Yamaha RX-V371/471/571/671/771

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Miquel007, 03.05.2011.

 1. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tätä en nyt ymmärrä edelleenkään. Lipsync-säätö vaikuttaa jos syötän HTPC:ltä vaikkapa tvkaista-tallenteita .ts muodossa vaan DTS-raidalla oleva.mkv onkin sitten taas perseellään eikä säätäminen vaikuta ollenkaan. Aiemmin ruuvasin XBMC:stä sen 40ms viiveen.

  EDIT: Kytkin HTPC:n äänet optisena vahvariin ja lipsync-ongelma korjaantui. Lipsync konffattu automaatille ja kaikki materiaali on nyt täysin synkassa. Ilmeisesti HTPC:n hdmi-audio pelitti miten sattui.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2011
 2. anon

  anon Guest Guest

  Liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko jaettavana käyttökokemuksia tämän sarjan laitteista?
  Mikä on plussaa ja mikä miinusta, mikä ärsyttää tai on hankalaa jne?

  Tässä tasapainottelen Harman/Kardonin ja Yamahan välillä, kumpaan kelkkaan hypätä..
   
 3. Nimimerkitön

  Nimimerkitön Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkähän tämä RX-A810 vertautuu tämän ketjun aiheena oleviin laitteisiin:
  http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/rx-a810/

  Parisataa näyttäisi olevan hintaa enemmän (ainakin Mareks ja Gigantti näyttäisivät myyvän) kuin RX-V771:ssä ja erona ainakin pari HDMI-porttia enemmän.
   
 4. jani86

  jani86 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääkö tuo 171mm korkeus paikkansa tuon 771 kanssa? Eli siihen on laskettu mukaan myös se pohjassa olevien jalkojen tuoma korotus?
   
 5. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  671:ssä ainakin piti paikkaansa. Jouduin tassut vaihtamaan että mahtui hyllyyn.
   
 6. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Et kai tosissasi sijoittanut niin, että pohjan tuuletusaukot ovat nyt täysin/melkein tukittuina ja päälläkin on vain milli tai pari? :eek:
  Itse en koskaan ikinä milloinkaan tekisi noin, vaan sijoittaisin muualle, tai ostaisin uuden hyllyn/tv-tason.


  Laitteen päällä voisin pakon edessä/väliaikaisesti jopa vain 5 cm vapaata tilaa hyväksyä, mutta ainoastaan silloin, jos käyttö olisi kerrostalohissuttelua pienillä tehoilla ja tv-taso/hylly auki molemmista päistä (= ilma kiertää). Manuaalissahan suositellaan todella paljon suurempia suojaetäisyyksiä.
  Normaalisti viileämpää ilmaa tulee - mallista riippuen - vahvistimen sisään pohjan ja/tai alaosan aukoista, tarvittaessa tuulettimen yläkautta pois puhaltamana. Siis niissä malleissa, joissa tuuletin jäähdytysrivan yhteydessä on. Muissa malleissa luotetaan sitten puhtaasti järkevään sijoitteluun ja ilman luonnolliseen virtaavuuteen.

  Jos vahvistin on pohjasta täysin/melkein suljettu (älkää tehkö niin!!!) ja päältäkin täysin/melkein suljettu (älkää tehkö niin!!!), on se kyllä melkoinen paloturvallisuusriski. Jos käry joskus käy ja tarkastajat huomaavat ohjeidenvastaisen sijoituksen + tassujen poiston --> et saa korvauksia.
  Ja vaikkei kärähtäisikään, niin lämpötila vahvistimen sisällä on sen verran korkea, että käyttöikä saattaa lyhentyä murto-osaan siitä, mitä se oikeaoppisesti sijoitettaessa olisi. Toki laite saattaa kestää vuoden tai parikin, mutta itse en haluaisi kokeilla tuuriani.


  Jos em. tavalla kuitenkin menettelee (= täysin ohjeidenvastainen sijoitus), niin kannattaa ehdottomasti pitää huolta siitä, että on palovaroitin. Ja siinä kunnollinen paristo. Näin ei ainakaan henki lähde, vaan korkeintaan palaa kämppä alta.
  Teoriassa toki on täysin mahdollista, että suojapiirit toimivat vuodesta toiseen sen verran tehokkaasti, nopeasti ja luotettavasti, että vahvistin sammuttaa itsensä hyvissä ajoin ennen syttymislämpötilaa.
  Tai vaihtoehtoisesta ei heti sammuta, vaan rajoittaa tehon pariin wattiin. Näin käytännön teho jäisi pieneksi, mutta paljon parempihan se olisi, kuin tulipalo.

  Ymmärtääkseni kaikki Yamahan nykyisetkin AV-viritinvahvistimet ovat päätteidensä osalta analogisia AB-luokan transistorivahvistimia. Eli laitteen päälläollessa kuluu minimissäänkin vähintään muutamia kymmeniä watteja (ns. tyhjäkäyntiteho), tarkemmin tietenkin mallista riippuen (vahvistimen järeys, videoprosessori yms.).
   
