En tiedä onko tästä apua, mutta yritetään: Mistä lähtien puhelin on alkanut asennuspalkkia näyttämään? Mitä teit puhelimelle juuri sitä ennen, kun tämä ongelma alkoi? Kokeile uudelleennimetä backup-tiedosto jos tiedät missä se on, tai siirtää eripaikkaan, tai poistaa tiedosto kokonaan. Onko tiedosto muistikortilla? Muistelen, että jos muistikortille on asennettu jokin sovellus, siitä tulee vastaava asennus-palkki automaattisesti näkyviin PIN koodin syötön jälkeen (siis vaikka sovellus olisi asennettu jossain toisessa S60 puhelimessa). Jos sulla on muistikortti paikoillaan, kokeile bootata kapula ilman sitä. Minusta backup-tiedoston (oli se sitten puhelimen sisäisessä muistissa tai muistikortilla) ei pitäisi moista palkkia aiheuttaa ensinkään (voin myös olla väärässä). Eli tarkista onko muistikortilla jotain muuta tarpeetonta asennettuna - joka tuon asennetaan-palkin voisi aihetuttaa - ja poista sovellus Application Managerilla (jossain Työkalut-valikossa tms). Voihan tietysti olla, että luuri on mennyt sekaisin backupin-toiminnon osalta, eikä muu auta kuin tehdasasetusten palautus. Välihuomautus: Muista ottaa varmuuskopiot puhelimesta ennenkuin lähdet tekemään mitään resetointeja/firmware päivityksiä/formatointia. Sillä nämähän tehdään sitten ns. omalla vastuulla. Jos ongelma ilmenee vain muistikortti paikoillaan bootatessa, eikä kortille ole asennettu sovelluksia, formatoi kortti. Puhelimen resetointi (tehdasasetusten palautus, onnistui muistaakseni *#7370# koodilla) ja viimekädessä uuden firmwaren päivitys (onnistuu Nokian sivujen kautta) auttaa tahmailuun.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1968/19680459 91 a § (25.8.1975/684) "Joka mainostamalla tai muutoin yleisölle esittelemällä tai pitämällä esillä alkoholijuoman tai väkiviinan valmistukseen soveliasta kojetta tai sen osaa kehottaa, opastaa tai houkuttelee alkoholijuoman tai väkiviinan luvattomaan valmistukseen, on tuomittava houkuttelemisesta alkoholipitoisen aineen valmistukseen sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi." Se on sitten toinen asia mitä voidaan pitää opastamisena.
Nojoo, kyllähän tuo täyttää melkolailla tuon houkutuksen ja opastamisen tunnusmerkit ja nykyään on tehty kaikenlaisia rikosilmoituksia pienistäkin asioista foorumeilla, joten poistan tuon viestin jossa tuo kyseinen kuva näkyy. Liioiteltua tai ei
Miksi kauppojen vihannesvaa'oissa numeronäppäimet on ryhmitelty satunnaisesti. Esimerkiksi 16 per rivi, kymmenjärjestelmällä löytyisi oikea numero nopeammin.
Jos olisi 10 nappia per rivi, kasvaisi taulu korkeammaksi eikä naperot yltäisi painamaat ylintä riviä?
Mitäs sitten tapahtuu kun opintotukikuukaudet on käytetty loppuun? 70 kuukauden jälkeenhän niitä ei millään ilveellä saa. Pitääkö sen jälkeen ruveta keräilemään pulloja luentojen välissä tai mennä sossun luukulle parkumaan? Asumistuen käyttäminen ei ilmeisesti vähennä opintotukikuukausien määrää, joten jos lopettaa opintotuen ottamisen 69 kk kohdalla niin jatkossa saa ainakin vapaasti sen asumistuen vai? Entä voiko opiskelija saada toimeentulotukea jos tukikuukaudet on käytetty?
