Ajastettu mediatoistin

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Keckman, 17.01.2020.

Tags:
  1. Keckman

    Keckman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2020
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus olisi löytää laite, joka määrättyinä aikoina näyttää kirjastossa videotiedostoja joko kovalevyltä tai muistikortilta automaattisesti. Mediatoistinta pitäisi siis pystyä ajastamaan. Onko sellaisia mediatoistimia? Mitään nettiyhteyksiä ei tarvita - ei ole siis tarkoitus katsoa videoita mistään Netflixistä tai Youtubesta.
     
  2. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    264
    Yhdenlainen ratkaisu: Toimistolla on käytössä Chromebit:ejä, joilla olen ajastanut erilaisia statistiikkoja näkymään karusellissa 30-60 sekuntia kerrallaan. Laitteet ovat käynnissä 24/7, ainoastaan näyttöinä olevat televisiot ovat ajastettuja (käynnistyy aamulla 7:00 ja sammuu 17:00).

    Toinen mikä tuli mieleen ovat muokatut linux distribuutiot.
    Nopealla haulla löysin muutamia mielenkiintoisen tuntuisia, kuten Porteus-kiosk ja Ubuntulle löytyy tutoriaaleja kuten How to create Kiosk Computer tai Make a secure Ubuntu Kiosk, näille kaikille pitää toki itse ratkaista tuo laitepuoli.
    Samaten voisin kuvitella että löytyisi Android-virityksiä, joilla esimerkiksi vanhan puhelimen voi valjastaa tämän tyyppisen käyttöön.

    Valmiista "plug-n-play" ratkaisuista minulla ei ole kokemusta.

    EDIT: Kiasmassa ja muutamassa muussa galleriassa on ollut videotaidetta esillä, niistä voisi mahdollisesti kysellä vinkkejä ratkaisuihin.
     
  3. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 762
    Saadut tykkäykset:
    325
    Cronilla vaan toisto-ohjelma ajoon komentorivin kautta sopivilla parametreilla. Myös Kodiin saattaisi löytyä tuollainen lisäosa.