Interstellar (2014) (Christopher Nolan / Matthew Mcconaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.12.2013.

  1. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ensi-ilta lähenee ja samalla ensimmäiset suomalaisetkin arviot ovat ilmestyneet. Itseäni elokuvan saama ennakkohype on jälleen pikemminkin huvittanut, sillä trailerien perusteella on vaikuttanut, että sentimentaalisuusmittarit taas rähjähtävät, kun lapset päästetään ääneen. Toisaalta, koska elokuvaa on mediassa verrattu mielestäni kaikkien aikojen parhaaseen elokuvaan, on omatkin ajatukset välillä jo harhailleet mitä-jos -ajatuksissa. Valitettavasti ainakin suomalaisista arvioista nyt selkeästi käsittää, ettei Nolan ole onnistunut karistamaan omia helmasyntejään - jotka tekivät esimerkiksi Inceptionista ja The Dark Knight Risesista niin tuskastuttavaa katsottavaa (koska niistä haluisi pitää enemmän) - eli liiallista pituutta ja elokuvamaailman sääntöjen turhaa selittelyä. Juurikin se, ettei katsojien anneta itse oivaltaa asioita tai oikeastaan mitään ei jätetä katsojan oman mielikuvituksen varaan, on turhauttavinta.

    Onneksi omaa mielipidettä ei tarvitse muodostaa ennen kuin elokuva on nähty, joten toivoa sopii, että arvostelijat ovat totaalisesti väärässä ja Internet -arvioijat tajunnan räjäyttävästä kokoemuksesta täysine arvosanoineen oikeassa. Valitettavasti pelkään käyvän kuten edellä mainituissa Nolanin elokuvissa niitä teatterissa katsoessani, että Hans Zimmerin musiikki vaivuttaa minut siinä viimeisen kolmanneksen alkaessa koomaan, jota vastaan sitten taistelen loppuun asti.

    Pientä SPOILER-vaaraa sitten seuraaviin linkkeihin, eli jollette halua tietää mitään niin ei kannata lukea. Kalle Kinnuselta arvio ja blogi-teksti. Elitistin arvio kuten myös dome.fi. Ulkomailta onkin löydettävissä sitten sitä kehuvaa arviota: Forbes, Empire ja Total Film. Ohessa myös The Guardianin pitkähkö sepustus Nolanista sekä arvio.

    Selväähän on toki, että tällainen pitää nähdä elokuvateatterissa isolta kankaalta, joten vaikka suhtautuminen onkin itselläni kääntymässä "toivotaan parasta" -asenteeksi, edelleen sisäinen pikku lapsi tahtoo uskoa, että tämä voisi vihdoin olla odottamani menestyselokuva, joka ei jätä karvasta makua suuhun.
     
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Olen vissiin lukenut vääriä sivustoja, koska en ole huomannut mitään ennakkopöhinää. Toista se oli Batman Dark Knightin kohdalla.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Tänään menen katsomaan, äänestin jo etukäteen IMDB:hen täyden kympin. Christopher Nolan on aikamme neroin elokuvantekijä, hän on elokuvataiteen uusi Stanley Kubrick. Kuten Kubrick, Nolan luo visioitaan täydellä taiteellisella vapaudella. Interstellar on näkemättä briljantti ja mykistävä.
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jaa, pannaan tageihin, kun ei nyt ole tarkoitus aloittaa mitään. Saman huumorin hengessä, kuin toivoakseni yllä lainattukin on kirjoitettu:

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2014
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    "Nolan on ollut elokuvakerronnan edelläkävijä jo pitkään..." :thumbsup:
     
  7. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    AMEN! Tätä elokuvaa olen odottanut monta vuotta. Olen varma että se on ihan 5/5 ! Tällainen pitää elokuvan olla, lähes 3 tuntia, uskomaton elokuvakokemus, jota täytyy sulatella vielä pitkään teatterista poistuttuaan!
     
  8. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kylläpäs täällä jaksetaan valittaa Nolanista. Oli nyt mitä mieltä tahansa Nolanin leffoista, niin se kuitenkin kuuluu siihen harvinaiseen ohjaaja-porukkaan joka tekee pääasiassa originaali-leffoja, ei leiki 3D höpötyksillä jne. Se energia mitä käytätte Nolan dissaukseen kannattaisi kohdistaa Michael Bayhin.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ohjaajana täyspitkiä on IMDb:n mukaan tähän mennessä plakkarissa kymmenen. Kolme Batmania, ja Insomnia tuskin lasketaan "originaalielokuviksi" (viimeinen on remake). Eli listalla on viisi "originaalia" ja neljä muuta. Onko 5/9 tai 55% tuotannosta pääasiassa?

