Interstellar (2014) (Christopher Nolan / Matthew Mcconaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.12.2013.

 1. P21

  P21 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ensi-ilta lähenee ja samalla ensimmäiset suomalaisetkin arviot ovat ilmestyneet. Itseäni elokuvan saama ennakkohype on jälleen pikemminkin huvittanut, sillä trailerien perusteella on vaikuttanut, että sentimentaalisuusmittarit taas rähjähtävät, kun lapset päästetään ääneen. Toisaalta, koska elokuvaa on mediassa verrattu mielestäni kaikkien aikojen parhaaseen elokuvaan, on omatkin ajatukset välillä jo harhailleet mitä-jos -ajatuksissa. Valitettavasti ainakin suomalaisista arvioista nyt selkeästi käsittää, ettei Nolan ole onnistunut karistamaan omia helmasyntejään - jotka tekivät esimerkiksi Inceptionista ja The Dark Knight Risesista niin tuskastuttavaa katsottavaa (koska niistä haluisi pitää enemmän) - eli liiallista pituutta ja elokuvamaailman sääntöjen turhaa selittelyä. Juurikin se, ettei katsojien anneta itse oivaltaa asioita tai oikeastaan mitään ei jätetä katsojan oman mielikuvituksen varaan, on turhauttavinta.

  Onneksi omaa mielipidettä ei tarvitse muodostaa ennen kuin elokuva on nähty, joten toivoa sopii, että arvostelijat ovat totaalisesti väärässä ja Internet -arvioijat tajunnan räjäyttävästä kokoemuksesta täysine arvosanoineen oikeassa. Valitettavasti pelkään käyvän kuten edellä mainituissa Nolanin elokuvissa niitä teatterissa katsoessani, että Hans Zimmerin musiikki vaivuttaa minut siinä viimeisen kolmanneksen alkaessa koomaan, jota vastaan sitten taistelen loppuun asti.

  Pientä SPOILER-vaaraa sitten seuraaviin linkkeihin, eli jollette halua tietää mitään niin ei kannata lukea. Kalle Kinnuselta arvio ja blogi-teksti. Elitistin arvio kuten myös dome.fi. Ulkomailta onkin löydettävissä sitten sitä kehuvaa arviota: Forbes, Empire ja Total Film. Ohessa myös The Guardianin pitkähkö sepustus Nolanista sekä arvio.

  Selväähän on toki, että tällainen pitää nähdä elokuvateatterissa isolta kankaalta, joten vaikka suhtautuminen onkin itselläni kääntymässä "toivotaan parasta" -asenteeksi, edelleen sisäinen pikku lapsi tahtoo uskoa, että tämä voisi vihdoin olla odottamani menestyselokuva, joka ei jätä karvasta makua suuhun.
   
 2. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Olen vissiin lukenut vääriä sivustoja, koska en ole huomannut mitään ennakkopöhinää. Toista se oli Batman Dark Knightin kohdalla.
   
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 529
  Saadut tykkäykset:
  234
  Tänään menen katsomaan, äänestin jo etukäteen IMDB:hen täyden kympin. Christopher Nolan on aikamme neroin elokuvantekijä, hän on elokuvataiteen uusi Stanley Kubrick. Kuten Kubrick, Nolan luo visioitaan täydellä taiteellisella vapaudella. Interstellar on näkemättä briljantti ja mykistävä.
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 496
  Saadut tykkäykset:
  453
  Jaa, pannaan tageihin, kun ei nyt ole tarkoitus aloittaa mitään. Saman huumorin hengessä, kuin toivoakseni yllä lainattukin on kirjoitettu:

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2014
 5. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
 6. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 529
  Saadut tykkäykset:
  234
  "Nolan on ollut elokuvakerronnan edelläkävijä jo pitkään..." :thumbsup:
   
 7. Golem

  Golem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  AMEN! Tätä elokuvaa olen odottanut monta vuotta. Olen varma että se on ihan 5/5 ! Tällainen pitää elokuvan olla, lähes 3 tuntia, uskomaton elokuvakokemus, jota täytyy sulatella vielä pitkään teatterista poistuttuaan!
   
 8. Kese1

  Kese1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2012
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kylläpäs täällä jaksetaan valittaa Nolanista. Oli nyt mitä mieltä tahansa Nolanin leffoista, niin se kuitenkin kuuluu siihen harvinaiseen ohjaaja-porukkaan joka tekee pääasiassa originaali-leffoja, ei leiki 3D höpötyksillä jne. Se energia mitä käytätte Nolan dissaukseen kannattaisi kohdistaa Michael Bayhin.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 496
  Saadut tykkäykset:
  453
  Ohjaajana täyspitkiä on IMDb:n mukaan tähän mennessä plakkarissa kymmenen. Kolme Batmania, ja Insomnia tuskin lasketaan "originaalielokuviksi" (viimeinen on remake). Eli listalla on viisi "originaalia" ja neljä muuta. Onko 5/9 tai 55% tuotannosta pääasiassa?

