Ääntäeristävät nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana DSSM, 14.09.2004.

 1. itn

  itn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tyttärelle joululahjaksi Creative EP-635 -napit ja testasin tietty itsekin niitä. Tosi positiivinen yllätys! Napit sopi tosi kivasti korvaan ja niskan taakse laitettava "naru" estää hyvin nappien korvista putoamiset. Äänimaailmakin miellytti tällaista puukorvaa. Ainoa miinus tulee EP-635:n liian lyhyestä piuhasta. Soitinta on pakko pitää paidan rintataskussa tai takin povarissa - housujen taskuun ei piuha riitä (edes 10 vuotiaalla), jos tuo "niskalenkki" on käytössä :mad:

  Täytynee hankkia 50 cm kuulokejatkojohto ja sen jälkeen nuo napit itsellekin...
   
 2. Jani_p

  Jani_p Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onko akg-324 ja sennheiser cx-300 sama nappi?
   
 3. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselle tuli tänään Sennheiser CX300 napit. Aika hyvä soundi nappikuulokkeiks. Bassotoisto menee pohjaan asti ja on alimmilta osilta napakka. Yläbassoilla on omaan korvaan joillain biiseillä hiukan kumua ja keskialue voisi soida avonaisemmin... toisaalta mitään rasittavaa ei äänessä ole, diskantitkin ovat melko hyvät. Napit myös luovat melko onnistuneen stereokuvan, eikä äänet soi pään sisällä.

  Kovat napit hintaluokkaa ajatellen.
   
 4. anttipi

  anttipi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko joku auttaa miestä hädässä:

  Huomasin tässä päivänä muutamana, että Shure E3 -kuulokkeitteni vasemmanpuoleisen kuulokkeen äänenvoimakkuus on muuttunut selvästi hiljaisemmaksi/vaimeammaksi kuin oikean. Kaiutinosa on puhdas eikä johtokaan rätise liikutettaessa. Silmämääräisestikään ei mitään pielessä.

  Nyt ketuttaa, että pitääkö ostaa uudet napit vai mitä asialle voisi tehdä.
   
 5. rez

  rez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  731
  Saadut tykkäykset:
  8
  Höh, mulle kävi ihan samalla tavalla talvella. Oletin, että olin vahingossa puhdistaessa rikkonut jotain.

  Kuulokkeet ovat olleet käyttämättä siitä asti, kunnes viime viikolla tarkistin että vika on tosiaan kuulokkeissa eikä soittimessa. Päädyin tilaamaan SE530:t kun olin joka tapauksessa kaivannut vähän parempaa ääntä. :p
   
 6. anttipi

  anttipi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama kävi mullakin melkein ensimmäisenä mielessä. Aivan ensimmäisenä tosin panikoin, että toisesta korvasta on alkanut vihdoin kuulo lähteä! :eek:

  Kyllä noilla vielä lenkkeilytarkoituksessa jotain tekee, koska ei toinen kuuloke täysin pimeänä ole. Mutta eipä musiikista millään tasolla voi nauttia, kun stereokuva on piloilla.

  Taidanpa satsata seuraavaksi perinteisiin luureihin. Tai sitten jään odottelemaan Westone 3:ia tai Sennheiser IE 8:ia, ja seurailen arvioita.
   
 7. emaasalmi

  emaasalmi Guest

  Liittynyt:
  15.01.2003
  Viestejä:
  591
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itselläni on Shure E3 hajonnut jo kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla toinen kuuloke napsahti keskeltä poikki ja toisella kerralla toinen kuuloke pimeni täysin. Molemmat menivät takuuvaihtoon mukisematta. Nyt tuo kahden vuoden takuu on umpeutunut, täytyy toivoa että tämä kolmas pari kestää pitkään.
   
 8. IpaFin

  IpaFin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2004
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemusta Denonin AH-C551 napeista?
   
 9. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Westone on sitten viimein julkaissut puolisentoista vuotta myöhästyneen W3 mallinsa. Kyseessä on siis kolmitie-nappikuuloke, joka on ennakkohypessä rankattu aivan nappikuulokkeiden kärkikastiin.