 7. jani86

  jani86 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako kukaan sanoa miten saisin hdmi arc:n kautta äänet toimimaan? Kyllä noilla jonkinlainen yhteys on, kun jos tv:n säätimestä säätää ääntä niin se muuttaa suoraan sitä vahvistimen ääntä, mutta en saa tv:n ääntä kuulumaan mitenkään. Tai sitten täytyy vain vetää telkkarista ylimääräinen piuha vahvistimelle jos muu ei auta.
   
 8. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 026
  Saadut tykkäykset:
  17
  Onko siinä tv:ssä sitten ARC:ia tai onko se valittuna?
   
 9. jani86

  jani86 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä siinä on arc ja se on kytkettynä päälle. Vahvismesta myös päällä. Kaukosäädinyhteys ainakin toimii noiden välillä, kun sammuvat ja menevät päälle yhdellä säätimellä. Vahvistin on tuo 771.
  Tv:kin ilmoittaa vahvistimen päälle laittaessa ulkoinen vahvistin kytketty tai jotain tuommoista ja tv:n omat kaiuttimet putoavat pois, mutta en siltikään saa vahvistimesta mitään tv:n ääni tulemaan.
  Ps3 äänet tulevat ihan normaalisti sieltä mistä pitääkin, kun sekin on kytketty tuohon vahvistimen hdm-liittimeen.

  EDIT: Ongelma taisikin löytyä. Jostain kummasta syystä tuolla kaapelilla ei arc toimi ja kun vaihdoin kaapelin toiseen niin se lähti toimimaan.
  Kaikki muu sillä kaapelilla toimi kyllä täysin normaalisti.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2011
 10. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 593
  Saadut tykkäykset:
  503
  1. Se, että ohjaus onnistuu toisella kakella, tarkoittaa vain, että hdmi-laiteohjaus on päällä,
  2. Tuon ilmoituksen saa aikaan sillä, että valittuna on ääni ARC:n kautta vahvistimesta, toimii se tai ei ja on se yhteys tai ei,
  3. Ilmeisesti kaapeli ei ollut HDMI 1.4 (tai se oli viallinen) ja nyt on (ehjä).
   
 11. jani86

  jani86 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko se muuten täysin normaalia, että jos rupean katsomaan ps3 jotain elokuvaa niin alussa voi vähän aikaa kuulua semmoista särinän tapaista mikä kyllä loppuu aika nopeasti. Sama homma,kun lopetan elokuvan katselun ja ps3 palaa siihen omaan työpöytäänsä vai liittyykö tuo jotenkin laitteiden kättelyyn tai johonkin?

  Edit: Piuhan vaihto toiseen ps3 ja vahvistimen välillä korjasi tuon. Ihme juttuja nämä kyllä. Pitää varmaan seuraavaksi hankkia jotkut laatupiuhat, kun nämä perus nimettömät tuntuvat laadultaan vaihtelevan aika kovasti.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2011
 12. Jepe

  Jepe Guest Guest

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hommattua Yamaha RX-V771 Markantalosta hintaan 487€. Myin Onkyo TX-NR609 pois tämän alta. Vaihto tuli ajankohtaiseksi kun tuli laitettua tykki töllön kaveriksi ja siten oli tarvetta kahdelle HDMI outille. Ajattelin ensin ostaa jonkun HDMI-splitterin mutta tähän vaihtamalla sai nuo 2 HDMI lähtöä suunnilleen samaan hintaan. Johto-viidakkokaan ei kasvanut mikä on aina hyvä juttu. HDMI through ominaisuuskin toimii asiallisesti. Tämä vahvistin muuten sylkee signaalia halutessa molempiin HDMI lähtöihin samanaikaisesti. Olen yllättynyt positiivisesti ja hieman ihmettelen miksi tätä kohtaan ei ole enempää kiinnostusta tällä palstalla.
  Mainittakoon vielä että Yamahan standby kulutus HDMI through modessa on ainoastaan 2W Onkyon järkyttävää 43W vastaan. Ilman tuota Yamaha 0,1W vastaan Onkyon 28W. Ei siitä ainakaan haittaa ole että kulutus pysyy aisoissa.

  Edit: Joo eli jossain olen lukenut tuon 28W varmana tietona mutta näköjään yhdellä sivulla oli maininta että kulutus on juuri Network enable tilassa tuo 28W. Täällä esimerkiksi taas siitä ei ollut mainintaa joka johtaa harhaan. Tosin itse en tiedä kumpi on oikeassa. Törkeät nuo lukemat on joka tapauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2012
 13. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  HDMI through:sta puhuttaessa tuo 43 W on varmaankin mahdollinen, joskin hämmentävän suuri lukema. Jostain testistä varmaankin nuo lukemat olet napannut? Jokunen vuosi sitten on mainittu varsin suuria kulutuksia Yamahankin vahvistimille, noista uusista erikoistiloista puhuttaessa. Mutta tuoreempiin malleihin sekin asia on laitettu kuntoon, ainakin Yamahan kohdalla.
  Toiseen lukemaan liittyen, tuossa ei varmaankaan verrata Onkyon puhtaaseen valmiustilaan. Joka tapauksessa, tuo 28 W olisi vaikkapa pelkän Network Standbyn tms. päällä ollessa edelleenkin nolon suuri lukema.

