Ylen uutiset uudistuu maanantaina 11.2.2013

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana warre, 06.02.2013.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  191
  Yle on menossa huonompaan suuntaan. Jatkuva nuorentaminen on vähentänyt kiinnostavien ohjelman määrää liian paljon. Ylen pitäisi keskittyä asiaohjelmiin ja lopettaa mainoskanavien kanssa kilpailu viihteen saralla. Itse katson Yleltä ainoastaan dokumentteja ja ajankohtaisohjelmia. Lisäksi paria HBO:n sarjaa, mutta ne näkyisi mainoskanavilla ellei Yle olisi varastanut niitä itselleen.
   
 2. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tai sitten eivät näkyisi. Nelonen tuntuu nykyisin paskat nakkaavan sarjoillaan, Breaking Badkin ensimmäisen kautensa jälkeen ollut "tauolla" jo neljä vuotta. Eikä Yle mitään varastanut, ohjelmista on maksettu käypä hinta ja HBO on tuonut julki mainoksettoman vaihtoehdon olleen se mieluisampi (johon katsojana on helppo yhtyä). Yle erityisesti ansioitunut viime aikoina sarjojen esittämisessä näyttäen saatavilla olleet kaudet suoraan putkeen ilman keinotekoisia vuoden taukoja (Misfits, Inbetweeners) ja viime viikonlopun Girls tai tämän illan Game of Thrones -maratonit ovat myös hyviä linjauksia.
   
 3. keni

  keni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  yle-termein "tiukka säästökuuri" ja "resurssien ja työvoiman puute"

  Millähän tavalla yle uskoo uuden ilmeen parantavan palvelua. Uutisten arvo ja luotettavuus kenties kasvaa uusissa lavasteissa.
  Jos uutisia tai muutakaan katson, niin en todellakaan lavasteitten ja tingeltangelitunnareitten yms. takia.
   
 4. OTJ

  OTJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan samaa mieltä. Nelosen politiikka tuon Breaking Badin kohdalla oli aivan ihmeellistä. Aletaan näyttämään huippusarjaa ja jätetään kesken.

  Samoiten en ymmärrä arvostelua siitä, että Yle näyttää Hbo:n sarjoja. Mieluummin näen verorahojeni menevän laatusarjojen hankintaan kun vaikkapa Uuden Päivän kaltaisen roskan tuotantoon.
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nelosen laadukkuudesta kertoo jo kanavan nimi. Huoletonta meininkiä.

  Järvinen aiheesta

  Uudella päivällä on muuten ollut keskimäärin satoja tuhansia katsojia.
   
 6. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 807
  Saadut tykkäykset:
  558
  No olipahan pettymys tämä uudistus, johhoijaa. Valjua "talviolympiakisastudio" -meinikiä. :OI

  Käsittämättömäntä on se että Yle HD:n puolella uutiset eivät ole vieläkään aitoa HD:tä vaan upscalea! :hitme:

  Olisikohan siitä 600 000 eurosta kannattanut pistää 500 000 euroa HD-kamoihin ja loput 100 000 visuaaliseen puoleen. Suomessa olisi varmasti osattu tehdä jotain parempaa kuin tämä naurettava brittisähellys.

  En tajua tätä touhua en...
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No kovin oli suomalaisen oloista tämä englantilainen laatuosaaminen. Värimaailma kirkkaan haaleata. Olisivat nyt ottaneet tunnarinkin saman tien klassikosta.

  Miksi ihmeessä siellä muuten pitää olla edes jotain taustoja? Siis nehän vie vain huomiota niiltä uutisilta, ja toisaalta jatkossa niitä ei enää edes huomaa (toiv.) Vai eikö ihmiset kestä enää uutisiakaan katsoa ilman terapiavalaistuksia?
   
