Epävirallinen videotykki FAQ/UKK

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana kurdt, 13.11.2003.

 1. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 062
  Saadut tykkäykset:
  23
  Ei se johniemin mainitsema hopeanharmaa tapetti muutamalla laikulla kuitenkaan välttämättä heijasta kovin paljon, esim kuten valkonen maali. Eli kyllä mun mielestä hopean harmaa tapetti on todennäköisesti jopa hyvä kompromissi. Tapettihan on yleensäkin aika mattaa materiaalinsa puolesta ja jos ne "hopeat" kohdat on maalintapaista eikä oikeaa foliota (kuten varmaan tapetissa normaali tilanne), jopa ne hopeaisimmalta äkisti näyttävät kohdat voi olla oikeasti vähemmän heijastavia kuin tavanomainen valkoinen mattamaali tai muu vaalea tapetti. Vaikeahan tässä on sitä näkemättä tarkasti arvostella mutta perustuu täysin siihen mitä ite olen tapettiliikkeessä noita nähnyt. Pitäs ottaa palanen muutamaa eri tapettia ja rinnalle jotain vaaleampaa verrokiksi vaikka paperiarkki, sillähän yleisen vaaleuden ja heijastavuuden määrä selviäis.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 080
  Saadut tykkäykset:
  818
  Itse en laittaisi hopeanharmaata tapettia leffateatteriin, mutta kukin tekee niin kuin haluaa. Mutta, jos huonetta ei käytetä kuin teatterina niin miksei sinne voi laittaa tummaa tapettia?
   
 3. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Pitäisiköhän tuota ekaa viestiä päivittää? Näihin kysymyksiin voisi miettiä vastaukset:

  - Mitä tarkoittaa LCOS/SXRD-tekniikka?
  - Millainen tykki HD-materiaalin katseluun?
  - Kannattaako ostaa HDready tykki vai sijoittaa hieman enemmän FullHD:hen, jos katsoo pääasiassa TV-ohjelmia ja DVD-elokuvia.
  - Mitä tarkoittaa ANSI-kontrasti?
  - Mitä tarkoittaa natiivikontrasti?
  - Mitä tarkoittaa dynaaminen kontrasti?
  - Mitä tarkoittaa On/Off-kontrasti?

  Lisäksi liitäntätapoihin voisi lisätä HDMI:n. Myös eri tekniikoiden kehitys kannattaisi ottaa huomioon. Esim. HD-kuvan katselu BD-soittimelta tai HDTV digiboksilta CRT:llä vaatii käsittääkseni hieman erikoisjärjestelyjä HDCP:stä johtuen. Ainakin LCD-tekniikka on kehittynyt huimasti viime vuosina, vaikka monet epäilivät, että se ei enää kehity ja DLP-tulee jyräämään. Joidenkin mielestä kuitenkin uudet LCD-tykit päihittävät kuvanlaadussa pari vuotta vanhat DLP-tykit. DLP-fanit ovat kuitenkin sitä mieltä, että DLP tarjoaa parhaimman värientoiston ja kontrastin. Joidenkin mielestä taas LCOS/SXRD tarjoaa parhaimman kuvanlaadun elokuvien katseluun.

  LCD-tykkien puutteisiin lisäisin pölyherkkyyden (pölypallot kuvassa ja n. 100h välein puhdistettava pölysuodatin) ja konvergenssiongelmat. LCD:n hyviin puoliin lisäisin hiljaisemman käyntiäänet. Nykyään LCD-tykit ovat DLP-tykkeihin verrattuna varsin hiljaisia.

  DLP:n puutteisiin lisäisin väripyörän vinkumisen ja rajoittuneet asennusmahdollisuudet, sillä harvassa DLP-tykissä on lens shiftiä ja yhtä laajaa zoomia kuin LCD-tykeissä. DLP:n etuihin lisäisi konvergenssiongelmien puuttumisen. Ilmeisesti DLP-tykit eivät myöskään ole niin pölyherkkiä kuin LCD-tykit? LCOS/SXRD-tekniikassa ei ilmeisesti ole pölyongelmia lainkaan?
   
 4. Pupezki

  Pupezki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2007
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisätäänpä tänne vielä jos joku ei ole sattunut huomaamaan... Eli käytettynä saatuun toshiba mt-200:seen tarvitsisin lampun kehikkoineen vaikka sellaisen josta on poltin palanu. Toki ehjäkin kiinnostaa jos jollakulla jäänyt ylimääräiseksi.
   
 5. Superman77

  Superman77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2002
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen ostamassa ensiviikolla uutta tykkiä. Vanha tykkini oli Panasonic PT-AE700. Nyt hakusessa vähän parempaa ja vaihtoehdot ovat Epson Tw-3200 ja Panasonic PT-AE4000.

  Epson on aika paljon halvempi,mutta suht uusi malli.

