Eduskuntavaalit 2019

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana TheRealThing, 13.01.2019.

?

Äänestätkö eduskuntavaaleissa 2019?

Poll closed 13.04.2019.
  1. Äänestän

    34 ääntä
    91,9%
  2. En äänestä

    2 ääntä
    5,4%
  3. En osaa sanoa

    1 ääntä
    2,7%
  1. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    71 dB kun mainitsi tuntipalkaksi USD 15, niin minä olen tukenut tätä yhteiskuntaa maksamalla ikkunoiden pesijöille ja puutarhan aputöitä tehneille 15 euroa tunti suoraan pimeänä In Cash. Oppivat samalla miten kapitalistinen yhteiskunta toimii.
     
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Jokainen tonni hiiltä ja barelli öljyä, joka maasta kaivetaan poltetaan jossain. Ja uusia lähteitä etsitään, joka vuosi sadoilla miljoonilla. Ei kuulosta siltä, että talkoot olisivat alkaneet.
    Ehkä suurin ilmastoteko olisi polttaa ne Pohjolassa/Suomessa, jossa hukkalämpö menisi kaukolämmöksi. Hanasaari yksi maailman parhaita hyötysuhteessa, vaikka rakennettu 60-luvulla. Ehkä pitäisi tilalle rakentaa vain uusi viimeisen päälle hiilivoimala, kun ei kaikesta järkevyydestä huolimatta taideta ydinvoimalaa saada tilalle ja sitten lämmittää puolen Suomen kodit talvella. Kaikki tänne kuitenkin kohta muuttaa.
     
    Snäckby tykkää tästä.
  3. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Eikun 71dB sanoi että kun täällä näytetään kurjistamisen mallia niin kyllä muut seuraa perässä ja ituhippeilevät koska suomalainen vihervasemmisto niin haluaa. Ai helvetti miten naiivia osaa porukka olla. Menee ihan samaan kategoriaan niiden "kaikki turvapaikanhakijat ovat hädänalaisia ja kaikki muu epäily on razzizmia" puheiden kanssa.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei tässä totuuksista tai faktoista ole erimielisyyttä, vaan siitä, miten tulkita niitä. Väestöräjähdys ei ole ongelma Suomessa (päinvastoin, syntyvyyttä parjataan liian pieneksi) tai edes Euroopassa, vaan ihan eri maissa, enkä oikein tiedä, mitä me suomalaiset voimme asialle tehdä. Lähettää kondomeja Pakistaniin?
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Jotain rajaa siihen sanojen tunkemiseen toisen suuhun. Muutama postaus sitten totesin, ettei ilmastotalkoiden tarvitse kurjistumista tarkoittaa, päinvastoin kortit oikein pelattuna se on suuri taloudellisen kukoistuksen mahdollisuus. Voit olla eri mieltä kanssani, mutta ole nyt rehellinen edes sen kanssa mitä minä sanon. Kurjistumisen puolesta en ole koskaan puhunut.
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt alkaa olemaan kaipaamaani tunnelmaa Ylen tentissä. :)
     
  7. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Rinne tuntuu olevan kuutamolla joka asiassa. Seuraava pääministeri? Ei jumalauta:eek:
     
  8. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Sehän on kuin naapurin Jaska. Mukava lihava mies, joka ei tiedä mistään mitään ja jolle kaikki salaa nauraa.
    Ja häntä 20 pinnaa Suomesta äänestää pääministeriksi?
     
  9. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Suomen kannattaa markkinoida osaamistaan muille ilmastoasioissa mutta on puhdasta idiotismia kiristää omaa ilmastopolitiikkaa kun suurin osa muista maista ei ole lähelläkään Suomen tasoa ilmastoasioissa. Sillä rapautetaan vaan omaa kilpailukykyä ja verojen kiristämiset on samaa omaan jalkaan ampumista. Odotellaanhan rauhassa että muut pääsevät edes lähelle Suomen tasoa päästöissä ja mietitään sitten mitä tehdään seuraavaksi. Kuten aiemmin sanoin, kaikki muu toiminta on puhdasta idiotismia. Jos joku vapaaehtoisesti haluaa omia ilmastotekoja tehdä niin senkun. Kunhan ei muiden elämää hankaloita niillä.

