Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 361
  Saadut tykkäykset:
  178
  Voi herran jumala näitä avautumisia... Tämä viestiketju tokkopa ole oikea paikka näille, vaikka mahdollinen "tarve" moiselle on ymmärrettävää tässä yhteydessä. Sen enempää "neroutta" kuin "hannu hanheutta" en henkilökohtaisesti tunnusta, mistään "mahtavista suhdeverkostoista" puhumattakaan, ja jokin "5000 € /kk" edustaa jotain, josta ainakaan allekirjoittanut ei ole eläissään päässyt nauttimaan edes ohikiitävää hetkeä. Kirjoituksesi osa, jonka lihavoin, on jo huomattavasti samaistuttavamman oloista tässä suunnassa, josta tositarina jos toinenkin saattaisi yllättää -- mutta kuten sanottu, tämä viestiketju tokkopa ole oikea paikka.

  "Hohoijaa" ei ollut tarkoitettu ajatukselle; "kun ei viitsi polttaa 200 euroa eläkesäästöjä johonkin gore-leffoihin!".

  Arrow:n panostus marginaalielokuvien fyysisiä julkaisuja ajatellen on liioittelematta massiivista, eikä vähiten teknistä lopputulosta tarkasteltaessa lafkan lähes julkaisussa kuin julkaisussa, vaikkei alkupään painokset kuvanpakkauksen kärkipäätä nykystandardien saatika vaatimusten valossa enää edustakaan, mitä joidenkin osalta on onneksi päivitetty parempaan. Yksittäis esimerkkinä Dario Argenton Phenomena (1985), jonka myöhempi, alkuperäisistä kameranegatiiveista 4K skannattu ja masteroitu versio on yhtä kuvarakeen riemujuhlaa, jossa digitaalinen silottelu lähes loistaa poissaolollaan, kiitos tästä ja monesta muusta "muotoseikasta" David MacKenzien tinkimättömän työn.

  Tämä oli tällä erää viimeinen ohi aiheen -viesti allekirjoittaneelta.


  Edit. Mainittakoon myös, että oman Herschell boksini ostin Arrow:n alesta ajat sitten, jonka jälkeen ja loppuunmyynnin myötä julkaisun pörssinoteeraukset on olleet mitä on olleet.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2020
 2. Valentino

  Valentino Active Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  39
  Rendel (2017) oli harvinaisen väkivaltainen elokuva.

  Ohjelmatiedoissa kerrottiin:

  Kotimaisessa supersankarielokuvassa Euroopan armottomin rikollisjärjestö VALA on jo vuosia lahjonut virkamiehiä runnoakseen läpi testaamattoman Nh25-rokotteen kolmannen maailman pahaa aavistamattomille markkinoille. Sitten kasvoton sankari Rendel aloittaa taistelunsa järjestöä vastaan.

  Elokuvan suurin heikkous oli huono käsikirjoitus. Tarinassa ei oikein ollut mitään tolkkua. Sekavien suvantovaiheiden jälkeen päästiin tappelukohtauksiin, joissa ruumiita tuli – ja tämä toistui useita kertoja.

  Rendel-hahmon syntyminen kerrottiin vasta elokuvan puolivälissä, vaikka Rendel heilui tappavasti jo melkein alkumetreiltä alkaen. Rendelin motiivi toki kerrottiin, mutta syy, miksi konnat sen aiheuttivat, jäi hieman hämärän peittoon.

  Rendel on malliesimerkki siitä, miten elokuvaa ei pitäisi tehdä. Siitä myös huomasi, että tekijät olivat katsoneet marvelinsa. Sanomattakin selvää, että se oli täynnä genren kliseitä. Parasta elokuvassa oli kuvaus, kun kamera oli jalustalla.
   
 3. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 182
  Saadut tykkäykset:
  311
  OT-settiä niille, joita kiinnostaa:
  Mitähän olisi pitänyt kirjoittaa, jotta herra olisi tyytyväinen?

  Miten tämä Arrow-ylistys eroaa meikäläisen tilityksistä? Erona on se, että minä siedän sitä, koska en huomaa faktapohjaisia virheitä, rasismia, hyökkäystä muita ihmisiä kohtaan jne. Vaikka pääkoppani ei ole vielä pehmennyt siihen asteeseen, että tunkisin eläkesäästöni viimeisä penniä myöten Arrow:n kassaan, olen ostanut heiltä tämän vuoden aikana seuraavat julkaisut:

  One Missed Call Trilogy
  Toys Are Not For Children
  Sender
  Black Moon Rising
  Climax
  Invasion Of The Body Snatchers
  Rasing Cain
  Before We Vanish
  The Forbidden Photos Of A Lady Above Suspicion
  The Baby
  Two Thoudand Maniacs!
  The Premonition
  Remo: The Adventure Begings

  Samaan aikaan olen ostanut 6 Blu-ray-levyä muilta julkaisijoilta eli Arrow on ollut leijonanosassa. Tuon verran olen pystynyt tukemaan tuota arvostamaani julkaisijaa ja fyysistä mediaa.


