Yle HD kaapelissa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana ds-, 14.02.2010.

 1. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 420
  Saadut tykkäykset:
  402
  Illan Ruotsi-Saksa lätkäpelin aikana kuvan bittivirta oli hyvin tasainen ~9,8 Mbps ja dd5.1 äänen 448 kbps (+ruotsinkielinen dd5.1 ääniraita).
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2011
 2. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 627
  Saadut tykkäykset:
  65
  Kanava alkoi näkyä eilen myös KPO:n (Kaisanet) kaapeliverkossa. KPO:n sivuillekin on ilmestynyt siitä tiedote:

  Tuohan käytännössä tarkoittaa siis sitä, että YLE HD ei näy enää PC:llä 19.5 jälkeen. Salaushan siinä pitää olla viestintäviraston vaatimuksesta (must carry), mutta vähän ihmetyttää, miksi vielä vaaditaan korttilinkitys?

  Vanha Lumotv:n aikainen katselukortti löytyy jo ennestään ja linkittämättömät maksukanavat näkyvät kyllä PC:llä ongelmitta. Tällä hetkellä myös HD-kanavat näkyvät, kun kaikki kanavat ovat DNA:lla auki 18.5. asti.
   
 3. Daedalos

  Daedalos Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2004
  Viestejä:
  315
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös SSP:llä ilmestyi kuva eilisen aikana YleHD-kanavalle (kanavapaikka 255). Toimivaksi todettu PC:llä yhdistelmällä Asus Eeebox 1501 + Anysee E30 C plus + Win7 MediaCenter.
  Pitänee nautiskella tästä Ylellisyydestä nämä viimeiset päivät, kunnes linkitys vaaditaan.. :OI
   
 4. miisu

  miisu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  YLE HD näkyy nyt kaapelissa Tampereella, TTV/Elisa. Mutta jostain syystä en pysty nauhoittamaan ohjelmaa. Wbox aloittaa tallennuksen ilman mitään virhenootteja, mutta tallennus ei etene ja mitään ei tallennu. Sama juttu ainakin Canal+ Film HD ja Canal+ Sport HD kanavilla, ei tallenna. Sen sijaan esimerkiksi Canal+ Premier HD ja Eurosport HD nauhoitus onnistuu. Aikaisemmin olen kyllä noilta kaikilta HD-kanavilta pystynyt wboxilla tallentamaan.

  Mitä ihmettä?!
   
 5. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja sitten loppuu. Meidän DRM:n ystävä voitti ja kaikki häviävät. Toisinkuin sitä ainoaa hoodeenä suhteelisen tuoreita tv-sarjoja lähettävä maksukanavaa, yleä olisi jopa intressi katsella. Pitää kait ruveta kyselemään sarjanumero ja mallikomboa. Niin ja kirjoittaa viestintäministerille kun ne joskus saa hallituksen kasaan. Väkisinkin lindeniä fiksumpi tyyppi, oli kuka oli.
   
 6. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Käy lukemassa sitä wbox-ketjua.

  Noilla kanavilla on muutettu lähetysparametrejä 30.3.2011 jonka jälkeen niitä ei ole voinut tallentaa Wboxilla ja Yle HD:lla on sama tilanne. Vika koskee myös Silver HD-kanavaa.

  Welho (Wboxin maahantuoja ja edustaja) on ilmoittanut että korjaus tulee joskus syksyllä, koska "Cable Ready HD"-hyväksyntä estää laitteen ohjelmistopäivityksen lähettämisen välittömästä, korjaus olisi kyllä jo olemassa muuten. Sama vika oli myös Ruotsissa, mutta kun siellä ei ole tuollaista softapäivityksiä vastustavaa "Cable Ready HD"-hyväksyntää, niin ohjelmistopäivitys saatiin käyttöön.