  Löytyykös täältä muita kiinnostuneita? Itse tilasin juuri omani, ja nyt odotellaan postin kulkemista. Hiukanhan nuo hinnaltaan kirpaisivat, joka oli siis 399$ eli noin 315€ + mahdolliset tullit. Mutta loppujen lopuksi ei ollut vaikea vakuutella itselleen ostoksen mielekkyyttä, kuitenkin 80% musiikin kuuntelustani tapahtuu liikenteessä, joten kaipa siihen voi hiukan panostaakin. Hiukan silti mietityttää tulenko hinnan suuruista eroa äänenlaadussa huomaamaan. Tällä hetkellä omistamani Westonen UM2:t olivat kuitenkin ehdottomasti paras hifi-hankintani, joten aivan samanlaista elämystä on tuskin odotettavissa.
   
 10. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kerrohan sitten hetimiten kokemuksia kunhan napit saapuvat. :thumbsup:
   
 11. Snaques

  Snaques Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  +1

  On meinaan omat UM-1 ottanu mallia aiempien postaajien Shureista ja toinen puoli tuntuu hyytyvän. Mullakaan ei piuhassa tunnu olevan vikaa joten vähä ihmetyttää. No tosta setbackista huolimatta arvon nyt UM-1 ja UM-2 välillä, mutta kyllä nuo kolmosetkin voisi kiinnostaa. :thumbsup:
   
 12. Thingy

  Thingy Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mulla on nyt vajaan vuoden käytön jälkeen juuri vasen nappi 40 % mykkä. eli välillä kuuluu, mutta kun pikkaisenkin johtoon koskee niin menee kokonaan pimeäksi. Pakko laittaa valitusta maahantuojalle. Ei noinkaan arvokkaat napit saisi alle vuodessa hajota. Varsinkaan kun napit ovat ulkoisesti priimakuntoiset.:mad:
   
 13. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkuva postilaatikolla ramppaaminen lakkasi kun kuulokkeet vihdoin saapuivat perille tänä aamuna. Eipä tarvinnut tehdä hankalaa reissua tullipostiin, mikä oli kaikinpuolin positiivinen asia. Tilauspaikkana oli FreqCity:n ebay-kauppa ja toimituksessa meni kaikkiaan 10 päivää kun lauantaina tilasin. Nyt täytyykin antaa hiukan aikaa kuuntelulle ennen kuin kirjoittelen yhtään mitään äänestä. Jonkinlaista arviota voisi ehkä jo illemmalla kirjoitella.
   
 14. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, aika kirjoitella ensitunnelmia. Tarkemman arvion kuulokkeista jätän vielä tekemättä tai ainakin varaan oikeuden muuttaa mielipidettäni, sillä aiemman kokemukseni mukaan erilaiseen soundiin tottumisessa voi mennä parikin viikkoa, varsinkin IEM:n ollessa kyseessä. Mutta ensin hiukan taustaa.

  Ensimmäiset IEM-kuulokkeeni hankin vajaat kolmisen vuotta sitten kun vanhat Sonyn EX71 nappini varastettiin. Tuolloin yli sadan euron kuulokkeet tuntuivat jo ajatuksenakin täysin hullulta, mutta päädyin nettilueskelun jälkeen kuitenkin hankkimaan Etymoticin ER6i kuulokkeet. Tätä aiemmin en ollut käyttänyt juuri lainkaan korvatulppia ja alussa suurin vaikeus oli tottua korvakäytävään työnnettäviin kuulokkeisiin. Vaikka tuo kyseinen malli olikin kooltaan todella pieni ja kevyt sain silti oikean korvani ärtymään pahasti ja tämä pisti stopin kuuntelulle heti alkuun pariksi viikoksi. Kuuntelukokemusta ei ehtiny tulla kuin oikeastaan pari-kolme viikkoa. Tänä aikana selasin nettiä etsien ratkaisua ongelmaani ja Westonen kuulokkeita mainostettiin ergonomisesti parhaimpina ja mukavimpina. Olin jo vaihtamassa ER6i:stä UM1:een kun päätinkin pistää tilin tyhjäksi ja tilasinkin näiden kalliimmat isoveljet UM2:t. Näiden saapuessa oli niiden suuri koko melkoinen yllätys, mutta suurempi oli se kuinka hyvin ne istuivat korvaani. Johtuen hyvin matalasta profiilista ja todella hyvästä kaapelista nämä tuntuivat kuin häviävän käytössä. Äänen kanssa alku ei ollut yhtä ruusuinen. Etymoticin kuulokkeet olivat hyvin diskanttivoittoiset ja räikeänkin kuuloiset siinä missä UM2:t kuulostivat vertailussa muhkeilta ja tunkkaisilta. Käyttömukavuuden takia päädyin kuitenkin säilyttämään Westonet ja myymään Etymoticit. Oli oikea päätös, sillä muutaman viikon kuuntelun jälkeen nämä tuntuivat ikään kuin avautuvan ja äänestä erotti "yhtäkkiä" huomattavasti enemmän yksityiskohtia. Tähän oli varmaan syynä äänensävyyn tottuminen ja IEM-käytön oppiminen sekä korvatulppien käyttöön tottuminen. Siitä lähtien UM2:t ovat olleet lähes päivittäisessä käytössä ja pidän niitä tähän mennessä parhaimpana hifi-ostoksenani.

