Yamaha RX-V1067/2067/3067

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana pteittinen, 19.08.2010.

 1. Kaden

  Kaden Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...on ollut taloudessa nyt pari viikkoa ja olen siihen ehtinyt hieman tutustuakin. Tässä kiinnostuneille huomioita plussien ja miinusten muodossa:

  + Viimeistely on hyvää luokkaa ja laite luo hyvän laatuvaikutelman. Etulevy, lähteenvalitsin ja äänenvoimakkuudensäädin ovat alumiinia. Etulevyn luukku toimii asiallisesti.
  +/- Kaukosäädin on koodiohjelmoitava ja opetettava ja se toimii pääsääntöisesti hyvin. Esim. Sonyn television ja BD-soittimen koodit olivat valmiina. Ohjelmoitavuus tosin ontuu, koska kapulassa loppuvat nappulat kesken. Napit ovat myös liian pieniä ja tiheään pakattuja ja edes osittainen taustavalaisu kuuluisi mielestäni tämän hintaluokan tuotteeseen.
  + Etulevyn takana on kattava liitinrivi tilapäisiä kytkentöjä varten (HDMI, S-video, komposiittivideo, linja-audio ja optinen audio ja USB)
  + HDMI-läpivienti valmiustilassa ja erityisominaisuutena lähteen valinta kaukosäätimestä käynnistämättä vahvistinta (mikä on plussaa, jos haluaa vain kuvan ja äänen televisiolle käyttämättä vahvistinta)
  + Kätevät Scene-muistit, joilla onnistuu esim. toisen äänilähteen valinta HDMI-kuvalähteelle sekä monien muiden asetusten tallentaminen yhden pikavalinnan taakse
  + Toimiva vTuner-nettiradio, jonka kirjanmerkkejä voi hallinnoida netissä (http://yradio.vtuner.com/) (vahvari tunnistetaan MAC-osoitteen perusteella)
  - Ruma mustataustainen ja tekstitykset alleen peittävä äänenvoimakkuuden kuvaruutuilmaisin, jota ei valitettavasti saa kytkettyä pois
  +/- Kuvan päälle piirtyvät kuvaruutuvalikot, joissa on paljon räplättävää, mutta joita ei voi kehua intuitiivisiksi ja juuri tietyn asetuksen löytyminen voi viedä tottumattomalta aikaa
  + Laiteohjelmiston päivitys netin kautta. Vahvistimelle oli heti tarjolla uusi softa, jonka päivittäminen onnistui tosin vasta toisella yrityksellä.

  Tuossa ensimmäiset mieleen tulleet. Tässä omistamisen alkuhuumassa miinuksia ei ole vielä hirveästi ilmennyt. :)

  Sen verran kommentoisin Yamahan etuefektikanavia, että tietääkseni 2067 (ja 3067) mallissa päätevahvistinten ohjaus eri kanaville on monipuolisempaa, jolloin yhden kanavaparin voisi ohjata etuefekteille, jos esim. pääkanavia ajaa ulkoisella vahvistimella. Näin olisi mahdollista toteuttaa täysi 9.2 systeemi. Tämä ei valitettavasti ole mahdollista 1067-mallissa, jossa pääkanavat voi toki syöttää esivahvistimelta ulkoiselle päätteelle, mutta vapautuvia sisäisiä päätteitä ei voi hyödyntää muuhun.
   
 2. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos lisää käyttökokemuksia mallista RX-V2067? Digiexpossa hypistelin moista ja vaikutti kiinnostavalta kilpailijalta Maran SR6005:lle ja Onkyn 808:lle.

  Onko YPAO S.R.C tehnyt kelvolliset säädöt? Pärjääkö Audysseylle?

  Miltä 2-kanava kuuntelu kuulostaa? (Juu ja tiedän jo, että melkein mikä tahansa saman hintainen 2ch integroitu kuulostaa paremmalta :) )

  Ja mitä muuta tuleekin mieleen (tyyliin edellinen 1067 raportti) niin olisi kiva kuulla!
   
 3. memonone

  memonone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kuukauden miettimisen jälkeen, laitoin juuri kyseisen RX-V2067 tilaukseen. Saas nähdä onko lopulta kelvollinen peli. Voin jonkinlaista kommenttia kirjoitella kunhan se ensiksi saapuu, näyttäs olevan 7-14 päivää toimitusaika.
   
 4. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laita ihmeessä, kiitoset etukäteen. Tosin taitaa olla jonkun tilauksen paikka itsellänikin tämän viikon aikana.
   
 5. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai niin tuosta vTunerista piti kysyä että minkätasoista streamia sieltä pukkaa? Kanavasta varmaankin riippuu mutta saako jopa 320kbs laatua?
   