  Saamme siis kiittää tuota Cable Ready HD-järjestelmää siitä että laite EI toimi kaapeliverkoissa tärkeimmillä HD-kanavilla. Ja sitä, että verkossa on otettu käyttöön joku asetus joka ei ole yhteensopiva Humaxin valmistamien laitteiden kanssa.

  Tallennus onnistuu kikkailemalla ohjelmakortin kanssa. Piraateilla on kyllä helpompaa tänä päivänä, laillinen HDTV-katselu on tehty tällä hetkellä erittäin hankalaksi tässä maassa.
   
 7. Kustaa

  Kustaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.07.2001
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi Hallelujaa! Nyt Ylen HD-lähetykset myös TTV:n piirissä - jopa kaapelissa. Voisko joku ystävällisesti selittää mikä on YLEn pointti lähteä HD-kokeiluissaan korttimodulihässäkkään mukaan? Kyseessä on kansallinen, pakollisin lupamaksuin ylläpidettävä yhtiö joka ei ole KAUPALLINEN, joiden toiminnassa salaus ja korttilinkitys on jokseenkin ymmärrettävää.
  Onko kyse paikallisten jakelijoiden kikkailusta kaapelitalouksien kustannuksella?
   
 8. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  TV-viihde päätti panna kanavan kortin taakse, kaapelissa on pakko tehdä samoin koska must-carry -velvoite vaatii.

  http://yle.fi/tekniikka/?ID=265&group=265
   
 9. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 627
  Saadut tykkäykset:
  65
  Ehkä kaapelioperaattorit haluavat varmistua korttilinkityksellä siitä, että Yle HD:tä katsellaan vain testatuilla Cable HD Ready -vastaanottimilla? Salaus on kuitenkin pakollinen "must carry"-velvoitteen takia. Jos ajattelee asiaa kaapelioperaattorin kannalta, niin ilman korttilinkitystä voisi tulla eteen ongelmatilanteita, että kanava ei toimikaan HD vastaanottimella, jossa ei ole Cable HD ready merkintää. Silloin on helpompaa sanoa asiakkaalle: "Sori, mutta tää ei näy, jos sulla ei olo "Cable HD Ready" -telkkaria" kuin alkaa selvitellä saisiko kanavan jotenkin näkymään. Ilmeisesti YLE tai viestintävirasto eivät kiellä kortin linkittämistä.

  Vaikka omistankin Cable HD Ready telkkarin, tuntuu vaan hölmöltä, että ilmaiseksi tarkoitetun Yle HD:n takia pitäisi ostaa 70€ hintainen CI+ -moduuli ja hakea uusi linkitetty katselukortti. Telkkarilla ei voi tallentaa ohjelmia kuten nyt HTPC:llä ja telkkarista kuvaa ei saa näkymään videotykillä. Lisäksi siinä on ilmeisesti olemassa vielä sellainenkin riski, että linkitetty kortti ei enää toimi sen jälkeen HTPC:ssä -> https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1427271&postcount=135
   
 10. prosurfer

  prosurfer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  2 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Siis wboxin (sun muut humaxit?) omistajille. Muiden laitteiden käyttäjille kikkailukaan ei ole mahdollista.
   
 11. McIce

  McIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 12.05.2011
 12. Slarti

  Slarti Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.03.2005
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässähän olisi DNA:lla markkinarako alkaa jakelemaan YLE HD:ta omassa VHF-verkossaan salaamattomana niin saisivat jaella myös kaapelissakin salaamattomana. Nyt pitää miettiä uutta maksutonta YLE HD-korttia. Mitä pitää tapahtua että nämä urpot hautaavat nämä DRM-paskat?

  Olen pitkään maksanut kiltisti maksukanavia mutta jos en voi niitä katsella HTPC:llä voivat unohtaa senkin rahan. Tällä tavalla minutkin "pakotetaan" lataamaan materiaalini ilmaiseksi netistä.
   
