Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

 1. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 945
  Saadut tykkäykset:
  37
  Joku näistä? ;)
   
 2. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hieman vaan muistutti tuo Charger Avengeria, jos ei kinitä etuvalohin huomiota. ;)
   
 3. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  681
  Saadut tykkäykset:
  7
  En tiedä onko tästä apua, mutta yritetään:

  Mistä lähtien puhelin on alkanut asennuspalkkia näyttämään? Mitä teit puhelimelle juuri sitä ennen, kun tämä ongelma alkoi?

  Kokeile uudelleennimetä backup-tiedosto jos tiedät missä se on, tai siirtää eripaikkaan, tai poistaa tiedosto kokonaan. Onko tiedosto muistikortilla? Muistelen, että jos muistikortille on asennettu jokin sovellus, siitä tulee vastaava asennus-palkki automaattisesti näkyviin PIN koodin syötön jälkeen (siis vaikka sovellus olisi asennettu jossain toisessa S60 puhelimessa). Jos sulla on muistikortti paikoillaan, kokeile bootata kapula ilman sitä.

  Minusta backup-tiedoston (oli se sitten puhelimen sisäisessä muistissa tai muistikortilla) ei pitäisi moista palkkia aiheuttaa ensinkään (voin myös olla väärässä). Eli tarkista onko muistikortilla jotain muuta tarpeetonta asennettuna - joka tuon asennetaan-palkin voisi aihetuttaa - ja poista sovellus Application Managerilla (jossain Työkalut-valikossa tms). Voihan tietysti olla, että luuri on mennyt sekaisin backupin-toiminnon osalta, eikä muu auta kuin tehdasasetusten palautus.

  Välihuomautus: Muista ottaa varmuuskopiot puhelimesta ennenkuin lähdet tekemään mitään resetointeja/firmware päivityksiä/formatointia. Sillä nämähän tehdään sitten ns. omalla vastuulla. :)

  Jos ongelma ilmenee vain muistikortti paikoillaan bootatessa, eikä kortille ole asennettu sovelluksia, formatoi kortti. Puhelimen resetointi (tehdasasetusten palautus, onnistui muistaakseni *#7370# koodilla) ja viimekädessä uuden firmwaren päivitys (onnistuu Nokian sivujen kautta) auttaa tahmailuun.
   
 4. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1968/19680459
  91 a § (25.8.1975/684)

  "Joka mainostamalla tai muutoin yleisölle esittelemällä tai pitämällä esillä alkoholijuoman tai väkiviinan valmistukseen soveliasta kojetta tai sen osaa kehottaa, opastaa tai houkuttelee alkoholijuoman tai väkiviinan luvattomaan valmistukseen, on tuomittava houkuttelemisesta alkoholipitoisen aineen valmistukseen sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi."

  Se on sitten toinen asia mitä voidaan pitää opastamisena.
   
 5. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  36
  Nojoo, kyllähän tuo täyttää melkolailla tuon houkutuksen ja opastamisen tunnusmerkit ja nykyään on tehty kaikenlaisia rikosilmoituksia pienistäkin asioista foorumeilla, joten poistan tuon viestin jossa tuo kyseinen kuva näkyy. Liioiteltua tai ei :)
   
 6. Gleb

  Gleb Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko ollut Dodge Charger SRT
   
 7. LyhjeHylje

  LyhjeHylje Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi kauppojen vihannesvaa'oissa numeronäppäimet on ryhmitelty satunnaisesti. Esimerkiksi 16 per rivi, kymmenjärjestelmällä löytyisi oikea numero nopeammin.
   
 8. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Isoissa Citymarketeissa on 10 per rivi! :)
   
 9. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuota minä ihmettelen joka kerta kun asioin Prismassa. :OI
   
 10. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  36
  Jos olisi 10 nappia per rivi, kasvaisi taulu korkeammaksi eikä naperot yltäisi painamaat ylintä riviä? :confused:
   
 11. Kalza

  Kalza Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mitäs sitten tapahtuu kun opintotukikuukaudet on käytetty loppuun? 70 kuukauden jälkeenhän niitä ei millään ilveellä saa. Pitääkö sen jälkeen ruveta keräilemään pulloja luentojen välissä tai mennä sossun luukulle parkumaan?

  Asumistuen käyttäminen ei ilmeisesti vähennä opintotukikuukausien määrää, joten jos lopettaa opintotuen ottamisen 69 kk kohdalla niin jatkossa saa ainakin vapaasti sen asumistuen vai?