 6. JIH

  JIH Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  416
  Saadut tykkäykset:
  32
  Muutamilta kanavilta löytyy tuotakin laatua. Enimmäkseen kuitenkin alempaa sorttia.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2010
 7. mobileZ

  mobileZ Guest Guest

  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kävin viikolla tuommoisen RX-V2067 kantamassa kotiin ja nyt kun johtotehtävät on hoidettu niin kerkesi hiukan ihmettelemään ja ihastelemaan. YPAO:n jälkeen piti yhden kajarin etäisyyttä säätää 5cm manuaalisesti asetuksiin, muutenhan en osaakaan verrata mihinkään kun ei tuommoisia autosäätöjä aikaisemmin ole ollutkaan. Edellinen viritinvahvari oli ikäloppu RX-V620.

  Firmispäivitys putosi verkon kautta ja asentui ihan kivuttomasti. :thumbsup:

  LP-levyjäkin voi taas kuunnella, varsinkin kun laittaa äänimaisemaksi Live Club:in. :love:

  HDMI-out menee ikivanhaan lcd-telkkuuni DVI-kaapelilla, joten piti käydä estämässä resoluution automaattiasettuminen ja laittaa käsin resoluutioksi telkun natiivi 720p. HTPC:n secondary näyttö, siis em. telkku, pystyy nyt käyttämään resona suoraan tuota 1280*720 ilman over scannia kun nyt vedetty viritinvahvarin lävitse, suoraan vedettynä oli hervoton over scan eikä voinut käyttää telkun natiivi resoa. Kuul. Meitsi fanittaa ihan kybällä, hyvä hankinta. :cool:

  Seuraavaksi pitääkin testailla tuota Kinect:iä paremmin. Enää puutu kuin uusi telkku, niin setup olisi taas tuoreutettu. :king: :D

  Edit: Ai, niin. Kaukosäädin on h-e-r-v-o-t-o-n halko, tuollahan tappaisi jo kotieläimiäkin. Onneksi mukana tuli myös mini-kaukkis.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2010
 8. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos mobileZ kokemuksista.

  Ensi viikolla pitäisi itsellenikin olla tulossa 2067. :thumbsup:
   
 9. mobileZ

  mobileZ Guest Guest

  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja mikä parhautta, nyt voi streamata DLNA:lla Windows7 MediaPlayerilla musaa verkon yli viritinvahvariin. Vielä upeampaa tietysti olisi ollut että elokuvatkin olisi voinut streamata, mutta ehkä siinä seuraavassa versiossa. :D

  Toimiakseen pitää Win7 Explorerissa (resurssinhallinta, ei siis mikään web-selain) asentaa RX-V2067 laite eli Network - oik.klik. RX-V2067 - Install. Tämän jälkeen vielä tarkistus että laitetta voi käyttää, oik.klik RX-V2067 - Media Streaming Options.

  Sitten vaan MediaPlayerissa oik.klik. musiikkikappaletta - Play To. MediaPlayerin Stream alaspudotusvalikosta vielä tarkistaa asetukset, niin musaa voi myös "imaista" soimaan viritinvahvarinkin suunnasta.

  On se upeeta tämä tekniikka. :cool:
   
 10. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain oman 2067:ni eilen joten nyt on setup-vaihe menossa...
  - Radiokonavat viritin automaatilla.
  - CD soi nätisti ja varsinkin Pure Directillä :)
  - Kuva tulee onnistuneesti projektorille sekä PS3:lta että PC:ltä. Kuva on hieman terävämpi kuin aikaisemman ebaystä hommatun hdmi splitterin kanssa.
  - OSD toimii, paitsi että en ole löytänyt mistän sen resoa sais nostettua 576->720?
  - YPAO teki muuten varsin mallikkaat säädöt, paitsi että se laittoi etukajarit largeksi. Korjasin smalliksi 80Hz jaolle.
  - Firmis päivitys 2.05:een verkosta ei onnistunut mutta USB:lta onnistui.
  - Web interface toimii
  - Internet radio ei yhdistä, enkä pysty edes rekisteröitymään vTunerin sivuilla kun ei MAC muka kelpaa.
  - Internet yhteys siis ei toimi. Näen vahvarin kyllä modeemin laitelistassa ja sillä on IP. Missä mättää? Pitääkö avata joku portti/osoite modeemin palomuurista?

  Tässäpä noita ensi mietteitä.
   
 11. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lissää...

  - DLNA jako Win 7:sta toimii. Harmi vain etteivät FLACit näy :( Täytyy vaihtaa joku toinen serverisofta, jos mahdollista. Osaiskohan XBMC ja Yamaha puhua keskenään...?
  - DLNA musakirjaston selaus on hieman hidasta sekä web interfacen että laitteen oman näytön kautta (jossa näkyy mahtavat 1 rivi kerrallaan). En tiedä onko pullonkaula PC vai Yamaha. Epäilen vahvasti jälkimmäistä.
  - vTuner rekisteröinti ja siten nettiradion kuuntelu ei vieläkään onnistu. Supportista kysyivät saanko palomuurin pois päältä. Täytyy kokeilla tänään...
   
 12. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja taas mä!