 13. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäs tässä on se markkinarako? Kivaahan se asiakkaana olisi
   
 14. paaton

  paaton Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kortti linkitys taitaa olla kirosana HTPC järjestelmien markkinoinnille.
  Hankala varmaan perustella normaalille talonrakentajalle kaikenkattavaa mediajärjestelmää, jolla ei näy HD-kanavia lainkaan.
   
 15. McIce

  McIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tv-yhtiöt lähtevät siitä, että kaikki PC:tä tv:n katseluun käyttävät tallentavat ja jakavat holtittomasti HD-materiaalia, niin pitäisiköhän tässä sitten alkaa toteuttamaan heidän visioita ja alkaa todella toimia noin? Ei pelkästään lataa ilmaiseksi vaan myös jakaa minkä ehtii?

  Itse odottelen aikaa, jolloin minulle maksetaan siitä, että vaivaudun katsomaan isolla rahalla tuotettua kaupallista sisältöä. Uskoakseni ihmisiä kiinnostaa jo nyt paljon enemmän ns. omatuotantomateriaali eli kun vain laitepuoli antaa mahdollisuudet käyttää helposti internetin ilmaissisältöä niin DRM-porukka saa pitää tunkkinsa.
   
 16. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Televisioni on Sony W4500. Pitäisikö minun saada näkymään YLE HD kanava nyt ilman mitään erikoiskortteja? Olympilaisia kyllä tuli joskus katsottua teräväpiirtona mutta nyt en löydä koko kanavaa :rolleyes:
   
 17. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Operaattorille kannattaa haistattaa todella pitkät paskat YLE HD:n laittamisesta kortin taakse. Jos ette haistata, operaattori saattaa kohta luulla että haluatte maksaa fyffeliä muistakin Yleisradion kanavista. Tämän pitää näkyä samalla tavalla kuin Nelonen HD:n l. ilman mitään homoilua korteilla.

  Nyt joka jannu ottaa ja raatelee vähintään yhden DNA -asiakaspalvelijan tai mielummin executive manageri -johtoporsaan sähköpostilla tai puhelimessa kappaleiksi tästä pahasta ja sanoo kanavatilauksensa irti. Tarpeeksi monta kuutiota paskaa niskaan sadettua politiikka saattaa muuttua. Tai sitten ei.
   
 18. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. Tarkemmin kun tutkin asiaa niin televisioni nyt tarvitseekin Lumo tv-kortin jota ei ole ennen tarvinnut :hitme: Operaattori on Concept 10 tällä alueella joten täytyy laittaa palautetta siihen suuntaan.

  Pitääkö tuo Yle HD siis lain mukaan näkyä ilman maksullisia kortteja?
   
 19. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 627
  Saadut tykkäykset:
  65
  Kaapelioperaattorit varmaan lähettäisivät YLE HD:n ilman salausta, mutta Viestintävirasto vaatii Must Carryn takia, että se jaetaan samoilla pelisäännöillä kuin antenniverkossakin.

  http://avoinyle.fi/www/fi/FAQ/HD.php ->
  Must carryn tarkoitus on taata kaapeliverkon asiakkaille samat paikalliset TV-kanavat, mitä antennillakin näkyy. Lisäksi siinä edellytetään, että kaapeliverkon käyttäjä ei saisi joutua huonompaan (tai parempaan asemaan) kuin antenniverkon käyttäjä. Eli siinä varmaan kävisi niin, että jos Yle HD jaettaisiin ilman salausta kaapelissa, niin silloin Antenna HD Ready-laitteiden omistajat nostaisivat asiasta metelin.
   
 20. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itseasiassa voisi hyvinkin olla markkinarakoa. Nythän nimittäin DNA:n verkko uhkaa jäädä täysin epäkiinnostavaksi, jota varmaan harva taloyhtiö viitsii edes virittää näkyviin (antenni- ja vahvistinmuutokset maksavat). YLE HD:n näkyminen salaamattomana muuttaisi tilanteen täysin, jolloin myös maksullisten pakettien kauppa kävisi paremmin.