Eduskuntavaalit 2019

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana TheRealThing, 13.01.2019.

?

Äänestätkö eduskuntavaaleissa 2019?

Poll closed 13.04.2019.
 1. Äänestän

  34 ääntä
  91,9%
 2. En äänestä

  2 ääntä
  5,4%
 3. En osaa sanoa

  1 ääntä
  2,7%
 1. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 196
  Saadut tykkäykset:
  52
  71 dB kun mainitsi tuntipalkaksi USD 15, niin minä olen tukenut tätä yhteiskuntaa maksamalla ikkunoiden pesijöille ja puutarhan aputöitä tehneille 15 euroa tunti suoraan pimeänä In Cash. Oppivat samalla miten kapitalistinen yhteiskunta toimii.
   
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  636
  Jokainen tonni hiiltä ja barelli öljyä, joka maasta kaivetaan poltetaan jossain. Ja uusia lähteitä etsitään, joka vuosi sadoilla miljoonilla. Ei kuulosta siltä, että talkoot olisivat alkaneet.
  Ehkä suurin ilmastoteko olisi polttaa ne Pohjolassa/Suomessa, jossa hukkalämpö menisi kaukolämmöksi. Hanasaari yksi maailman parhaita hyötysuhteessa, vaikka rakennettu 60-luvulla. Ehkä pitäisi tilalle rakentaa vain uusi viimeisen päälle hiilivoimala, kun ei kaikesta järkevyydestä huolimatta taideta ydinvoimalaa saada tilalle ja sitten lämmittää puolen Suomen kodit talvella. Kaikki tänne kuitenkin kohta muuttaa.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 3. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Eikun 71dB sanoi että kun täällä näytetään kurjistamisen mallia niin kyllä muut seuraa perässä ja ituhippeilevät koska suomalainen vihervasemmisto niin haluaa. Ai helvetti miten naiivia osaa porukka olla. Menee ihan samaan kategoriaan niiden "kaikki turvapaikanhakijat ovat hädänalaisia ja kaikki muu epäily on razzizmia" puheiden kanssa.
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 345
  Saadut tykkäykset:
  425
  Ei tässä totuuksista tai faktoista ole erimielisyyttä, vaan siitä, miten tulkita niitä. Väestöräjähdys ei ole ongelma Suomessa (päinvastoin, syntyvyyttä parjataan liian pieneksi) tai edes Euroopassa, vaan ihan eri maissa, enkä oikein tiedä, mitä me suomalaiset voimme asialle tehdä. Lähettää kondomeja Pakistaniin?
   
 5. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 345
  Saadut tykkäykset:
  425
  Jotain rajaa siihen sanojen tunkemiseen toisen suuhun. Muutama postaus sitten totesin, ettei ilmastotalkoiden tarvitse kurjistumista tarkoittaa, päinvastoin kortit oikein pelattuna se on suuri taloudellisen kukoistuksen mahdollisuus. Voit olla eri mieltä kanssani, mutta ole nyt rehellinen edes sen kanssa mitä minä sanon. Kurjistumisen puolesta en ole koskaan puhunut.
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 277
  Saadut tykkäykset:
  581
  Nyt alkaa olemaan kaipaamaani tunnelmaa Ylen tentissä. :)
   
 7. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Rinne tuntuu olevan kuutamolla joka asiassa. Seuraava pääministeri? Ei jumalauta:eek:
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  636
  Sehän on kuin naapurin Jaska. Mukava lihava mies, joka ei tiedä mistään mitään ja jolle kaikki salaa nauraa.
  Ja häntä 20 pinnaa Suomesta äänestää pääministeriksi?
   
 9. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Suomen kannattaa markkinoida osaamistaan muille ilmastoasioissa mutta on puhdasta idiotismia kiristää omaa ilmastopolitiikkaa kun suurin osa muista maista ei ole lähelläkään Suomen tasoa ilmastoasioissa. Sillä rapautetaan vaan omaa kilpailukykyä ja verojen kiristämiset on samaa omaan jalkaan ampumista. Odotellaanhan rauhassa että muut pääsevät edes lähelle Suomen tasoa päästöissä ja mietitään sitten mitä tehdään seuraavaksi. Kuten aiemmin sanoin, kaikki muu toiminta on puhdasta idiotismia. Jos joku vapaaehtoisesti haluaa omia ilmastotekoja tehdä niin senkun. Kunhan ei muiden elämää hankaloita niillä.

