Yamaha RX-V1067/2067/3067

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana pteittinen, 19.08.2010.

 1. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos vain yhtä kaiutinparia kerrallaan haluat verrata (etkä siis kokonaisia surround-settejä), niin sitten yksi konsti on pitää yksi pari kaiuttimia normaaliin tapaan MAIN -zonessa (FRONT-liittimet) ja toinen ZONE2:ssa. Ko. vahvistimen kaiutinliitännäthän ovat 11.2, vaikka päätteitä onkin normaalit 7 kpl.
  Eli jos nyt vain sattuu olemaan niin, että EXTRA SP1 -liittimet tai EXTRA SP2 -liittimet ovat vapaina, niin kytke verrokkikaiuttimet niihin. Eli jos nuo molemmat ovat vapaina, voit vertailla kolmea kaiutinparia ilman minkäänlaista kaapelien irroittelua (vrt. A/B/C). Eli alueittain ajatellen vaihdellaan MAIN <--> ZONE2 <--> ZONE3.

  Power Amp Assign - asetus pitäisi varmaankin olla "7ch + 2ZONE" em. tapauksessa. Jolloin jammu ymmärtääkseni automaattisesti karsii takasurroundit ja tarvittaessa normisurrounditkin pois käytöstä, jotta ne päätteet voidaan ottaa em. käyttöön. Neljäskin kaiutinpari, eli ZONE4 onnistuisi (vrt. A/B/C/D), mutta niiden pitäisi sitten olla aktiivikaiuttimet, kuten vaikkapa Genelecit.
  Käytännössä useamman kaiuttimen sijoittelu saattaa pienemmässä huoneessa mennä varsin haastavaksi, ainakin akustisen tasavertaisuuden näkövinkkelistä. Eli ainakaan niin ei tulisi verrata, että toinen pari on lattialla nurkassa ja toinen optimaalisessa kuuntelukolmiossa jalustoilla tms.
  Lisäksi useimmissa, ellei peräti kaikissakin AV-vahvistimissa on jonkunlaisia rajoituksia eri alueiden suhteen. Esim. tässä jammussa ZONE4 välittää digitaalista signaalia, mutta vain jos MAIN ei sitä välitä (optinen lähtö). Eli jokotai -valinta. Vielä useammin "vain-valinta", eli esim. pelkkä analoginen ääni siirtyy.


  Hifistyneessä vertailussa volumen tulisi olla tasattu. Muutoin voi helposti käydä niin, että kovempaa soiva, eli se herkempi kaiutin kuulostaa paremmalta. Siinä suhteessa MAIN vs. ZONEx on jopa parempikin, koska eri alueiden volumet saa tasattua samoiksi 0,5 dB portain. Ainakin dB-mittarin avulla saa.
  V3067:ssa sekin onnistuu, että MAIN ZONE:n muistipaikassa yksi on normaalisetti (esim. 4.1) ja MAIN ZONE:n muistipaikassa kaksi stereosetti, subbarilla tai ilman ("Pattern 1" vs. "Pattern 2"). Jakotaajuuskin voi noiden välillä olla erilainen. Näin testauksen jälkeen voi palata helposti entiseen valitsemalla muistipaikan 1 ja siinä kaikki. Tai jos usein noin kikkailee, niin sitten niihin SCENE -muistipaikkoihin, kuvaavasti nimettyinä.


