Yamaha RX-V367/467/567/667/767

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Aziz, 06.01.2011.

 1. ookoo

  ookoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.03.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli aloitettua kotiteatteripäivitys, joka näyttää nyt paisuvan... Kun Blu-ray-leffoissa näyttää olevan DTS HD-ääni melko yleinen, niin kai nyt pitäisi tehdä myös vahvistinpäivitys (vanhassa vahvisimessa vain DD dekooderi, ei edes normaali DTS). Hinta max 500€ (tämä kun tuli nyt hiukan ylimääräisenä kuluna mukaan tähän hommaan, kun aluksi piti päivittää vain televisio ja Playstaion 3 Blu-ray-soittimeksi...). Vaatimuksena on 7.1 (ihan tulevaisuutta silmällä pitäen, vaikka nyt on 5.1 kaiuttimet), HDMI 1.4, DTS HD ja DD HD –tuki. Lisäksi toivottua olisi 1080p skaalauksesta analogisesta (koaksiaali) liitännästä ja mahdollisuus monihuonetoistoon, jos joskus tarvitsee laittaa esim. keittiöön tai saunaan hiukan musiikkia tuon systeemin kautta.

  Nyt tarvittu toiminnallisuus:
  *PS3 --> vahvistin: HDMI (kuva ja 7.1-ääni)
  *CD (ja DVD lapsille) --> vahvistin: kuva koaksiaalilla, audio optisena tai koaksiaalilla
  *TV -> vahvistin: optinen tai HDMI (netistä tai käyttöohjeesta ei löydy tietoa TV:n HDMI:n versiosta)
  *vahvistin -> TV: HDMI

  Aluksi miettimäni Onkyo TX-SR608 ja TX-SR578 jäivät pois niiden keskustelutopicissa mainitun napsumisen ja PS3 kuva/ääniongelmien takia. Sen verran yleisiä nuo ongelmat tuntuvat olevan, että en viitsi riskiä ottaa. Tosin tuon 608:n tuuletin sentään kai pitää lämmöt kohtuu hyvin aisoissa, kun taas 578 kuumenee kai aika paljon. Annetuilla pakollisilla spekseillä Onkyon jälkeen jäljelle jää oikeastaan vain Yamaha RX-V567, RX-V667 tai RX-V767 tai Denon AVR1911. Denonia olisin pudottamassa pois vähäisten liitäntöjen takia (ja hinta silti siinä likimain sama kuin RX-V767). Eli juuri nyt riittäisi kytkennät, mutta paljoa laajennusvaraa ei olisi.

  RX-V567:stä puuttuu Denonin tavoin monihuonetoisto, mutta hintaa ~150 euroa vähemmän ja liitäntöjä hiukan enemmän. RX-V667 tuo lisää monihuonetoiston ja hintaa 50-100 euro lisää. RX-V767:ssa olisi monihuonetoiston lisäksi myös 2xHDMI out, kun tulevaisuudessa olisi tarkoitus hankkia tykki tuon 46” television kaveriksi. Kun erilliset HDMI-splitteri maksavat sen 50-60€, niin kannattaa silloin minun mielestäni sijoittaa suoraan se ~100€ vahvistimessa olevaan toiseen HDMI-lähtöön. Eli ehkä tuon monihuonetoistosta ja toisesta HDMI:stä viitsii maksaa nyt sen 150€ verrattuna RX-V567. Mutta ei sitä ennenkään sitä ihan halvinta ole otettu, vana hiukan parempaa on haettu ;)

  Nyt kiinnostaisi, onko RX-V767 ollut missään vertailuissa mukana (tuossa Mikrobitissä oli tuo pienempi malli ja kai siitä voi jotakin osviittaa ottaa tähänkin)? Ja millaisia kokemuksia Playstation 3:n kanssa niin peleissä kuin Blu-ray –käytössäkin, onko ollut ongelmia/pätkimistä kuvassa tai äänessä?