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllähän se 600 000€ vaikuttikin pieneltä summalta... Totuus, ja koko totuus vai miten se meni

  Henkilökohtaisesti häiritsee muuten sekin, että aina - siis AINA, lähetysten lopuksi näytetään se koko studio, eli lavasteet lavasteina, kamerat ym. roina jolloin se koko illuusio eli tunnelma katoaa. Mielenkiintoista tässä on se ettei ihmisiä tämä häiritse. Tehtiinkö muka ennen noin? Uskallan väittää ettei, mutta nykypäivänä kaikki on julkista. Tämä on ehkä pikkujuttu käytännössä mutta itse haluaisin kokea kuin elokuvamaisesti sen itse lähetyshetken puhtaana, ehkä sitten joskus voisi laittaa vaikka dokumentin näistä lähetystekniikoista keille kiinnostaa. Tiedän ettei tämä insinööri-Suomessa tulisi kysymykseenkään. Ilmeisesti halutaan tehdä mahdollisimman selväksi ettei lähetystä tuoteta ylhäältä alas ihmisille kun ei asuta siellä pahassa Pohjois-Koreassa jne. Tulee taas vaan tyhmä olo, vielä kun tuota rituaalia tosiaan toistetaan automaationa. Miksei muuten dokumenteissa tehdä samaa, eli äänimiestä kuviin? No Pulkkisessahan tämäkin oivallettiin.
   
 9. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Normaalitason uutisointia Sanomilta Yleä koskien. Voisihan sitten saman tien niputtaa vaikka kaikki mahdolliset kustannukset yhteen ja päivitellä "ilmeuudistuksen" maksaneenkin satoja miljoonia - katso kuva!
   
 10. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  4
  Lähetyksen lopuksi on näytetty koko studio niin kauan kuin itse olen uutisia seurannut.
   
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No olen minäkin uutisia katsellut 80-luvun alusta, viittasin tässä jonnekin 60-luvulle. Kunhan ihmetyttää moinen itsestäänselvyys. Mutta YLE:hän on Suomi tv:n mittakaavassa.
   
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Uudistuksen esikuva -> linkki
   
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ehkä, mutta kerrankin Ilta-roskalla oli pointti, ja koska ovat asiantuntijoita tuossa harhaanjohtamisessa niin hyvin huomasivat. Eli kerran kaikki kustannukset, joita tulee jatkuvasti, on niin valtavia miksi edes puhua jostain ilmeeseen käytetystä pikkurahasta. Vähän tuossa haisee että yritetään peitellä todellisia kustannuksia ja olisiko tuossa turhanpäiväisen ilmeuudistuksenkin ja siitä hehkuttamisen (yksi) päämotiivi... Aihe on tietysti arka sen YLE-kolehtin takia.

  Tuossa on se ydin, siitä viittaus koko totuuteen jne. Lisäksi voi kysyä sitäkin, mitä ihmeen hyötyä on uudesta tekniikasta, jos se ei näy ulospäin mitenkään? Heh heh...
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2013
 14. BigShowMan

  BigShowMan Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin Siis tuo 600 k€ meni tuohon ilmeen uudistamiseen koko uutissektorilla ylellä, myös alueuutisilla... Mitään kuitenkaan ei ole kerrottu näistä uudistuksista, joita on tehty esim Tohlopissa (sen jälkeen kun kiinteistö myytiin siis) siirtymisessä HD-studiotuotantoon 2 studion osalta. Ilmeisesti näiden uudistuksiin ja tekniikkaan on jo pelkästään tuupattu enemmän kuin tuo 600 k€. vielä suurempi ihmetys on ettei tämä sitten näy katsojalle mitenkään...
   
 15. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tekemällä tehty lööppiuutinen tuo kuitenkin on, sillä onhan se nyt itsestään selvää, että osa kuluista suuntautuu jatkuvasti tekniikkaan. Tilinpäätöksen (2012 ei vielä julkaistu) talousosiota voi vaikka käydä ihmettelemässä ja voivottelemassa kun verovaroja (tuossa vielä tv-maksuvaroja) ei olekaan laitettu sukanvarteen, vaan peräti menty käyttämään.
   
 16. McFly

  McFly Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2006
  Viestejä:
  199
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millä järkevällä tavalla Yleä ja yksityistä tv-kanavaa voi verrata keskenään?