  En tarkemmin tiedä ko. vahvistimen sisäistä toteutusta, mutta ainakin teoriassa voisi olla joku pieni ero pääkanavien (FR, FL) ja muiden välillä päätteissä, DAC:eissa tms. Tai sitten ei ole. Ja jos olisi joku ero, niin saattaisit sen myös kuulla. Tai sitten et. Eli siitä vain ristiin rastiin em. tavoilla kytkemään, tasaamaan volumet, kunnon sokkokuuntelut päälle ja sitten raporttia tulemaan... :)
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2011
 2. Sniiki

  Sniiki Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mjoo eli asetukset on juurikin noin kun neuvoit mutta vaikka valitsen zone2:lle lähteeksi esim AV3 niin omasta suusta kuuluvien tuhahtelujen lisäksi ei juuri muuta kuulu. Löysin tästä ketjusta sun aiempia kirjoituksia joissa oli mainittu ettei noille zoneille (muille kuin main) välity digitulot lainkaan, vaan että pitäisi käyttää analogituloja? Pitääkö tässä nyt vetää joku pre out lähtö sitten johonki analog inniin jos en halua äänilähteestäni asti analogipiuhoja vedellä?

  Ja joo, onhan se vähän väkisinkin "epäreilua" toisille kajareille tämmöinen yhtäaikaa sijoittelu, mutta oon pitäny tossa kaksia pönttöjä vierekkäin ja koska toiset on pidemmillä jaloilla, oon kuivaharjoitellu kyykkypaskaa sohvalla saadakseni kuuntelukorkeuden tasapuoliselle korkeudelle. Olisi silti kiva vaihtaa "lennosta" pönttöjä että pääsisin lopuistakin luuloharjoista eroon. Nyt oon juossu samaa biisiä kuunnellen ja piuhoja siirrellen edestakaisin miettien "ei hitto oliko se toinen oikeesti huonompi vai muistanko vaan". Niin ja on kyllä tullu siirreltyä toki pönttöjä eri kohtiin ja kokeiltua saako sijoittelulla jotain radikaalia aikaiseksi, eli ei tartte ristiinnaulita senkään suhteen.

  Ei tästä nyt mitään professionaalista raporttia ole tulossa mutta toki voin muutaman sanasen kirjoittaa jos jahka saan tämän rumban loppumaan, jos joku sitä haluaa. Helium 3:t meni tänään jo takaisin kauppaan ja tilalle tuli Ikon 1 ja RX1. RX1 taitaa sydäntä eniten lämmittää näin äkkiseltään. Himpun verran jos olisi erottelu tarkempaa (agressiivisempaa? á la Helium) niin olisi kai täydellinen minun budjettikorvilleni.

  PS. kuvassa ei sininen valo vahvistimessa pala mutta ennenkuin joku huomauttaa niin kyllä näitä Pure directillä on verrattu...
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 07.12.2011
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo itselläsi mykkä AV3 varmaankin lähetti jonkunlaista digiääntä. Eli sikäli siis näyttää heikolta. Empä kuitenkaan uskalla asiaa ko. vahvistimella itse kokeilemattomana absoluuttisen varmaksi sanoa, sillä manuaaleissa on ennenkin ollut puutteellista tai jopa virheellistäkin tietoa.
  Mutta yht'äkkiseltään kyllä vaikuttaisi vahvasti siltä, että vain analogisen stereoäänen kanssa (2 x RCA) saisit verrattua kolmea kaiutinparia suhteellisen kätsysti. Eli niin kätsysti, kuin eri alueiden välilä vaihtaminen sujuu (SCENE:n avulla saattaisi saada vaihdot nopeiksi?). Säästyyhän siinä joka tapauksessa kaapelien vaihtamiselta.
  Joissain harvoissa AV-vahvistimissa on vielä nykyäänkin perinteiset A/B -liitännät, muistaakseni ainakin joissain Denoneissa. Silloin siis voisi verrata testiparia aina osana täyttä surround-settiä.

  Jos ei ennestään riittävän pitkää RCA-kaapelia satu olemaan, niin uusi pitkä kaapeli on useimmiten kuitenkin suhteellisen huokea ostos, ainakin jos ne kryptoniitilla vuoratut ja ranteen vahvuiset Monsterit unohtaa. Ja senhän voi väliaikaisesti kytkeä vaikka etupanelinkin analogiseen ottoon, jos se on jostain syystä kätsympää. Tai jos on vain lyhyt kaapeli ja vaikkapa kannettava CD-soitin (jonka huokeampi ja/tai vanhempi DAC tosin - ainakin teoriassa - saattaa hieman rajoittaa äänenlaadun testausta).
   
