Ylen uutiset uudistuu maanantaina 11.2.2013

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana warre, 06.02.2013.

 1. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 334
  Saadut tykkäykset:
  19
  http://www.marmai.fi/uutiset/yle+haki+ilmeuudistukseen+apua+lontoosta/a2167851

  Ylen uutisten ja urheilun ilme uudistuu maanantaina kolme vuoden kehittelyn jälkeen. Uudistusta on johtanut Ylen sisäinen ohjausryhmä. Mukana on ollut yli sata yleläistä erilaisissa kokoonpanoissa eri työvaiheissa.

  Yle tarvitsi kuitenkin myös ulkopuolista apua. Brändiarkkitehtuuria on tehnyt Bob Helsinki ja 3D-animointia Fake Graphics. Varsinaisen visuaalisen konseptin teki lontoolainen bränditoimisto The Council, joka on erikoistunut broadcast designiin. Ylen mukaan sellaista erikoisosaamista ei Suomesta löydy.


  "Jos haluaa uudentyyppistä ajattelua, täytyy kysyä joltain, joka katsoo asiaa ulkopuolelta", Ylen uutis- ja urheilubrändien kehityspäällikkö Pia Hagström sanoo.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013020616641963_uu.shtml
  Muutokset ovat nähtävissä ja kuultavissa ensi maanantaista lähtien.

  - Toivon, että katsojat ja kuulijat yllättyvät positiivisesti, sanoo kehityspäällikkö Pia Hagström Ylestä.

  Hagström täsmentää, että 600 000 euron satsaus kattaa uudistuksen käyttömenot. Lisäksi tulee yhtiön työntekijöiden työpanos, jota ei tässä yhteydessä ole arvioitu.

  Kustannuksia pidetään Ylessä kohtuullisina, kun ottaa huomioon Ylen päivittäisen miljoonayleisön.

  - Televisiossa ilmeet uusittiin edellisen kerran vuonna 2007. Ilme, ilmaisu ja tekniikka vanhenevat kuitenkin noin viidessä vuodessa. Oli siis jo aika uudistua, toteaa vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen

  Uudistus koskee Ylen uutisten tunnuksia, studioita, ilmeitä ja äänimaailmaa. Ensi maanantaina otetaan käyttöön myös Ylen urheilusisältöjen uusi ilme kaikissa välineissä.

  Uudistuksilla pyritään helpottamaan uutisten löytämistä ja tunnistamista. Ylessä uskotaan, että kaikki suomalaiset saavat näin parempaa palvelua.

  - Uusissa studioissa voimme havainnollistaa tietoja katsojille entistä paremmin, Itse pidän uuden studion ilmettä raikkaana, sanoo uutisjuontaja Piia Pasanen.

  Yleisradiotoimintaa rahoitetaan vuoden 2013 alussa voimaan tulleella Yle-verolla. Uusi Yle-vero korvaa entisen televisiolupamaksun. Henkilöasiakkaat maksavat Yle-veroa enintään 140 euroa vuodessa.
  [​IMG]  saas nähdä kuinka hirvee lopputulos on.ainakin kuulostaa mielestäni aika kamalalta, uutisten tulisi olla arvokkaat ja tuo ei kuulosta siltä.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 06.02.2013
 2. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  61
  Pitäisiköhän tässä katsoa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen uutislähetys, että näkisi millaisesta muutoksesta on kyse ja onko se huonompaan suuntaan...

  Ja syynä katsomattomuuteeni ei siis ole etteivätkö uutiset kiinnostaisi, vaan se että ne lukee aiemmin jo netistä ja mieluummin BBC:ltä.
   
 3. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Miksi korjata jotain joka ei ole rikki? Vai onko tämäkin taas osa YLE:n nuorennussuunnitelmaa? Kohta laitetaan varmaan Janne Kataja sekä miss Suomi lukemaan uutisia. Uutisaiheina pörröiset eläimet, Cheekin ruokavalio ja uudet muotisanat sekä lyhenteet.

  Onkohan tämä uudistus lähtenyt YLE:n sisältä vai onko kansalta kysytty että mitä haluavat? Veikkaan sisäistä neronleimausta.
   
 4. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Eipä tätä etukäteen kannata torpata, kunhan ei lähdetä tökerön maikkarilinjan kanssa kilpailemaan. Kunhan siis väritys ei ole räikeä eikä ruudunreunassa juokse uutisnauha, niin mikäs siinä.
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvä, nyt saadaan sitten varmaan taustat sopiviksi uutisten sisältöön nähden. Mikäs siinä, kerran rahaa on.
   
 6. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaa on, että julkisuudessa tämä torpataan joko
  a) liian viihteellisenä/räikeänä/rumana/DDR:läisenä tai muuna liian suurena muutoksena
  b) liian kalliina pieneen muutokseen nähden.