  Panasonic on taas laadukkaampi (?),mutta jo vuodelta 2009.

  Kumpaa suosittelette?

  Kiitos :)
   
 6. Villepoh

  Villepoh Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2001
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos se niin, että jos näyttölaite on HD-ready -tykki, niin näyttölaitteessa ei tee eroa, onko se dvd vai bluray? HD-ready:llä ei saada bluray:n resoluutiota käyttöön, vai?
   
 7. Petri94

  Petri94 Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  HD-ready tykillä saat noin puolet Full HD resoluutiosta, jolloin se on tarkempi kuin DVD ja eron voi havaita blu-rayn hyväksi.
   
 8. Hulkki

  Hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  HD-readyllä ei saada täyttä 1080p resoluutiota mutta 720p kylläkin.. 720p resonkin ero DVD:n kuvanlaatuun on huomattava.
   
 9. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  2130tuntia eco-modella Acer PH530:ssa takana ja tämmöinen väriongelma ilmeni: http://youtu.be/OinQ89qPHPg

  Tällaisen keskustelun löysin http://www.youtube.com/watch?v=mjeWKssl8Ic&ob=av3n#t=02m03s ja aika yksiin näyttäisi ongelma menevän. Laitteeni kerkesinkin jo purkaa ja aika paljon pölyä sisältä löytyi, mutta eipä oikeastaan mitään pölyä tai ongelmaa itse väripyörässä näkynyt. Laite toimii putsauksen jälkeen samoin kuin ennenkin, eli noin vartin näyttää kuvaa ongelmitta, jonka jälkeen värit lähtevät villisti vaihtelemaan ja sen jatkuttua muutaman minuutin laite ulvahtain sammuu.

  Osaakos tästä nyt joku mitään päätelmiä tehdä? Kovin kallista osaa/huoltoa ei tekisi mieli laitteeseen kokeilla, kun lampun uusiminenkin uhkaavasti lähestyy ja FullHD-tykkejä saa nykyään jo alta tonnilla.
   
 10. kkuula

  kkuula Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän nuo acerin ongelmat ole väripyörässä koska värejä lukuunottamattahan kuva vaikutti häiriöttömältä.

  Ei kannata korjauttaa, ehkä kannattaa itse koittaa korjata vaihtamalla uusi väripyörä moottoreineen, jo se vika nyt edes on siinä?
   
 11. Erikoismies

  Erikoismies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2009
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko missään keskustelua 3D laseista/lähettimistä? Lähinnä hakisin sopivia Optoman HD33, mutta yleinen palturi aiheesta ja sen vierestä olisi paikallaan!
   
 12. Ledi10

  Ledi10 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alottelija kyselee... Onko mahdollista laittaa takaseinälle tykkiä sivuun n.metrin verran, kankaan keskikohdalta ja siirtää linssin siirrolla kuva kohdilleen? Välimatkaa n.4metriä.
   
 13. KeJu

  KeJu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2012
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  On, tykillä jossa riittävä linssinsiirto. Huomioi että linssinsiirto on yleensä salmiakin muotoinen, maksimi sivuttaissiirto onnistuu vain korkeussäädön keskivaiheilta. Itselläni Epsonin 8100 yhtälailla noin metrin sivussa vajaasta näljästä metristä 106 tuumaiseen kankaaseen.
   
 14. Kimbee

  Kimbee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.07.2013
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys! Tässä jo pitemmän aikaa tutkiskellut näitä forumeita ja alkanut itellekkin iskemään tykkikuume. Suunnitteilla olisi hommata epsonin tw3200 tai 5900 mutta pari juttua vielä askarruttaisi:

  - Tykin meinasin sijoittaa takaseinälle jolloin heittomatkaa tulisi n.5,4m. Projectorcentraalin laskurilla koitin laskeskella että 1x zoomilla se tarkottaisi 3200: 85" kuvaa ja 5900: 113". Onkos se nyt niin että toi 1x zoom se minimi ettei saa pienemmäksi kuvaa paitsi tuomalla lähemmäs tykkiä?

  - Jos ei saa pienemmäksi niin miltä mahtaa tw5900 113" kuvalla näyttää n. 3,5-4m päästä...?

  - Onko mitään tietoa onko satakunnassa mitään liikkeitä missä pääsis ylipäätään jotain tykkejä näkemään livenä?

  Suur kiitos jos näihin saisi selkoa!
   