 4. Sniiki

  Sniiki Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  7
  Täytyy kokeilla testata tuo analogi-tulo ihan vaan senkin vuoksi että saa faktan tiedon tähän ketjuun. Manuaali ei tosiaan kommentoi mitään että mimmoset lähteet muille Zoneille voidaan ohjata.
  Onhan tuossa toki vanha jammu A/B setillä joutilaana, mutta siinä ei mitään Direct hifistelyjä ole. Sitten on Pioneerin rimpula A209R mutta sekään ei huoli kuin anaalista signaalia joten sillä ei voita mitään vrt. 3067:aan.
  Täytynee uhrata pala foliohatusta ja rakentaa itse ne 1000euron RCA piuhat jotta simpukkani ei vaurioidu naapurin mummon kutomapuikkojen aiheuttaman värähtelyn tuottamasta resonanssista ja edelleen impedanssimuutoksen aiheuttamasta säröstä äänensiirrossa tuossa 1900-luvun ihmeellisessä siirtomuodossa. Ei vaan eiköhän tuolta joku clas ohlson hifijohto löydy.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2011
 5. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Edelliseen vielä jatkoa. Manuska kyllä sanoo ikävän selväsanaisesti RX-V3067:sta, sekä myöskin uudemmasta RX-A3010:sta näin: "Only analog signal can be sent to Zone2 or Zone3." Ja sitten ohjeistetaan kytkemään se ulkoinen, analogista ääntä suoltava laite liittimiin AV1...AV4, Audio1...Audio4 tai V-AUX (etupanelissa). Eli analogisiin RCA-liittimiin.
  Ainakin uudemman RX-A3010:n kohdalla on maininta, että 'Party Mode':ssa ei olisi väliä, että onko se MAIN ZONE:ssa kuunneltava, muille alueille kopioitava signaali alunperin digitaalista vaiko analogista. Toisaalta, tässä moodissa MAIN ZONE:n kaiuttimien on kait aina pakostikin oltava aktiivisina(?). Tai ainakin vain ZONE2...ZONE4:lle näyttäisi löytyvän on/off- valinta. Heh, kyllä se tavallinen A/B-valinta alkaa näitä pohtiessa hieman kätsymmältä ainakin kaiutinvertailun kannalta vaikuttaa... :p

  Jammun puolustukseksi, en ainakaan itse tiedä nimetä yhtään AV-vahvistinta, joka em. jutut täysin rajoituksitta hanskaisi. Kenties jotkut monta tonnia maksavat ökymallit siihenkin kykenevät (HDMI:aa lukuunottamatta), kenties eivät.


  Hifi-lehdet käyttävät varmaankin aina useamman kaiuttimen testeissään jonkunlaista ulkoista kytkentäboksia (Loudspeaker selector box). Kaupoissakin sellaisia näkee enenevässä määrin käytettävän (siis myytävien kaiuttimien demoamiseen), kauko-ohjattavinakin löytyy. Eipä ole itse tullut sellaista rakennettua. Enkä ole tutkinut, että mitä ne halvimmillaan kaupassa mahtavat maksaa. Vaan harvapa sellaisia kotiin taitaa ostella, jos sitten ei enää vuosikausiin olisi mitään käyttöä. Jos kuitenkin saisi lainaksi tai huokealla vuokraksi, niin löytyisi varmaan enemmänkin käyttäjiä. Vielä kun kakella saisi soivan kaiuttimen vaihdettua, olisi vertailu vaivatonta.
   
 6. Sniiki

  Sniiki Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kiitos infosta. Luin kyllä manuskaa antaumuksella mutta onnistuin tuon missaamaan, tai sitten se tuosta finska språket versiosta oli jätetty pois. Eipä näitä vertailuja tosiaan niin usein tuu tehtyä tulevaisuudessakaan että jaksaisi kovin hienostunutta jakajaa alkaa väsäämään/ostamaan.
   
