Jääkiekon MM-kisat 2019

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Vole, 23.04.2019.

  1. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Avataanpa näille tuleville kisoille ketju nyt. MM-kisat pelataan siis Slovakiassa ja Suomen osalta pelit alkavat 10.5. pelillä Kanadaa vastaan. Lohkot menevät seuraavasti:

    A-lohko
    Kanada
    USA
    Suomi
    Saksa
    Slovakia
    Tanska
    Ranska
    Iso-Britannia

    B-lohko
    Ruotsi
    Venäjä.
    Tšekki
    Sveitsi
    Norja
    Latvia
    Itävalta
    Italia

    Suomen osaltahan joukkue näyttää katastrofilta, kun useat KHL ja NHL pelaajat ovat kieltäytyneet tulemasta eri syihin vedoten ja lisäksi ilmeisesti Floridan johto esti Barkovin ja Borgströmin liittymisen joukkueeseen. Floridan Lammikko sen sijaan sai tulla ja Dadonov edustaa Venäjää. Suomen joukkue tällä hetkellä:

    Maalivahdit
    Kevin Lankinen, Rockford IceHogs
    Eetu Laurikainen, JYP
    Jussi Olkinuora, Pelicans

    Puolustajat
    Teemu Eronen, HIFK
    Henri Jokiharju, Chicago Blackhawks
    Oliwer Kaski, Pelicans
    Miika Koivisto, Dynamo Moskova
    Mikko Lehtonen, HV71
    Otto Leskinen, KalPa
    Petteri Lindbohm, Lausanne HC
    Jarkko Parikka, Ilves
    Tony Sund, Sport
    Juuso Vainio, JYP

    Hyökkääjät
    Marko Anttila, Jokerit
    Arttu Ilomäki, Lukko
    Kaapo Kakko, TPS
    Joel Kiviranta, Sport
    Kristian Kuusela, Tappara
    Juho Lammikko, Florida Panthers
    Eetu Luostarinen, KalPa
    Sakari Manninen, Jokerit
    Joonas Nättinen, Neftehimik Nizhnekamsk
    Niko Ojamäki, Tappara
    Harri Pesonen, SCL Tigers
    Toni Rajala, EHC Biel
    Arttu Ruotsalainen, Ilves
    Jere Sallinen, Örebro HK
    Veli-Matti Savinainen, Kunlun Red Star
    Eemeli Suomi, Ilves
    Juhani Tyrväinen, HIFK

    KHL:n osalta käsittääkseni vain Pokasta ei tiedetä, lähteekö kisoihin mukaan, olisi ihan hyvä lisäys. Liigan finaalit alkoivat juuri, mutta oletettavasti sieltä tulee vielä muutama vahvistus. NHL:n puolella suomalaisjoukkueet ovat ensimmäisen kierroksen jälkeen pääosin jatkossa. Määttä, Riikola ja Laine ovat ilmoittaneet, etteivät ole tulossa. En usko, että Rinne tai Granlund tulevat. Potentiaalisia tulijoita jatkosta tippuneista: Niku, Välimäki, Saros ja Salomäki. Tolvasen pelit jatkuvat kai vielä AHL:n puolella. Toisella kierroksella putoavista joukkueista myös ehtisi mukaan kisoihin, mutta en ala spekuloimaan heillä. Monilla heistäkin on sopimus katkolla, mikä monesti johtaa kieltäytymiseen.

    Joukkue tulee muuttumaan vielä varmasti ja joukkuepeliähän tämä on ja ilman tähtiä on monesti ennenkin pärjätty. Silti vähän kammoksuttaa jopa tuo alkulohko, sillä Kanada ja USA saavat tuttuun tapaan paljon hyviä pelaajia. Slovakia on saanut hyvin vahvistuksia, koska kotikisat kiinnostavat. Saksalla on Draisaitl, joka voi yksinkin ratkoa pelejä ja Saksa on viime aikoina muutenkin petrannut. Tanskalla on hyvä runko KHL-pelaajistaan. Tällä hetkellä Suomi on paperilla edellä vain Iso-Britanniaa ja Ranskaa. Tuskin Suomi joutuu mihinkään karsintasarjaan, mutta vaikea tällä hetkellä nähdä, että Leijonien pelit jatkuisivat kovin pitkälle kevääseen.

    Seurataan täällä tilanteen kehittymistä ja sitten itse kisoja.
     
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onko sattumaa, että Jukka Jalosen joukkueesta kieltäytyy NHL-pelaajat. En usko.

    Arvokisoihin liittyen, oli vähän aikaa sitten mielenkiintoinen juttu, jonka mukaan kv-jääkiekkoliitto haluaisi, että arvokisat pelattaisiin jatkossa pienemmässä, NHL-kokoisessa kaukalossa. "Yllättäen" jutussa haastateltu Jalonen vastustaa ajatusta. Itse pidän tätä hyvin tervetulleena, jo senkin takia että on täysin älytöntä pelata näin pientä lajia eri säännöillä eri maissa. Jos minulla olisi valta, niin olisin jo aikaa sitten pakottanut SM-liigan NHL-kaukaloihin, mikä olisi ollut merkittävä houkutteleva tekijä ulkomaalaisille nouseville kyvyille tulla pelaamaan Suomeen ja toisaalta valmistanut suomalaisia junioreita NHL-vaatimuksiin.
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kaikki kisapassit leimattu. Ei tullut NHL:stä apuja. Kummeli-sketsiä mukaillen: Hyvä Jalonen!

