Stephen Kingin Musta Torni kasassa

Keskustelu osiossa 'Kirjallisuus' , aloittajana anttipee, 14.11.2003.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Eiköhän tuo ole ihan täysin ymmärrettävää. Kaveri lukee kirjan alkua ja toteaa, että tämä ei nyt maistu. Sitten hän lukee netistä josko jossain sanottaisiin jotain sellaista, mikä antaisi syyn kuitenkin jatkaa - eli esimerkiksi joku toinen joka ensin tunsi alun tylsäksi mutta oli sitten todennut, että kirjan puolivälistä eteenpäin homma lähtee luistamaan jo ihan eri vaihteella. Tässä siis etsitään jotain samanmielisen antamaa arviota ja tukea lukemisen jatkamiselle.

    Itsekin olen tuominnut kokonaisen suositun sarjan kirjoja siksi, että en ensimmäisen 100 sivun jälkeen ollut kiinnostunut yhdestäkään hahmosta ja juonikin oli surkea (minusta).

    Musta Torni jäi itseltäni kesken joskus 3 tai 4 kirjan kohdalla, koska King ei viitsinyt kirjoittaa niitä lisää vuosiin. Sen jälkeen en ole sarjan pariin palannut, koska kirjallisuusmakuni on vuosien varrella muuttunut muutenkin enemmän historiallisen fiktion suuntaan.
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muuten hyvin, mutta olen kylläkin hakenut tukea sille etten ole saagan lukemista jatkanut, ja ollut löytämääni tyytyväinen. Yleinen konsensus kun on nähdäkseni se että puolet sarjan kirjoista laahaavat ja lopetus on hätäisen oloisesti sutaistu - tuollaiseen en halua aikaani tuhlata.

    Oikein, tuohan on se kuva jonka KIRJOITTAJA itse sarjasta antoi, eli arvio on aivan perusteltu.

    Jotta keijukaisista yms. jaksaa lukea niin kirjoitetun aineiston tulisi kieltämättä olla aika korkeatasoista, eikä random hömppää jossa ei ole päätä eikä häntää.
     
  3. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten törmättyä tähän ketjuun, mutta näemmä yksi kirjaa lukematon on onnistunut trollaamaan koko homman ihan läskiksi.

    Pidin kirjasarjasta todella paljon, eikä yhdenkään osan lukeminen tuottanut missään vaiheessa tuskaa.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Oli sitten King mennyt tekemään lisäosan tähän eepiseen pökäleeseen. Kommnetoijasta riippuu oliko hassua tai säälittävää, että piti vielä yrittää noinkin massiiviseen tarinaan lisätä kamaa. Tuulen avain -kirja sijoittuu osien 4 ja 5 väliin, enkä osaa sanoa miksi sinne jotain piti lisätä.

    Lainasin ja aloin lukemaan. 20 sivua jaksoin väkisin tavata, sen jälkeen jätin kesken. Tämä tarina on niin tyhjiin puristettu, ettei vaan kaipaa lisävivahteita.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itse kaupassa katselin kirjaa ja jätin hyllyyn. Ehkä jossain vaiheessa voi kirjastosta lainata, mutta aikalailla rahastukselta tuo kyllä vaikuttaa. Muuten täytyy Kingistä todeta, että olen ollut hänen uusimpiin kirjoihin ihan tyytyväinen. Mies osaa kyllä kirjoittaa.
     
  6. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä luin tuon lisäosan, kun sen kirjastosta sain. Ihan mukava oli mustan tornin maailmaan palata, mutta vähän sellaiselle ylijäämämateriaalille tuo vaikuttaa. Ihan ok luettavaa kylläkin, muttei alkuperäisen sarjan veroista.

    Omaan hyllyyn en tuota tule ostamaan, vaikka muu sarja löytyykin.