 7. Sniiki

  Sniiki Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  261
  Saadut tykkäykset:
  7
  Joop eli analogitulolla homma toimi niinkuin pitää ja laitoin vertailusetin zone2:een. Säädin alueiden voluumit eri herkkyyksisien ämyreiden kanssa korvakuulon mukaan samalle viivalle ja sitten kahden kapulan avulla sain näppärästi paineltua kaappeja mutelle lennosta. Homman mielekkyys tosin kusahti siihen, ettei nyt ole käsillä mitään laadukasta analogilähdettä. HTPC:n äänipiiri on ilmeisesti niin kuraa, että pilasi soinnin tyystin. Kaikki heleys ja eloisuus katosi matkalla. Päädyin siis lopulta jatkamaan banaaniliitinrallia digitaalisen äänensiirron kanssa.
  Kirjoitin tuonne mökkiteatteri/kaiuttimet -osioon nyt muutaman sanasen noista tähän mennessä testatuista kaikattimista.
   
 8. jucas80

  jucas80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistetäänpäs tänne omia mielipiteitä ja kokemuksia omasta "uudesta" vahvistimesta. Malli siis 3067 ja käytettynä hommasin. Tietenkin uusi on liitäntöjen puolesta aivan eri peli ja 2 hdmi outtia oli vaatimuksena.
  Vanha vahvistin oli Yamahan rx-V730. Rinnakkain en vertaillut, kun vanha lähti käsistä ennenkuin uusi tuli, joten kokemuksen muistin varaisia. Vanha vahvistin palveli noin 8 vuotta samoilla oheislaitteilla.

  Ääni on paljon erottelevampi kuin vanhassa. Tarkemman äänen huomasi heti ensimmäisista hetkistä lähtien, vaikka en suuresti keskittynyt kuulemaan eroja. Kunhan vain löin jotain soimaan, kun sain piuhat kiinni. Myöskin dynamiikkaa on reilusti enemmän, johtunee hiukan eri tasoisesta virranantokyvystä. Stereokuvan sanoisin olevan vähemmän seilaileva ja hiukan avarampi.

  Tehot riittävät joka tilanteeseen näillä kauittimilla(omakotitalon(puu) olohuone noin 26m2. Vanhat Dalit 2.5 soivat aivan eri voimalla kuin vanhalla. Myöskin pienet Dalin surroundit sr-5 kuulostavat yllättävän hyviltä ja voimakkailta, kun hanaa annetaan reilusti leffoilla. Bassot ohjattu subbarille tietenkin.

  Lähiverkon yli soittaminen pelaa yllättävän nopeasti, mutta kansioiden ja kappaleiden näkyminen on jotenkin perseestä. En näe semmoista normaalia kansionäkymään vaan kaikki kappaleet näkyy samalla listalla. Tätä pitää vielä tutkia...

  Nettiradio ei connectoidu eikä mac osoite kelpaa vtuner sivuilla. Tätä kokeilin värkätä jonkun tunnin, mutta ei. Palomuurit pois ja adsl modeemin asetuksia kokeillen, mutta ei kun ei. Vaatinee tämäkin lisää perehtymistä...

  On-screen asetukset toimii jotenkin vaihtelevasti. Välillä siis asetukset tulee kuvan päälle tv:ta katsoessa, kun taas välillä menee mustaksi. Johtunee tykin ja televisio/digiboksin välisistä ristiriidoista. Samoin ruudulle ilmestyvä volume palkki on toisinaan keskellä kuvaa ja välillä vasemmassa alareunassa.