  Kun Westone ilmoitti pari vuotta sitten julkaisevansa uuden, erityisesti musiikin kuunteluun tarkoitetun lippulaivatuotteensa eli kolmea kuuloke-elementtiä käyttävän Westone 3:n, tiesin että houkutus hankkia nämä olisi liian suuri. Niinpä mittavan myöhästymisen jälkeen kun myynti yhtäkkiä alkoi, olin ensimmäisten joukossa tilaamassa näitä.

  Paketin avattuani heti ensimmäinen asia minkä halusin varmistaa oli se että ne istuisivat hyvin korviini. Uusi malli on hiukan UM2:ta isompi ja minua huoletti mahtuvatko ne korviini. Yllätyksekseni istuvuus omiin korviini on jopa parempi. Vaikka kuulokkeen runko onkin hiukan isompi, on se suunniteltu vielä matalammaksi kuin vanhempi veljensä. Tämä on saatu aikaan muuttamalla hiukan ääniputken asentoa ja paikkaa. Lopulta ääneneristys näissä on jopa hiukan parempi ja samoilla päillä istuvuus korvissa parempi. Vaikka UM2:t istuivat myös todella hyvin niin eron huomaa esimerkiksi makuulla ollessa jolloin UM2:n ääni muuttui hieman korvakäytävän auetessa. Ulkoasu uudessa versiossa on myös tyylitellympi. Siinä missä UM2:n pinta on hiukan röpelöinen on W3 laadukkaamman oloinen. Minä en tosin pidä logona olevasta punaisesta käänteisestä kolmosesta.

  Nyt takana olisi päivä kuuntelua ja jonkinlaista arviota äänenlaadustakin voisi kirjoitella. Kuuntelulaitteistona on käytössä kotona Zhaolun DAC ja Headfive kuulokevahvistin. Matkalla kuuntelu tapahtuu Creative Zen Nano Plus minisoittimesta. Tulppina olen käyttänyt Shuren mustia pitkäkäyttöisiä vaahtomuovitulppia. Oikean tulpan valinta on ensiarvoisen tärkeää näitä käytettäessä ja käynkin jossain vaiheessa varmuuden vuoksi läpi kaikki eri mukana tulleet tulpat. Arvostelussa kuunneltu musiikki on pääasiassa akustista rockia ja muuta sekalaista. Esimerkkejä kuunnelluista albumeista:
  Days of the New, I
  Chris Cornell, Unplugged in Sweden
  Foo Fighters, Skin and Bones
  Live, Awake: The Best of Live
  Jethro Tull, The Best of Acoustic

  Ensimmäisenä W3:t korviin laitettuani huomioni kiinnittyi äänen laajuuteen. Nämä antavat suhteessa todella laajan stereokuvan ja ääni levittyy todella leveälle. Jos UM2 kuulostaa siltä kuin istuisit laulajan jaloissa jossain pienessä tilassa, W3 luo tilasta isomman ja avaramman. Erottelu on toinen asia mikä kiinnittää huomion. Ääni kuulostaa kaikin puolin puhtaalta ja kaikki soittimet tuntuvat erottuvan omiksi lähteikseen. Tarkkuus on varmasti osaksi uuden mallin huomattavasti parempien korkeiden äänien ansiota. W3:n ääntä voisi kuvailla diskanteiltaan heleäksi, erotuksena esimerkiksi UM2:sta joka olisi tumppu ja Etymotic räikeä.

