Jääkiekon MM-kisat 2019

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Vole, 23.04.2019.

 1. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 829
  Saadut tykkäykset:
  31
  Avataanpa näille tuleville kisoille ketju nyt. MM-kisat pelataan siis Slovakiassa ja Suomen osalta pelit alkavat 10.5. pelillä Kanadaa vastaan. Lohkot menevät seuraavasti:

  A-lohko
  Kanada
  USA
  Suomi
  Saksa
  Slovakia
  Tanska
  Ranska
  Iso-Britannia

  B-lohko
  Ruotsi
  Venäjä.
  Tšekki
  Sveitsi
  Norja
  Latvia
  Itävalta
  Italia

  Suomen osaltahan joukkue näyttää katastrofilta, kun useat KHL ja NHL pelaajat ovat kieltäytyneet tulemasta eri syihin vedoten ja lisäksi ilmeisesti Floridan johto esti Barkovin ja Borgströmin liittymisen joukkueeseen. Floridan Lammikko sen sijaan sai tulla ja Dadonov edustaa Venäjää. Suomen joukkue tällä hetkellä:

  Maalivahdit
  Kevin Lankinen, Rockford IceHogs
  Eetu Laurikainen, JYP
  Jussi Olkinuora, Pelicans

  Puolustajat
  Teemu Eronen, HIFK
  Henri Jokiharju, Chicago Blackhawks
  Oliwer Kaski, Pelicans
  Miika Koivisto, Dynamo Moskova
  Mikko Lehtonen, HV71
  Otto Leskinen, KalPa
  Petteri Lindbohm, Lausanne HC
  Jarkko Parikka, Ilves
  Tony Sund, Sport
  Juuso Vainio, JYP

  Hyökkääjät
  Marko Anttila, Jokerit
  Arttu Ilomäki, Lukko
  Kaapo Kakko, TPS
  Joel Kiviranta, Sport
  Kristian Kuusela, Tappara
  Juho Lammikko, Florida Panthers
  Eetu Luostarinen, KalPa
  Sakari Manninen, Jokerit
  Joonas Nättinen, Neftehimik Nizhnekamsk
  Niko Ojamäki, Tappara
  Harri Pesonen, SCL Tigers
  Toni Rajala, EHC Biel
  Arttu Ruotsalainen, Ilves
  Jere Sallinen, Örebro HK
  Veli-Matti Savinainen, Kunlun Red Star
  Eemeli Suomi, Ilves
  Juhani Tyrväinen, HIFK

  KHL:n osalta käsittääkseni vain Pokasta ei tiedetä, lähteekö kisoihin mukaan, olisi ihan hyvä lisäys. Liigan finaalit alkoivat juuri, mutta oletettavasti sieltä tulee vielä muutama vahvistus. NHL:n puolella suomalaisjoukkueet ovat ensimmäisen kierroksen jälkeen pääosin jatkossa. Määttä, Riikola ja Laine ovat ilmoittaneet, etteivät ole tulossa. En usko, että Rinne tai Granlund tulevat. Potentiaalisia tulijoita jatkosta tippuneista: Niku, Välimäki, Saros ja Salomäki. Tolvasen pelit jatkuvat kai vielä AHL:n puolella. Toisella kierroksella putoavista joukkueista myös ehtisi mukaan kisoihin, mutta en ala spekuloimaan heillä. Monilla heistäkin on sopimus katkolla, mikä monesti johtaa kieltäytymiseen.

  Joukkue tulee muuttumaan vielä varmasti ja joukkuepeliähän tämä on ja ilman tähtiä on monesti ennenkin pärjätty. Silti vähän kammoksuttaa jopa tuo alkulohko, sillä Kanada ja USA saavat tuttuun tapaan paljon hyviä pelaajia. Slovakia on saanut hyvin vahvistuksia, koska kotikisat kiinnostavat. Saksalla on Draisaitl, joka voi yksinkin ratkoa pelejä ja Saksa on viime aikoina muutenkin petrannut. Tanskalla on hyvä runko KHL-pelaajistaan. Tällä hetkellä Suomi on paperilla edellä vain Iso-Britanniaa ja Ranskaa. Tuskin Suomi joutuu mihinkään karsintasarjaan, mutta vaikea tällä hetkellä nähdä, että Leijonien pelit jatkuisivat kovin pitkälle kevääseen.