  YPAO toimii ainakin etäisyyksin osalta ok, en ole kerennyt vielä REW mittauksia tekemään. Toinen takakaiutinkin oli väärässä vaiheessa(johdot väärinpäin). Semmoinen jännä juttu oli, että subbarin etäisyydeksi laittoi 6,5m vaikka todellisuus noin 3.5m. Kokeilin käsin muuttaa asetuksia, mutta jos laitoin etäisyyden oikeaksi, niin subi soi aivan eri tahtiin. Subbarina vanhus Paradigm 10", joka toimii bandbass periaatteella. Tulisko sen tai antimoden takia etäisyyteen tuo heitto, mutta tuossa 6.5m asetuksessa subi soi hyvin ja oikeaan aikaan. Uskotaan siis YPAO:ta :)

  Kaukosäätimiä on kaksi, kumpaakan en käytä-->Logitech käytössä.

  Topfield pvr600:n kanssa hdmi ääni ei toimi kunnolla, mutta tämä johtuu Toppystä ei Yamahasta(netistä löytyy tietoa). Optisella siis ääni tässä tapauksessa.  Summaten sanottuna olen todella tyytyväinen hankintaan. Suurin yllätys oli tuo äänen parantuminen pelkällä vahvistimen vaihdolla. Alle 900€ tuli posteineen, takuu voimassa vielä vuoden.
   
 9. jka83

  jka83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on kanssa nettiradion kanssa sama ongelma, ei suostu yhdistämään.
  Koitin tästä ketjusta löytyvillä ohjeilla saada kuntoon mutta eipä ole onnistunut. Jos saat jucas80 homman toimimaan niin postaa tänne miten tuon ratkoit.
   
 10. hifipinko

  hifipinko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0

  Mulla on 3067:n ja NAS levyn kanssa semmonen ongelma tuossa että kansiot kyllä näkyy mutta itse biisit kansion sisällä eivät toimi oikein, ts. sieltä lähtee eri biisi soimaan kuin mitä listasta valitaan. Samaa NAS levyä osaa mediatoistin lukea oikein kyllä. Manuskan mukaan ei tue yli 8 kansion syvyistä rakennetta.

  Tota subbari hommaa olen kanssa ihmetellyt ja vaihdellut YPAO "väärän" etäisyyden ja mittanauhan kertoman mukaan...Ilmeisesti kuitenkin YPAO ei välttämättä osaa säätää subia, testiäänessä ei ainakaan tunnun kovin järeitä bassoja olevan..
   
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 544
  Saadut tykkäykset:
  479
  Subwooferin etäisyyden säätö ei välttämättä mene YPAO:lla kohdalleen, koska tuon säätö ylipäätään on pari pykälää haastavampaa kuin pääkanavien (kuulemma johtuen äänen aallonpituuksista, tässä uskon plazan asiaan vihkiytyneempiä).

  Toinen asia sitten on, että absoluuttisia senttejä tuijottamalla havaittu "virhe" voi tosiasiassa olla AV-vahvistimen edes jollain lailla onnistunut vaihevirheen korjaus. Melkoista tuuria, jos subwooferin vaihesäädin asennossa 0' se sattuu olemaan juuri oikeassa vaiheessa. Kun yleensä ei, vaihevirheen korjauksen voi tehdä joko vaihesäätimestä tai av-vahvistimen etäisyydensäädöstä. Tuoreimmassa hifissä itseasiassa suositeltiin jälkimmäistä.
   
 12. jucas80

  jucas80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kansionäkymätkin alkoi löytymään. En muista alkoiko nämä toimia kun päivitin uusimman firmwaren, mutta nyt löydän normaalin "folders" kohdan, jossa musiikki samassa järjestyksessä kuin pc:llä.

  Ja tosiaan YPAO sääti minun vanhan subbarin hyvin kohdilleen. En aikaisemmin saanut sitä vaihesäätimestä koskaan oikein tyydyttävästi soimaan. Olisi vaatinut kaukosäätimen tai jotain... Nyt soi hienosti ja potkii oikea aikaisesti.