  Entä voiko opiskelija saada toimeentulotukea jos tukikuukaudet on käytetty?
   
 12. Topias

  Topias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paha kysymys. Eipä niitä vaihtoehtoja oikein montaa taida olla. Kai se on pakko etsiä jotain hanttihommia, jos oman alan töitä ei saa (ja samalla sitten viivästyttää valmistumista entisestään).

  Correct. Viimeinen kuukausi kannattaa ehdottomasti jättää roikkumaan ja ottaa se sitten pois, kun tietää sen varmasti olevan viimeinen opiskelukuukausi.

  Ei mitään hajua. Kela ja sossu varmaan tietää, jos sieltä kysyy.
   
 13. PimeydenPaavi

  PimeydenPaavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sossusta voin sanoa sen verran, että opintolainaa joutuu ottamaan ennen kuin rahaa sieltä saa.
   
 14. Kalza

  Kalza Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mutta jos on käyttänyt kaikki opintotukikuukaudet niin eihän opintolainaakaan enää saa, ei kai ne siinä vaiheessa enää voi sanoa että sähän et oo ottanut opintolainaa, ei me sulle mitään anneta?
   
 15. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Olen ollut samankaltaisessa tilanteessa itsekin, joten kerrotaan miten asiat menee:

  Jos oikeus opintotukeen ja siihen kuuluvaan asumislisään on päättynyt, ja Kelan mahdollisesti myöntämät harkinnanvaraiset lisätukikuukaudetkin on jo käytetty (max. 9 kk ???), niin sossun luukulle käy matka, mikäli ei töitä satu löytymään. Korkeakouluopiskelijoillahan tuo tukikuukausien maksimi on muistaakseni 52, plus siihen päälle nuo em. mahdolliset lisäkuukaudet. Psykologian opiskelijoilla on käsittääkseni jonkin verran pidemmät tukiajat tutkinnon luonteesta johtuen, mutta muissa tapauksissa en noin pitkiin tukiaikoihin (mainitsemasi 70 kk) ole törmännyt.

  Kun opintotukikuukaudet on kulutettu, niin mielestäni myös oikeus opintotukeen kuuluvaan asumislisään päättyy, sillä sehän on osa tuota opintotukea siinä missä lainan takauskin. Voit kuitenkin hakea normaaliin tapaan yleistä asumistukea Kelasta kun oikeus asumislisään on päättynyt, ja sitä myös poikkeuksetta myönnetään tällaisessa tapauksessa. Perustoimeentulon (~ 400 €/kk +/-) saat sossusta + vuokran erotuksen, joka jää asumistuen jälkeen maksettavaksi. No problems siis.

  Sossusta mitä luultavimmin vaativat jonkinlaista opintosuunnitelmaa tms., josta selviää millaisella aikataululla olet suunnitellut valmistuvasi. Suunnitelman voit siis joutua esittämään, mutta vaikka et tämän suunnitelman puitteissa valmistuisikaan, ts. opintosi jatkuisivat vielä määräämättömän ajan nk. deadlinen jälkeenkin, perustoimeentuloa ei kuitenkaan voida tässä maassa vielä toistaiseksi evätä, opiskelit tai et. Toimeentulotukea saat siis aina, niin kauan kuin muita tulonlähteitä ei ole, koska laki näin määrää. Luonnollisesti kannattaa toki pyrkiä tosissaan valmistumaan mahdollisimman nopeasti, että pääsee pois sossun jatkuvasta prässistä ja jokaisen asian syynäämisestä.

  Jos takausta ei ole enää opintotukioikeuden päättymisen vuoksi mahdollista saada, ja aikaisempien lainaerien viimeiset nostopäivät on jo ohitettu, niin ei sossukaan voi käsittääkseni enää mitään inistä. Jos lainaa on vielä toimeentulotuen hakuvaiheessa mahdollista saada, sitä täytyy silloin myös ottaa, ja se lasketaan tuloksi.

  Niin, ja lisätään vielä, että mikäli sinulla on säästöjä tai muuta omaisuutta, jonka voi laittaa ns. lihoiksi (arvopapereita, tms.), niin nekin joudut ensin käyttämään ennen sossun "rahahanojen" aukeamista.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2009
 16. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 422
  Saadut tykkäykset:
  35
  Itsellä loppui opintotukikuukaudet aikoinaan ja gradu oli vielä hiukan kesken. Sosiaalitoimistosta sain muistaakseni esittämääni "valmistumissuunnitelmaa" vastaan muutaman kuukauden ajan toimeentulotukea. Eli ei muuta kuin sosiaalitoimistoon juttelemaan.
   