  Hyvä, että sait hankittua alesta. Minä en tiennyt Herschell Gordon Lewis-leffoista mitään (en minä pyöri missään splatter-piireissä.) vielä kesän alussa saatika sitä, että ne saattavat napata meikäläistä. Dan Bell urbex-videossaan mainitsi, että Two Thousand Maniacs! on hänen lempparileffansa ja koska pidän tyyppiä todella lahjakkaana Youtube-videoiden tekijänä, kiinnostuin leffasta. Minulla on kestänyt vuosikymmeniä löytää eksentriseen makuuni sopivia juttuja kaiken peittävän massakulttuurin alta ja kun sitten jotain löytyy niin usein liian myöhään kun alet on jo pidetty.

  Jotta ei olisi pekkää OT-settiä, niin mainittaloon, että katsoin The Forbidden Photos Of A Lady Above Suspicion -leffan uudestaan, nyt Englanninkielisellä ääniraidalla toivoen, että leffa toimisi paremmin, mutta leffan kankeus ilmeni melkein pahemmin. Kontrasti Morriconen loistavan musiikin ja toisaalta kömpelön kamerankäytön välillä on hetkittäin jopa koominen. Sukulaisten kuvaamat kirkkohäät pääsevät melkein samalle tasolle. Kamera on ties missä suhteessa hahmoihin, linssi on päin seiniä, kameran liikkeet ovat kömpelön brutaaleja… ylipäätään tämä leffa näyttää yllättävän vanhalta, kuin se olisi jostain 50-luvun lopulta. Tämän perusteella pitää jatkossa pysyä erossa Ercolin leffoista tai siten kokeilla jotain selvästi uudempaa leffaa, koska en ole yleisesti mikään 50-luvun leffojen fani. Two Thousand Maniacs! nimenomaan yllätti positiivisesti olemalla n. 8 vuotta aikaansa edellä ja näytti joltain vuoden 1972 leffalta.
   
 4. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 361
  Saadut tykkäykset:
  178
  Tuo alkaa mennä jo känkkäränkän puolelle, joka jääköön omaan arvoonsa.

  Jo on jumalauta taas! "Arrow-ylistys" oli omaa ajatuksen virtaa lafkasta ilman sen syvällisempää psykologiaa tämän takana. Mitähän helvettiä tulkitset siellä?

  Saatana, mitä ajan tuhlausta tämäkin taas kaikki tyynni.

  Seuraava viesti ketjuun tulee sitten käsis edellä, ainakin allekirjoittaneelta.
   
 5. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 182
  Saadut tykkäykset:
  311
  Ehkä tästä opit, että Arrowfilms-julkaisijan ehkä massiivisimman ja kauan sitten loppuun myydyn megaboksin esittely 2000 maanikosta hämmentyneelle eläkesäätöjensä kohtaloa hermoilevalle H. G. Lewis-newbielle saattaa eskaloitua yllättäviin avautumisiin, omituisiin tulkintoihin sekä muuhun känkkäränkkämäiseen ajan tuhlaamiseen. Paljon muuta lisättävää minulla ei ole tähän viestinvaihtoon...
   
 6. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 361
  Saadut tykkäykset:
  178
  Tietokoneanimaattorin lahjoillaan läpilyöneen Gil Kenan ohjaama Monsteritalo on mainio esimerkki lähtökohtaisesti nuorille suunnatusta elokuvasta, jonka aikana vähän vanhemmatkin voi piereskellä ihan luvan kanssa ja olla hetken taas kakaroita. Karkinkerjuukeppostelun aattoon sijoittuva kauhuilu sulautuu saumattomanoloisesti sitä tukevaan romantiikkaan ja vauhdikkaaseen juoneen, jota riemastuttavan elävä hahmokatras sekoilullaan ruokkii. Tasapainoinen kokonaisuus kannattelee tuotannon pahimpien sudenkuoppien yli, yltämättä kuitenkaan täyden tähtirivin viihteeksi.