  Edit: löytyihän niitä vertailuja:
  Pioneer VSX920 vs Yamaha RXV667 vs Onkyo TXSR608???
  Käyttäjäkokemuksia Yamaha vs Onkyo, H/K, Denon, Pioneer
  Yamaha RX-V767 vs Sony STR-DN1010 vs Denon AVR-1911
  Yamaha RV-V667 ja RX-V767 tiedote

  Ja pleikkarin kanssa ei ole ilmeisesti ollut porukalla mitään ongelmia, ei ainakaan google sellaisia löytänyt :D (vrt. Onkyon ongelmat). Ainoastaan jotakin kuvaongelmia halpis hdmi-kaapeleiden kanssa (mulla jo kunnolliset Supran HDMI-kaapelit hankittuna...)
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2011
 2. ookoo

  ookoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.03.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt titaanin värinen Yamaha RX-V767 tilattu ce24.de:stä, hinta postikulujen kanssa 495,74€. Pääsin siis tavoitteeseen max 500 euroa :p Suomessa tuntuvat nuo kaikki halvimmat verkkokaupat (joissa niissäkin on hinta lähempänä 600 euroa) myyvän ei-oota tuon kohdalla.
   
 3. hapakoo

  hapakoo Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.10.2006
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän myöhään tulee tämä, mutta silti tiedoksi: Hifimaailmassa 8/2010 oli myös tuon vahvistimen yksittäistesti. Ihan positiivisen kuvan antoivat: päällimmäisenä oli toteamus, että laatuvaikutelma on hintaan nähden hyvä.

  Hyvään hintaan sait kyllä tuon tilattua. Itse ostin joulukuussa 1067-mallin n. 700 euroon ja hinta/laatusuhde on mielestäni erittäin hyvä siinäkin.
   
 4. ookoo

  ookoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.03.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä käydä katsomassa tuosta läheisestä divarista, jos tuo lehti löytyisi.
   
 5. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saisihan sen tilattua tuolta lehden palvelusta mutta divarissa se on tietenkin halvempi jos se sieltä löytyy...

  http://www.hifimaailma.fi/lehdet.php?sisallys=8_2010
   
 6. ookoo

  ookoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.03.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin tilaukseen tuolta lehden verkkosivulta. Ei ollut divarissa eikä edes kirjastossa (josta oli viime vuodelta pari muutakin numeroa kadonnut...)

  Myös vahvistimen tilaus meni uusiksi, kun halusivat 10€ enemmän postikuluja tai tilauksen peruutus. No vahvistimen hinta oli pudonnut 10€, joten peruin tilauksen ja laitoin perään uuden tilauksen, jolloin lopullinen hinta on sama :hitme:
   
 7. kyntösika

  kyntösika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro!

  Ostin justiisa tuon yamahan rx-v767 ja audio pro wigo 160 kajarit

  Nyt sellainen pettymys että bassoja ei kuulu oikeastaan yhtään ja piuhat olen tarkastanut että pitäisi olla oikeinpäin ja asetuksista laittanut asetuksen että 2 isoa lattiakajaria löytyy..

  Volumea kun laittaa n. -20 ja tone controllista basson täysille niin havaittavissa on muutaman millin liikettä elementeissä mutta varmaan enemmän pitäisi olla..

  Osaisko joku neuvoa että mitä tehdä?


  .... Totesin jo että kaiuttimet paskana ja laitan vaihtoon, testasin kaverin luona kaiuttimia eri vahvistimella ja bassoja ei kyllä ollu.. Paska ostos, vituttaa
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2011
 8. kyntösika

  kyntösika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli muuten vielä mieleen että kuinka paljon volumea teidän muiden pitää väntää vahvarista että se ääni alkaa kuulumaan sieltä? Itsellä siis tuo 767 ja sen mitä kerkesin testailla niin josssain - 10 paikkeilla alkoi kohtalaisen kovalla musiikkikin soimaaan, elokuvan sai laittaa vielä isommalle.


  Tuntuu vaan jotenki typerältä kun entisissä "stereoissa" jo -40 oli isolla, eli oonko vaan vainoharhanen ja sitä kuuluukin pyörittää sinne johonki melkein nollan tienoille jos oikeasti haluaa jytisemään
   
 9. Foranamo

  Foranamo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä pidän hiljaiset elokuvat siinä -30 tuntumassa, kovemmat leffat kuuluvat sopivasti -40. Musa on -35 - -45. En ole edes koittanut kovempaa kuin -20, sekin oli todella, todella hiljaisen lähdemateriaalin kanssa. 667:lla tämä, eikö 767:ssa pitäis olla vielä enemmän potkua.

  Pitää muistaa että kaiuttimien herkkyydellä on aika paljon merkitystä tässä.

  Niin ja sitä vielä, että ainakaan 667:ssa 0 ei ole maksimi vaan mikähän se oli, joku +16? Että sillä perusteella pitäis olla vielä 'simpukassa jenkaa jäljellä'.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2011
 10. kyntösika

  kyntösika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo kyllähän siinä ihan vähän enemmän potkua pitäs olla mutta voiko siinä sitte olla joku asetus vituillaan? mikä se power amp homma on ku se on 7.1 ja mulla kuitenki vaan 2 etukajaria niin voiko se vaikuttaa jotain ettei anna tehoja tai jtn?
   
