Epävirallinen videotykki FAQ/UKK

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana kurdt, 13.11.2003.

  1. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Ei se johniemin mainitsema hopeanharmaa tapetti muutamalla laikulla kuitenkaan välttämättä heijasta kovin paljon, esim kuten valkonen maali. Eli kyllä mun mielestä hopean harmaa tapetti on todennäköisesti jopa hyvä kompromissi. Tapettihan on yleensäkin aika mattaa materiaalinsa puolesta ja jos ne "hopeat" kohdat on maalintapaista eikä oikeaa foliota (kuten varmaan tapetissa normaali tilanne), jopa ne hopeaisimmalta äkisti näyttävät kohdat voi olla oikeasti vähemmän heijastavia kuin tavanomainen valkoinen mattamaali tai muu vaalea tapetti. Vaikeahan tässä on sitä näkemättä tarkasti arvostella mutta perustuu täysin siihen mitä ite olen tapettiliikkeessä noita nähnyt. Pitäs ottaa palanen muutamaa eri tapettia ja rinnalle jotain vaaleampaa verrokiksi vaikka paperiarkki, sillähän yleisen vaaleuden ja heijastavuuden määrä selviäis.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itse en laittaisi hopeanharmaata tapettia leffateatteriin, mutta kukin tekee niin kuin haluaa. Mutta, jos huonetta ei käytetä kuin teatterina niin miksei sinne voi laittaa tummaa tapettia?
     
  3. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Pitäisiköhän tuota ekaa viestiä päivittää? Näihin kysymyksiin voisi miettiä vastaukset:

    - Mitä tarkoittaa LCOS/SXRD-tekniikka?
    - Millainen tykki HD-materiaalin katseluun?
    - Kannattaako ostaa HDready tykki vai sijoittaa hieman enemmän FullHD:hen, jos katsoo pääasiassa TV-ohjelmia ja DVD-elokuvia.
    - Mitä tarkoittaa ANSI-kontrasti?
    - Mitä tarkoittaa natiivikontrasti?
    - Mitä tarkoittaa dynaaminen kontrasti?
    - Mitä tarkoittaa On/Off-kontrasti?

    Lisäksi liitäntätapoihin voisi lisätä HDMI:n. Myös eri tekniikoiden kehitys kannattaisi ottaa huomioon. Esim. HD-kuvan katselu BD-soittimelta tai HDTV digiboksilta CRT:llä vaatii käsittääkseni hieman erikoisjärjestelyjä HDCP:stä johtuen. Ainakin LCD-tekniikka on kehittynyt huimasti viime vuosina, vaikka monet epäilivät, että se ei enää kehity ja DLP-tulee jyräämään. Joidenkin mielestä kuitenkin uudet LCD-tykit päihittävät kuvanlaadussa pari vuotta vanhat DLP-tykit. DLP-fanit ovat kuitenkin sitä mieltä, että DLP tarjoaa parhaimman värientoiston ja kontrastin. Joidenkin mielestä taas LCOS/SXRD tarjoaa parhaimman kuvanlaadun elokuvien katseluun.

    LCD-tykkien puutteisiin lisäisin pölyherkkyyden (pölypallot kuvassa ja n. 100h välein puhdistettava pölysuodatin) ja konvergenssiongelmat. LCD:n hyviin puoliin lisäisin hiljaisemman käyntiäänet. Nykyään LCD-tykit ovat DLP-tykkeihin verrattuna varsin hiljaisia.

    DLP:n puutteisiin lisäisin väripyörän vinkumisen ja rajoittuneet asennusmahdollisuudet, sillä harvassa DLP-tykissä on lens shiftiä ja yhtä laajaa zoomia kuin LCD-tykeissä. DLP:n etuihin lisäisi konvergenssiongelmien puuttumisen. Ilmeisesti DLP-tykit eivät myöskään ole niin pölyherkkiä kuin LCD-tykit? LCOS/SXRD-tekniikassa ei ilmeisesti ole pölyongelmia lainkaan?
     
  4. Pupezki

    Pupezki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisätäänpä tänne vielä jos joku ei ole sattunut huomaamaan... Eli käytettynä saatuun toshiba mt-200:seen tarvitsisin lampun kehikkoineen vaikka sellaisen josta on poltin palanu. Toki ehjäkin kiinnostaa jos jollakulla jäänyt ylimääräiseksi.
     
  5. Superman77

    Superman77 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2002
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ostamassa ensiviikolla uutta tykkiä. Vanha tykkini oli Panasonic PT-AE700. Nyt hakusessa vähän parempaa ja vaihtoehdot ovat Epson Tw-3200 ja Panasonic PT-AE4000.

    Epson on aika paljon halvempi,mutta suht uusi malli.