Paha kysymys. Eipä niitä vaihtoehtoja oikein montaa taida olla. Kai se on pakko etsiä jotain hanttihommia, jos oman alan töitä ei saa (ja samalla sitten viivästyttää valmistumista entisestään). Correct. Viimeinen kuukausi kannattaa ehdottomasti jättää roikkumaan ja ottaa se sitten pois, kun tietää sen varmasti olevan viimeinen opiskelukuukausi. Ei mitään hajua. Kela ja sossu varmaan tietää, jos sieltä kysyy.
Mutta jos on käyttänyt kaikki opintotukikuukaudet niin eihän opintolainaakaan enää saa, ei kai ne siinä vaiheessa enää voi sanoa että sähän et oo ottanut opintolainaa, ei me sulle mitään anneta?
Olen ollut samankaltaisessa tilanteessa itsekin, joten kerrotaan miten asiat menee: Jos oikeus opintotukeen ja siihen kuuluvaan asumislisään on päättynyt, ja Kelan mahdollisesti myöntämät harkinnanvaraiset lisätukikuukaudetkin on jo käytetty (max. 9 kk ???), niin sossun luukulle käy matka, mikäli ei töitä satu löytymään. Korkeakouluopiskelijoillahan tuo tukikuukausien maksimi on muistaakseni 52, plus siihen päälle nuo em. mahdolliset lisäkuukaudet. Psykologian opiskelijoilla on käsittääkseni jonkin verran pidemmät tukiajat tutkinnon luonteesta johtuen, mutta muissa tapauksissa en noin pitkiin tukiaikoihin (mainitsemasi 70 kk) ole törmännyt. Kun opintotukikuukaudet on kulutettu, niin mielestäni myös oikeus opintotukeen kuuluvaan asumislisään päättyy, sillä sehän on osa tuota opintotukea siinä missä lainan takauskin. Voit kuitenkin hakea normaaliin tapaan yleistä asumistukea Kelasta kun oikeus asumislisään on päättynyt, ja sitä myös poikkeuksetta myönnetään tällaisessa tapauksessa. Perustoimeentulon (~ 400 €/kk +/-) saat sossusta + vuokran erotuksen, joka jää asumistuen jälkeen maksettavaksi. No problems siis. Sossusta mitä luultavimmin vaativat jonkinlaista opintosuunnitelmaa tms., josta selviää millaisella aikataululla olet suunnitellut valmistuvasi. Suunnitelman voit siis joutua esittämään, mutta vaikka et tämän suunnitelman puitteissa valmistuisikaan, ts. opintosi jatkuisivat vielä määräämättömän ajan nk. deadlinen jälkeenkin, perustoimeentuloa ei kuitenkaan voida tässä maassa vielä toistaiseksi evätä, opiskelit tai et. Toimeentulotukea saat siis aina, niin kauan kuin muita tulonlähteitä ei ole, koska laki näin määrää. Luonnollisesti kannattaa toki pyrkiä tosissaan valmistumaan mahdollisimman nopeasti, että pääsee pois sossun jatkuvasta prässistä ja jokaisen asian syynäämisestä. Jos takausta ei ole enää opintotukioikeuden päättymisen vuoksi mahdollista saada, ja aikaisempien lainaerien viimeiset nostopäivät on jo ohitettu, niin ei sossukaan voi käsittääkseni enää mitään inistä. Jos lainaa on vielä toimeentulotuen hakuvaiheessa mahdollista saada, sitä täytyy silloin myös ottaa, ja se lasketaan tuloksi. Niin, ja lisätään vielä, että mikäli sinulla on säästöjä tai muuta omaisuutta, jonka voi laittaa ns. lihoiksi (arvopapereita, tms.), niin nekin joudut ensin käyttämään ennen sossun "rahahanojen" aukeamista.
Itsellä loppui opintotukikuukaudet aikoinaan ja gradu oli vielä hiukan kesken. Sosiaalitoimistosta sain muistaakseni esittämääni "valmistumissuunnitelmaa" vastaan muutaman kuukauden ajan toimeentulotukea. Eli ei muuta kuin sosiaalitoimistoon juttelemaan.