  Vaikka minä en osaakaan arvioida ääntä taajuusskaalalla niin ehkäpä sen voisin sanoa että missään ei kuulu erityisiä piikkejä tai puutteita. UM2:ia vaivasi paikoin tiettyjen taajuuksien (tai siis soundien) vaimeneminen, aivan kuin sieltä puuttuisi jotain. Minä olen pistänyt tämän vaimentuneiden diskanttien piikkiin. W3 äänimaailma on todella tasainen ja miellyttävä koko skaalalla.

  Erottelevuus ja diskanttien puhtaus tulee hyvin ilmi akustisessa musiikissa taustalle miksattujen soittimien ääntä kuunnellessa. Siinä missä UM2:ssa nämä äänet kyllä kuuluvat, mutta ovat soundiltaan pelkistettyjä, ovat ne W3:sta kuunneltuna uskomattoman sävykkäitä. Eli ne eivät pelkästään erotu omiksi soittimikseen vaan kuulostavat myös huomattavasti aidommilta. Parhaiten tämä tuli ilmi Jethro Tullin levyllä, missä esimerkiksi taustalla soitettava jonkinlainen helistin sai aivan uusia sävyjä ääneensä kun siitä ei aiemmin ollut saanut selvää muuta kuin rytmin.

  Bassot ovat W3:ssa tiukemmat ja määrältään näin vähäisemmät. Tarvittaessa bassoa tulee kyllä todella paljon, mutta se ei ole yhtä korostunutta kuin UM2:ssa eikä häiritse näin niin paljoa muita taajuuksia. Jos ääntä vertailisi subbareihin niin vastakohdat voisivat olla vaikka Audio Pron Sub Focus ja BK XLS200 vaikka ero ei nyt ihan näin suuri olekaan. Toinen vertailu mikä minulla tuli mieleen on pienessä betonikopissa liian lähelle seinää seinää sijoitetut kaiuttimet versus hyvän akustiikan omaavassa huoneessa oikein sijoitetut kaiuttimet sweetspotissa kuunneltuna. Tämä analogia pätee myös erotteluun ja stereokuvaan näiden kahden kuulokkeen välillä. Dynamiikkaa riittää myös ja yhdessä tarkan erottelun kanssa W3:t suoriutuvat vaativammistakin osuuksista todella hyvin siinä missä UM2:n ääni vajoaa kakofoniaksi.

  Ainoa huono asia mikä näissä on tullut vastaan on keskialueen pidättyväisyys. UM2:n ehdottomasti paras puoli oli lauluäänissä ja kitarassa. Nämä äänet toistuivat samaan aikaan todella räväkästi ja korvia hivelevästi. Varsinkin lauluäänet tuntuivat siltä kuin laulaja olisi sinussa aivan kiinni ja kuiskaisi sanansa suoraan vain sinun korville. Läheisyyden tunne oli valtaisa. Kitarat kourivat selkäpiitä. Tässä mielessä W3:t ovat askel taaksepäin. Vaikka keskialue onkin kaikinpuolin puhdas on se hiukan taka-alalla. Tämä oli ensiarvioni, muutaman tunnin kuuntelun jälkeen ero on pienentynyt, mutta kuitenkin vielä olemassa. Esimerkiksi Chris Cornellin ääni menetti hiukan särmäänsä uusilla kuulokkeilla. Tämä on varmaankin stereokuvan ja erottelevuuden kääntöpuoli.