  Ne kondomit on todennäköisesti huono ratkaisu koska en usko että niitä Afrikassa tai Lähi-idässä kukaan käyttäisi. Ennemmin antaisin luonnon hoitaa tuollaisen liiallisen lisääntymisen.
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 360
  Saadut tykkäykset:
  221
  Tähän on nyt sanottava, vaikkei se vaaleihin liitykään, että tuo ei pidä paikkaansa. Öljy on muovin raaka-aine ja tehdään siitä kosmetiikkaa ja voiteluaineitakin. Ja muoviesineethän ei kaikki päädy poltettaviksi. Todennäköisemmin käyttötuntien tultua täyteen vaan jonnekin luontoon lojumaan, mutta joskus jopa museoonkin. Voiteluaineista osa päätyy käytön jälkeen kierrätykseen jossa niistä voidaan taas tehdä jotain voiteluainetta tai ehkä vaan poltetaan mutta loput sitten päätyy useinmiten sellaisenaan luontoon. Ja hiilikin on yksi teollisuuden raaka-aine, sitä voidaan käyttää erilaisten yhdisteiden valmistuksessa eikä siis päädy ainakaan suoraan poltettavaksi. Riippuu mitä siitä valmistetaan. Mutta on siis ihan väärin sanoa että kaikki hiili ja öljy poltetaan jossain. :rolleyes:
   
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 360
  Saadut tykkäykset:
  221
  Tuolle kuivuusväittämälle ei liene mitään tieteellisiä perusteita. Onhan se nyt selvää ettei maapallolta vesi lopu, merenpinnankin uhkaillaan nousevan jopa useita metrejä. Jos lämpötilat nousevat, vettä toki haihtuu enemmän, mutta sitten jossain sen pitää myös sataa takaisin maahan. Jos se ei sada Suomessa niin ehkä sitten Afrikassa? Niin tai näin, vesi on täällä kehittyneissä teollisuusmaissa ongelmista pienin, ellei siitä nimenomaan haluta tehdä ongelmaa. Teknologiat on olemassa joilla saadaan vaikka merivedestä juoma- ja kasteluvettä, ihan helposti. Pitää vain ryhtyä toimeen jos tarvetta ilmenee.
   
 12. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Li Anderssonhan periaatteessa torppasi vasemmistoliiton ulos tulevasta hallituksesta tuossa paneelissa. Kieltäytyi mahdollisesta hallitusyhteistyöstä persujen kanssa koska alkuperäiset persut olivat leikkaamassa pienituloisilta ja opiskelusta. No niin leikkasi myös keskusta ja kokoomus joten myöskin näiden kanssa hallitukseen menon pitäisi olla mahdotonta. Toisaalta myöskin sdp vetoinen hallitus tarvitsee jommankumman kumppaniksi niin sehän tarkoittaa että Li puhui itsensä ulos hallituksesta jos ei ala sitten takkia kääntelemään.
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  636
  Aina löytyy joku pilkun nussija. Laitoit oikein miljoonan kilometrin vastauksen kertoaksesi itsestään selvyyden? Muutan tästä lähtien "käytetään"
  Miten tahansa käytetään, päätyy jotenkin kuormittamaan maapalloa verrattuna siihen, että makaisi maan alla. OK?
   
 14. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 754
  Saadut tykkäykset:
  348
  "Kuivuudet lisääntyvät." Kuivuudesta seuraa ekokatastrofi!