    Panasonic on taas laadukkaampi (?),mutta jo vuodelta 2009.

    Kumpaa suosittelette?

    Kiitos :)
     
  6. Villepoh

    Villepoh Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2001
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos se niin, että jos näyttölaite on HD-ready -tykki, niin näyttölaitteessa ei tee eroa, onko se dvd vai bluray? HD-ready:llä ei saada bluray:n resoluutiota käyttöön, vai?
     
  7. Petri94

    Petri94 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.06.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD-ready tykillä saat noin puolet Full HD resoluutiosta, jolloin se on tarkempi kuin DVD ja eron voi havaita blu-rayn hyväksi.
     
  8. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD-readyllä ei saada täyttä 1080p resoluutiota mutta 720p kylläkin.. 720p resonkin ero DVD:n kuvanlaatuun on huomattava.
     
  9. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    2130tuntia eco-modella Acer PH530:ssa takana ja tämmöinen väriongelma ilmeni: http://youtu.be/OinQ89qPHPg

    Tällaisen keskustelun löysin http://www.youtube.com/watch?v=mjeWKssl8Ic&ob=av3n#t=02m03s ja aika yksiin näyttäisi ongelma menevän. Laitteeni kerkesinkin jo purkaa ja aika paljon pölyä sisältä löytyi, mutta eipä oikeastaan mitään pölyä tai ongelmaa itse väripyörässä näkynyt. Laite toimii putsauksen jälkeen samoin kuin ennenkin, eli noin vartin näyttää kuvaa ongelmitta, jonka jälkeen värit lähtevät villisti vaihtelemaan ja sen jatkuttua muutaman minuutin laite ulvahtain sammuu.

    Osaakos tästä nyt joku mitään päätelmiä tehdä? Kovin kallista osaa/huoltoa ei tekisi mieli laitteeseen kokeilla, kun lampun uusiminenkin uhkaavasti lähestyy ja FullHD-tykkejä saa nykyään jo alta tonnilla.
     
  10. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän nuo acerin ongelmat ole väripyörässä koska värejä lukuunottamattahan kuva vaikutti häiriöttömältä.

    Ei kannata korjauttaa, ehkä kannattaa itse koittaa korjata vaihtamalla uusi väripyörä moottoreineen, jo se vika nyt edes on siinä?
     
  11. Erikoismies

    Erikoismies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko missään keskustelua 3D laseista/lähettimistä? Lähinnä hakisin sopivia Optoman HD33, mutta yleinen palturi aiheesta ja sen vierestä olisi paikallaan!
     
  12. Ledi10

    Ledi10 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.01.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alottelija kyselee... Onko mahdollista laittaa takaseinälle tykkiä sivuun n.metrin verran, kankaan keskikohdalta ja siirtää linssin siirrolla kuva kohdilleen? Välimatkaa n.4metriä.
     
  13. KeJu

    KeJu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    On, tykillä jossa riittävä linssinsiirto. Huomioi että linssinsiirto on yleensä salmiakin muotoinen, maksimi sivuttaissiirto onnistuu vain korkeussäädön keskivaiheilta. Itselläni Epsonin 8100 yhtälailla noin metrin sivussa vajaasta näljästä metristä 106 tuumaiseen kankaaseen.
     
  14. Kimbee

    Kimbee Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys! Tässä jo pitemmän aikaa tutkiskellut näitä forumeita ja alkanut itellekkin iskemään tykkikuume. Suunnitteilla olisi hommata epsonin tw3200 tai 5900 mutta pari juttua vielä askarruttaisi:

    - Tykin meinasin sijoittaa takaseinälle jolloin heittomatkaa tulisi n.5,4m. Projectorcentraalin laskurilla koitin laskeskella että 1x zoomilla se tarkottaisi 3200: 85" kuvaa ja 5900: 113". Onkos se nyt niin että toi 1x zoom se minimi ettei saa pienemmäksi kuvaa paitsi tuomalla lähemmäs tykkiä?

    - Jos ei saa pienemmäksi niin miltä mahtaa tw5900 113" kuvalla näyttää n. 3,5-4m päästä...?

    - Onko mitään tietoa onko satakunnassa mitään liikkeitä missä pääsis ylipäätään jotain tykkejä näkemään livenä?

    Suur kiitos jos näihin saisi selkoa!
     