 15. pullasorsa

  pullasorsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys kaikille! Olen uusi videotykkien suhteen ja kysyisin muutamaa asiaa. Ostin käytettynä netistä videotykin, joka osoittautui melko surkeaksi, kun en sen tarkemmin
  tajunnut laitteen sisällöstä ja mitä johtoja siihen saa kiinni. Tyhmyydestä sakotetaan ja niin edelleen...
  Tykkikuume iski kuitenkin heti, kun tajusin, että miten ison kuvan saan aikaiseksi vaivattomasti. Tykkiä kokeilessani liitin ps3:sen kiinni laitteeseen, RCA -kaapeleilla kun hdmi ei ollut
  mahdollinen. Kuva ei ollut paras mahdollinen tietenkään. Mutta lopullinen tuskastuminen tuli, kun huomasin ensimmäistä kertaa, että tykeissä voi esiintyä viivettä, joten pelaamisesta
  ei tullut mitään.

  Kysymys siis kuuluu: Ajattelin alunperin hankkivani uutena Epsonin EH-TW550 videotykin, kun moni sitä oli kehunut. Tai sitten Optoma GT760 videotykin, joka
  on kuulema suunniteltu juuri pelaamiseen ja laitteessa ei olisi ollenkaan viivettä.
  Pärjäänkö hyvin Epsonilla vai hommaisinko samantien hieman paremman, eli Optoman? Tarkoitus olisi heijastaa suoraan tasaiselle ja valkoiselle seinälle noin 3-5 metrin päästä.
  Mitäs mieltä olette kyseisistä tykeistä? Kiitän vastauksista!

  E: Piti vielä kysyä, että onnisuuko se, että jos laitan ps3:sen hdmi kaapelilla kiinni tykkiin, jotta saan kuvan ja laitan myös rca kaapelin kiinni ps3:seen, jonka audiopäät liitän "audiokaapeli 2 x RCA naaras - 3.5mm stereo uros" nimiseen johtoon. Ja laitan tuon johdon pään stereoihin. Saanko tällä tavalla äänen stereoihin ilman että tarvitsen vahvistinta? Pahoittelen jos joku ei saanut selvää.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2013
 16. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 930
  Saadut tykkäykset:
  454
  Kaikissa laitteissa on viivettä. Tuo laite kuitenkin sopii mainiosti pelaamiseen suhteellisen pienen viiveen vuoksi, osta se. Suosittelen harmaata heijastuspintaa, sillä saat hieman paremman mustan tason. Etköhän saa äänenkin tuolla kuvailemallasi tavalla.
   
 17. pullasorsa

  pullasorsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko Full HD ja HD Ready videotykeissä iso kuvaero? Siis, niin iso, että se häiritsisi aloittelijaa...
  Saanko äänen suoraan, jos laitan 3.55mm audiokaapelin videotykin audio out liitäntään ja toinen
  pää stereoihin / kaiuttimiin?
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2013
 18. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Riippuu täysin kuvakoon ja katseluetäisyyden suhteesta. Katso taulukosta.

  edit: Äänet kannattaisi ottaa suoraan lähdelaitteelta vahvarille. Ei tarvitse kierrättää tykin kautta. Kannattaa myös harkita edullista perusmallin av-vahvistinta jossa on hdmi liitännät. Kaikki laitteet kytketään hdmi:llä vahvariin kiinni ja kuva vahvarista sitten yhdellä hdmi-kaapelilla tykille.
  Täällä plazalla on ollut myynnissä esim Denon 1910 ja 1911 vahvareita 150€ tietämillä käytettyinä, ovat peruskäyttöön täysin riittäviä malleja ominaisuuksiltaan ja myös ääneltään kelvollisia.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2013
 19. pullasorsa

  pullasorsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen vertaillut ja miettinyt kahden videotykin väliltä. Epson EH-TW5200 ja Optoma GT760. Ero on näissä se, että epson on full hd ja optoma hd ready.
  Kumpaan näistä kahdesta kannattaisi sijoittaa? Tykki tulisi suurimmaksi osaksi pelaamiseen, joten viive pitäisi olla mahdollisimman pieni. Miksi muuten Epsonin eh-tw3200
  on kalliimpi kuin uudempi versionsa 5200? Mikä ero näillä sitten on?
   
 20. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 493
  Saadut tykkäykset:
  121

  Ero niissä on se että toinen on lcd ja toinen dlp. Katsojan silmien herkkyydestä riippuen saattaa olla hyvin merkittävä asia, eli välkkyykö se dlp pirullisesti vai ei. Tarkista myös heittoetäisyydet.

  TW3200 on havaittu ihan hyväksi 2D laitteeksi vaikka malliston alapäässä olikin, uudemmat Epsonin halpikset kuten mitä ilmeisemmin tuo 5200:kin on tehty aloitteleville harrastajille 3D käyttöön (ja peleihin näköjään) isolla valovoimalla ja siten yhä heikommalla mustan tasolla. Eli kukaan leffafriikki ei noihin uudempiin halpiksiin halua sekaantua. Sinun tapauksessa toki se viive on määräävä tekiä, netistä löytynee testejä ja kommentteja kyseisistä projektoreista ja niiden soveltuvuudesta pelikäyttöön.