70 kuukautta saa jos on suorittanut jo jonkun tutkinnon ja tekee toista. Itsellä on AMKista B.Sc. ja nyt puuhastelen M.Sc.:n parissa yliopistolla. Aikanaan AMKissa vaan tullut esim. kesät luuhailtua ulkomailla tuen varassa "työharjoitteluissa" ja muutama kuukausi meni opinnäytteen aihettakin pohtiessa, joten on kuukaudet hiukan vähissä. On ihan uskomatonta säätöä saada tuolla yliopistossa HOPSiin niitä kursseja jotka pitäis saada, koska osaa järjestetään vaan kerran kahdessa vuodessa ja lisäksi kaikki menee toistensa kanssa päälleikkäin kun pitää tehdä 1., 2., 3., 4. ja 5. vuoden opintoja samaan aikaan ym ym. Melkein kaikki kurssit kuitenkin taitaa ehtiä tekemään vielä tuen varassa, toivottavasti sitten dippatyöhön löytää jonkun hyvän yrityksen joka maksais vähän vaivanpalkkaakin. Tällä hetkellä näyttää vaan vähän heikolta kun kaikki firmat potkii vakityöntekijätkin pihalle. Sossun kanssa puuhastelu kuulemma on niin jäätävää puuhaa että kannattaa kaikki muut vaihtoehdot käydä ensiksi läpi
Enimmäistukiaika on nykyään 70 kuukautta. "Uudet tukiajat koskevat opiskelijoita, jotka ovat opiskelijavalinnassa vastaanottaneet opiskelupaikan korkeakoulussa 1.8.2005 tai sen jälkeen. Koskee myös aiemmin valittua, joka ilmoittautuu näissä opinnoissa läsnäolevaksi ensimmäisen kerran 1.8.2005 tai sen jälkeen." Tuo on kyllä hel*etin v*ttumaista. Siskon valmistuminen venyi jonkin verran juuri siksi, että eräs pakollinen kurssi oli kerran kahdessa vuodessa pidettäviä. Ja itsellä on päällekkäisyyksien takia jäänyt muutama kiinnostava ja hyödyllinen kielikurssi väliin. Valmistuminenkin venähti vuodella kun laitos päätti pari vuotta sitten muutella opetusaikatauluja kandiseminaarin osalta. "Niin se on, et voi jatkaa maisteriopintoihin ellet ole käynyt kandisemmaa." "No milloinkas se kandisemma järjestetään?" "Ei tiedetä, ei olla vielä päätetty. Ehkä se aloitetaan lokakuussa kuten aiemminkin, mutta todennäköisemmin vasta tammikuussa. Aika näyttää." Suunnittele siinä sitten opintoja etukäteen, kun on kaiken maailman päällekkäisyyksiä ja muita perseilyjä... (Eihän tuossa muuta, mutta tukikuukaudet loppuu nyt. Onneksi on kesätyösäästöjä, ja asumistukihakemuskin on käsittelyssä. Vielä kun kesäksi löytyy työharjoittelupaikka niin kyllä se siitä.)
Kyllä jotkut näppäimistöt aika korkealla ovat muutenkin, mutta hyvä kompromissihan olisi laittaa 10 _riviä_ ja numerot juoksemaan ylhäältä alas. Ehkäpä näppäimistöt onkin jo suunniteltu niin mutta kauppiaat ovatkin lätkineet numerolaput vasemmalta oikealle? Pitänee laskea kun seuraavan kerran käy kaupassa.
Saako suomesta mistään vastaava laitetta: http://www.powergenie.com/ ? Eli pistokejakaja joka kytkee pistokkeeseen B virran kun laite pistokkeessa A käynnistetään. Kauko-ohjattavalla rasialla voisi periaattessa tehdä saman mutta kaukosäätimiä on jo muutenkin tarpeeksi.