  Seurataan täällä tilanteen kehittymistä ja sitten itse kisoja.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 086
  Saadut tykkäykset:
  239
  Onko sattumaa, että Jukka Jalosen joukkueesta kieltäytyy NHL-pelaajat. En usko.

  Arvokisoihin liittyen, oli vähän aikaa sitten mielenkiintoinen juttu, jonka mukaan kv-jääkiekkoliitto haluaisi, että arvokisat pelattaisiin jatkossa pienemmässä, NHL-kokoisessa kaukalossa. "Yllättäen" jutussa haastateltu Jalonen vastustaa ajatusta. Itse pidän tätä hyvin tervetulleena, jo senkin takia että on täysin älytöntä pelata näin pientä lajia eri säännöillä eri maissa. Jos minulla olisi valta, niin olisin jo aikaa sitten pakottanut SM-liigan NHL-kaukaloihin, mikä olisi ollut merkittävä houkutteleva tekijä ulkomaalaisille nouseville kyvyille tulla pelaamaan Suomeen ja toisaalta valmistanut suomalaisia junioreita NHL-vaatimuksiin.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 086
  Saadut tykkäykset:
  239
  Kaikki kisapassit leimattu. Ei tullut NHL:stä apuja. Kummeli-sketsiä mukaillen: Hyvä Jalonen!

  Meidän pelillä aikaiselle kesälomalle, onkohan Jalosen omakin tavoite.
   
 4. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 822
  Saadut tykkäykset:
  100
  Näin unta, että Suomi hävisi kaikki alkulohkon pelit ja oli elämän ja kuoleman tilanteessa karsintasarjassa.
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 046
  Saadut tykkäykset:
  181
  Ei varmaan realistinen toive? Ehkä nämä kisat menee jotenkin lohkosta jatkoon, mutta sitten tyssää? Oisko se jotenkin yli vai alisuorittamista? Tekeehän ne Suomen pelaajatkin tätä työkseen.
  Eka peli kertoo paljon.
   
 6. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 829
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kukaan ei varmaan minua aloitusviestin jälkeen usko, mutta aavistin, että Suomi laittaisi Kanadan ensimmäisessä pelissä ahtaalle ja voittohan sieltä tuli. Kanadan joukkue ei ole niin kova kuin yleensä ja Tavaresin loukkaantuminen oli iso menetys. Suomi on pelannut lähes samalla porukka pitkään toisin kuin Kanada, joka pelasi vain yhden harjoitusottelun Itävaltaa vastaan tällä viikolla. Suomi on myös aloittanut turnauksen yleensä voitolla. Lähtöasetelmat olivat vain paremmat kuin vastustajalla. Kanada hallitsi näennäisesti peliä pääsemättä hyville tekopaikoille ja Lankinen oli loistava, kun tarvittiin. Vielä vaaditaan tarkkuutta mm. syötöissä, mutta kerrassaan loistava alku. Jännä ottelu oli kyllä, harvemmin alkusarjan peli on näin innostanut allekirjoittanutta.

  Yllättäen myös Slovakia kaatoi USA:n ja Tsekki Ruotsin, jolla on huikea joukkue jo kasassa ja mukaan liittyvät vielä Klingberg ja Landeskog. Venäjä voitti vähemmän yllättäen Norjan. Mielenkiintoisesti alkoivat kisat ja tänään Suomi-Slovakia pelissä on varmasti melkoinen tunnelma.