  Katseluun valikoitunut elokuvan stereokuvaversio on syväterävyydeltään ajoittain vakuuttava, joskaan ei vaikuttava. Kulmikas animaatiojälki jättää toivomisen varaa, vaikka muilta osin kuvatekninen toteutus miellyttää monessa suhteessa vielä 14 vuotta valmistumisensa jälkeen. DTS-HD Master Audio 5.1 oli odotetusti dynaaminen ja selkeä, vaikka LFE-kanavan kuormitus, erityisesti loppukliimaksin yhteydessä, olisi voinut olla maltillisempaakin.

  [​IMG]
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 361
  Saadut tykkäykset:
  178
  Neonvalojen kontrastissa kylpevä BLACK RAIN - Musta sade (1989) on Ridley Scott'n järjestyksessään kuudes kokopitkä ja samalla ohjaajan viimeinen 80-luvulla valmistunut elokuva, joka on kuin Miami Vice Blade Runner:in kulisseissa. Se edustaa tekijänsä tyylitajua sähköä säästämättä ja yksityskohdista tinkimättä, vaikka toiminnan osalta toteutus on kuin suoraan tämän edesmenneen Tony-veljen tuottamaa, vertauksen positiivisimmassa merkityksessä.

  Juoni, joka alunperin oli tarkoitettu Beverly Hills Cop II:een, on yksinkertainen ja yllätyksetön, mutta sen muodollinen merkitys lähes katoaa upean tunnelman tulviessa tajuntaan kahden keskenään kilpailevan kulttuurin törmäillessä toisiinsa kaiken keskellä, jossa edes epäsuorilta viitauksilta näiden väliseen historiaan on mahdotonta välttyä. Tietyllä tapaa tämä välittyi kulisseissa saakka, kun pääkuvaajana toiminut Howard Atherton turhautui Japanissa työskentelyyn ja irtisanoutui kuvausten loppusuoralla, jolloin mies korvattiin nyttemmin ohjaajanakin kunnostautuneella, ja tuolloin vain vuotta aiemmin valmistuneen Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli (1988) pääkuvauksesta vastanneella pitkän linjan kuvaaja Jan de Bont'lla.

  Loppua kohden sisällöllisistäkin syistä (tai paremmin niiden puutteesta) suoraviivaiseen toimintaan painottuva vastakkainasettelu pakottaa henkilöhahmot stereotyyppisen yksiulotteisiksi jolloin kokonaisuus kompastelee, vaikka pääosasuorituksissaan hienon työn tekevät Douglas, Garcia, Takakura, Matsuda ja Wakayama onnistuvat upeasti jo lähtökohdatkin huomioiden, keskinäisen sanailun ja henkisen mittelyn muodostaessa ehkä mieleenpainuvinta antia genren(kin) näille suomissa puitteissa.

  Kun meno on tarpeeksi kärjistettyä ja tyylitaju yhtenäinen, on valmis antamaan anteeksi pienet puutteet, jotka toisissa käsissä saattaisivat muodostua kohtalokkaaksi ajan pintakulutusta hyvin hyljeksivän elokuvan upeaa tunnelmaa ihastellessa ja kuunnellessa, joista jälkimmäisestä vastaa ensimmäistä yhteistyötään ohjaajan kanssa tekevä ja hämmästyttäviin sfääreihin tuotannollaan yltävä Hans Zimmer, joka osaltaan luo laadun leiman lopputulokseen. 80-lukua edustavimmillaan!  [​IMG]
   
  nepa tykkää tästä.
 8. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 437
  Saadut tykkäykset:
  69
  Kyllä. En ole mikään Zimmerin tuotannon suurin fani, mutta tässä mies onnistui sen verran loistavasti, että score jo yksinään nostaa "ihan hyvän leffan" sille seuraavalle tasolle. Black Rain ansaitsisi myös teknisesti ajantasaisen videojulkaisun, mutta koska Tom Cruise ei heilu leffan pääosassa, niin en uskalla odotella Paramountilta liikoja...
   
 9. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 361
  Saadut tykkäykset:
  178
  Hah, sano sama Paramount:lle. Perkeleet ota kuuleviin korviinsa, vaikka on odotettu tapahtuvaksi kaikki tietänee kuinka kauan. Kaikista puutteistaan huolimatta, jotka on käsitelty kyllästymiseen asti ja joita en suin surmin ryhdy tässä referoimaan, saatavilla oleva Blu-ray on (onneksi) parhaita MPEG-2 -julkaisuja vastaavien joukossa.
   