  15. pullasorsa

    pullasorsa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys kaikille! Olen uusi videotykkien suhteen ja kysyisin muutamaa asiaa. Ostin käytettynä netistä videotykin, joka osoittautui melko surkeaksi, kun en sen tarkemmin
    tajunnut laitteen sisällöstä ja mitä johtoja siihen saa kiinni. Tyhmyydestä sakotetaan ja niin edelleen...
    Tykkikuume iski kuitenkin heti, kun tajusin, että miten ison kuvan saan aikaiseksi vaivattomasti. Tykkiä kokeilessani liitin ps3:sen kiinni laitteeseen, RCA -kaapeleilla kun hdmi ei ollut
    mahdollinen. Kuva ei ollut paras mahdollinen tietenkään. Mutta lopullinen tuskastuminen tuli, kun huomasin ensimmäistä kertaa, että tykeissä voi esiintyä viivettä, joten pelaamisesta
    ei tullut mitään.

    Kysymys siis kuuluu: Ajattelin alunperin hankkivani uutena Epsonin EH-TW550 videotykin, kun moni sitä oli kehunut. Tai sitten Optoma GT760 videotykin, joka
    on kuulema suunniteltu juuri pelaamiseen ja laitteessa ei olisi ollenkaan viivettä.
    Pärjäänkö hyvin Epsonilla vai hommaisinko samantien hieman paremman, eli Optoman? Tarkoitus olisi heijastaa suoraan tasaiselle ja valkoiselle seinälle noin 3-5 metrin päästä.
    Mitäs mieltä olette kyseisistä tykeistä? Kiitän vastauksista!

    E: Piti vielä kysyä, että onnisuuko se, että jos laitan ps3:sen hdmi kaapelilla kiinni tykkiin, jotta saan kuvan ja laitan myös rca kaapelin kiinni ps3:seen, jonka audiopäät liitän "audiokaapeli 2 x RCA naaras - 3.5mm stereo uros" nimiseen johtoon. Ja laitan tuon johdon pään stereoihin. Saanko tällä tavalla äänen stereoihin ilman että tarvitsen vahvistinta? Pahoittelen jos joku ei saanut selvää.
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2013
  16. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Kaikissa laitteissa on viivettä. Tuo laite kuitenkin sopii mainiosti pelaamiseen suhteellisen pienen viiveen vuoksi, osta se. Suosittelen harmaata heijastuspintaa, sillä saat hieman paremman mustan tason. Etköhän saa äänenkin tuolla kuvailemallasi tavalla.
     
  17. pullasorsa

    pullasorsa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Full HD ja HD Ready videotykeissä iso kuvaero? Siis, niin iso, että se häiritsisi aloittelijaa...
    Saanko äänen suoraan, jos laitan 3.55mm audiokaapelin videotykin audio out liitäntään ja toinen
    pää stereoihin / kaiuttimiin?
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2013
  18. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Riippuu täysin kuvakoon ja katseluetäisyyden suhteesta. Katso taulukosta.

    edit: Äänet kannattaisi ottaa suoraan lähdelaitteelta vahvarille. Ei tarvitse kierrättää tykin kautta. Kannattaa myös harkita edullista perusmallin av-vahvistinta jossa on hdmi liitännät. Kaikki laitteet kytketään hdmi:llä vahvariin kiinni ja kuva vahvarista sitten yhdellä hdmi-kaapelilla tykille.
    Täällä plazalla on ollut myynnissä esim Denon 1910 ja 1911 vahvareita 150€ tietämillä käytettyinä, ovat peruskäyttöön täysin riittäviä malleja ominaisuuksiltaan ja myös ääneltään kelvollisia.
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2013
  19. pullasorsa

    pullasorsa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen vertaillut ja miettinyt kahden videotykin väliltä. Epson EH-TW5200 ja Optoma GT760. Ero on näissä se, että epson on full hd ja optoma hd ready.
    Kumpaan näistä kahdesta kannattaisi sijoittaa? Tykki tulisi suurimmaksi osaksi pelaamiseen, joten viive pitäisi olla mahdollisimman pieni. Miksi muuten Epsonin eh-tw3200
    on kalliimpi kuin uudempi versionsa 5200? Mikä ero näillä sitten on?
     
  20. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Ero niissä on se että toinen on lcd ja toinen dlp. Katsojan silmien herkkyydestä riippuen saattaa olla hyvin merkittävä asia, eli välkkyykö se dlp pirullisesti vai ei. Tarkista myös heittoetäisyydet.

    TW3200 on havaittu ihan hyväksi 2D laitteeksi vaikka malliston alapäässä olikin, uudemmat Epsonin halpikset kuten mitä ilmeisemmin tuo 5200:kin on tehty aloitteleville harrastajille 3D käyttöön (ja peleihin näköjään) isolla valovoimalla ja siten yhä heikommalla mustan tasolla. Eli kukaan leffafriikki ei noihin uudempiin halpiksiin halua sekaantua. Sinun tapauksessa toki se viive on määräävä tekiä, netistä löytynee testejä ja kommentteja kyseisistä projektoreista ja niiden soveltuvuudesta pelikäyttöön.