    Kolme-Deetä voi käyttää ihan perustellusti, elokuva voi olla pykälää parempi sen vuoksi ja se voi olla ihan toimiva tehokeino ilman kikkailua. Se, että ilmaisukeinoa pääasiassa käytetään turhana kikkailuna ei ole ilmaisukeinon syy. Sarjakuvatkin olivat pitkään lähes yksinomaan supersankari-hömppää ja kenties ovat pääasiassa vieläkin, mutta ei sekään ole ilmaisukeinon syy eikä niin tarvitse olla.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vaikka Nolanin elokuvia fanitankin, niin sekä elokuvan trailer että näyttelijävalinnat jättivät kyllä hyvin kylmäksi. Ettei vain eräs M. Night olisi sittenkin asialla... :(
     
  11. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos lähdetään orginaaleista leffoista puhumaan niin sitten otetaan peliin Wes Anderson. The Grand Budapest on hienoimpia elokuvia pitkään aikaan. Harva elokuva on vistuaalisesti viimeisen päälle hieno ja myös viihdyttävä ja jopa hauska.
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mutta kun se ei ollut tarpeeksi synkkä...
    :D

    Anteeksi, oli aivan pakko
     
  13. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Halusin tykätä mutta olipahan jäätävän pitkästyttävä ja pahasti tutuksi tullut leffa joka jatkaa viimeaikaisten Nolanin veljesten tapaan alleviivaamalla kyllästymiseen asti että idiootti tajuaa ja rakkaus voittaa kaiken.
    Cast on onnistunut yllätiksiä myöten mutta minkäs tekee kun tarina on... Niin. Nolanin veljesten ei näköjään pitäisi päästä kahdestaan kirjoittamaan enää yhtään leffaa.

    Menee hetki vielä että tätä sulattelee.
     
  14. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mä olin, jotenki todella haltioissani. Ohan tossa sitä ja tätä, mutta, kun ei tälläisiä elokuvia perkele tule nykyjään enää. Kubrickiin on aivan turha verrata. Se ei selitä katsojalle mitään, kun taas Nolan selittää, kuin pikku lapselle kaivinkoneen toiminnan. Tais joku muukin tämän sanoa jo aikaisemmin. Kubrick haastaa ja Nolan selittää junteille, miten hommat toimii. Tässä elokuvassa uskon, että se on erittäin hyvä asia. Sen verran haastava aihe on. Kaunista, ihmeellistä ja ihanaa.
    5/5
     
  15. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    No olkoon sitten vaikka enemmistö. Mutta joo, Batman läjä hieman vääristää tässä yhtälöä.

    Gravitystä olen samaa mieltä eli 3D toimii tehokeinona, ja Dredd on katseltu kaksdeenä ja se toimi erittäin hyvin eli en tiedä mitä olen menettänyt. Ymmärrän pointtisi, mutta silti surullinen fakta on, että suurin osa käyttää 3D:tä vain kikkailuna (ja aiheuttaa tuskaa katsojalle joka haluaa löyttä elokuvasta 2D näytöksen pienellä paikkakunnalla).
     
  16. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tästä olen samaa mieltä. En ole kaikista Anderson outoiluista pitänyt, mutta The Grand Budapest Hotel upposi kovaa, vuoden parhaimpia.

    Ja anteeks off topic.
     
  17. JC1954

    JC1954 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tyylikäästi tehty leffa, jossa kerrankin yritettiin tehdä asioita fysiikan lakien mukaan. Kiitos siitä Kip Thornelle.
    Hienon näköistä ja itse ainakin seurasin kiinnostuneena melkein kolmituntisen rupeaman.
    Hyvät näyttelijä suoritukset ja muutenkin toimiva kokonaisuus juonellisesti.
    Yksi tämän vuoden parhaista leffoista. Suosittelen.

    4.5/5
     
  18. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Visuaalisesti ja saundillisesti erittäin hyvää matskuu. Vaikken mikään rocketskientis olekaan niin silti ymmärsin, etteivät fysiikat ole aivan kohdillaan, mutta onneksi tällä ei ollut liiaksi vaikutusta katsomiskokemukseen. Tarinan jujua rakennetaan pikkuhiljaa ja lopussa kiitos seisoo. Olihan tämä sellanen vuoristorataleffa, jonka aikana melkein puristelee käsillä penkin nojia. Kuitenkaan siihen, että nousisin taputtamaan leffan jälkeen ei päästy ja toisaalta ei tämä tod.näk kovin kauksi jää mieleen pyörimään. Ei ihan pitänyt katsojaa täysin hyppysissä, mutta silti näitä pakkokatsoaleffoja. Matt Damonin rooli oli jotenkin täysin turha ja Michael Cane olisi voinut olla joku muu näyttelijä. Isot nimet särkee mielestäni immersiota tällasisissa avaruusleffossa, vähän samoin kävi Gravityn kanssa.
     
  19. scorps

    scorps Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.07.2001
    Viestejä:
    506
    Saadut tykkäykset:
    1
    Elokuva minun makuuni 5/5.
     
  20. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Dredd oli niitä todella harvoja tapauksia, joissa voin sanoa 3D:n tuovan vielä paljon lisää kokonaisuuteen. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan, mikäli vain mahdollisuus tulee. Onneksi toimii myös 2D:nä erinomaisesti, mutta Gravityn kohdalla en ole uskaltanut luottaa asian näin olevan. 3D:nä toki huikea.