  -Globaalissa kuivuudessa on havaittu vain vähäistä muutosta viimeisen 60 vuoden aikana.
  https://www.nature.com/articles/nature11575

  Yhdysvalloissa kuivuus on vähentynyt viimeisen sadan vuoden aikan. Kuivuudet ovat harvinaisempia, vähemmän vakavia, lyhytkestoisempia ja kattavat pienemmän alueen.
  https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1029/2006GL025711

  Tähän tutkimukseen liittyen oli hauska tapaus, kun Obaman jotain ympäristövastaavaa (ei nyt muistu mieleen tarkempi virkanimitys) kuulusteltiin asiasta kongressin istunnossa, niin tämän mielestä oli väärin katsoa kokonaisuutta, pitäisi katsoa niitä yksittäisiä kuivuuden vaivaamia alueita, mikä todistaa kuivuuden lisääntymisestä. :facepalm:

  Toisenlainenkin tutkimus löytyy. Ilmastonmuutos ja kuivuus kulkevat käsikädessä!!
  https://journals.ametsoc.org/doi/full/10.1175/JHM-386.1
  Tutkimuksen ajanjakso on 1870-2002. Tästä ajanjaksosta kuivuus ja lämpötilannousu ovat kulkeneet käsikädessä viimeiset 30 vuotta. 30 vuotta 130:stä! Entä se 75%:ia tukimuksen ajanjaksosta joka osoittaa hypoteesin vääräksi? <insert tonnin seteli.gif>

  Lämpötila on muuttunut ensimmäisen ja viimeisen tutkimuksen aikajaksolla saman verran. On siis etsitty omaan agendaan sopiva ajanjakso ja vedetty johtopäätös vain siitä. Dataa on niin paljon ja se on niin kirjavaa, että melkein minkä tahansa "todistaminen" on mahdollista. Tällä kertaa datasta tarvi heittää pois "vain" 75%:ia, että se johti ennalta päätettyyn lopputulokseen. Tälläisestä vääristelystä heitetään oikeissa tieteissä ensimmäisestä kerrasta niskapers-otteella ulos ja tutkijan uralle saa heittää hyvästi. Ilmastotutkimuksessa tästä palkitaan. Tämä on se ilmastotutkimuksen helmasynti ja syy sille miksi tulosta syntyy niin hitaasti.

  "Hirmumyrskyt lisääntyvät." Hirmumyrskyt ovat tuhoisia ja ovat lisääntyneet vaarallisesti, puut kaatuu ja sitä rataa..!

  -Paskapuhetta ... Eivät ole. Next.
  [​IMG]

  "Helleaallot lisääntyvät ja paljon ihmisiä kuolee." Ihan kamalaa!

  -Lämpimät kaudet ja helleaallot väistämättäkin lisääntyvät keskilämmön noustessa, mutta onko se merkki ääri-ilmiöstä ja kriisi? Keskilämmön laskeminen johtaisi ääri-ilmiöiden lisääntymiseen toisessa päässä. Sekä hiilidioksidin lisääminen, että sen vähentäminen johtaa ääri-ilmöiden lisääntymiseen!!! Aika älytön ajatus. Ainakin voidaan lohduttautua sillä tiedolla, että jokaista helleaaltoon kuollutta kohti 20 kylmään kuollutta pelastuu. Ei sillä maailmaa pelasteta, mutta inhimillinen kriisi peruntuu.

  Cold weather kills far more people than hot weather

  "Atollit vajoavat veden alle." Hurja inhimillinen katastrofi! Ajatelkaa edes atolleja!

  -Tätä myyttiä on toistettu ainakin 90-luvulta lähtien ja toistetaan aina vain edellen siitä huolimatta, että lukuisat tutkimukset ovat todistaneet päinvastaista ainakin yli vuosikymmenen. Atollit ovat stabiileja ja keskimäärin kasvussa. Pienet ihmisasutukseen kelpaamattomat saarekkeet ovat tyypillisesti niitä jotka pienenevät ja suuret, eli ne asutut, kasvavat, jotkut voimakkaastikin. Osaltaan varmasti juurikin siksi, että korallit kasvavat merenpinnan mukana ja atollien materiaali on pääosin koralleista peräisin. Tämä on niin moneen kertaan tutkittu asia, että on suorastaan hävytöntä vielä kierrättää tätä. Se ei ole mitään muuta kuin näiden valtioiden yritys petoksella anastaa rahaa länsimaista ja alarmistien tunteisiin vetoavaa propagandaa.

  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/wcc.557
  https://www.newscientist.com/articl...islands-may-grow-not-sink-as-sea-levels-rise/
  http://pacificpolicy.org/2015/05/so-far-most-atolls-winning-the-sea-level-rise-battle/
  https://www.telegraph.co.uk/news/wo...wing-not-shrinking-due-to-climate-change.html

  "Lihansyönti tuhoaa planeetan." Jos kaikki syövät kasviksia ja matoja maailma peelaastuuuu!!