 11. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Volumen sopivaksi koettuun asentoon vaikuttavat ainakin:
  • Kuulijan oma kuuloaisti (herkkyys, taajuusvaste).
  • Kuunteluhetki (piikkasitko juuri betonilattiaa ilman kuulosuojaimia...).
  • Kuulijan henk.koht. mieltymykset (haluaako luukuttaa).
  • Valmistaja- ja mallikohtaiset erot (vahvistimen teho vs. volumen vaihteleva säätövara/asteikko).
  • Kaiuttimien herkkyys (dB/W). Eli 10 dB aiempaa herkemmät kaiuttimet (siis todellisuudessakin, eikä vain esitteessä) antavat 10 dB enemmän ääntä samalla volumen asennolla, tai siis oikeammin samalla vahvistinteholla.
  • Etäisyys kuuntelupaikalle.
  • Äänitteen/elokuvan äänen yleinen taso sekä dynamiikka. Vaihtelua on suuresti, varsinkin musiikilla.
  • Akustiikka (studiomaisen pehmeä/vaimea, vaiko kova eli ääntä heijastava).
  • Käytetäänkö DSP-tiloja (joissain laitteissa taso saattaa tällöin poiketa, uusissa Yamahoissa on DSP-tiloille omia tasonsäätöjään). Joskus Dolby/DTS -tiloissakin saattaa olla ilmiselviä tasoeroja.
  • Kuuntelutilan koko, suurempi tila vaati suuremman tehon (jos muut asiat pysyvät vakiona).
  • Jos on aktiivisubbari helpottamassa vahvistimen kuormaa --> enemmän pelivaraa muille kanaville (kun luukutetaan).
  • Käytetäänkö äänen kompressointia (Yamahoissa: 'DRC' tai 'Adaptive DRC').
  • Input-kohtainen äänentasaus (Yamahoissa: 'Volume Trim', +/- 6 dB.

  • Automatiikan/käyttäjän asettamat kaiutinkohtaiset tasot ('Front Left' jne., Yamahoissa +/- 10 dB). Vahvistimen volume-näytössä voi kyllä näkyä -30 dB tai sitten -20 dB, vaikka äänenvoimakkuus olisikin tismalleen sama (= säädöissä on tällöin siis yhteensä 10 dB verran eroa).
   Eli pelkkä numero sinänsä ei kalibroimattomassa laitteessa kovin paljoa kerro. Joten numeroista sinänsä on turha stressata, ainakin jos pysytään miinuslukemissa (= esivahvistimen signaalia vaimennetaan). Viimeistään pluspuolella asteikkoa on kyllä syytä tarkastella, että loppuuko vahvistimen teho kesken, kuuluuko säröä, tapahtuuko äänen kompressoitumista. Vai ovatko säädöt vain niin keturallaan, että sen vuoksi on pakko ruuvata volumea plussan puolelle.

  • Äänilähteessä saattaa olla linjatasoiselle signaalille tasonsäätö (pelkkä Low/High tai sitten tarkemmin säädettävä).
  • Impedanssikytkimen asento (nykyisin Advanced-menun kautta).
   Oletusasetuksesta eli 8 ohmista poikkeava asetus (6 ohmia) kyllä rajoittaa kuumenemista, mutta samalla vahvistimen tehokin laskee. Kaikessa käytössä, täysin kaiuttimista riippumatta. Siis myös 8 ohmin kaiuttimilla!
   Siksi yleinen ns. yleinen nettisuositus - ainakin Yamahoissa - onkin jättää ko. asetus joka tapauksessa 8 ohmiin. Ainakin jos ilmanvaihto on jotakuinkin normaalilla ja järkevällä tasolla. Yamahan kertoma virallinen totuus on toki edelleenkin, että aseta 6 ohmiksi, mikäli kaiuttimissa lukee takana hiemankin alle 8 ohmia.
   Itse näkemäni testit käsittelivät Yamahan vanhempia malleja, mutta tuskin tuon suhteen suurempaa muutosta on tapahtunut? Lisätietoa ja mittaustuloksia: Setting the A/V Receiver Impedance Switch (Audioholics).  Eli jos haluat puhtaasti psykologisista syistä mahdollisimman alhaisen volume-asetuksen, niin laita ainakin kaikkien inputtien Volume Trimmit täysille. Kuten myös kaiutinkohtaiset tasonsäädötkin (säilyttäen entiset dB-erot kaiuttimien välillä...).
  Noin toimien se vanha tuttu volumen lukema antaa aiempaa kovemman äänen. Ero voi olla vain 1 dB, tai sitten vaikkapa 15 dB, riippuen nykyisistä asetuksistasi. Vahvistimen teho ei tietenkään pätkänkään vertaa lisäänny, eikä hommassa muutenkaan varsinaista järkeä ole, mutta kenties noin toimien tulee kuitenkin se kaivattu vaikutelma suuremmasta tehoreservistä tms. :)
   