    Meidän pelillä aikaiselle kesälomalle, onkohan Jalosen omakin tavoite.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Näin unta, että Suomi hävisi kaikki alkulohkon pelit ja oli elämän ja kuoleman tilanteessa karsintasarjassa.
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ei varmaan realistinen toive? Ehkä nämä kisat menee jotenkin lohkosta jatkoon, mutta sitten tyssää? Oisko se jotenkin yli vai alisuorittamista? Tekeehän ne Suomen pelaajatkin tätä työkseen.
    Eka peli kertoo paljon.
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Kukaan ei varmaan minua aloitusviestin jälkeen usko, mutta aavistin, että Suomi laittaisi Kanadan ensimmäisessä pelissä ahtaalle ja voittohan sieltä tuli. Kanadan joukkue ei ole niin kova kuin yleensä ja Tavaresin loukkaantuminen oli iso menetys. Suomi on pelannut lähes samalla porukka pitkään toisin kuin Kanada, joka pelasi vain yhden harjoitusottelun Itävaltaa vastaan tällä viikolla. Suomi on myös aloittanut turnauksen yleensä voitolla. Lähtöasetelmat olivat vain paremmat kuin vastustajalla. Kanada hallitsi näennäisesti peliä pääsemättä hyville tekopaikoille ja Lankinen oli loistava, kun tarvittiin. Vielä vaaditaan tarkkuutta mm. syötöissä, mutta kerrassaan loistava alku. Jännä ottelu oli kyllä, harvemmin alkusarjan peli on näin innostanut allekirjoittanutta.

    Yllättäen myös Slovakia kaatoi USA:n ja Tsekki Ruotsin, jolla on huikea joukkue jo kasassa ja mukaan liittyvät vielä Klingberg ja Landeskog. Venäjä voitti vähemmän yllättäen Norjan. Mielenkiintoisesti alkoivat kisat ja tänään Suomi-Slovakia pelissä on varmasti melkoinen tunnelma.

    En täysin allekirjoita sitä että kaikki pelaajat vihaisivat Jalosta ja jättäisivät hänen takiaan tulematta. KHL-pelaajien kieltäytymisaaltoa en ymmärrä, mutta NHL-pelaajilla on monilla loukkaantuminen, pelit kesken tai sopimus ensi kaudelle sopimatta. Ja jotain Ristolaista ei ole näissä kisoissa näkynyt edes. Enemmän ihmetyttää, miksei Nikua tai Koivulaa oltu lähestytty leirikutsulla tai miksi Tolvanen ei ole mukana, mutta ehkä eivät vain sopineet suunnitelmiin. Näillä mennään ja nyt mitataan Liigan taso muihin nähden.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Näkisin itse tuossa olevan kyseessä enemmän ajan hengen, jossa pelaajat eivät enää ajattele valintojaan fanien näkökulmasta tai vaikkapa siitä näkökulmasta, että osallistumalla kiitetään siitä tuesta ja mahdollisuudesta, minkä tässä tapauksessa Suomi on suonut aina junnusta lähtien. Sen sijaan ajatellaan enemmän sitä, että päästään lepäämään, parantelemaan pienetkin vaivat (en toki vähättele sitä, jos alla on suurempikin loukkaantuminen) ja ennen kaikkea lomailemaan. Tilannehan on sinänsä hassu, koska tuntuisi äkkiseltään siltä, että moderni maailma aina nopeammasta matkustamisesta (pelaajat eivät taida ihan bussissa matkata pitkin amerikkaa kuten ennen vanhaan) alati kehittyvään vartalonhoitoon (pelaajia treenautetaan ja huolletaan aika paljon turvallisemmin kuin vuosikymmen pari sitten) tarkoittaisi sitä, että pelaajille osallistuminen tuottaisi nykyään vähemmän vaivaa. Toki ymmärrän myös sen, että nykyään kaikki on ns. pilkun paneskelua ja seurat tekevät varmasti pelaajille vaikeammaksi päätöksien tekon.

    Toivon mukaan jossakin vaiheessa tähän ilmiöön, joka ei näy vain urheilussa mutta myös yhteiskunnallisella tasolla (esim. yhteiskuntatalkoot vs. kansanedustajien jatkuva palkkojen nousu sekä ns. porsaanreikäpalkkiot), tulee muutos tai kansa vähintään hoksaisi pikku hiljaa sen, että kotikatsoimassa hurrataan henkilöille, jotka tietyllä tavalla palkitsevat sen näyttämällä keskisormea kotikatsomoihin.
     