  Itselläni on wanha Onkyo 703, jonka valmiustilakulutukseksi ilmoitetaan 0,2 W. Ainakin 1 W portain näyttävä kulutusmittarini näyttää nollaa. Tyhjäkäyntikulutus on ~70 W (lienee varsin keskivertoa tasoa), takapanelissa lukee 680 W. HDMI-liittimiä ei ole.
  Tuntuu nykymaailmassa kyllä oudolta - joskaan ei mahdottomalta - että joku AV-vahvistin veisi puhtaassa valmiustilassa kymmeniä watteja. Jos kuitenkin vie, niin silloin on kyllä varmastikin jonkunlainen bugi tai vika kyseessä. Onkyo ilmoittaa NR609:n valmiustilakulutuksen olevan 0,3 W. Erikoistilojen lukemia ei tosin silmään osunut, mikä laittaa automaattisesti epäilemään, etteivät ne ehkä ole kovinkaan edustuskelpoisia...


  Tyhjäkäyntikulutukseen liittyen, nykyiset jammut sammuttavat itsensä tietyn ajan kuluttua, jonka voi valikoista asettaa (Auto Power Down). Eli ainakaan minimiasetuksella (4 h) ei jää vahingossa koko yöksi päälle. AV-vahvistimien kulutushan on tyhjäkäynnillä likimain hehkulampun luokkaa, eli varsin usein öpaut ~40...75 W. Tosin joissain malleissa reilustikin yli sata wattia, esim. ~130 W muistelen joskus nähneeni, vieläpä ihan keskiluokan AV-viritinvahvistimessa.

  Yamahan järeimmälle AV-viritinvahvistimelle, eli RX-A3010:lle mitattiin Hifimaailma-lehden toimesta ~90 W. Joten otsikon jammuissa lukema lienee ainakin parisenkymmentä wattia pienempi, pienimmissä malleissa kenties allekin puolet tuosta. Joka tapauksessa, paljon verrattuna perinteiseen valmiustilaan. Esim. 1 h x 70 W = 70 Wh. Ja 700 h x 0,1 W = 70 Wh. Siis 0,070 kWh.
  Eli tällöin tuo 700 h, eli lähes kuukausi valmiustilaa vastaisi tunnin tyhjäkäyntikulutusta. Joten puolen vuorokauden tyhjäkäyntikulutus vastaisi likimain vuoden valmiustilakulutusta.
   
 14. brainsurgery

  brainsurgery Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.08.2006
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli eilen haettua RX-V671 Koneboxista. Ihan pätevän oloinen laite. Ainoa miinus siitä että ei käynnisty automaattisesti Samsungin telkkarin mukana, sammuu kyllä :)

  Paha tuosta on kummempaa sanoa kun vanha vahvistin oli Pioneerin VSX-916 joka pätki kanavia. Kaikin puolin huomattavasti parempi kuin vanha. Joitain testejä lueskelin niin stereoäänestä sai erityismaininnan.
   
 15. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  onko Brainsurgery tullut mitään puutteita esiin tuosta rx-v671stä?
   
 16. brainsurgery

  brainsurgery Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.08.2006
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole kyllä tullut mitään ihmeempää vastaan. Spotify ja Airplay -käyttäjien kannattanee hommata uudempi malli jossa ne on tuettu.

  Samsungin TV:n kanssa ei ainakaan toimi automaattinen käynnistys, sammutus kylläkin. Mutta ilmeisesti Samsungin telkkarin kanssa tuo ei toimi muillakaan vahvistimilla.
   
 17. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ok. Taidan päätyä tuohon kanssa kun on vielä tarjouksessa.
  Ei siinä uudemmassakaa spotifyä ole...
  Sammutuksella ei väliä kun logitek harmony hoitaa homman..
   
 18. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoin. Tavallisesti ei tule herätostona tehtyä eletroniikkaan liittyviä ostoksia ja ei tämäkään täysin heräteosto ollut, mutta lähes. Tuntui hinta olevan nyt sellainen, että vastaavista käytetyistä pyydetään helposti enemmän tai ainakaan ei saa riittävää hyvitystä siitä että ostaisi käytetyn. Uusi on kuitenkin uusi ja tukuut täydet. Käyttöohjetta ei ollut suomeksi :rolleyes:
   
 19. brainsurgery

  brainsurgery Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.08.2006
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yamahan Suomen sivuilta löytyy suomenkieliset käyttöohjeet.
   
 20. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2