 12. PasiJ

  PasiJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaksi off-topikkia: Kun itse vaihdoin hybridi-integroituun ja pois transistorivahvistimesta samalla kun wattiteho lisääntyi 50 % muun pysyessä samana niin klassisesta musiikistakin alkoi ensi kertaa löytyä bassoa ja "ytyä" omaksi hämmästyksekseni(kin). Aiemmilla vahvistimilla on pitänyt klassisen kanssa nostaa vahvistimen tehoja huomattavasti ylöspäin, että ääni kuuluisi yhtä kovaa kuin muussa musiikissa.

  Muutoksen toi juuri vahvistimen vaihto. Liekö tämä sitten parantunutta dynamiikkaa ja lisää tehoa tms.
   
 13. oopp99

  oopp99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän haluaisin minäkin tietää, osaako kukaan auttaa?

  EDIT.
  Itse itselleni vastaten, tämän threadin sivulta 2 löytyi seuraavaa, pitää illemmalla testata!

   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2011
 14. Tsuhna

  Tsuhna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on Gigantin tarjouslehdessä RX-V767 499 euroa.
  Taidanpa hakea huomenna omani pois...
   
 15. Tsuhna

  Tsuhna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain sitten Gigantista tänään RX-V767:n 499 eurolla.

  Muutama kysymys tässä, kun en manuaalista vastausta löytänyt.
  Saako noiden scene-nappulat on ihan kätevät mutta sen cd-nappulan kohdalle en saa omaa cd-soitinta. Toimiiko tuo tosiaan vain Yamahan cd-soittimella?
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 483
  Saadut tykkäykset:
  448
  Täh? "cd-nappulan kohdalla" soi se, mikä ikinä on kiinni cd-sisääntulossa. Ei se analogi-rca tiedä, minkä valmistajan vehje siellä on takana. Itsellä toimii täydellisesti Cambridgen kanssa.

  Tarkistapa, että sulla on soitin oikeissa liittimissä kiinni ja että siellä ei ole mitään muuta (vaikka pleikkaria optisessa ja cd-soitinta analogisessa).
   
 17. Tsuhna

  Tsuhna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  CD-soitin on kyllä oikein liitetty, analogisesti kylläkin kun ei siinä digitaalista lähtöä ole. Kokeilin vielä noita molempia liitäntöjä eli audio-1 ja audio-2.
  Ja välikaapeli on ihan laadukas Cardasin letku...
   
 18. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 483
  Saadut tykkäykset:
  448
  Jahas, vilkaisin tuota takapaneelia kuvasta, ja siitähän on nerokkaasti poistettu nimet noilta sisääntuloilta (kenties tilan säästämiseksi).

  Mitä sanoo ohjekirja, oletko katsonut?

  Jokatapauksessa analogi-RCA:ta käytettäessä vahvistin ei mitenkään voi tietään, minkä merkkinen soitin siellä takana huhuilee.

  Katsopa nyt ensin, mistä sisääntulosta tuo Scene-napin "cd-listening" tms. ottaa signaalinsa. Sillähän se selviää, nyt ensi alkuun. Selvinnee manuaalista. Ainakin aikaisemmissa malleissa niitä scene-tiloja on ollut läjän verran. Etsi sellainen, joka käyttää audio 1/2 sisääntuloa, jos nykyinen ei käytä.
   
 19. Mauno

  Mauno Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Scene-tiloihin saa tallennettua mitä tahansa tuloja: valitse vain haluttu input (nyt esim. CD) ja pidä scenen CD nappulaa pohjassa, kunnes näytössä näkyy Set complete-teksti.
   
 20. kyntösika

  kyntösika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerroppa Tsuhna että paljonko jourut pyörittelemään volumea ku normi tehdas-säädöillä kuuntelet musiikkia? Itellä vieläki pieni pelko perseessä että tuo oma 767 ei toimi niinku pitäs...