    Ne kondomit on todennäköisesti huono ratkaisu koska en usko että niitä Afrikassa tai Lähi-idässä kukaan käyttäisi. Ennemmin antaisin luonnon hoitaa tuollaisen liiallisen lisääntymisen.
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tähän on nyt sanottava, vaikkei se vaaleihin liitykään, että tuo ei pidä paikkaansa. Öljy on muovin raaka-aine ja tehdään siitä kosmetiikkaa ja voiteluaineitakin. Ja muoviesineethän ei kaikki päädy poltettaviksi. Todennäköisemmin käyttötuntien tultua täyteen vaan jonnekin luontoon lojumaan, mutta joskus jopa museoonkin. Voiteluaineista osa päätyy käytön jälkeen kierrätykseen jossa niistä voidaan taas tehdä jotain voiteluainetta tai ehkä vaan poltetaan mutta loput sitten päätyy useinmiten sellaisenaan luontoon. Ja hiilikin on yksi teollisuuden raaka-aine, sitä voidaan käyttää erilaisten yhdisteiden valmistuksessa eikä siis päädy ainakaan suoraan poltettavaksi. Riippuu mitä siitä valmistetaan. Mutta on siis ihan väärin sanoa että kaikki hiili ja öljy poltetaan jossain. :rolleyes:
     
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tuolle kuivuusväittämälle ei liene mitään tieteellisiä perusteita. Onhan se nyt selvää ettei maapallolta vesi lopu, merenpinnankin uhkaillaan nousevan jopa useita metrejä. Jos lämpötilat nousevat, vettä toki haihtuu enemmän, mutta sitten jossain sen pitää myös sataa takaisin maahan. Jos se ei sada Suomessa niin ehkä sitten Afrikassa? Niin tai näin, vesi on täällä kehittyneissä teollisuusmaissa ongelmista pienin, ellei siitä nimenomaan haluta tehdä ongelmaa. Teknologiat on olemassa joilla saadaan vaikka merivedestä juoma- ja kasteluvettä, ihan helposti. Pitää vain ryhtyä toimeen jos tarvetta ilmenee.
     
  12. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Li Anderssonhan periaatteessa torppasi vasemmistoliiton ulos tulevasta hallituksesta tuossa paneelissa. Kieltäytyi mahdollisesta hallitusyhteistyöstä persujen kanssa koska alkuperäiset persut olivat leikkaamassa pienituloisilta ja opiskelusta. No niin leikkasi myös keskusta ja kokoomus joten myöskin näiden kanssa hallitukseen menon pitäisi olla mahdotonta. Toisaalta myöskin sdp vetoinen hallitus tarvitsee jommankumman kumppaniksi niin sehän tarkoittaa että Li puhui itsensä ulos hallituksesta jos ei ala sitten takkia kääntelemään.
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Aina löytyy joku pilkun nussija. Laitoit oikein miljoonan kilometrin vastauksen kertoaksesi itsestään selvyyden? Muutan tästä lähtien "käytetään"
    Miten tahansa käytetään, päätyy jotenkin kuormittamaan maapalloa verrattuna siihen, että makaisi maan alla. OK?
     
  14. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    "Kuivuudet lisääntyvät." Kuivuudesta seuraa ekokatastrofi!

    -Globaalissa kuivuudessa on havaittu vain vähäistä muutosta viimeisen 60 vuoden aikana.
    https://www.nature.com/articles/nature11575

    Yhdysvalloissa kuivuus on vähentynyt viimeisen sadan vuoden aikan. Kuivuudet ovat harvinaisempia, vähemmän vakavia, lyhytkestoisempia ja kattavat pienemmän alueen.
    https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1029/2006GL025711