  -Paaaaskapuhetta piipertäjät.. Viimeaikojen kohu lihansyönnin ilmastovaikutuksista perustui "laskuvirheeseen". Hups!

  https://theconversation.com/yes-eat...nt-but-cows-are-not-killing-the-climate-94968


  "Merenpinta nousee jopa metrejä ja aiheuttaa 800 000 000:n ilmastopakolaisen massavaelluksen." Voi kauheeta! Sitten ne tulevat kaikki tänne! Miten ne edes ruokitaan, kun ilmastonmuutos on tuhonnut ruoantuotannon!

  -Tämä asia tuli tuossa edellä aika huolellisesti käsitellyksi. Ei tule tapahtumaan. Miten olisi sellainen villi ajatus, että nämä "ilmastopakolaiset" tekisivät itse jotain oman elintasonsa parantamiseksi ja ehkä ympäristönkin... Tuo nyt on vain tuollainen hullu ajatus. Ei tarvitse ottaa vakavasti.
   
  Pazze tykkää tästä.
 15. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  703
  Saadut tykkäykset:
  141
  Kun täällä on näinkin paljon ilmastonmuutoksen kieltäjiä, niin pakostakin miettii että pitäisikö sittenkin äänestää vihreitä. Kaupunkibulevardeja en kyllä kannata, mutta niistä ei taideta päättää eduskunnassa?
   
 16. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 196
  Saadut tykkäykset:
  52
  Muistakaa liputtaa sunnuntaina vaalipäivänä ja etupihalla sitten pitää olla puhdas lippu. Ja mielellään ISO.
  Muutenkin kannattaa nyt siistiä etupiha ja laittaa kukkia ettei luulla yhteiskunnan persreijäksi.
  Takapihalla saa muuten liputtaa läpi koko kesän.
  Ja syksyllä sitten pihalla pitää olla ruiskaunokkeja.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ruiskaunokki
   
 17. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 001
  Saadut tykkäykset:
  284
  Snäckby unohti mainita että lipun tulee tietenkin olla USA:n lippu...
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 277
  Saadut tykkäykset:
  581
  Ilta-Sanomien analyysin mukaan ilmastokriittiset persujen kannatuskasvun takana.

  "Perussuomalaisten menestyksen perusteella nämä vaalit voidaan todellakin nimetä ilmastovaaleiksi, mutta käänteisessä merkityksessä.

  Halla-aho ei varmaan arvannut, että muiden puolueiden huoli ilmastonmuutoksesta sataa perussuomalaisten laariin. Perussuomalaisten mielestä Suomen promillen päästöillä ei kannata hötkyillä polttomoottoreiden, metsien hakkuiden ja teollisuuden päästöjen kanssa. Kansan hiljainen, kehä kolmosen ulkopuolella elävä väki ilmeisesti kyllästyi poliitikkojen ja median vaatimiin ilmastotekoihin."

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006067589.html
   
 19. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Varmasti satoikin persujen laariin. Kyllä minullakin on ilmastoahdistus mutta se johtuu ihan vaan pelkästään siitä että ilmastonmuutosta hierotaan naamalle joka tuutista. Näistähän oli tulossa maahanmuuttovaalit mutta media käänsi nämä väkisin ilmastovaaleiksi koska ei ole pariin kuukauteen juuri muuta rummuttanut. Kai siellä taustalla on tuo median vihervasemmistolaisuus ja että halutaan suosikkipuolueille lisää kannatusta. Eivät vaan ole oppineet mitään mistään ja niin se vaan taas kääntyi itseään vastaan ja satoi persujen laariin. Ihmetyttää tuo median loputon tyhmyys minkä voi kai selittää lopulta kuitenkin ideologialla.
   
 20. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 493
  Saadut tykkäykset:
  175
  SDP:tä äänestetään Rinteestä huolimatta, ei Rinteen ansiosta. SDP on onnistunut profiloitumaan duunareiden puolueena, ja suurin ansio puolueen kannatuksesta menee kyllä edelliselle hallitukselle.