  8. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Näytti eilen olevan hyvällä tavalla fanaattinen yleisö Slovakian matsissa. Odotan illan kamppailua mielenkiinnolla.
     
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Elikkä sitten 6p kahdesta pelistä... :D ja Kakko vaatimattomasti 5 maalia
     
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Kakolla ihan kivat kisat käynnissä. Joukkueen kannalta olisi hyvä, että löytyisi muitakin ratkaisijoita. No, onneksi on vielä muutama peli aikaa ennen todennäköisiä jatkopelejä. Nelosketju aiheuttaa ärsytystä, kun kolmikko saa pelin vietyä vastustajan päätyyn, mutta syöttö- ja laukaustaidoit eivät ole huipussaan. Paremmalla viimeistelyllä olisi jo pari maalia tuolla ketjulla kasassa.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Olipas hieno matsi eilen tuo Saksa - Slovakia.
    Slovakia vei saksaa kaksi erää ihan miten halusi, mutta ei silti päässyt kuin 2-1 johtoon.
    Kolmannessa erässä Saksakin alkoi heräilemään ja pyöritys siirtyi täysin Slovakian päähän.
    Ikäväksi homma meni, kun slovakialainen taklasi saksalaisen päin laitaa. Tosi pahan näköinen tilanne, josta annettiin vain 2+10 minuuttia, mutta olen kyllä selostajan ja Saksan valmentajan Toni Söderholmin kanssa samaa mieltä siinä, että 5+20 olisi ollut paikallaan.
    Ei ole muutenkaan vakuuttanut tuomarilinja. Ei vakuuttanut naisten kisoissa eikä sm-finaalissakaan ;D
    NHL:ssäkin on viime aikoina puhuttu siitä.

    No itse matsi oli kuitenkin todella jännä, kun Saksa haki tasoitusta kuudella viittä vastaan ja onnistuikin siinä ja sen jälkeen käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä puolisen minuuttia ennen ottelu loppua tekivät 3-2 voittomaalin.

    Pelkäsin jo slovakkifaneilta samanlaista paskamyrskyä kuin Kanada-ottelun jälkeen, mutta onneksi ei ainakaan tv-kuvassa moista näkynyt. Tiedä sitten jos kaduilla jotain tapahtui.

    Mutta oli kyllä loistava matsi ja USA-Slovakia -ottelun kanssa turnauksen parhaimmistoa. Jos nyt Suomen pelit jätetään laskuista pois.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Sääliksi käy Slovakiaa, kun kisoissa on ollut mahtava meininki ja kotijoukkue on saanut hyvän porukan kasaan. Aloittivat turnauksen voittamalla USA:n ja Suomen laittoivat kanssa ahtaalle. Sitten hävisivät Kanadalle jälleen kerran hienon taistelun jälkeen eivätkä päässeet edes jatkoajalle, kun ratkaisu tuli viime sekunneilla. Nyt sitten sulaminen Saksaa vastaan viime hetkillä ja taas jäi edes piste saamatta. Todennäköisesti kotijoukkueelta jää jatkopelit näkemättä.
     
  13. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Toistaiseksi olen katsonut vasta yhden erän kisoista, mutta otteluraporttien mukaan melkoisia sulamisia isänniltä näissä kisoissa. Tanska on aina kiinnostava, sympaattinen ja hankala, jospa katsastaisin illalla Suomen pelin heitä vastaan. Saksa näyttää olen pirteällä päällä. Kurkkasin juuri sarjataulukkoa. Näyttää tulevan hurja kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta A-lohkossa. B-lohko puolestaan vaikuttaa tylsältä, ellei nyt Latvia onnistu tänään yllättämään Tsekin.
     
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Saksan 3 viimeistä peliä ovat USA,Kanada ja Suomi, joten niiden pistepotti tuskin samalla tahdilla kasvaa enää, hyvin ovat silti pelanneet tähän asti. Tanskan joukkueen Eller (heidän 1.nimi) ei pelaa enää kisoissa, ilmeisesti oli jokin salainen soppari vaan kolmesta matsista. Ja joo Slovakian tsänssit enää on siinä jos isot maat konttaavat heikompia vastaan.
     
  15. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Jotenkin sellainen kutina että Tanska vie tänään nyt kun on "samantasoinen" joukkue Suomella vastassa. Tanskalla kovia vahvistuksia. Toivottavasti olen väärässä.
     
    Professional tykkää tästä.
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tanskan voitolla kerroin 8.50, pakkohan sitä on kokeilla. Tiukka peli tulee!
     
  17. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kappas. Piti laittaa muutama euro! Ja ristille vähän pienempää panosta. Ei harmita vaikka Suomi voittaa ;) Nyt on vain voittajia.
     
    Professional tykkää tästä.
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Juu, nää on parhaita vetoja, winwin :)
     
  19. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    EI kannata tehdä lottoa noila kutinoilla =)
     
  20. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Ei kannata ei, täytynee käydä lääkärissä näyttämään kutinoita. Onneksi olin väärässä ;)