    Tähän tutkimukseen liittyen oli hauska tapaus, kun Obaman jotain ympäristövastaavaa (ei nyt muistu mieleen tarkempi virkanimitys) kuulusteltiin asiasta kongressin istunnossa, niin tämän mielestä oli väärin katsoa kokonaisuutta, pitäisi katsoa niitä yksittäisiä kuivuuden vaivaamia alueita, mikä todistaa kuivuuden lisääntymisestä. :facepalm:

    Toisenlainenkin tutkimus löytyy. Ilmastonmuutos ja kuivuus kulkevat käsikädessä!!
    https://journals.ametsoc.org/doi/full/10.1175/JHM-386.1
    Tutkimuksen ajanjakso on 1870-2002. Tästä ajanjaksosta kuivuus ja lämpötilannousu ovat kulkeneet käsikädessä viimeiset 30 vuotta. 30 vuotta 130:stä! Entä se 75%:ia tukimuksen ajanjaksosta joka osoittaa hypoteesin vääräksi? <insert tonnin seteli.gif>

    Lämpötila on muuttunut ensimmäisen ja viimeisen tutkimuksen aikajaksolla saman verran. On siis etsitty omaan agendaan sopiva ajanjakso ja vedetty johtopäätös vain siitä. Dataa on niin paljon ja se on niin kirjavaa, että melkein minkä tahansa "todistaminen" on mahdollista. Tällä kertaa datasta tarvi heittää pois "vain" 75%:ia, että se johti ennalta päätettyyn lopputulokseen. Tälläisestä vääristelystä heitetään oikeissa tieteissä ensimmäisestä kerrasta niskapers-otteella ulos ja tutkijan uralle saa heittää hyvästi. Ilmastotutkimuksessa tästä palkitaan. Tämä on se ilmastotutkimuksen helmasynti ja syy sille miksi tulosta syntyy niin hitaasti.

    "Hirmumyrskyt lisääntyvät." Hirmumyrskyt ovat tuhoisia ja ovat lisääntyneet vaarallisesti, puut kaatuu ja sitä rataa..!

    -Paskapuhetta ... Eivät ole. Next.
    [​IMG]

    "Helleaallot lisääntyvät ja paljon ihmisiä kuolee." Ihan kamalaa!

    -Lämpimät kaudet ja helleaallot väistämättäkin lisääntyvät keskilämmön noustessa, mutta onko se merkki ääri-ilmiöstä ja kriisi? Keskilämmön laskeminen johtaisi ääri-ilmiöiden lisääntymiseen toisessa päässä. Sekä hiilidioksidin lisääminen, että sen vähentäminen johtaa ääri-ilmöiden lisääntymiseen!!! Aika älytön ajatus. Ainakin voidaan lohduttautua sillä tiedolla, että jokaista helleaaltoon kuollutta kohti 20 kylmään kuollutta pelastuu. Ei sillä maailmaa pelasteta, mutta inhimillinen kriisi peruntuu.

    Cold weather kills far more people than hot weather

    "Atollit vajoavat veden alle." Hurja inhimillinen katastrofi! Ajatelkaa edes atolleja!

    -Tätä myyttiä on toistettu ainakin 90-luvulta lähtien ja toistetaan aina vain edellen siitä huolimatta, että lukuisat tutkimukset ovat todistaneet päinvastaista ainakin yli vuosikymmenen. Atollit ovat stabiileja ja keskimäärin kasvussa. Pienet ihmisasutukseen kelpaamattomat saarekkeet ovat tyypillisesti niitä jotka pienenevät ja suuret, eli ne asutut, kasvavat, jotkut voimakkaastikin. Osaltaan varmasti juurikin siksi, että korallit kasvavat merenpinnan mukana ja atollien materiaali on pääosin koralleista peräisin. Tämä on niin moneen kertaan tutkittu asia, että on suorastaan hävytöntä vielä kierrättää tätä. Se ei ole mitään muuta kuin näiden valtioiden yritys petoksella anastaa rahaa länsimaista ja alarmistien tunteisiin vetoavaa propagandaa.

