä enää mikä Kokoomuksen poliitikan pointti on. Verot kannattaa täälläkin laittaa minimiin ja velkaa ottaa maksimit. Tehdään sit aikanaan samanlainen resetti kuin muut Euroopan maat.
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Vihervasemmistolaisena en ole lainkaan Kokoomuksen kannattaja, mutta en ymmärrä mitä heidän pitäisi suomalaisena oppositiopuolueena oikein tehdä tälle asialle? Kaataa EU:n tukipaketti? Ei taida olla heidän reviiriään. Vaihtoehto tukipaketille on tietysti se, että ei lähetetä rahaa millään tukipaketilla, aiheutetaan suurta lamaa Euroopan talouteen ja rämmitään siinä toivoen, että se on pienempi paha. Kansalaisille tämä kaikki tietysti kannattaa "myydä" yksinkertaisena rahansiirtona etelään (kateusajattelu), ja olla hiljaa siitä, että makrotalous on ei ainoastaan pitkälti epäintuitiivista mutta myös järjettömän monimutkaista. Tavallisella tallaajalla ei ole mitään edellytyksiä arvioida sitä, onko tukipaketti Suomelle pitkässä juoksussa hyvä vai huono asia. Se on talousproffien juttu. Voimme vain luottaa siihen, että poliitikkomme ovat talousviisaita kuunnelleet. Aina kun poliitikkojen puheet vetoavat tunteisiimme oikeudenmukaisuudesta ja yrittävät saada meitä tuntemaan kateutta muita kohtaan on kyse todennäköisesti populismista, jolla yritetään kalastella ääniä ja kannatusta. Perussuomalaisten koko politiikka perustuu tähän. Heidän juttunsa on "me vastaan muut" -vastakkainasettelu, jonka tarkoitus on herättää ihmisissä kateutta, pelkoa ja jopa vihaa. Siksi puolue on karmea syöpä. Kokoomus joutuu oppositiossa kilpailemaan tämän porukan vieressä kansan suosiosta. Voi voi...
     
  12. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No taloudesta ja lamasta puheen ollen, Suomellahan on kohtalaisen paljon syklistä teollisuutta suhteessa vaikkapa Ruotsiin. Eli laman sattuessa se iskee Suomeen nopeammin ja kovempaa. EU-tukipaketissa taas menee aika monen muunkin maan rahaa sinne etelään, sellaisiltakin mailta joita lamat heiluttaa vähemmän, että sinällään olisi aika erikoista että Suomi kaataisi paketin.

    Se olisikin toisaalta mielenkiintoista nähdä mitä tapahuisi jos nykyinen Perussuomalaiset olisi pääministeripuolue. Heidän olisi käytännösä pakko hyväksyä tuollainen paketti, ja jotenkin perustella se kannattajilleen. Oppositiossa on aina hepompaa kun voi vastustaa kaikkea eikä tarvitse tehdä kompromisseja kenenkään kanssa.
     
  13. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Eivät kait he voi EU-liittovaltiopuolueena tehdä yhtään mitään, eivätkä edes halua. En vain ymmärrä, että mikä sen puolueen pointti enää on. En ymmärrä myöskään demareiden ja muiden veronkorotusideoita, koska ei noita suomalaisten velkoja enää maksella pois millään veronkorotuksilla. Kun siirrytään tulonsiirtounioniin, niin Suomi tulee ottamaan niin kauan velkaa kunnes ollaan tyhtä velkaantuneita kuin esim. Etelä-Euroopan maat. Siksi en ymmärrä mitä pointtia suomalaisia on enää kurjistaa veronkorotuksilla tai vaikkapa eläkeiän nostoilla tms. toimilla. Jos Etelä-Euroopassa eläkeikä ja veroaste on matalampi kuin Suomessa niin kurjistamispolitiikka täällä ei noudata minkäänlaista logiikkaa, kun otamme velkaa joka tapauksessa tulonsiirtounionissa etelän maiden rahoittamiseksi. Etelän maita tai edes Suomea enää ei saada koskaan enää mihinkään budjettitasapainoon, se juna meni jo. Ymmärrätkö nyt mitä haen tässä? Eli perinteiseltä kokoomuspolitiikalta budjettitasapainoineen on täysin kadonnut pohja pois. Homma muistuttaa jäävuorta kohti väistämättä ajautuvaa Titanicia ja puheet jostain rakenneuudistuksista on tuolien siirtelyä laivan kannella, kun kusessa ollaan joka tapauksessa. Siksi ratkaisu onkin vain jatkaa entistä raikakkaampaa soittoa ja tanssia siihen saakka kunnes törmätään tuohon jäävuoreen.