  Summa kuulostaa tietysti isolta, mutta ymmärrän kyllä, että ilmettä pitää aina välillä päivittää. Katsotaan ensin ja arvostellaan sitten.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt jäi mietityttämään, mitähän se kansan haluama mahtaisi olla. Istuisitko muuten itse viittä vuotta pitempään samoissa lavasteissa? Ilmankos uutisenlukijat ovat aika totista porukkaa. Tubesta löytyy toiveuusintoja, joista pitää todeta itsestäänselvyytenä että vanhojen Urheiluruutujen tunnarit ja taustat on olleet kyllä aivan nappikamaa, viimesen päälle.
   
 8. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei jessus mitä paskaa. Ei ihme että koko neuvostoliittolainen pulju vaatii vieläkin yli 300 miljoonaa euroa vuodessa vaan pyöriäkseen. Kansa maksaa ja sitten leikitään modernia. :OI
   
 9. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  566
  Taas näitä heittoja. Oletko verrannut miten hommat hoidetaan muualla maailmassa? Ylessä on toimitusjohtajana kokoomuksen mies, joka pitää niin oikeistolaista linjaa kuin vain uskaltaa. Oikeistolainen hömppä on lisääntynyt ja sillä pidetään kansa tyhmänä niin ettei se osaa kritisoida oikeistolaisuutta ja niinpä äänestää vaaleissa Kokoomusta. Jenkkimeiningistä Yleä voisi syyttää, jos jostain mutta ollaan nyt kuitenkin ihan tyytyväsiä sillä Yle kestää vertailun muun maailman TV-toimijoihin. Ruoho ei olekaan vihreämpää muualla...
   
 10. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jenkkien PBS käyttää murto-osaa siitä budjetista, mitä Yle käyttää. Samoin Brittien versio. Neuvostoliittolaisella meinasin menneen ajan hirmua, joka olisi pitänyt jo jättää historiaan aikapäiviä sitten, eikä pakottaa nykypäivään - varsinkaan minkään perseestä revittyjen verojen. Moista ei näy Jenkeissä, jossa on ymmärretty jo aikoja sitten että jos katsojia ei löydy, ei myöskään kanavaa ylläpidetä.
   
 11. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  PBS:n budjetti on pienempi kuin YLE:n, muttei murto-osa (CPB: budjetti US$445.2 million, YLE:n noin 600 M€). BBC:n taas on huomattavasti suurempi (£4.808 billion).
   
 12. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boldattuna erityisen mielenkiintonen kohta. Mitäs ihmettä tuo tarkoittaa? Keiden niitä uutisia pitää "löytää ja tunnistaa"? Ei ainakaan katsojien/lukijoiden, koska nehän on valmiiksi tehty heidän puolesta, riittää kun katsoo/lukee. Uutisten "löytäminen" kuuluu toki asiaan kaatopaikoilla kuten iltapul(j)ujen nettisivut, ilmeisesti tässä siis selitellään oman tason tarkoituksellista madaltamista vastaavaksi, ja kun otsikot on hämärretty tarpeeksi pitää yleisilmettä muutella jotta yleläiset saa itse selvää mikä on varsinaisesti uutista... Ei hyvää päivää... Entäs se uutisten sisällöllinen laatu, taisi unohtua täysin? Pintakosmetiikkaa lisäämällä saadaan ongelmia piiloon, tottakai. Vastaava ilmeen uudistus uutisotsikoiden ja juttujen osalta tehtiin muuten vasta vuosi kaksi sitten, ei siitä viittä vuotta ole. Ja sekin on nähtävästi ollut sitten YLE:n itsensä mielestä fail.

  Koko homma on luonnollisesti pidetty pimennossa, ja julkistetaan sopivasti vasta oman veron tultua voimaan... Hei YLE, se teidän Areena muuten jumittelee ja pätkii jatkuvasti vieläkin ja ohjelmien kelaaminen on käytännön mahdotonta. Saisiko sinne kanssa uutta koristehärpäkettä mieltä piristämään. No varmaan joku niistä sadoista työryhmäläisistä paneutui.

  http://yle.fi/yleisradio/ajankohtaista/ylen-uutiset-saavat-uudet-nimet

   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2013
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tää jäi nyt tosiaan häiritsemään. Toinen havaintokuva:

  [​IMG]

  Kivat on vehkeet joilla leikkiä, se on selvä. Mutta mikä tuo taustalta syöksyvä käärme on? Ihan kivan värinenhän se on. Taisin keksiä, joku yleläinen nappasi olympiakisoista muistoksi nauhatanssijan välineen ja se on laitettu kekseliäästi taustalle. Pyörähtänee kohta raikkaasti ruuduissa 3D:nä.
   