    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/wcc.557
    https://www.newscientist.com/articl...islands-may-grow-not-sink-as-sea-levels-rise/
    http://pacificpolicy.org/2015/05/so-far-most-atolls-winning-the-sea-level-rise-battle/
    https://www.telegraph.co.uk/news/wo...wing-not-shrinking-due-to-climate-change.html

    "Lihansyönti tuhoaa planeetan." Jos kaikki syövät kasviksia ja matoja maailma peelaastuuuu!!

    -Paaaaskapuhetta piipertäjät.. Viimeaikojen kohu lihansyönnin ilmastovaikutuksista perustui "laskuvirheeseen". Hups!

    https://theconversation.com/yes-eat...nt-but-cows-are-not-killing-the-climate-94968


    "Merenpinta nousee jopa metrejä ja aiheuttaa 800 000 000:n ilmastopakolaisen massavaelluksen." Voi kauheeta! Sitten ne tulevat kaikki tänne! Miten ne edes ruokitaan, kun ilmastonmuutos on tuhonnut ruoantuotannon!

    -Tämä asia tuli tuossa edellä aika huolellisesti käsitellyksi. Ei tule tapahtumaan. Miten olisi sellainen villi ajatus, että nämä "ilmastopakolaiset" tekisivät itse jotain oman elintasonsa parantamiseksi ja ehkä ympäristönkin... Tuo nyt on vain tuollainen hullu ajatus. Ei tarvitse ottaa vakavasti.
     
    Pazze tykkää tästä.
  15. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Kun täällä on näinkin paljon ilmastonmuutoksen kieltäjiä, niin pakostakin miettii että pitäisikö sittenkin äänestää vihreitä. Kaupunkibulevardeja en kyllä kannata, mutta niistä ei taideta päättää eduskunnassa?
     
  16. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Muistakaa liputtaa sunnuntaina vaalipäivänä ja etupihalla sitten pitää olla puhdas lippu. Ja mielellään ISO.
    Muutenkin kannattaa nyt siistiä etupiha ja laittaa kukkia ettei luulla yhteiskunnan persreijäksi.
    Takapihalla saa muuten liputtaa läpi koko kesän.
    Ja syksyllä sitten pihalla pitää olla ruiskaunokkeja.

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ruiskaunokki
     
  17. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Snäckby unohti mainita että lipun tulee tietenkin olla USA:n lippu...
     
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ilta-Sanomien analyysin mukaan ilmastokriittiset persujen kannatuskasvun takana.

    "Perussuomalaisten menestyksen perusteella nämä vaalit voidaan todellakin nimetä ilmastovaaleiksi, mutta käänteisessä merkityksessä.

    Halla-aho ei varmaan arvannut, että muiden puolueiden huoli ilmastonmuutoksesta sataa perussuomalaisten laariin. Perussuomalaisten mielestä Suomen promillen päästöillä ei kannata hötkyillä polttomoottoreiden, metsien hakkuiden ja teollisuuden päästöjen kanssa. Kansan hiljainen, kehä kolmosen ulkopuolella elävä väki ilmeisesti kyllästyi poliitikkojen ja median vaatimiin ilmastotekoihin."

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000006067589.html
     
  19. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Varmasti satoikin persujen laariin. Kyllä minullakin on ilmastoahdistus mutta se johtuu ihan vaan pelkästään siitä että ilmastonmuutosta hierotaan naamalle joka tuutista. Näistähän oli tulossa maahanmuuttovaalit mutta media käänsi nämä väkisin ilmastovaaleiksi koska ei ole pariin kuukauteen juuri muuta rummuttanut. Kai siellä taustalla on tuo median vihervasemmistolaisuus ja että halutaan suosikkipuolueille lisää kannatusta. Eivät vaan ole oppineet mitään mistään ja niin se vaan taas kääntyi itseään vastaan ja satoi persujen laariin. Ihmetyttää tuo median loputon tyhmyys minkä voi kai selittää lopulta kuitenkin ideologialla.
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    SDP:tä äänestetään Rinteestä huolimatta, ei Rinteen ansiosta. SDP on onnistunut profiloitumaan duunareiden puolueena, ja suurin ansio puolueen kannatuksesta menee kyllä edelliselle hallitukselle.