  Ylen rahoitus ei riipu katsojien määrästä. Yle voi siten näyttää esim. viisi tuotantokautta HBO:n laatusarjaa putkeen lisättynä erilaisilla kausimaratoneilla joka toinen ilta, vaikka katsojina olisi vain muutama plazan elitisti. Ylen ja yksityisen kanavan kilpailu tv-sarjoista ei ole missään muodossa rehellistä kilpailua. Yksityinen kanava "joutuu" valitsemaan sellaisia sarjoja ja näyttämään niitä sellaisella aikataululla, että sarjalle riittää katsojia. Rehellisellä toimintaperiaatteella pyörivä kanava vähät välittää niistä muutamasta nirppanokasta, jotka on sitä mieltä, että heillä on oikeus määrittää kaikkien muiden ihmisten puolesta, mikä on laatusarja tai laatudokumentti ja mikä on oikea aikataulu esittää sitä. Ja hyvä näin!

  Paras tilanne näille nirppanokille on se, kun he pääsevät pohjattoman verokirstun varoilla pyörivälle valtion televisiokanavalle päättämään asioista. Silloin he voivat unohtaa ne mistään mitään tietämättömät massat.

  Minä en ainakaan jaksa seurata mitään sarjaa tv-kanavien esittämällä tahdilla (olkoon kyse Ylestä tai muista tv-kanavista). Dvd:llä/Bluray:llä saa katsella ihan itseä miellyttävään tahtiin. Enkä silloin, rehellinen ihminen kun olen, maksata omaa elitismiäni muilla ihmisillä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2013
 17. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Selvä. Miksi et ole tänne itkenyt esimerkiksi subin harrastamista simpsonit/futurama/frendit -maratoneista? Sunnuntainakin tuli subilta taas kuusi jaksoa simspneita putkeen. Hirveää haaskausta!

  Mikäli oikein tarkasti siristät silmiäsi, niin saatat havaita ohjelmaoppaasta että Game of Thrones todellakin näytetään myös jakso kerrallaan -tahdissa, huolimatta noista kahdesta putkesta. Ne putket lähetetään yksittäisjaksojen lisäksi eikä sijaan.

  Ja tietenkin ne kasarin lopussa ostetut analogikamerat pitää vaihtaa viimeistään joskus. Jos se vaihto nyt tapahtuukin samana vuonna kuin studion mööpeleiden uusiminen, niin mitä hiton väliä? Ei niitä kameroita (jotka olisi vaihdettu jokatapauksessa) tarvitse kuitenkaan siihen mööpelibudjettiin mukaan laskea.
   
 18. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  191
  Uusi ilme on todella ruma. 600 000 euroa meni kankkulan kaivoon.
   
 19. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juuri tuo kävi muuten mielessä yksi päivä. Arvelin noin olevan, ja nousee tuostakin ihmetys että miksi ihmeessä ei niistä varoista laiteta esim. vaikka edes viides-kuudesosaa säästöön tulevan varalle? :confused:

  No vastaus on tuolla iltasanomien uutiskommentoinneissakin tullut esille: sitten ei voisi vaatia lisää!

  On muuten hupaisaa lukea kommentteja tähän uudistukseen, kun joka toinen on puolesta ja joka toinen vastaan... Totuus lienee siellä jossain välissä sitten. :) Mutta kyllä tätä nykytilanteessa mieluusti kritisoi, kyllä tuo on posketonta tuhlata tuolla lailla johonkin noin turhaan kuten ilmeuudistukseen. Ihan hyvin oltaisiin menty seuraavat 5 vuotta entisellä jolloin oltaisiin voitu siirtyä seuraavaan uudistukseen suoraan mikäli kerran pakko. No sama hölmöilyhän koettiin digitv-jupakassakin, kohta pitää taas uusia telkkarit jne. :hitme:
   
 20. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu, aina vaan uudempiin ja hienompiin, maksaahan ne aina. Se vaan ihmetyttää, että jos kerran kamerat eivät YLE:n itsensä mielestä näy ulospäin, niin voisiko olla mahdollista käyttää vähän edullisempaa roinaa vaikka käytettynä? Jos ei Suomesta löydy niin maailmassa on aika monta tv-studiota jne. No ei tietysti voi.
  Itse kuitenkin pääjohtajana tilaisin kamat Kiinasta mahd. edullisesti. Vaikka kaksin kappalein samantien.