  En täysin allekirjoita sitä että kaikki pelaajat vihaisivat Jalosta ja jättäisivät hänen takiaan tulematta. KHL-pelaajien kieltäytymisaaltoa en ymmärrä, mutta NHL-pelaajilla on monilla loukkaantuminen, pelit kesken tai sopimus ensi kaudelle sopimatta. Ja jotain Ristolaista ei ole näissä kisoissa näkynyt edes. Enemmän ihmetyttää, miksei Nikua tai Koivulaa oltu lähestytty leirikutsulla tai miksi Tolvanen ei ole mukana, mutta ehkä eivät vain sopineet suunnitelmiin. Näillä mennään ja nyt mitataan Liigan taso muihin nähden.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 072
  Saadut tykkäykset:
  90
  Näkisin itse tuossa olevan kyseessä enemmän ajan hengen, jossa pelaajat eivät enää ajattele valintojaan fanien näkökulmasta tai vaikkapa siitä näkökulmasta, että osallistumalla kiitetään siitä tuesta ja mahdollisuudesta, minkä tässä tapauksessa Suomi on suonut aina junnusta lähtien. Sen sijaan ajatellaan enemmän sitä, että päästään lepäämään, parantelemaan pienetkin vaivat (en toki vähättele sitä, jos alla on suurempikin loukkaantuminen) ja ennen kaikkea lomailemaan. Tilannehan on sinänsä hassu, koska tuntuisi äkkiseltään siltä, että moderni maailma aina nopeammasta matkustamisesta (pelaajat eivät taida ihan bussissa matkata pitkin amerikkaa kuten ennen vanhaan) alati kehittyvään vartalonhoitoon (pelaajia treenautetaan ja huolletaan aika paljon turvallisemmin kuin vuosikymmen pari sitten) tarkoittaisi sitä, että pelaajille osallistuminen tuottaisi nykyään vähemmän vaivaa. Toki ymmärrän myös sen, että nykyään kaikki on ns. pilkun paneskelua ja seurat tekevät varmasti pelaajille vaikeammaksi päätöksien tekon.

  Toivon mukaan jossakin vaiheessa tähän ilmiöön, joka ei näy vain urheilussa mutta myös yhteiskunnallisella tasolla (esim. yhteiskuntatalkoot vs. kansanedustajien jatkuva palkkojen nousu sekä ns. porsaanreikäpalkkiot), tulee muutos tai kansa vähintään hoksaisi pikku hiljaa sen, että kotikatsoimassa hurrataan henkilöille, jotka tietyllä tavalla palkitsevat sen näyttämällä keskisormea kotikatsomoihin.
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 157
  Saadut tykkäykset:
  69
  Näytti eilen olevan hyvällä tavalla fanaattinen yleisö Slovakian matsissa. Odotan illan kamppailua mielenkiinnolla.
   
 9. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 734
  Saadut tykkäykset:
  96
  Elikkä sitten 6p kahdesta pelistä... :D ja Kakko vaatimattomasti 5 maalia
   
 10. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 829
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kakolla ihan kivat kisat käynnissä. Joukkueen kannalta olisi hyvä, että löytyisi muitakin ratkaisijoita. No, onneksi on vielä muutama peli aikaa ennen todennäköisiä jatkopelejä. Nelosketju aiheuttaa ärsytystä, kun kolmikko saa pelin vietyä vastustajan päätyyn, mutta syöttö- ja laukaustaidoit eivät ole huipussaan. Paremmalla viimeistelyllä olisi jo pari maalia tuolla ketjulla kasassa.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 028
  Saadut tykkäykset:
  244
  Olipas hieno matsi eilen tuo Saksa - Slovakia.
  Slovakia vei saksaa kaksi erää ihan miten halusi, mutta ei silti päässyt kuin 2-1 johtoon.
  Kolmannessa erässä Saksakin alkoi heräilemään ja pyöritys siirtyi täysin Slovakian päähän.
  Ikäväksi homma meni, kun slovakialainen taklasi saksalaisen päin laitaa. Tosi pahan näköinen tilanne, josta annettiin vain 2+10 minuuttia, mutta olen kyllä selostajan ja Saksan valmentajan Toni Söderholmin kanssa samaa mieltä siinä, että 5+20 olisi ollut paikallaan.
  Ei ole muutenkaan vakuuttanut tuomarilinja. Ei vakuuttanut naisten kisoissa eikä sm-finaalissakaan ;D
  NHL:ssäkin on viime aikoina puhuttu siitä.

