Kannatatko Marinin (aiemmin Rinteen) hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana TheRealThing, 15.06.2019.

?

Kannatatko Rinteen hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  11 ääntä
  19,3%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  2 ääntä
  3,5%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  0 ääntä
  0,0%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  40 ääntä
  70,2%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  7,0%
 1. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  80
  Italialaiset kotitaloudethan ovat keskimäärin huomattavasti varakkaampia kuin Suomessa, ongelmana on siis korruptoitunut ja harmaan talouden kyllästämä yhteiskunta ja valtio. Ja mitä silloin tehdään jos valtio on köyhä mutta kansalaiset varakkaita? Kinutaan tietysti lisää rahaa muiden valtioiden kansalaisilta.
  Jossain haastattelussa taisi Essayah kertoa miten ennen neuvotteluita kun muiden pienien maiden pääjehut olivat tiukkana siitä mitä halutaan maksaa ja mihin heillä on oikeasti varaa niin meidän valtuuskunnalla pääasia oli että "saataisiin sopu". Ja sopuhan saadaan helpoiten kun vaan annetaan heti periksi.
   
 2. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  19
  Ylen Politiikkaradio-podcastista oppimani mukaan Pohjois-Italia on erittäin vaurasta aluetta. Bruttokansantuote per henkilö on korkeampi kuin esim. Suomessa keskimäärin. Toistaalta Etelä-Italia on varsin köyhää aluetta. Lisäksi Italian budjetit olisivat ilmeisesti jopa ylijäämäisiä, jos niistä "puhdistettaisiin" lainanhoitomenot.
   
 3. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 725
  Saadut tykkäykset:
  337


  Hienosti arvon pääministeri vastaa kysyttyyn asiaan.
   
 4. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 489
  Saadut tykkäykset:
  79
  Eikö kysymyksiin vastaamatta jättäminen ole politiikoille tavoiteltavaakin?

  Marin ei sentään apua pyytele kuten Halla-aho haastatteluissa.
   
 5. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 299
  Saadut tykkäykset:
  162
  Poliitikkona oleminen on kyllä oma taiteen lajinsa. Tärkeintä ei todellakaan ole vastata kysymyksiin, vaan saada sitä omaa näkemystään esille. Samoin haastatteluissa, jos se ei ole suora, pitää toistaa sitä omaa asiaa jokaisessa vastauksessa, koska koskaan ei voi tietää mitä siitä haastattelusta lopulta esitetään. Että se varmasti tulee siinä klipissä esille.

  Sellainen kysymys tuli mieleen, että jos et kannata Marinin hallituksen politiikkaa, niin oletko kannattanut yhdenkään edeltävän hallituksen politiikkaa? En siis aja sitä ajatusta takaa että tämä olisi maailman paras hallitus tähän mennessä, vaan että ollaanko aina jokaisen hallituksen politiikkaa lopulta sitten kuitenkin vastaan, riippumatta siitä ketä siellä on?
   
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  238
  ^Sipilän hallitukselle oli täällä kannatusta ja vastustusta: 40 sivua hyvää luettavaa.
  Vedän nyt mutkat suoraksi: Sipilän hallituksen kannattajat eivät pidä Marinin hallituksesta ja päin vastoin. Eikö tämä ole aika selvä asia?
  Vappusatasten kannattajat eivät pitäneet Sipilän hallituksesta. Antti Rinne miellytti "otetaan lainaa ja ollaan kuin Ellun kanat" -porukkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2021
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 400
  Saadut tykkäykset:
  633
  Itse pidin Sipilän hallitusta ehkä yhtenä Suomen parhaimpana. Yrittivät sentään tehdä jotain esim. aktiivi malli, joka on lievempi kuin Tanskassa, jossa paikalliset ammattiyhdistysliitot kannattavat heidän vastaavaa. Tätä on vaikea työssäkäyvän ymmärtää. Suomessa meinasi koko maa seisahtua, että pari sataa Postin työntekijää eivät joudu oikeasti tekemään töitä. Nykyinen hallitus vain nosti 20 miljardia lisää velkaa ja keksi monta menoa budjettiin. Heiltä jopa vaadittiin leikatkaa menoja, tehkää rakenne uudistuksia, mutta toisin kävi. Siis vasemmiston mielestä rakenneuudistus tarkoittaa, että annetaan enemmän rahaao_O
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 8. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Olisi se Sipilänkin hallitus velkaa joutunut ottamaan, jos korona olisi kohdalle osunut...
   
