Stephen Kingin Musta Torni kasassa

Keskustelu osiossa 'Kirjallisuus' , aloittajana anttipee, 14.11.2003.

 1. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 740
  Saadut tykkäykset:
  105
  Eiköhän tuo ole ihan täysin ymmärrettävää. Kaveri lukee kirjan alkua ja toteaa, että tämä ei nyt maistu. Sitten hän lukee netistä josko jossain sanottaisiin jotain sellaista, mikä antaisi syyn kuitenkin jatkaa - eli esimerkiksi joku toinen joka ensin tunsi alun tylsäksi mutta oli sitten todennut, että kirjan puolivälistä eteenpäin homma lähtee luistamaan jo ihan eri vaihteella. Tässä siis etsitään jotain samanmielisen antamaa arviota ja tukea lukemisen jatkamiselle.

  Itsekin olen tuominnut kokonaisen suositun sarjan kirjoja siksi, että en ensimmäisen 100 sivun jälkeen ollut kiinnostunut yhdestäkään hahmosta ja juonikin oli surkea (minusta).

  Musta Torni jäi itseltäni kesken joskus 3 tai 4 kirjan kohdalla, koska King ei viitsinyt kirjoittaa niitä lisää vuosiin. Sen jälkeen en ole sarjan pariin palannut, koska kirjallisuusmakuni on vuosien varrella muuttunut muutenkin enemmän historiallisen fiktion suuntaan.
   
 2. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Muuten hyvin, mutta olen kylläkin hakenut tukea sille etten ole saagan lukemista jatkanut, ja ollut löytämääni tyytyväinen. Yleinen konsensus kun on nähdäkseni se että puolet sarjan kirjoista laahaavat ja lopetus on hätäisen oloisesti sutaistu - tuollaiseen en halua aikaani tuhlata.

  Oikein, tuohan on se kuva jonka KIRJOITTAJA itse sarjasta antoi, eli arvio on aivan perusteltu.

  Jotta keijukaisista yms. jaksaa lukea niin kirjoitetun aineiston tulisi kieltämättä olla aika korkeatasoista, eikä random hömppää jossa ei ole päätä eikä häntää.
   
 3. JiiPee77

  JiiPee77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten törmättyä tähän ketjuun, mutta näemmä yksi kirjaa lukematon on onnistunut trollaamaan koko homman ihan läskiksi.

  Pidin kirjasarjasta todella paljon, eikä yhdenkään osan lukeminen tuottanut missään vaiheessa tuskaa.
   
 4. Pazze

  Pazze Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 015
  Saadut tykkäykset:
  150
  Oli sitten King mennyt tekemään lisäosan tähän eepiseen pökäleeseen. Kommnetoijasta riippuu oliko hassua tai säälittävää, että piti vielä yrittää noinkin massiiviseen tarinaan lisätä kamaa. Tuulen avain -kirja sijoittuu osien 4 ja 5 väliin, enkä osaa sanoa miksi sinne jotain piti lisätä.

  Lainasin ja aloin lukemaan. 20 sivua jaksoin väkisin tavata, sen jälkeen jätin kesken. Tämä tarina on niin tyhjiin puristettu, ettei vaan kaipaa lisävivahteita.
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 192
  Saadut tykkäykset:
  1 329
  Itse kaupassa katselin kirjaa ja jätin hyllyyn. Ehkä jossain vaiheessa voi kirjastosta lainata, mutta aikalailla rahastukselta tuo kyllä vaikuttaa. Muuten täytyy Kingistä todeta, että olen ollut hänen uusimpiin kirjoihin ihan tyytyväinen. Mies osaa kyllä kirjoittaa.
   
 6. pmv

  pmv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä luin tuon lisäosan, kun sen kirjastosta sain. Ihan mukava oli mustan tornin maailmaan palata, mutta vähän sellaiselle ylijäämämateriaalille tuo vaikuttaa. Ihan ok luettavaa kylläkin, muttei alkuperäisen sarjan veroista.

  Omaan hyllyyn en tuota tule ostamaan, vaikka muu sarja löytyykin.