 10. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 361
  Saadut tykkäykset:
  178
  Määrätietoista elokuvaamista, jonka vaikutukset kulttuuriin on kiistattomat. Tätä ei tarvitse edes käsitellä. Boormanin paras elokuva, muuta väittävät heivataan tukasta helvettihin!

  [​IMG]
   
 11. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 822
  Saadut tykkäykset:
  31
  The Foreigner (2017)
  Ihan hyvin vetävät roolinsa Chan ja Brosnan. Ei klassikkoainesta, mutta hyvä kertakäyttöviihde-elokuva.
  ***½/*****.
   
 12. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 200
  Saadut tykkäykset:
  160
  Tuli pitkästä aikaa katsottua Sam Peckinpahin Rautaristi, Cross of Iron. On se vaan hyvä leffa, jos ei anna englantia puhuvien saksalaisten häiritä.
   
 13. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 341
  Saadut tykkäykset:
  152
  The Current War (2017)
  Historiallinen draama 1800-luvun USA:sta. Elokuvassa kuvataan sähköpioneerien George Westinghousen ja Thomas Edisonin välistä kilpailua.

  Draama (USA 2017), pääosissa Benedict Cumberbatch, Michael Shannon. Historiallinen draama 1880-luvun USA:sta. Elokuvassa kuvataan "sähkösotaa" eli riitaa maassa käyttöön otettavasta sähköjärjestelmästä. Kamppailu käydään kilpailijoiden George Westinghousen ja Thomas Edisonin välillä, jokerina keksijä Nikola Tesla. Ohjaus: Alfonso Gomez-Rejon

  Katsottu Maxivisionin poksin SeeNoMore-palvelun kautta, ihan OK leffa takuunäyttelijöillä.
  3,5/5


  T: Vesku
   
 14. Valentino

  Valentino Active Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  39
  Kong: Pääkallosaari (2017). Jo ensimmäiset minuutit antoivat oikean kuvan elokuvasta: surkea tekele, jonka huonouden suurin syy on tökerö käsikirjoitus.

  Tekijöillä oli unohtunut fysiologia. Jos normigorilla suurennetaan suorassa suhteessa jättiläiseksi (painoa arviolta 100 000 kg), se ei pystyisi seisomaan jaloillaan saatikka sitten liikkumaan kerrerästi kuin marakatti. Eräässä otoksessa valokuvaajatyttö oli noin gorillan sormen kokoinen, joten siitä voi arvioida Kongin painon.

  Helikoptereita näytti tuhoutuvan enemmän kuin niitä lähti Athenan kannelta.

  Onkohan Kong mitään sukua parista elokuvasta tutulle King Kongille?
   
 15. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  62
  juu Tälläiset tekeleet tietää jo katsomattakin melkein. nämähän on yleensä suunnattu jollekin nuorisolle joka haluaa nähdä paljon ryminää ja räiskettä ja tehosteita. mutta ammattilaisen silmässä nämä tehosteetkin o0n yleensä huonosti tehty jos verrataan johonkin laatuelokuvaan esim terminator 2. En siis itse ole kuitenkaan nähnyt kongia arvostelen näin näkemättä kun olen niin kova tyyppi:)
   
 16. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 200
  Saadut tykkäykset:
  160
  Minä kyllä tykkään tästä ja olenkin nähnyt kolme kertaa... (leffateatteri, tv, bd)
  Tarvitsiko tuota oikeasti kysyä? :rolleyes:

  Niin ja tuota tällehän oli jo oma ketjukin:
  https://www.dvdplaza.fi/threads/kon...ddleston-samuel-l-jackson-john-goodman.94023/
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2020 klo 18:40
 17. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  950
  Saadut tykkäykset:
  62
  Tarvii. Ei mitään hajua täälläkään. Sekavaa kerrontaa ja jatkuvaa reboottia. Tämä ilmeisesti kuuluu samaan sarjaan ainakin godzillan kanssa joka sekin oli melkoista paskaa.
   
 18. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 200
  Saadut tykkäykset:
  160
  No, ihan vaan tiedoksi että tuossa leffassa on kyse jonkinlaisesta King Kongin rebootista, eli tuo Pääkallosaari on se paikka jossa ne isot apinat yms kasvaa ja kyseinen Kong on se King mutta ei sellainen kuin millaisena se on opittu tuntemaan. Tarkoitus on saada se kongi sopimaan muiden saman tuotantopuljun monsterileffojen universumiin, Godzilla vs Kong jne...