 17. Kalza

  Kalza Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  70 kuukautta saa jos on suorittanut jo jonkun tutkinnon ja tekee toista. Itsellä on AMKista B.Sc. ja nyt puuhastelen M.Sc.:n parissa yliopistolla. Aikanaan AMKissa vaan tullut esim. kesät luuhailtua ulkomailla tuen varassa "työharjoitteluissa" ja muutama kuukausi meni opinnäytteen aihettakin pohtiessa, joten on kuukaudet hiukan vähissä. On ihan uskomatonta säätöä saada tuolla yliopistossa HOPSiin niitä kursseja jotka pitäis saada, koska osaa järjestetään vaan kerran kahdessa vuodessa ja lisäksi kaikki menee toistensa kanssa päälleikkäin kun pitää tehdä 1., 2., 3., 4. ja 5. vuoden opintoja samaan aikaan ym ym.

  Melkein kaikki kurssit kuitenkin taitaa ehtiä tekemään vielä tuen varassa, toivottavasti sitten dippatyöhön löytää jonkun hyvän yrityksen joka maksais vähän vaivanpalkkaakin. Tällä hetkellä näyttää vaan vähän heikolta kun kaikki firmat potkii vakityöntekijätkin pihalle.

  Sossun kanssa puuhastelu kuulemma on niin jäätävää puuhaa että kannattaa kaikki muut vaihtoehdot käydä ensiksi läpi :)
   
 18. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 865
  Saadut tykkäykset:
  7
  Enimmäistukiaika on nykyään 70 kuukautta. "Uudet tukiajat koskevat opiskelijoita, jotka ovat opiskelijavalinnassa vastaanottaneet opiskelupaikan korkeakoulussa 1.8.2005 tai sen jälkeen. Koskee myös aiemmin valittua, joka ilmoittautuu näissä opinnoissa läsnäolevaksi ensimmäisen kerran 1.8.2005 tai sen jälkeen."

  Tuo on kyllä hel*etin v*ttumaista. Siskon valmistuminen venyi jonkin verran juuri siksi, että eräs pakollinen kurssi oli kerran kahdessa vuodessa pidettäviä. Ja itsellä on päällekkäisyyksien takia jäänyt muutama kiinnostava ja hyödyllinen kielikurssi väliin. Valmistuminenkin venähti vuodella kun laitos päätti pari vuotta sitten muutella opetusaikatauluja kandiseminaarin osalta. "Niin se on, et voi jatkaa maisteriopintoihin ellet ole käynyt kandisemmaa." "No milloinkas se kandisemma järjestetään?" "Ei tiedetä, ei olla vielä päätetty. Ehkä se aloitetaan lokakuussa kuten aiemminkin, mutta todennäköisemmin vasta tammikuussa. Aika näyttää." Suunnittele siinä sitten opintoja etukäteen, kun on kaiken maailman päällekkäisyyksiä ja muita perseilyjä...

  (Eihän tuossa muuta, mutta tukikuukaudet loppuu nyt. Onneksi on kesätyösäästöjä, ja asumistukihakemuskin on käsittelyssä. Vielä kun kesäksi löytyy työharjoittelupaikka niin kyllä se siitä.)
   
 19. LyhjeHylje

  LyhjeHylje Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä jotkut näppäimistöt aika korkealla ovat muutenkin, mutta hyvä kompromissihan olisi laittaa 10 _riviä_ ja numerot juoksemaan ylhäältä alas. Ehkäpä näppäimistöt onkin jo suunniteltu niin mutta kauppiaat ovatkin lätkineet numerolaput vasemmalta oikealle? Pitänee laskea kun seuraavan kerran käy kaupassa.
   
 20. LyhjeHylje

  LyhjeHylje Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2007
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saako suomesta mistään vastaava laitetta: http://www.powergenie.com/ ?
  Eli pistokejakaja joka kytkee pistokkeeseen B virran kun laite pistokkeessa A käynnistetään. Kauko-ohjattavalla rasialla voisi periaattessa tehdä saman mutta kaukosäätimiä on jo muutenkin tarpeeksi.