  Kolme-Deetä voi käyttää ihan perustellusti, elokuva voi olla pykälää parempi sen vuoksi ja se voi olla ihan toimiva tehokeino ilman kikkailua. Se, että ilmaisukeinoa pääasiassa käytetään turhana kikkailuna ei ole ilmaisukeinon syy. Sarjakuvatkin olivat pitkään lähes yksinomaan supersankari-hömppää ja kenties ovat pääasiassa vieläkin, mutta ei sekään ole ilmaisukeinon syy eikä niin tarvitse olla.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Vaikka Nolanin elokuvia fanitankin, niin sekä elokuvan trailer että näyttelijävalinnat jättivät kyllä hyvin kylmäksi. Ettei vain eräs M. Night olisi sittenkin asialla... :(
   
 11. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos lähdetään orginaaleista leffoista puhumaan niin sitten otetaan peliin Wes Anderson. The Grand Budapest on hienoimpia elokuvia pitkään aikaan. Harva elokuva on vistuaalisesti viimeisen päälle hieno ja myös viihdyttävä ja jopa hauska.
   
 12. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 496
  Saadut tykkäykset:
  453
  Mutta kun se ei ollut tarpeeksi synkkä...
  :D

  Anteeksi, oli aivan pakko
   
 13. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 013
  Saadut tykkäykset:
  95
  Halusin tykätä mutta olipahan jäätävän pitkästyttävä ja pahasti tutuksi tullut leffa joka jatkaa viimeaikaisten Nolanin veljesten tapaan alleviivaamalla kyllästymiseen asti että idiootti tajuaa ja rakkaus voittaa kaiken.
  Cast on onnistunut yllätiksiä myöten mutta minkäs tekee kun tarina on... Niin. Nolanin veljesten ei näköjään pitäisi päästä kahdestaan kirjoittamaan enää yhtään leffaa.

  Menee hetki vielä että tätä sulattelee.
   
 14. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 676
  Saadut tykkäykset:
  293
  Mä olin, jotenki todella haltioissani. Ohan tossa sitä ja tätä, mutta, kun ei tälläisiä elokuvia perkele tule nykyjään enää. Kubrickiin on aivan turha verrata. Se ei selitä katsojalle mitään, kun taas Nolan selittää, kuin pikku lapselle kaivinkoneen toiminnan. Tais joku muukin tämän sanoa jo aikaisemmin. Kubrick haastaa ja Nolan selittää junteille, miten hommat toimii. Tässä elokuvassa uskon, että se on erittäin hyvä asia. Sen verran haastava aihe on. Kaunista, ihmeellistä ja ihanaa.
  5/5
   
 15. Kese1

  Kese1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2012
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  4
  No olkoon sitten vaikka enemmistö. Mutta joo, Batman läjä hieman vääristää tässä yhtälöä.

  Gravitystä olen samaa mieltä eli 3D toimii tehokeinona, ja Dredd on katseltu kaksdeenä ja se toimi erittäin hyvin eli en tiedä mitä olen menettänyt. Ymmärrän pointtisi, mutta silti surullinen fakta on, että suurin osa käyttää 3D:tä vain kikkailuna (ja aiheuttaa tuskaa katsojalle joka haluaa löyttä elokuvasta 2D näytöksen pienellä paikkakunnalla).
   
 16. Kese1

  Kese1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2012
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tästä olen samaa mieltä. En ole kaikista Anderson outoiluista pitänyt, mutta The Grand Budapest Hotel upposi kovaa, vuoden parhaimpia.

  Ja anteeks off topic.
   
 17. JC1954

  JC1954 Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tyylikäästi tehty leffa, jossa kerrankin yritettiin tehdä asioita fysiikan lakien mukaan. Kiitos siitä Kip Thornelle.
  Hienon näköistä ja itse ainakin seurasin kiinnostuneena melkein kolmituntisen rupeaman.
  Hyvät näyttelijä suoritukset ja muutenkin toimiva kokonaisuus juonellisesti.
  Yksi tämän vuoden parhaista leffoista. Suosittelen.

  4.5/5
   
 18. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 550
  Saadut tykkäykset:
  95
  Visuaalisesti ja saundillisesti erittäin hyvää matskuu. Vaikken mikään rocketskientis olekaan niin silti ymmärsin, etteivät fysiikat ole aivan kohdillaan, mutta onneksi tällä ei ollut liiaksi vaikutusta katsomiskokemukseen. Tarinan jujua rakennetaan pikkuhiljaa ja lopussa kiitos seisoo. Olihan tämä sellanen vuoristorataleffa, jonka aikana melkein puristelee käsillä penkin nojia. Kuitenkaan siihen, että nousisin taputtamaan leffan jälkeen ei päästy ja toisaalta ei tämä tod.näk kovin kauksi jää mieleen pyörimään. Ei ihan pitänyt katsojaa täysin hyppysissä, mutta silti näitä pakkokatsoaleffoja. Matt Damonin rooli oli jotenkin täysin turha ja Michael Cane olisi voinut olla joku muu näyttelijä. Isot nimet särkee mielestäni immersiota tällasisissa avaruusleffossa, vähän samoin kävi Gravityn kanssa.
   
 19. scorps

  scorps Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.07.2001
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  1
  Elokuva minun makuuni 5/5.
   
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 463
  Saadut tykkäykset:
  75
  Dredd oli niitä todella harvoja tapauksia, joissa voin sanoa 3D:n tuovan vielä paljon lisää kokonaisuuteen. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan, mikäli vain mahdollisuus tulee. Onneksi toimii myös 2D:nä erinomaisesti, mutta Gravityn kohdalla en ole uskaltanut luottaa asian näin olevan. 3D:nä toki huikea.