  No itse matsi oli kuitenkin todella jännä, kun Saksa haki tasoitusta kuudella viittä vastaan ja onnistuikin siinä ja sen jälkeen käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä puolisen minuuttia ennen ottelu loppua tekivät 3-2 voittomaalin.

  Pelkäsin jo slovakkifaneilta samanlaista paskamyrskyä kuin Kanada-ottelun jälkeen, mutta onneksi ei ainakaan tv-kuvassa moista näkynyt. Tiedä sitten jos kaduilla jotain tapahtui.

  Mutta oli kyllä loistava matsi ja USA-Slovakia -ottelun kanssa turnauksen parhaimmistoa. Jos nyt Suomen pelit jätetään laskuista pois.
   
 12. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 829
  Saadut tykkäykset:
  31
  Sääliksi käy Slovakiaa, kun kisoissa on ollut mahtava meininki ja kotijoukkue on saanut hyvän porukan kasaan. Aloittivat turnauksen voittamalla USA:n ja Suomen laittoivat kanssa ahtaalle. Sitten hävisivät Kanadalle jälleen kerran hienon taistelun jälkeen eivätkä päässeet edes jatkoajalle, kun ratkaisu tuli viime sekunneilla. Nyt sitten sulaminen Saksaa vastaan viime hetkillä ja taas jäi edes piste saamatta. Todennäköisesti kotijoukkueelta jää jatkopelit näkemättä.
   
 13. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 744
  Saadut tykkäykset:
  53
  Toistaiseksi olen katsonut vasta yhden erän kisoista, mutta otteluraporttien mukaan melkoisia sulamisia isänniltä näissä kisoissa. Tanska on aina kiinnostava, sympaattinen ja hankala, jospa katsastaisin illalla Suomen pelin heitä vastaan. Saksa näyttää olen pirteällä päällä. Kurkkasin juuri sarjataulukkoa. Näyttää tulevan hurja kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta A-lohkossa. B-lohko puolestaan vaikuttaa tylsältä, ellei nyt Latvia onnistu tänään yllättämään Tsekin.
   
 14. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 734
  Saadut tykkäykset:
  96
  Saksan 3 viimeistä peliä ovat USA,Kanada ja Suomi, joten niiden pistepotti tuskin samalla tahdilla kasvaa enää, hyvin ovat silti pelanneet tähän asti. Tanskan joukkueen Eller (heidän 1.nimi) ei pelaa enää kisoissa, ilmeisesti oli jokin salainen soppari vaan kolmesta matsista. Ja joo Slovakian tsänssit enää on siinä jos isot maat konttaavat heikompia vastaan.
   
 15. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 171
  Saadut tykkäykset:
  23
  Jotenkin sellainen kutina että Tanska vie tänään nyt kun on "samantasoinen" joukkue Suomella vastassa. Tanskalla kovia vahvistuksia. Toivottavasti olen väärässä.
   
  Professional tykkää tästä.
 16. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2004
  Viestejä:
  10 647
  Saadut tykkäykset:
  294
  Tanskan voitolla kerroin 8.50, pakkohan sitä on kokeilla. Tiukka peli tulee!
   
 17. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 171
  Saadut tykkäykset:
  23
  Kappas. Piti laittaa muutama euro! Ja ristille vähän pienempää panosta. Ei harmita vaikka Suomi voittaa ;) Nyt on vain voittajia.
   
  Professional tykkää tästä.
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2004
  Viestejä:
  10 647
  Saadut tykkäykset:
  294
  Juu, nää on parhaita vetoja, winwin :)
   
 19. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 730
  Saadut tykkäykset:
  230
  EI kannata tehdä lottoa noila kutinoilla =)
   
 20. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 171
  Saadut tykkäykset:
  23
  Ei kannata ei, täytynee käydä lääkärissä näyttämään kutinoita. Onneksi olin väärässä ;)