  Levyjä läpikäydessä huomannut äänessä huomattavan parannuksen keski ja yläbassojen voimistumiseen. Tätä yritin parannella vanhan vahvistimen aikaan kauitin jumpalla ja subia säätämällä. Oishan se pitänyt tajuta, ettei potku riitä vahvistimessa ja sen takia laiskan kuuloiset bassot :)

  Pitänee johonkin Yamahan supporttiin soittaa, jos sais vinkkejä tuohon nettiradion toimintaan...
   
 13. jakoskin

  jakoskin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2002
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin viime viikolla sain 3067:n ja asennusrumban jälkeen pikasäädöillä vahvistin paransi äänimaailmaa niin musiikin kuin elokuvienkin saralla yllättävän paljon! Selvästi rikkaampi äänimaailma iski heti elokuvatestailuissa ja luonnollisempi toisto musiikilla kertoi jo heti alkuunsa, että hyvän vehkeen sai halvalla vanhan (667) tilalle! Erittäin tyytyväinen hankintaan. Ja toimii & soi V-sarjan Ushereilla kerrassaan mainiosti.
   
 14. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  10
  Saako scene-nappuloihin ohjelmoitua erilaiset videosäädöt? Ideana olisi pitää päällä AV1 ja vaihtaa siihen kahta erilaista kuvasäätöä scenen avulla.

  Minulla siis ei ole Yamahaa, olen vain Receiver Managerilla tutkinut eikä tuo näytä onnistuvan. Sceneen ei näytä saavan kuin HDMI processing on/off. Eri kuvalähteisiin voi laittaa eri kuvasäädöt, mutta tuo eri säädöjen vaihto samaan ohjelmalähteeseen ei näytä onnistuvan. Eli asian voisi kiertää vain jos laittaa hdmi-jakajan ja syöttää signaalin Yamahan AV1 ja AV2 liitäntöihin ja niille omat kuva-presetit. Vai jäikö minulla joku asia huomaamatta? Löytyykö jostain listaa jossa on kerrottu mitä sceneen voi tallentaa?
   
 15. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onkos tuossa 'uudessa' RX-A3010:ssa jotain eroa/parannusta 'vanhempaan' RX-V 3067:aan? Webbisivuilta löytyvien tietojen mukaan vaikuttaisi teknisesti samalta laitteelta? Molempia löytyy kaupasta, mutta 3067 olisi mitättömän verran halvempi. (Mareksilla olisi hyvän hintainen 3067, mutta väärä väri...)
   
 16. down

  down Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.08.2003
  Viestejä:
  198
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sama asia kiinnostaisi täälläkin, onko noilla aikuisten oikeesti mitään eroa kuin tuo hinta?
  Mietin tässä ankarasti vieläkö sitä uskaltaisi odottaa vielä parempaa tarjousta.
  Vai joko sitä ostaisi Marantzin hopean värisen SR-6005:n (749&#8364; Hifistudio)...
   
 17. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kovasti Jammun webbisaitilla kehutaan, että olisi suunniteltu kokonaan sisuskalut uusiksi (ainakin järjestyksen osalta) ja pari päätettä näyttäisi olevan sisuksiin mahdutettu lisää, 9 vs. 7. (Meikäläiselle ei paljon väliä, kun systeemi on nytkin 5.2 eikä enempää kaiuttimia saa järkevästi sijoiteltua huoneeseen)

  Niin ja tottakai 'viides jalka' uudemmassa :p (Ei mulle mitään väliä moisella turhakkeella, kun mun laitetelineessä on keskellä leveä rako, että ilma mahtuu kiertämään paremmin)

  'H-shape crossmember' ja 'symmetrical power amplifier layout' löytyvät vanhemmastakin mallista. DAC:t ja HQV:n prossu näyttäisivät olevan ennallaan. Äänenlaadun kehutaan toki parantuneen, mutta meikäläisen puurokorville on tuon lähes kivikautisen RX-V 3000:nkin äänenlaatu ollut 'riittävä'. Jotenkin mulle on vaan muodostunut sellainen omituinen mielikuva, että ääneen vaikuttaisi eniten käytettävät kaiuttimet...

