Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    OT-settiä niille, joita kiinnostaa:
    Mitähän olisi pitänyt kirjoittaa, jotta herra olisi tyytyväinen?

    Miten tämä Arrow-ylistys eroaa meikäläisen tilityksistä? Erona on se, että minä siedän sitä, koska en huomaa faktapohjaisia virheitä, rasismia, hyökkäystä muita ihmisiä kohtaan jne. Vaikka pääkoppani ei ole vielä pehmennyt siihen asteeseen, että tunkisin eläkesäästöni viimeisä penniä myöten Arrow:n kassaan, olen ostanut heiltä tämän vuoden aikana seuraavat julkaisut:

    One Missed Call Trilogy
    Toys Are Not For Children
    Sender
    Black Moon Rising
    Climax
    Invasion Of The Body Snatchers
    Rasing Cain
    Before We Vanish
    The Forbidden Photos Of A Lady Above Suspicion
    The Baby
    Two Thoudand Maniacs!
    The Premonition
    Remo: The Adventure Begings

    Samaan aikaan olen ostanut 6 Blu-ray-levyä muilta julkaisijoilta eli Arrow on ollut leijonanosassa. Tuon verran olen pystynyt tukemaan tuota arvostamaani julkaisijaa ja fyysistä mediaa.


    Hyvä, että sait hankittua alesta. Minä en tiennyt Herschell Gordon Lewis-leffoista mitään (en minä pyöri missään splatter-piireissä.) vielä kesän alussa saatika sitä, että ne saattavat napata meikäläistä. Dan Bell urbex-videossaan mainitsi, että Two Thousand Maniacs! on hänen lempparileffansa ja koska pidän tyyppiä todella lahjakkaana Youtube-videoiden tekijänä, kiinnostuin leffasta. Minulla on kestänyt vuosikymmeniä löytää eksentriseen makuuni sopivia juttuja kaiken peittävän massakulttuurin alta ja kun sitten jotain löytyy niin usein liian myöhään kun alet on jo pidetty.

    Jotta ei olisi pekkää OT-settiä, niin mainittaloon, että katsoin The Forbidden Photos Of A Lady Above Suspicion -leffan uudestaan, nyt Englanninkielisellä ääniraidalla toivoen, että leffa toimisi paremmin, mutta leffan kankeus ilmeni melkein pahemmin. Kontrasti Morriconen loistavan musiikin ja toisaalta kömpelön kamerankäytön välillä on hetkittäin jopa koominen. Sukulaisten kuvaamat kirkkohäät pääsevät melkein samalle tasolle. Kamera on ties missä suhteessa hahmoihin, linssi on päin seiniä, kameran liikkeet ovat kömpelön brutaaleja… ylipäätään tämä leffa näyttää yllättävän vanhalta, kuin se olisi jostain 50-luvun lopulta. Tämän perusteella pitää jatkossa pysyä erossa Ercolin leffoista tai siten kokeilla jotain selvästi uudempaa leffaa, koska en ole yleisesti mikään 50-luvun leffojen fani. Two Thousand Maniacs! nimenomaan yllätti positiivisesti olemalla n. 8 vuotta aikaansa edellä ja näytti joltain vuoden 1972 leffalta.
     
  2. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Tuo alkaa mennä jo känkkäränkän puolelle, joka jääköön omaan arvoonsa.

    Jo on jumalauta taas! "Arrow-ylistys" oli omaa ajatuksen virtaa lafkasta ilman sen syvällisempää psykologiaa tämän takana. Mitähän helvettiä tulkitset siellä?

    Saatana, mitä ajan tuhlausta tämäkin taas kaikki tyynni.

    Seuraava viesti ketjuun tulee sitten käsis edellä, ainakin allekirjoittaneelta.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ehkä tästä opit, että Arrowfilms-julkaisijan ehkä massiivisimman ja kauan sitten loppuun myydyn megaboksin esittely 2000 maanikosta hämmentyneelle eläkesäätöjensä kohtaloa hermoilevalle H. G. Lewis-newbielle saattaa eskaloitua yllättäviin avautumisiin, omituisiin tulkintoihin sekä muuhun känkkäränkkämäiseen ajan tuhlaamiseen. Paljon muuta lisättävää minulla ei ole tähän viestinvaihtoon...
     
