Yamaha RX-V1800

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana aarno2815, 17.11.2007.

 1. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo. Ei sitä tehoa todellakaan käytetä. Noita vahvistimia on vain ollut jo aika monta setissä kiinni. Hmm.. joku yamahan vanha 4xx sarjan av, yamaha dsp a5, rega mira3, h&k signature 2.0/2.1, rotelin vanha etunen ja pääte muistaakseni 985, SAT, cambridge azur 540r. Lyhyempiä aikoja testissä Primaren A21, Arcam A90, Electrocompanietin vanha integroitu nyt tuo NAD M3.

  Noista jokainen, jossa oli reilusti ylimitoitettu virtalähde vahvistinosan annettaviin watteihin nähden ja järeät konkat oli bassojen tiukkuuden suhten kaulanmitan muita edellä. Omat havainnot siis tukee teoriaa, että jos haluaa ääneen kontrollia, niin sitä ei tule, kuin raalla virranantokyvyllä.

  Eiköhän nopea ja tiukka basso vaadi sitä, että vahvistimen transistorit saa oikeasti tasaista virtaa, eikä notkahduksia tule muuntaja - kondensaattori - transistori välillä. Jos notkahdus tulee, niin vahvistettavan aallon nousu/lasku on loivempi, mitä pitäisi olla.

  Jos tuosta tekisi auto-analogian, niin kyllä auto kulkee vaivattoman oloisesti jos nokalla on V8, kuin 1.3l nelipyttynen, vaikka ajetaan rajoitusten mukaan.
   
 2. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä tämä mainostettu 30-100 A:n virta pitäisi määritelmän mukaan siis puristaa ulos nautittavaksi?

  Oikosulkutestissä 0,0056 ns:n ajan suotokonkan jalasta päätetrankun jalkaan lentävällä lähdöllä, valmistajan herätyskellolla mittaamana?
   
 3. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rise time on yksi arvo, joka mittaa sitä miten nopeasti kytkentä reagoi. Esim Atoll ilmoittaa vahvistimistaan ko. arvon. http://en.wikipedia.org/wiki/Rise_time


  http://www.bcae1.com/hcvsnohc.htm

  Tuosta hieman mihin ne ampeerit menee. Jos vahvistimella on kova virranantokyky, se tarkoittaa, ettei se notkahda mistään kuormasta. Omien korvien mukaan sellainen ajaa helppojakin kaiuttimia todella vaivattoman oloisesti. Esim. Gradientin evidencet on melko löysät kaiuttimet aika monella vahvistimella, H&K signature laittoi ne kuriin. Basarin komppi tuli todella tarkasti ja voimalla. Useammalla muulla vahvistimella tiukka mättö meni aina puuroksi. Vahvistin oli vain 100w/8ohm, mutta virranantopuolella se oli tuo ihmettelemäsi 100A hirviö.

  Voisi melkein väittää, että jos virtapuoli on tehty viimeisen päälle, niin tehon pitäisi kasvaa 2x kaavalla 8ohm 4ohm 2ohm välillä.

  Esim:

  High Current Amplifier:
  No load rail voltage: +/- 36 volts
  RMS voltage delivered into a 1 ohm load per channel: 19.6 volts
  RMS power into each 1 ohm stereo load: 384 watts
  Current draw at full power: 101 amps

  Standard 2 Ohm Stable Amplifier:
  No load rail voltage: +/- 47 volts
  RMS voltage delivered into a 2 ohm load per channel: 27.7 volts
  RMS power into each 2 ohm stereo load: 384 watts
  Current draw at full power: 76 amps

  Siitä 101A ilman sinun ihmettelemää 80kW vahvistintehoa.

  Edit.. tuo 101A, jos sen purkaa 2x teho per puolitettu reisistanssi, niin se olisi 96W 4ohm kuormassa ja 48w 8ohm kuormassa. Kuulostaako enää järeälle vahvistimelle? Markettivahvistimessa on enemmän watteja, mutta kumpikohan oikeasti jaksaa käskyttää sitä kaiutinta? Kummasti vain joistakin vahvistimista sanotaan, että watit hämää, kuulostaa paljon tehokkaammalle.
   
 4. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotko High Current -laskukaavasi minullekin?

  Tehollisarvoltaan 19,6 volttia tietää huippuarvoa: √2*19,6 V ~27,7 V.Tämä tekee yhteen ohmiin 27,7 V / 1 Ω ~27,7 A virtasta per kanava.Piikkitehona tuo on vaivaiset 767 W, mihin aniharva High Currentina™ itseään mainostava vahvistin käytännössä taipuu, edes muutaman millisekunnin ajaksi.