  - XBMC ja foobarin UPnP plugin (http://www.foobar2000.org/components/view/foo_upnp) ovat selkeästi nopeampia navigoida kuin Win 7 vakio-sharing :) Lisäksi etuna on se että FLACit näkyvät ja soivat. :thumbsup:

  - nettiin päin laite ei edelleenkään saa sitten minkään sortin kontaktia vaikka kokeilin ottaa modeemista palomuurinkin kokonaan pois päältä. :grr:
   
 13. Willo

  Willo Guest Guest

  Liittynyt:
  14.09.2001
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  1
  On kyllä varsinainen tekele tuo web-interface. Hirveämmän näköistä softaa en muista koskaan nähneeni. Ottaa pataan esim. Sapilta ja se on sentään melko paljon se. Lisäksi käytettävyys on ihan perseestä, esim. hakea ei voi vaan on selattava muutaman rivin ruutua rivi kerrallaan. Kuvaruutuvalikon kautta toimii paljon fiksummin.
   
 14. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää paikkansa, web interfrace on todella hanurista, ainakin musakirjaston selaamisen kannalta. Miksei siitä filebrowserista ole voitu tehdä suurempaa niin että näkyisi enemmän rivejä kerralla? Toisaalta plussaa on se, että se on toiminut myös N900:lla ja ipod touchilla.

  Te 2067/3067 omistajat: pääsittekö selaamaan nettiradioasemia tuosta vaan, vai pitikö säätää jotain ADSL modeemissa tai palomuurissa? vTunerin support sanoutui irti mun avunpyynnöstä, koska kuulemma asemia pystyy selaamaan ilman laitteen rekisteröimistä heidän sivuilleen MAC-osoitteen kanssa. Mulla laite heittää "Connection error" näyttöön vaikka jokainen muu laite huushollissa pääsee nettiin ihan ok.
   
 15. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole tuota vaffia, mutta vinkki.

  Pystytkö asettamaan reitittimestä vaffin MAC'ille kiinteän IP:n?
  Kannattaa ainakin kokeilla, koska joskus verkkovermeet käyttäytyvät kummasti.

  Niin ja katso näkeekö vahvistin DNS-palvelimet, ettei jää siitä kiinni.

  Koska en omaa tuota laitetta en tiedä voiko siihen syöttää kaikki verkon asetukset manuaalisesti (IP, DNS ja Gateway)

  Voipi siis olla yhteensopivuusongelma DHCP-palvelimen kanssa, jos jokin tärkeä IP puuttuu.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2010
 16. steelduck

  steelduck Guest Guest

  Liittynyt:
  27.10.2010
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla kyllä toimi heittämällä tuo 1067 dynaamisellakin ip:llä, mutta tosiaan sieltä vahvistimesta voi laittaa kiinteän ip:nkin päälle. Eli jos sinulla on reititin, jota pystyy säätämään ja siinä on NAT, niin valitse DHCP palveimen rangen ulkopuolelta samassa osoiteavaruudessa oleva IP ja anna se vahvistemelle. Samalla saat kiinteän ip-n mihin voit ottaa selaimella kotiverkossa yhteyttä ja säätää Scenea, äänilähdettä, volumea yms.

  Itse laitoin tuon veppisäätimen widgetiksi Macciin ja pääsee käteväsi laittamaan musat pääle Macin työpöydältä ja ohjata eri zoneja jne.

  Mainio peli tuo 1067.
   
 17. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kotiverkossa aina kiinteät IP:t.

  DHCP on juttu vasta sitten kun verkkoon tulijoita on >kymmeniä eivätkä ne kaikki ole verkkomestarin henk. kohtaisesti rakkaudella ylläpitämiä silmäteriä.
   
 18. karrih

  karrih Guest Guest

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi ihmeessä kiinteät osoitteet, kun DHCP toimii vähemmällä vaivalla? Servereinä toimiville laitteille (jotka eivät oikeasti löydy muulla kuin kiinteällä osoitteella) voi sitten kiinnittää MAC linkityksellä reitittimestä vakiosoitteen, eikä sitä DHCP:tä edes tarvitse ottaa pois päältä serveristä (tässä tapauksessa vahvistimesta).
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2010
 19. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT:

  Siksi ihmeessä että

  A) Sinä haluat tietää jokaisen purnukkasi iipparin

  B) DHCP-palvelin on ylimääräinen vikapaikka systeemissä. "Vähempi" vaiva voi olla puolen vuoden kuluttua "miksi en PRKL pääse verkkoon... kolme päivää selvittelyjä ja foorumiselontekoja... no kun en saa iipparia!".


  DHCP:tä ei käytä kotonaan kukaan ei-tauno. Se on isojen verkkojen juttu missä yllä-/allapitäjällä ei ole henkilökohtaista kiintymyssuhdetta jokaiseen purkkiinsa.
   
 20. oam

  oam Guest Guest

  Liittynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huhhuh... kiitos vinkeistä! Pari tuntia siihen meni mutta nyt ongelma selvisi :) Yammu ei osannut ottaa DNS palvelimia adsl modeemilta vaan ne piti määritellä käsin. Eli siis otin DHCPn pois päältä ja määrittelin IPn, Subnetin, Gatewayn ja DNS palvelimet itse.

  Yammun IP on nyt myös merkattu "reserved" modeemin asetuksissa joten pitäisi olla aina sama.