  4. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Tietokoneanimaattorin lahjoillaan läpilyöneen Gil Kenan ohjaama Monsteritalo on mainio esimerkki lähtökohtaisesti nuorille suunnatusta elokuvasta, jonka aikana vähän vanhemmatkin voi piereskellä ihan luvan kanssa ja olla hetken taas kakaroita. Karkinkerjuukeppostelun aattoon sijoittuva kauhuilu sulautuu saumattomanoloisesti sitä tukevaan romantiikkaan ja vauhdikkaaseen juoneen, jota riemastuttavan elävä hahmokatras sekoilullaan ruokkii. Tasapainoinen kokonaisuus kannattelee tuotannon pahimpien sudenkuoppien yli, yltämättä kuitenkaan täyden tähtirivin viihteeksi.

    Katseluun valikoitunut elokuvan stereokuvaversio on syväterävyydeltään ajoittain vakuuttava, joskaan ei vaikuttava. Kulmikas animaatiojälki jättää toivomisen varaa, vaikka muilta osin kuvatekninen toteutus miellyttää monessa suhteessa vielä 14 vuotta valmistumisensa jälkeen. DTS-HD Master Audio 5.1 oli odotetusti dynaaminen ja selkeä, vaikka LFE-kanavan kuormitus, erityisesti loppukliimaksin yhteydessä, olisi voinut olla maltillisempaakin.

    [​IMG]
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Neonvalojen kontrastissa kylpevä BLACK RAIN - Musta sade (1989) on Ridley Scott'n järjestyksessään kuudes kokopitkä ja samalla ohjaajan viimeinen 80-luvulla valmistunut elokuva, joka on kuin Miami Vice Blade Runner:in kulisseissa. Se edustaa tekijänsä tyylitajua sähköä säästämättä ja yksityskohdista tinkimättä, vaikka toiminnan osalta toteutus on kuin suoraan tämän edesmenneen Tony-veljen tuottamaa, vertauksen positiivisimmassa merkityksessä.

    Juoni, joka alunperin oli tarkoitettu Beverly Hills Cop II:een, on yksinkertainen ja yllätyksetön, mutta sen muodollinen merkitys lähes katoaa upean tunnelman tulviessa tajuntaan kahden keskenään kilpailevan kulttuurin törmäillessä toisiinsa kaiken keskellä, jossa edes epäsuorilta viitauksilta näiden väliseen historiaan on mahdotonta välttyä. Tietyllä tapaa tämä välittyi kulisseissa saakka, kun pääkuvaajana toiminut Howard Atherton turhautui Japanissa työskentelyyn ja irtisanoutui kuvausten loppusuoralla, jolloin mies korvattiin nyttemmin ohjaajanakin kunnostautuneella, ja tuolloin vain vuotta aiemmin valmistuneen Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli (1988) pääkuvauksesta vastanneella pitkän linjan kuvaaja Jan de Bont'lla.

    Loppua kohden sisällöllisistäkin syistä (tai paremmin niiden puutteesta) suoraviivaiseen toimintaan painottuva vastakkainasettelu pakottaa henkilöhahmot stereotyyppisen yksiulotteisiksi jolloin kokonaisuus kompastelee, vaikka pääosasuorituksissaan hienon työn tekevät Douglas, Garcia, Takakura, Matsuda ja Wakayama onnistuvat upeasti jo lähtökohdatkin huomioiden, keskinäisen sanailun ja henkisen mittelyn muodostaessa ehkä mieleenpainuvinta antia genren(kin) näille suomissa puitteissa.

    Kun meno on tarpeeksi kärjistettyä ja tyylitaju yhtenäinen, on valmis antamaan anteeksi pienet puutteet, jotka toisissa käsissä saattaisivat muodostua kohtalokkaaksi ajan pintakulutusta hyvin hyljeksivän elokuvan upeaa tunnelmaa ihastellessa ja kuunnellessa, joista jälkimmäisestä vastaa ensimmäistä yhteistyötään ohjaajan kanssa tekevä ja hämmästyttäviin sfääreihin tuotannollaan yltävä Hans Zimmer, joka osaltaan luo laadun leiman lopputulokseen. 80-lukua edustavimmillaan!



    [​IMG]
     
    nepa tykkää tästä.
  6. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Kyllä. En ole mikään Zimmerin tuotannon suurin fani, mutta tässä mies onnistui sen verran loistavasti, että score jo yksinään nostaa "ihan hyvän leffan" sille seuraavalle tasolle. Black Rain ansaitsisi myös teknisesti ajantasaisen videojulkaisun, mutta koska Tom Cruise ei heilu leffan pääosassa, niin en uskalla odotella Paramountilta liikoja...
     
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Hah, sano sama Paramount:lle. Perkeleet ota kuuleviin korviinsa, vaikka on odotettu tapahtuvaksi kaikki tietänee kuinka kauan. Kaikista puutteistaan huolimatta, jotka on käsitelty kyllästymiseen asti ja joita en suin surmin ryhdy tässä referoimaan, saatavilla oleva Blu-ray on (onneksi) parhaita MPEG-2 -julkaisuja vastaavien joukossa.
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Määrätietoista elokuvaamista, jonka vaikutukset kulttuuriin on kiistattomat. Tätä ei tarvitse edes käsitellä. Boormanin paras elokuva, muuta väittävät heivataan tukasta helvettihin!

    [​IMG]
     
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    The Foreigner (2017)
    Ihan hyvin vetävät roolinsa Chan ja Brosnan. Ei klassikkoainesta, mutta hyvä kertakäyttöviihde-elokuva.
    ***½/*****.
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tuli pitkästä aikaa katsottua Sam Peckinpahin Rautaristi, Cross of Iron. On se vaan hyvä leffa, jos ei anna englantia puhuvien saksalaisten häiritä.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    The Current War (2017)
    Historiallinen draama 1800-luvun USA:sta. Elokuvassa kuvataan sähköpioneerien George Westinghousen ja Thomas Edisonin välistä kilpailua.

    Draama (USA 2017), pääosissa Benedict Cumberbatch, Michael Shannon. Historiallinen draama 1880-luvun USA:sta. Elokuvassa kuvataan "sähkösotaa" eli riitaa maassa käyttöön otettavasta sähköjärjestelmästä. Kamppailu käydään kilpailijoiden George Westinghousen ja Thomas Edisonin välillä, jokerina keksijä Nikola Tesla. Ohjaus: Alfonso Gomez-Rejon

    Katsottu Maxivisionin poksin SeeNoMore-palvelun kautta, ihan OK leffa takuunäyttelijöillä.
    3,5/5


    T: Vesku
     
  12. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Kong: Pääkallosaari (2017). Jo ensimmäiset minuutit antoivat oikean kuvan elokuvasta: surkea tekele, jonka huonouden suurin syy on tökerö käsikirjoitus.

    Tekijöillä oli unohtunut fysiologia. Jos normigorilla suurennetaan suorassa suhteessa jättiläiseksi (painoa arviolta 100 000 kg), se ei pystyisi seisomaan jaloillaan saatikka sitten liikkumaan kerrerästi kuin marakatti. Eräässä otoksessa valokuvaajatyttö oli noin gorillan sormen kokoinen, joten siitä voi arvioida Kongin painon.

    Helikoptereita näytti tuhoutuvan enemmän kuin niitä lähti Athenan kannelta.

    Onkohan Kong mitään sukua parista elokuvasta tutulle King Kongille?
     
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    juu Tälläiset tekeleet tietää jo katsomattakin melkein. nämähän on yleensä suunnattu jollekin nuorisolle joka haluaa nähdä paljon ryminää ja räiskettä ja tehosteita. mutta ammattilaisen silmässä nämä tehosteetkin o0n yleensä huonosti tehty jos verrataan johonkin laatuelokuvaan esim terminator 2. En siis itse ole kuitenkaan nähnyt kongia arvostelen näin näkemättä kun olen niin kova tyyppi:)
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Minä kyllä tykkään tästä ja olenkin nähnyt kolme kertaa... (leffateatteri, tv, bd)
    Tarvitsiko tuota oikeasti kysyä? :rolleyes:

    Niin ja tuota tällehän oli jo oma ketjukin:
    https://www.dvdplaza.fi/threads/kon...ddleston-samuel-l-jackson-john-goodman.94023/
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2020
  15. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Tarvii. Ei mitään hajua täälläkään. Sekavaa kerrontaa ja jatkuvaa reboottia. Tämä ilmeisesti kuuluu samaan sarjaan ainakin godzillan kanssa joka sekin oli melkoista paskaa.
     
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No, ihan vaan tiedoksi että tuossa leffassa on kyse jonkinlaisesta King Kongin rebootista, eli tuo Pääkallosaari on se paikka jossa ne isot apinat yms kasvaa ja kyseinen Kong on se King mutta ei sellainen kuin millaisena se on opittu tuntemaan. Tarkoitus on saada se kongi sopimaan muiden saman tuotantopuljun monsterileffojen universumiin, Godzilla vs Kong jne...
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Bourne -trilogia: Varsin hyvin olivat kestäneet aikaa kuten mediatkin joilla ne olivat.. Ei ollut ongelmia kyseisten HD DVD -levyjen kanssa.

    Varsinkin ekassa osassa oli runsaasti kuvaputkitöllöjä ym. selvästi wanhaa tekniikkaa, viimeisessä jo lättänänäyttöjä. Näki selkeästi teknologisen kehityksen.

    Muistelen että kun ensimmäisen kerran näin tuon Ultimatumin, niin käsivarakamerakuvaukset häiritsivät aika hiivatisti, nyt ei enää kovinkaan paljoa. Huolestuttavaa on se että tuollainen on ilmeisesti arkipäiväistynyt kun ei enää tunnu missään...

    Joka tapauksessa omat tähteni näille menevät tänä päivänä: 4, 4 ja 4,5. Eli erittäin hyviä leffoja ovat ja kokonaisuus on parempi kuin osien summa.

    Sitten pitäisi päättää että jatkaako leffalla "Bourne Legacy", vai siirtyisikö suoraan elokuvaan "Jason Bourne"...
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Teknologian kehityksen näkee hienosti sarjassa 24.
    Suosittelen. Katselin kullan kanssa koko sarjan alusta loppuun uusintana blu-rayltä. Japskeista 1-6 ja loput noita Suomi blu-raytä. Jopa kausien välissä näki kehitystä. Mutta ne ensimmäisten vuosien kapulat ja näytöt oli kyllä hilpeitä. Jos ei anna typeryyksien häiritä itseään, niin on kyllä ehdotonta aivot narikkaan viihdettä. Ja voi myös bongailla tulevia ja menneitä tähtiä, kun on lähes vuosikymmenessä kaivettu kaikki mahdolliset kaverit sivuosiin sankareiksi tai roistoiksi.
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Cold Pursuit (2019)

    Ihan pätevä kertakäyttöleffa. Tummahkoa huumoria ja melko brutaalia menoa. Huumerikollisten rivejä harvennetaan kiihtyvällä tahdilla. Kertomuksen aiempaa norjalaista filmatisointia en ole nähnyt, en siis voi ottaa kantaa siihen onko tämä Liam Neesonin tähdittämä parempi vai huonompi kuin se.
    ***½/*****
     
  20. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Olen nähnyt molemmat ja alkuperäinen ”Lumiauramies” on parempi. Stellan Skarsgård kostajana on aika vaikuttava ja mustaa huumoriakin piisaa.
     
    waiskiys tykkää tästä.