[Arkistoitu] Ylen tekstitys muuttuu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana [FIN]travolta, 06.06.2006.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. DigiDigger

  DigiDigger New Member

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vakuutusyhtiöt määrittelevät ikävähennyksiä laitteille. Esim. If:llä ATK-laitteiden ikävähennys on 30 %, kodinkoneilla ja viihde-elektroniikalla 9 %. Ikävähennys alkaa vaikuttaa 3. vuodesta lähtien.

  Näin ollen tietokoneen käyttöaika olisi 5 v, jolloin korvataan vielä 10 % laitteen uudishinnasta. Viihde-elektroniikalla käyttöaika 12 v, jolloin myös jäljellä 10 %.

  Saman taulukon mukaan 5 vuotta vanhan tv:n arvo olisi vielä 73 % uuden hinnasta!

  If:n taulukko löytyy täältä: http://www.if.fi/web/fi/kotivakuutu...256BBA0042FBDB/$file/57953_KotiPrimus_A5U.pdf, oppaan sivulta 10.

  Voisiko vastaavaa ikävähennystä soveltaa jotenkin myös vanhojen laitteiden takuukorjauksiin?
   
 2. Gordon

  Gordon Active Member

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 227
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vedän sen verran sanoja takaisin, että vakuutusyhtöiden korvaustaulukon mukaan 5 vuotta vanhan certun arvo ei todellakaan ole olematon.
   
 3. Okaro

  Okaro New Member

  Liittynyt:
  31.01.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vakuutusnormeja ei voi soveltaa kuluttajansuojaan, koska vakuutuksessa nimenomaan maksetaan siitä, että omaisuus on suojattu onnettomuuksilta. Vakuutuksessa ideana on, että vakuutuksenottaja voisi korvata aiheutuneen vahingon eli periaatteessa hankkimaan samanlaiset tavarat tilalle. Yli viisikin vuotta vanhalla televisiolla on käyttöarvonsa.

  Ei ole mitään syytä viedä kuluttajansuojan tarjoamaa virhevastuuta kohtuuttoman pitkälle. Jokainen tuote hajoaa joskus, toiset emmin ja toiset myöhemmin. Hajoamisen syy voi olla tuotevirhe, käyttäjän virhe tai odottamaton ulkoinen syy (esim. sähköpiikki) tai jokin näiden yhdistelmistä. Mitä pidempi aika on, sitä hankalampi on osoittaa, että kyse on tuotevirheestä.

  Mielestäni olisi hyvä määritellä rajat selkeästi lain tasolla. Esim. kahteen vuoteen täysi vastuu, 2-5 vuotta 50 % vastuu.
   
 4. Gordon

  Gordon Active Member

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 227
  Saadut tykkäykset:
  4
  Siitä voidaan tietysti aina keskustella ovatko yrittäjän vastuut jo liian suuret. Sellaisesta ei Suomen kodinkone ja viihde-eletroniikkakaupoissa ole mielestäni mitään merkkejä. Hinnat ovat hyvin kilpailtuja ja kohtuullisella tasolla. Pienet yrittäjät tosin kuolevat tai ovat kuolleet pois. Kehitys on tosin vääjäämatöntä mielestäni siinä suhteessa.

  Siitä, sen sijaan voisi keskustella, onko käytettyjen autojen hinnoissa enää mitään tolkkua, yrittäjien kovien vastuiden vuoksi. Hiukan kärjistettynä voisi sanoa, että uuden auton pitäminen tulee halvemmaksi (ainakin ns. Golf-kokoluokassa) kuin käytetyn. Uusi auto on erittäin halpa ylläpitää, esim. Honda Civic, kolmen vuoden huollot 0 euroa esim2. VW Golf viisi vuotta: huoltosopimus, käsittää kaikki auton normaalit kulumisesta aiheutuneet korjaukset ja huollot 29 euroa kuussa, edit: (ensimmäisenä vuotena). Ja kun vaihdat auton taas uuteen, käytetystä koslastasi maksetaan sinulle uskomattoman iso rahasumma.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.