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Mikä on oleellista? Tehdäänkö rakenneuudistuksia vain rakenneuudistusten takia? Täytyyhän niissä uudistuksissa olla jokin järki ja positiivinen vaikutus. Mitä iloa on rakenneuudistuksista, jos ne lisäävät kurjuutta?
   
 10. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  15
  En ole ikinä äänestänyt vasemmistoa, mutta Kokoomuksen politiikaltakin on täysin pudonnut pohja. Mitä järkeä on kulukurissa, kun velkaa otetaan joka tapauksessa ja ”lähetetään” ne Etelä-Euroopan maille. Kokoomus haluaa kurjistaa suomalaiset ja samaan aikaan italialaiset saavat Suomestakin rahaa ja peruvat omat eläkeuudistuksensa ja muut ”rakenteelliset” uudistukset.

  En ymmärrä enää mikä Kokoomuksen poliitikan pointti on. Verot kannattaa täälläkin laittaa minimiin ja velkaa ottaa maksimit. Tehdään sit aikanaan samanlainen resetti kuin muut Euroopan maat.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Vihervasemmistolaisena en ole lainkaan Kokoomuksen kannattaja, mutta en ymmärrä mitä heidän pitäisi suomalaisena oppositiopuolueena oikein tehdä tälle asialle? Kaataa EU:n tukipaketti? Ei taida olla heidän reviiriään. Vaihtoehto tukipaketille on tietysti se, että ei lähetetä rahaa millään tukipaketilla, aiheutetaan suurta lamaa Euroopan talouteen ja rämmitään siinä toivoen, että se on pienempi paha. Kansalaisille tämä kaikki tietysti kannattaa "myydä" yksinkertaisena rahansiirtona etelään (kateusajattelu), ja olla hiljaa siitä, että makrotalous on ei ainoastaan pitkälti epäintuitiivista mutta myös järjettömän monimutkaista. Tavallisella tallaajalla ei ole mitään edellytyksiä arvioida sitä, onko tukipaketti Suomelle pitkässä juoksussa hyvä vai huono asia. Se on talousproffien juttu. Voimme vain luottaa siihen, että poliitikkomme ovat talousviisaita kuunnelleet. Aina kun poliitikkojen puheet vetoavat tunteisiimme oikeudenmukaisuudesta ja yrittävät saada meitä tuntemaan kateutta muita kohtaan on kyse todennäköisesti populismista, jolla yritetään kalastella ääniä ja kannatusta. Perussuomalaisten koko politiikka perustuu tähän. Heidän juttunsa on "me vastaan muut" -vastakkainasettelu, jonka tarkoitus on herättää ihmisissä kateutta, pelkoa ja jopa vihaa. Siksi puolue on karmea syöpä. Kokoomus joutuu oppositiossa kilpailemaan tämän porukan vieressä kansan suosiosta. Voi voi...
   
 12. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 299
  Saadut tykkäykset:
  162
  No taloudesta ja lamasta puheen ollen, Suomellahan on kohtalaisen paljon syklistä teollisuutta suhteessa vaikkapa Ruotsiin. Eli laman sattuessa se iskee Suomeen nopeammin ja kovempaa. EU-tukipaketissa taas menee aika monen muunkin maan rahaa sinne etelään, sellaisiltakin mailta joita lamat heiluttaa vähemmän, että sinällään olisi aika erikoista että Suomi kaataisi paketin.

  Se olisikin toisaalta mielenkiintoista nähdä mitä tapahuisi jos nykyinen Perussuomalaiset olisi pääministeripuolue. Heidän olisi käytännösä pakko hyväksyä tuollainen paketti, ja jotenkin perustella se kannattajilleen. Oppositiossa on aina hepompaa kun voi vastustaa kaikkea eikä tarvitse tehdä kompromisseja kenenkään kanssa.
   
 13. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  15
  Eivät kait he voi EU-liittovaltiopuolueena tehdä yhtään mitään, eivätkä edes halua. En vain ymmärrä, että mikä sen puolueen pointti enää on. En ymmärrä myöskään demareiden ja muiden veronkorotusideoita, koska ei noita suomalaisten velkoja enää maksella pois millään veronkorotuksilla. Kun siirrytään tulonsiirtounioniin, niin Suomi tulee ottamaan niin kauan velkaa kunnes ollaan tyhtä velkaantuneita kuin esim. Etelä-Euroopan maat. Siksi en ymmärrä mitä pointtia suomalaisia on enää kurjistaa veronkorotuksilla tai vaikkapa eläkeiän nostoilla tms. toimilla. Jos Etelä-Euroopassa eläkeikä ja veroaste on matalampi kuin Suomessa niin kurjistamispolitiikka täällä ei noudata minkäänlaista logiikkaa, kun otamme velkaa joka tapauksessa tulonsiirtounionissa etelän maiden rahoittamiseksi. Etelän maita tai edes Suomea enää ei saada koskaan enää mihinkään budjettitasapainoon, se juna meni jo. Ymmärrätkö nyt mitä haen tässä? Eli perinteiseltä kokoomuspolitiikalta budjettitasapainoineen on täysin kadonnut pohja pois. Homma muistuttaa jäävuorta kohti väistämättä ajautuvaa Titanicia ja puheet jostain rakenneuudistuksista on tuolien siirtelyä laivan kannella, kun kusessa ollaan joka tapauksessa. Siksi ratkaisu onkin vain jatkaa entistä raikakkaampaa soittoa ja tanssia siihen saakka kunnes törmätään tuohon jäävuoreen.

  Omakin asenne on muuttunut hälläväliä asenteeksi, millään ei ole enää mitään väliä. Odotellaan vain sitä että viimeinen (tai jäävuori) sammuttaa valot.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 14. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  238
  Tarvitaan rakenneuudistuksia, jotta saadaan lisää työllisiä. Suomi on joutunut ottamaan lisää velkaa vuodesta 2009 alkaen, jotta se voisi ylläpitää nykyisen hyvinvointivaltionsa. Sipilän hallitus yritti tehdä asialle jotakin, mutta työ jäi kesken. Antti Rinne sitten vesitti kaiken.

  Nykyinen hallitus joutuu tietysti koronaelvyttämään, mutta kyllä Marinilla pitäisi olla sen verran selkärankaa, että alkaisi edes suunnitella rakenneuudistuksia, joilla tämä maa pelastetaan.

  ”Onko Suomi enää Pohjoismaa?” Valtiovarainministeriö julkisti synkän raportin talouden näkymistä:
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2021
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 400
  Saadut tykkäykset:
  633
  Halvattu, enpä ole tullut ajatelleeksi!
  Toisaalta, itsellä on koko ajan mennyt kohti tuota hälläväliä asennetta. Oma varallisuus kasvanut koko ajan järkyttävää tahtia. Tosin maaliskuussa 2020 kuvittelin vielä tarvitsevani eläkettäni. Nyt on taas toinen ääni kellossa. En taida enää tarvita suomea oikein mihinkään. Soitellaan vain kohti jäävuorta. Lama ja kurjuus on itseasiassa parempi ihmisille joilla rahaa on, kun mikään ei oikein maksa mitään.
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  238
  Opetusministeri Jussi Saramo oli tänään Yle TV1 Ykkösaamussa. Hän sanoi, että hallitus on sitoutunut siihen, että julkisen talouden tasapainotus tapahtuu tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.
  Haloo! Järki hoi, äly älä jätä. Hallituskausi on maksimissaan neljä vuotta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2021
 17. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Eikö Suomi siis olekaan vasemmistoliiton, SDP:n ja vihreiden takia sosialistinen/kommunistinen maa, jossa kukaan ei voi vaurastua?
   
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  238
  Olemme Titanicin kansituoleilla kaikki. Viulut soivat ja jälkipolvet maksavat laskun.
  Katso opetusministerin lausunto. Se on sitä parempaa vasemmistolaista talouspolitiikkaa. Samanlaista kuin se kuuluisa parempi vasemmistolainen väkivalta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2021