    Omakin asenne on muuttunut hälläväliä asenteeksi, millään ei ole enää mitään väliä. Odotellaan vain sitä että viimeinen (tai jäävuori) sammuttaa valot.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tarvitaan rakenneuudistuksia, jotta saadaan lisää työllisiä. Suomi on joutunut ottamaan lisää velkaa vuodesta 2009 alkaen, jotta se voisi ylläpitää nykyisen hyvinvointivaltionsa. Sipilän hallitus yritti tehdä asialle jotakin, mutta työ jäi kesken. Antti Rinne sitten vesitti kaiken.

    Nykyinen hallitus joutuu tietysti koronaelvyttämään, mutta kyllä Marinilla pitäisi olla sen verran selkärankaa, että alkaisi edes suunnitella rakenneuudistuksia, joilla tämä maa pelastetaan.

    ”Onko Suomi enää Pohjoismaa?” Valtiovarainministeriö julkisti synkän raportin talouden näkymistä:
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2021
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Halvattu, enpä ole tullut ajatelleeksi!
    Toisaalta, itsellä on koko ajan mennyt kohti tuota hälläväliä asennetta. Oma varallisuus kasvanut koko ajan järkyttävää tahtia. Tosin maaliskuussa 2020 kuvittelin vielä tarvitsevani eläkettäni. Nyt on taas toinen ääni kellossa. En taida enää tarvita suomea oikein mihinkään. Soitellaan vain kohti jäävuorta. Lama ja kurjuus on itseasiassa parempi ihmisille joilla rahaa on, kun mikään ei oikein maksa mitään.
     
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Opetusministeri Jussi Saramo oli tänään Yle TV1 Ykkösaamussa. Hän sanoi, että hallitus on sitoutunut siihen, että julkisen talouden tasapainotus tapahtuu tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.
    Haloo! Järki hoi, äly älä jätä. Hallituskausi on maksimissaan neljä vuotta.
     
    Viimeksi muokattu: 17.04.2021
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Eikö Suomi siis olekaan vasemmistoliiton, SDP:n ja vihreiden takia sosialistinen/kommunistinen maa, jossa kukaan ei voi vaurastua?
     
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olemme Titanicin kansituoleilla kaikki. Viulut soivat ja jälkipolvet maksavat laskun.
    Katso opetusministerin lausunto. Se on sitä parempaa vasemmistolaista talouspolitiikkaa. Samanlaista kuin se kuuluisa parempi vasemmistolainen väkivalta.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2021
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kansituoleilla istumisesta puheenollen:

    "Suomen väestörakenteen kehitys huolettaa aluetutkija Timo Aroa. Hänen mukaansa tietoa väestörakenteen kehityksestä ja vaikutuksista on olemassa paljon, mutta vieläkään ei täysin ymmärretä, kuinka suuri muutos pohjoismaista hyvinvointimallia ravistelee.

    – Haluaisin ihmisten ymmärtävän, kuinka perustavanlaatuisesta muutoksesta on kyse ja että se vaikuttaa kaikkeen ja kaikkiin Suomessa, Aro sanoo.

    Aro julkaisi torstaina Twitterissä Suomen väestökehitystä kuvaavan tilastokartan.

    Vuosina 2019–2040 lasten määrä vähenee Suomessa 183 000 henkeä, ja työikäisten määrä vähenee 103 000. Saman ajanjakson aikana iäkkäiden määrä puolestaan kasvaa noin 287 000.

    ”Pakko kysyä, onko vieläkään ymmärretty, kuinka suuresta muutoksesta on kyse?” Aro kirjoitti Twitterissä."


    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007975827.html
     
  20. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Aron mukaan suurin vaikuttava tekijä olisi työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton lisääminen.

    Miten se että meille tullaan ilmaiseksi opiskelemaan ja toinen porukka Kelan luukulle ”makoilemaan” auttaa tässä kehityksessä. Siihen ei koskaan saa vastausta.

    Lisäksi pitäisi panostaa tuottavuuden nousuun kaikissa ammattiryhmissä ja kaikilla aloilla.

    Miten siihen panostetaan? Automaatiota lisäämällä? Itselle ei ainakaan tule muita keinoja mieleen.

    Myös työllisyysasteen pitäisi nousta kaikissa ikäryhmissä nykyiseen verrattuna.

    Ei onnistu, kun verotus ja myös sosiaalituet halutaan pitää korkeana.

    Suomen ongelmiin ei ole ratkaisua eikä niitä tulla ratkaisemaan. Elintason lasku tulee olemaan selviö, siinä mielessä että köyhille ei voida loputtomasti tarjota hyvinvointia, eikä maailman sosiaaliluukkuna toimiminen onnistu. Työssäkäyvät perheelliset on jo nyt tappiin asti verotettuja, ainoa omaisuus on kuplahintainen asunto, muuten mennään tilinauhasta toiseen just ja just.
     
    Riker ja latexii tykkäävät tästä.