  Näinollen, edes näin äärimmäisellä kuormalla vahvistinta rääkättäessä kaiuttimelle ei mene lähellekään mainostamaasi 101 A:n virtamäärää,jos oletetaan sen myös käytännössä pystyvän edes tuollaista alle 30 A:n mopovirtaa vastaavan tehon itsestään irrottamaan.

  Tuon ampeerimäärän täytyy olla useamman kanavan yhteenlaskettu virta, tai sitten yhden kanavan erittäin hetkellinen arvo, esim. vahvistimen konkkapatteristo kerralla tyhjäksi imaistaessa kaiutinjohdot sievälle rusetille oikosulkuun kietaistuna, suunnitelijan itsensä kehittelemällä special -ilmoitustavalla.
   
 5. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo oli suoraa copypastea linkistä, ei minun laskemaa.

  Hyvin kyllä laskit tuosta tuon piikkivoltit, tuohan tosiaan ilmoitti "RMS voltage.. 19.6" Sen kun jakaa 0.707 lukemalla, tulee RMS piikkivoltit, 27.7V, kuten sinäkin sait pihalle. Railvoltage oli +-36, joten hyvin on sen sisässä.
  Toisin RMS voltit on muistaakseni nollasta piikkiin, ei piikistä piikkiin. Joten + ja - laita siniaallosta se on yhteensä 27.7V * 2 = 55.4V. Tehoa kun ei lasketa puolikkaista aalloista.

  55.4V / 1ohm = 55.4A kanavaa kohti. Stereoksi tuo pitäisi vielä vetää (esimerkissä luki "stereo load"), eli 110.8A kuormitus virtalähteelle.

  Nyt tuli puolestaan ihan liikaa. Laitoin sivun tekijälle kysymyksen, että voisitko selittää mistä nuo lukemat tulee.
  Naurettavinta tuossa on, että jos noilla luvuilla laskee tylysti U=P/I niin 384W rms/(101A /2 monoksi) olisi 1.9V voltit oparissa. WTF.. :) Herää taas kysymys, että mitenköhän tuo rms teho on laskettu tuohon esimerkkiin.

  Toisin tämäkin lähti siitä, kun aloin puhua vahvistimien virtalähteiden kapasiteetista ja vahvistimien virranantokyvystä. Olisi varmaan pitänyt puhua virtalähteenvirranantokyvystä, niin olisi tämä jihad jäänyt väliin. ;)
  Minun korvissa kyllä high-current mentaliteetilla tehdyt vahvistimet soi paremmin, kuin rimpulat, joiden teho ei juurikaan nouse 8ohm -> 4ohm tiputuksessa.

  http://www.stereophile.com/reference/707heavy/
  Tuolla on aika hyvin kuvattu kuorman vaikutusta vahvistimeen ja rail voltagesta.
   
 6. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  :D
  Eihän nyt sentään.
  Huipputeho lasketaan tietenkin Up -arvolla, maata l. 0 volttia "vasten", ei missään nimessä Upp -arvolla.Se on ihan eri asia.

  RMS l. tehollisarvo saadaan jakamalla huippuarvo √2:lla.

  :D

  Yamaha -hizbollah julistaa täten jihadin tälläerää päättyneeksi, mutta on edelleen valmis radikaaleihin toimiin, mm. itsemurhapostauksiin,jos Pyhää Merkkiä pilkataan tai muuten vähätellään.
   
 7. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeinen kommentti, ennenkuin lopetan tehoväittelyt ja kommentoin vain miten Yammun etuaste kelpasi.

  Noiden kahden esimerkin tekijältä tuli juuri hyvin lyhyt kommentti:

  "It wasn't calculated. It was measured. These were two real amplifiers."

  Laskit siis varmasti ihan oikein, virtalähteen ja vahvistimen hyötysuhde kun on mitä on, niin tuon verran varmaan on kiskottu tuon verran virtaa verkosta.
   
 8. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt takaisin "aiheeseen" kiertopoluilta. Aikansa kun on ehtinyt kuuntelemaan, niin hyvällehän tuo Yammun etuaste tuntuu. Soi oikein mukavasti järeä NAD päätteenä, selkeämpi, ääni tuntuu irtoavan kaiuttimista paremmin ja bassopää on tiukempi.

  Puhtaaseen NAD:iin verratuna eroa tuntuu olevan niin vähän, että sokkokuuntelussa en erottaisi millään. Selkeää mielikuvaa ei tullut edes avoimessa vertailussa, joten siitä ei tarvitse enää murehtia. Ikäänkuin olisi aavistuksen parempi, mutta ei osaa yhtään sanoa miten. Kaiketi psykologisesti hintalapun ja ulkoisten avujen ansiosta. :)

  Eli etsin suosiolla sopivan triggerillä toimivan päätteen tälle kaveriksi, tulee halvemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi, kuin erillinen 2ch integroitu loopilla. Joy!
   