  Lieneekö vaan markkinamiesten rummutusta koko Aventage-sarja vai onko siellä oikeasti jotain muutosta?
   
 18. Plazma

  Plazma Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt olisi hieman RX-V3067:n kanssa ongelman tynkää.

  Jostain syystä subi ei meinaa enää yht'äkkiä kuulua kunnolla, mitään säätömuutoksia ei ole tietääkseni tehty, mutta ainakin tuollainen Adaptive DRC oli ilmeisesti napsahtanut päälle.
  Tuon kun otti pois, subi kuului mielestäni taas normaalisti.
  Sitten ajoin YPAO-säädön, tämä se sitten sääti subin taas jotenkin olemattomaksi ( level -10db, kun etukaiuttimet esim. +9.0db ) ja etukajarit asettuivat Large-tilaan. ( Dynaudio Focus 140 )

  Ongelmia on tavallaan kaksi :
  Miksi subi ajetaan YPAO:lla todella hiljaiseksi ? ( Velodyne SPL-1200 )
  Äänen laatu on mielestäni huono, vain Pure-tilassa ääni paranee, se ikäänkuin kirkastuu ja aukeaa tuossa Pure-tilassa - mikä tämän voi aiheuttaa ?

  Setupissa on lisäksi takakaiuttimina Elacin pienet purkit jotka asettuvat small-tilaan.
  Vahvistimen firmiksenä tuo viimeisin 3.20-taso.
   
 19. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85

  Subbarin tasoon vaikuttaa tottakai myös itse subbarin tasonsäätö "gain", minkä takia yllä oleva ei oikeastaan kerro mitään subbarin ja pääkaiuttimien välisestä tasoerosta.

  En tunne Yamahan toimintalogiikkaa, mutta jos on niin, että asetuksissasi on pääkaiuttimet largena, mutta lisäksi subbari aktiivisena (siis matalat taajuudet ohjattu sekä subbarille, että pääkaiuttimille), niin ehkäpä Pure-tila lopettaa matalien taajuuksien ohjaamisen subbarille, mikä lopettaa kahdenkertaisen bassontoiston aiheuttaman sotkun.
  Hyvä, mutta missäköhän tilassa pääkaiuttimet ovat. Jos haluat, että subbari hoitaa myös pääkaiuttimien matalat taajuudet, pitää sinun asettaa myös ne small-tilaan.

  Plazalle on kirjoitettu asiaan kuuluvaa perusohjetta ja avattu vähän yleisempiä käsitteitä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2012
 20. Plazma

  Plazma Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta, tarkennetaan hieman, eli käytännössä tuosta subista ei kuulu oikeastaan mitään - ottamalla suojakankaan pois voi kuitenkin todeta jotain elementissä tapahtuvan. ( ja joka ei vaikuttaisi johtuvan muiden kaiuttimien aiheuttamasta resonaatiosta )

  En usko, että kyse on pelkästään tästä koska, kuten sanottu, subi pysyy käytännössä hiljaa. Paremmin voisin kuvata tilannettaa ikään kuin jonkun filtterin aikaansaamaksi, mutta en ole vielä löytänyt mistä valikosta tuollaisen mahdollisesti saisi pois päältä.

  Tätä myös yritin, subi pysyy kuitenkin hyvinkin hiljaisena - yritin asettaa rajataajuuden ylemmäksi näille small etukaiuttimelle jotta saisin subiin enemmän tavaraa, mutta ei auttanut.

  Täytyykin tutustua tuohon ohjeeseen ja katsoa josko sieltä löytyisi apua.

  Kiitos, Arttu78, että vastasit vaikka tarinani aika sekava olikin ja pelkään pahoin ettei tämä tästä ihan hetkessä parempaan suuntaan mene.