  Vaikka yllä eroja on kirjoittamisen helpottamiseksi liioiteltu niin oikeasti molemmat kuulokkeet, sekä UM2 että W3 ovat todella lähellä toisiaan. Erot olivat helpommin kuultavissa kotisetillä. Matkasoittimella erojen kuuleminen oli välillä todella vaikeaa. Jos soimassa oli jotain vähemmän puhtaasti miksattua ja masteroitua musaa kuten Foo Fightersia, ei eroja oikeastaan huomannut. Tämä oli ensimmäinen kerta kun minulla tuli vastaan lähteen riittämättömyys näin konkreettisesti. Hifimessuilla lyhyesti kuuntelemastani Shuren mallistosta alkupään kuulokkeet kuten SE110 ja SE210 olivat selkeästi erotettavissa äänenlaadultaan huonommiksi. SE530 malli olisi hyvin lähellä näitä, mutta minä en pysty kunnon vertailua tehdä meluisassa ympäristössä tehdyn viidentoista minuutin kuuntelun perusteella. Sanomattakin lienee selvää, että tavalliset nappikuulokkeet kuten Creative EP-630 kuulostavat aika mitättömiltä näiden rinnalla. Parhaiten eron huomaa äänen puhtaudessa ja vaivattomuudessa.
   
 15. Snaques

  Snaques Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suurkiitos hyvin havainnollistetusta arvostelusta. :thumbsup:

  Tuo subi vertauskuva nostatti kyllä niskavillat pystyyn kun UM-2:akin olen harkitsemassa, mutta kuten sanoit esimerkki oli varmasti melko kärjistetty.

  Toinen kohta mikä hieman mietitytti oli tuo keskialue. Itse kun olen jossain määrin Grado-miehiä ja etenkin niiden rouhausevat kitarasoundit ovat saaneet minut lumoihinsa. Onko sinun kokemuksiesi mukaan nyt Shuren uusi mallisto kenties kuitenkin lähempänä tuota Grado-maailmaa? :confused:

  Westonen tuoteperhe on kyllä jännä sillä elementtien määrä tuntuu muuttavan tuotteen täysin. UM-1 kun on nimenomaan tasapainoinen kuuloke, UM-2 taas lämmin (tumppu? :D) ja W3 ilmeisesti vielä jotain muuta. Kerrohan lisää jos mieltymykset muuttuu totuttelun myötä.

  EDIT: Voisitko myös kommentoida tuota FreqCity:ä? Ilmainen toimitus Suomeen kuullostaa hyvältä, mutta kuinka palvelu muuten toimi?
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2008
 16. Jiizu

  Jiizu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  FreqCity on ainakin saanut posiitivsta palautetta head-fi foorumeilla.
  Merkkaavat paketin myös alhaisemmaksi arvoksi jos vain pyytää.
   
 17. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvää kokemusta on sekä EarphonephoneSolutionista että FreqCitystä. Mutta eipä tuossa pahemmin ole kertomista. Maksu tapahtui paypalilla ebayn kautta ja paketti lähti heti seuraavana arkipäivänä. Se ilmainen postitus ei sisällä sitten seurantakoodia, eli saa aivan rauhassa stressata missä päin maailmaa paketti seilaa. Molemmista saa lahjana jos haluaa. FreqCityn Mike viestitti toimituspäivästä (maanantai) heti oston jälkeen lauantaina. Sen enempää ei ole tarvinnut viestiä ja jos takuuasioita tarvitsen niin varmaan sama hoitaa homma sitten samantien Westonen kanssa. Ei sillä etteikö se FreqCityn kauttakin onnistuisi. Liikkeethän tarjoavat näihin kuulokkeisiin vuoden takuun, mutta Westonelle rekisteröitäessä takuu pitenee kahteen vuoteen.
   
 18. Jiizu

  Jiizu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Halpa punta ja tarve uusille kuulokeille pisti tilamaan äsken Ultimate Ears Super.fi 3:t kyseisestä kaupasta. Electroni kelpaa, eikä hinnatkaan huimaa tällä hetkellä kenenkään Euro-alueella asuvan päätä. Saapa nähdä kauanko tämä odotus kestää. Kannattaa katsastaa paikan valikoima ja verrata tietysti hintoja, mutta nopeasti katsottuna tuo ei ainakaan vaikuttanut erityisen kalliilta.
   
 20. Rush4u

  Rush4u Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2007
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama kysymys:

  Tuleekos tuommoinen lahjaksi merkitty paketti siis mahdollisesti sukkana läpi tullista ja onko noissa tapauksissa (FreqCity tai EarphoneSolution) lähettäjänä (merkittynä) siis yksityinen henkilö?