 9. arinie

  arinie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on ongelmia xbox 360 Eliten hdmi-äänen kanssa sekä Zone 2 äänilähteen vaihtamisen kanssa.

  Dvd ja xbox 360 tulee sisään hdmi:llä, dvd toimii ongelmitta, mutta xboxin äänet eivät kuulu hdmin kautta. Vaihdoin johdot ristiin ja dvd toimi, joten johdoissa ei pitäisi olla ongelmaa. Lisäsin sitten optisen johdon xboxiin ja äänet kuuluivat tämän jälkeen xboxistakin. Käsitykseni mukaan äänetkin pitäisi tulla pelkästään hdmin kautta xboxista, vai olenko väärässä.:OI

  Toinen ongelma on Zone 2 äänilähteissä. Saan vain radion äänet kuulumaan toisessa huoneessa, mutta kun vaihdan dvd:n soimaan, niin sen äänet eivät soi toisessa huoneessa.:confused:

  Muutoin laite vaikuttaa olevan OK vanhan Yamahan rx-v795a:n jälkeen.:)
   
 10. plundstr

  plundstr Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2005
  Viestejä:
  556
  Saadut tykkäykset:
  1
  Zone 2:een ja 3:een voi syöttää vain analogisia äänilähteitä. Joudut vetämään myös analogiapiuhat DVD:n ja vahvarin välille.
   
 11. jruots

  jruots Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2001
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli haettua pari päivää sitten RX-V1800 ja hyvältä on tuntunut tuon entisen RX-V596:n jäljiltä. Koetin tuossa PS3:lla katsoa elokuvaa jossa on DTS-ääniraita. Vahvari näyttää että signaali on PCM eikä suinkaan DTS. Erona on entiseen vahvistimen verratuna että nyt mennään HDMI:n yli eikä kuidun niin kuin ennen. Koetin tällä uudellakin vahvistimella kuitua ja silloin saan nuo DTS ym. signaalit näkymään ok, mutta HDMI yli en saa. Mikähän vipstaaki mahtaa olla vinossa vahvistimessa? PS3:n HDMI-asetuksissa on kuitenkin nuo DTS ja DD signaalit tuettuna.
   
 12. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Vaihda BD/DVD-asetuksista HDMI:n ääniulostulomuodoksi bitstream. Tässä on listattu mitä signaalia PS3 antaa milläkin asetuksella.
   
 13. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 331
  Saadut tykkäykset:
  62
  Onko sinulla tämä Jammu? Ihan vaan utelias:)
   
 14. jruots

  jruots Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2001
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia, tuohan se näytti tosiaan olevan ongelmana.
   
 15. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ei, kaverilla kylläkin. Minulta löytyy Denonin 2307.
   
 16. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 331
  Saadut tykkäykset:
  62
  Muistelinkin niin, ettei sinulla ole tätä. No se selittää, kun on kaverilla! Meinaan, että tiedät nuo laitevalintanapit.
   
 17. arinie

  arinie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia neuvosta, ääni alkoi kuulumaan.:)
   
 18. jruots

  jruots Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2001
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisää kysymyksiä satelee koskien RX-V1800 + iPod Nano 8Gb (3rd gen) videotoiston osalta. En saa sitten millään toimimaan tuota yhdistelmää. Nano on YDS-10 telakalla kiinni vahvarissa. Nanosta on tv-out enabloitu, mutta silti laite antaa herjan "please connect video accessory" ja mitään ei tapahdu. Musiikin soitto kyllä onnistuu, vain videon ja kuvien osalta homma ei toimi. Onko joku saanut ko. yhdistelmän toimimaan? Vinkeistä olisin kiitollinen.
   
 19. freewheeler62@m

  freewheeler62@m Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  615
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten saan Yamahasta sen omat etukaiutinliitännät pois päältä? Etukanavia ajaa erillinen integroitu laatuvahvistin, joten en tarvitse Yamahan etukanavia. Edellisesä Yamahassani (RX-V750) oli selkeät kaiutinvalintanappulat etulevyssä, tästä uudesta en löydä sellaisia edes valikoista. Osaako laite automaattisesti tunnistaa kytketyt kaiuttimet tai niiden poissaolot?

  Joskus kovemmalla volalla kuunneltuna laite mykistyy hetkeksi, normaalia?
   
 20. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 331
  Saadut tykkäykset:
  62
  Minulla on sama tilanne so. integroitu etukanaville. Kotiteatterikytkimellä toimii aivan normaalisti. Mykistymistä en ole havainnut.