 14. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  566
  En tunne PBS:ää ollenkaan. Ehkä saavat mainostuloja vai onko mainokseton kuten Yle? BBC:n budjetti on aivan varmasti paljon Yleä suurempi (revenue £5.086 billion 2011/12 sanoo wiki), mutta onhan Briteissä porukkaakin yli 10 kertaa enemmän toimintaa maksamassa. Puheita menneen ajan hirviöistä en ymmärrä. Ylellä on katsojia paljon vaikka sinua ei ohjelmatarjonta näytä kiinnostavan (mitä lie sitten itse katsot...)
   
 15. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuvaavaa on muuten sekin, että tuosta YLE:n viestimille lähettämästä uutisesta sai sen kuvan, että uudistus koskee kaikkia Yleisradion uutisia. Mutta ei, vain tv:ssä. "YLE:n uutiset", lol. Mitäs ne sitten esim. tekstitv:ssä ja netissä ovat? Idiootit luulivat että lyhentämällä nimeä tv-uutisista uutisiksi asiaa selkeytetään, vaikka homma on tietenkin aivan päinvastoin. Parempi palvelu ja tunnistettavuus. :hitme:
   
 16. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eksyin YLE:n uutisten nettisivuille. Ja nyt koko homma korpeaa entistä enemmän. Katsotaas nyt näitä tämän(kin) päivän uutisotsikoita, joita tuolta löytyy... Ei herranen aika.

  Tennilä panttaa ehdokkuuttaan

  Selvä. Mutta siis mihin? Vaaleihin, valtuustoon, kenties YLE:n johtokuntaan, ehdokkuuttaan MIHIN? Otsikko on lyhyt verrattuna muihinkin joten lisätilaa olisi vielä ollut. Lisäksi se on harhaanjohtava, koska itse jutussa puhutaan useista mahdollisista eri vaaliehdokkuuksista, ei vain yhdestä.

  Oppositio vetäytyi perustuslakityöstä poliitikon surman takia

  Ohoh! Eipä tainnut olla merkittävä poliitikko, kun uutinen löytyy jostakin muiden seasta. Kukas oli kyseessä? Jaa, että itse Chokri Belaidi.

  Pahamaineinen moottoripyöräjengi rantautuu Vaasaan

  Aha, no ilmeisesti maine ei ole kantautunut niin pitkälle että nimi kelpaisi NELISANAISEEN otsikkoon laitettavaksi.

  Kaiken huipuksi...

  Etkö jaksa lukea yli 100-sivuista selontekoa? Tästä puhutaan eduskunnassa nyt

  MISTÄ? Tuosta teidän uutisestako? No ainakin sen otsikko on tarpeeksi idioottimaisesti toteutettu. En tosiaan jaksa lukea.
   
 17. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 334
  Saadut tykkäykset:
  19
  koskee se radioa ja verkkoakin:

  Televisiossa uudistuvat kaikki audiovisuaaliset elementit: lähetystunnukset, äänimaailmat, studioiden lavastukset ja toiminta studioissa. Radiossa uudistuvat uutis- ja urheilulähetysten äänimaailmat. Verkossa ilmeen muutos näkyy muun muassa grafiikassa.

  http://yle.fi/yleisradio/ajankohtaista/yle-uudistaa-uutisten-ja-urheilun-tunnukset-studiot-ja-ilmeet
   
 18. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vali, vali, vali, vali, vali ja vielä kerran vali! Odotellaan nyt alkamista ja katsotaan sitten. YLE:llä kuitenkin tekninen osaaminen huippuluokkaa verrattuna näihin muihin kanaviin. iPad/phonella toimii Areena täällä ainakin hyvin, en tiedä millä muut sitä katsotte?
   
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 111
  Saadut tykkäykset:
  320
  Ihan tavan töllöllä ja ei vilku lyhyet vaakaviivat töllön ylälaidassa niinkun persaukisen maikkarin kanavilla nauhoitetuissa lähetyksissä. Monta kertaa valittanut asiasta, kun sama vaiva on niitten maksullisillakin, HD:kin oli jotain upskaalattua kuraa...
  Kun ei niillä oo rahaa vaihtaa vehkeitä...

  T: Vesku
   
 20. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eipä noista YLE:n sekoiluista ota enää selvää, omaa taattua uutistuotantoa. Itse jutussa painotetaan miten tv-ilme uudistui viimeksi 2007 eikä mainita mitään että netti-ilme uudistui jo viime vuonna ja miksi sitä pitää jälleen hioa? No kansa saa sitä mistä se maksaa eli sikaa säkissä. :king: