Yamaha RX-A1010\RX-A2010\RX-A3010

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana tukker, 16.03.2012.

 1. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 989
  Saadut tykkäykset:
  6
  1) Onko vahvarissa omaa säätövalikkoa vielä 2ch/stereo äänelle?

  Se Pure Direct-asetus on ihan sitä varten että subi ohitetaan ja kaikki taajuudet menee etukaiuttimille.

  Onko sulla Straight decode mode päällä stereoäänillä?
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2014
 2. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä, saako äänimaailman sisällä enää muokattua tuota, täytyy tarkistaa illalla. Jotenkin vaan nyt kuvittelisi löytyvän äänelle 2.1 -asetus ilman, että koskee kaiutinasetuksiin ja että äänessä on lfe-kanava.
   
 3. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 338
  Saadut tykkäykset:
  215
  Oletko laittanut pääkanavat pieneksi tai Extra Bassin tms. päälle?
   
 4. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  ongelma on tosiaan tuo direct tila. tällöin pitääkin subin vaijeta. käytä straight tilaa
   
 5. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei toimi myöskään straight-tilassa subi. Subi siis mykkänä straight, 2ch and pure direct -tiloissa, kun toistetaan alunperin kaksikanavaista taravaa.

  Mitä asetuksia pitäisi alkaa etsimään, jotta esim. straight tai 2 ch tilassa subi heräisi?
   
 6. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Ei auta, jos pääkanavat = large.

  Eli:
  1. Pääkanavat: Small
  2. Subwoofer/LFE: on
  3. Käytä muuta toistotilaa, kuin Pure Direct. Straight ja 2ch stereo ovat ainakin vanhemmissa malleissa antaneet subin soida, jos kohdat 1 ja 2 on kohdallaan.

  EDIT: täydennetään vielä sen verran, että myös seuraava malli on mahdollinen:

  1. Pääkanavat: Large/Small
  2. Subwoofer/LFE: Extra Bass
  3. Mikä tahansa muu toistotila, kuin Pure Direct.

  Tässä vaihtoehdossa on se ongelma, että sekä pääkaiuttimet, että subwoofer toistavat samaa signaalia ja kaistaa päällekkäin. Yleensä subwooferin toisto kuitenkin poikkeaa pääkanavista. Ääni ei summaudu oikein, ja päällekkäin menevällä kaistalla on lähes poikkeuksetta kaikenlaista toistovirhettä, eikä tätä vaihtoehtoa voi suositella juuri koskaan, ellei tarkoituksena ole saada mahdollisimman paljon bassoa toiston puhtauden kustannuksella. Tosin tällaisessakin tapauksessa lisää bassoa saisi nostamalla subwooferin tasoa, joka ei aiheuttaisi vastaavia ongelmia lainkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2014
 7. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  98
  Väärin.
  Kun laittaa kaiutinasetuksista Extra Bassin on-asentoon niin subbari hörisee aina riippumatta onko etukajareiden asetus small tai large.
  Jos Extra Bass on off-asennossa niin subbari hörisee vain jos etukajarit ovat small.
  Pure Directillä ei sitten hörise vaikka mitä yrittäisi.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2014
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Niin. Aiemmalla "Both" ja nykyisellä "Extra Bass" samaa toistokaistaa saadaan toistamaan sekä subwoofer, että pääkaiuttimet. Joka on harvinaisen huono idea. Kaikella todennäköisyydellä noiden vaihetoisto poikkeaa toisistaan rankasti eikä muutoinkaan toisto ole yhtenevää. Näin saadaan kaikenlaista mölinää aikaan sekä ihan varmasti ylikorostunutta bassoa. Ehkä tuo "Extra Bass" ei ole sitten kuitenkaan tarpeeksi kuvaava nimi. Ehkä seuraavassa versiossa se on jo Amis Passo.

  Jos subwooferin kerran omistaa ja sitä haluaa musiikin kuuntelussa käyttää - eikä siis puristisesti vain kahta etukanavaa - niin miksi ihmeessä sitä ei sitten jakosuoda "small" -asetuksella pääkanaville?

  Ohjeeni ei ole väärin. Myönnän, että se on puutteellinen - tasan sen verran, että en ottanut kantaa vaihtoehtoon, jota ei voi suositella kenellekään koskaan missään.
   
 9. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia, molemmat toimivat myös 1030:ssä!

  Osaisiko kukaan vastata toiseen kysymykseen, vai ymmärsikö sitä edes..? :hitme:
   
 10. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain tämän toimimaan halutulla tavalla yleiskaukosäätimellä (Logitech hoitaa tv:ssä vaihdon tv:n ja hdmi1 sourcen välillä, vahvistinta en saanut tätä tekemään).

  Seuraava kysymys: Näyttäisi siltä, että vahvistin synkkaa PC:ltä hdmi:llä tulevan lähdemateriaalin virkistystaajuuden oikeaksi riippumatta mikä virkistystaajuus on valittuna näytönohjailmelta. Eli, esim. lähetettäessä PC:ltä 24hz lähdemateriaalia näytönohjaimen ollessa virkistystaajuudelle 60hz, näytöllä (Samsung 46B755) ei näy mitään nykimistä. Aikaisemmassa setupissa minulla oli PC kytkettynä suoraan näyttöön ja vastaava kytkentä (24hz/60hz) teki (luonnollisesti) kuvasta jatkuvasti nykivää. PC:llä ei ole mitään reclockia tai vastaavaa, eli ihan raakana pitäisi tulla materiaalia vahvistimella. Kysymys kuuluu, onko Yamahassa jokin automaattiprosessointi, joka synkkaa virkistystaajuuden ja hävittää nykimisen vai mitä tuossa tapahtuu? En löydä mitään asetusta Yammusta, jolla tuohon pääsisi käsiksi. Ja sama tapahtuu Yammun "Video Moden" ollessa "direct" ja "processing" tilassa, tällä ei siis vaikusta ilmiöön.
   
 11. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 338
  Saadut tykkäykset:
  215
  Lyödääs myös omat alkukommentit RX-A1030:stä, vaikka vaan eturina toimiikin.

  Johdot kiinni (optisten ja koaksiaalikaapelien häviäminen miellytti oikein paljon, samoin virittimen rca-kaapelien, kun tässä on itsessään sellainen) ja virrat päälle. TV päälle ja vaffista PC-tulo päälle. Kuva ilmestyi heti ilman Windowsin kettuilua. Musakki päälle. Täytyy sanoa, että olipa wow-kokemus. Kyllä on av-vahvarien rintamalla menty stereo-äänenlaadussa aimoharppaus eteenpäin siitä, missä se oli kymmenisen vuotta sitten (edellinen eturi niiltä ajoilta). Subbari integroituu aivan eri lailla ja äänessä on lämpöä, mutta silti parempaa tilaa (esim. solistissa) ja heleämpiä yksityiskohtia. TV:n ja vaffin sammuttelua; iloiseksi yllätykseksi Nvidia-näyttikseni äänipiiri pitää äänilaitteen nimen koko ajan samana (Panasonic-TV). Täten ei mitään ongelmia PC:n äänien suhteen TV:n mennessä päälle tai sammuessa. Myöskään tietokoneen näyttö ei pompi mustana, ilmeisesti Yamaha pysyy Nvidian tiedoissa Panasonic-TV:nä.

  Seuraavaksi YPAO. Mittasin viidestä paikkaa. Flat kuulosti hieman liian kirkkaalta, joten valitsin Naturalin. Kyllä se edukseen erottuu, jos throughiin vertaa. Mielyttävämpi ja maukkaampi kaikin puolin. Tässähän on YPAO-R.S.C. (Reflected Sound Control) ja kyllä soundi korjauksen jälkeen lähes täysin akustoimattomassa betonibunkkerissani 'dumpatummalta' kuulostaa. Eli sietää kuunnella kovempaa ennen kuin heijastukset tekevät soundista sekamelskan.

  Seuraavaksi vuoroon HDMI Control. Pettymyksekseni joudun kytkemään töllön ja vaffin välille optisen kaapelin. Faijalla on kolmisen vuotta vanha Panasonicin plasma ja sen kanssa ARC ei ole toiminut Onkyon ja Yamahan av-etureilla. Ensimmäisen kanssa ääntä ei saanut kuulumaan kertaakaan ja jälkimmäisen kanssa sitä ei enää kuulunut, jos tv ja vahvistin sammutettiin ja laitettiin uudelleen päälle. Vain HDMI Controllin pois ja uudelleen päälle kytkeminen palautti äänen, mutta tuo nyt on naurettavaa.
  HDMI Control ei muutenkaan mielyttänyt: blu-ray soitin meni aina päälle, kun valitsin tv:stä vaffin HDMI-tulon (oli blu-rayn tulo vaffissa valittuna tai ei ), silti soitin ei totellut vaffin kaukosäädintä. Lisäksi tietokone vahvarissa kiinni teki HDMI controlista täysin toimimattoman. Tämä tosin oli tuttua jo pelkän TV-bluray-PC -kombon kanssa, mahtaako näyttis sitten sekottaa vahvistimen (ja aikasemmin TV:n)?

  Sitten T2 blu-ray soittimeen ja volaa. Kyllähän se DTS-HD Master Audio on erilainen kuin tavallinen DTS. Lisää yksityiskohtia ja kuulee paremmin hiljaiset taustamusiikit. Bassopään muutos mielytti eniten, nyt jyrähtää dynaamisesti, ei jymise kuten aiemmin. Tuo johtui luultavasti edellisen vahvarin DTS-dekoderin puutteista (liikaa lfe-boostia). Äänikuva on muutenkin erilainen (ei takakanavien infoa samalla lailla kuin vanhalla vaffilla), koska DTS-HD -raidat sisältävät tietääkseni kanavien uudelleenmiksaus -datan (eli ääni miksataan/matrisoidaan käytössä olevalle kaiutinpatterille paremmin sopivaksi).

  Päivitin ohjelmistonkin USB:llä (koska olen lukenut, että joillakin on ollut ongelmia nettipäivityksen kanssa), ei ilmennyt ongelmia.
  Mukavaa on se, että kuulokkeet kytkettäessä myös pre outit hiljenevät (luin jostakin nykyajan av-vahvarista, jossa ei näin ollut :D)
  Kyllähän tämä lämpöisempänä käy kuin av-eturi, mutta ei ole hintaakaan niin paljoa.

  EDIT: Äänilaitteen nimi vaihtuu sittenkin, kun tv on ollut tarpeeksi kauan sammutettuna. Onneksi RX-A1030:n valinta oletuslaitteeksi auttoi. TV:n mennessä päälle äänilaite vaihtuu Panasonic-TV:ksi ja se on uusi oletuslaite.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2014
 12. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  1030:ssä scenejä löytyy setupin kautta 12, mutta kaukosäätimessä on pikavalintoina ainoastaan 4 sceneä. Sceneille 5-12 ei löydy myöskään suoraa koodia ainakaan Logitechin Harmony Remote -softasta. Onko joku löytänyt jostain noille sceneille 5-12 suorat ohjauskoodit, tuntuu aika naurettavalta, jos ne voi valita vain valikon kautta (tai rakentemalla hankalia makroja, jota useimmiten noissa valikkovalinnoissa eivät toimi)?
   
 13. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Ainakin yhdessä muinaisessa mallissa se, mikä scene tosiasiassa tulee valituksi painamalla "scene 1" piti vaihtaa vahvistimesta. Olisko ollut esim. scene 1 pohjaan pariksi sekunniksi, kun alkaa vilkkua, niin sitten valintapyörästä haluttu scene kohdalleen ja älä kysy, millä se lukittiin. Painamalla uudestaan scene 1?

  Tämän jälkeen sekä vahvistimen että kaukosäätimen scene 1 nappi vastasi uutta valintaa. Eli noita sai vain neljä kerrallaan käyttöön (helposti), mutta ne neljä sai valita suuremmasta joukosta.

  EDIT: Englannikielisessä manuaalissa sivulta 94 eteenpäin "configuring the scene function" on ohjeet, miten muutellaan scene-asetuksia. Taitaa edelleen olla niin, että neljä noista saa pikavalintaan, mutta mitkä neljä, sen saa poimia noista esiasetetuista kahdestatoista.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2014
 14. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 338
  Saadut tykkäykset:
  215
  Kaipa nuo jo nykyisin OSD:ssä valitaan. En ole tosin tsekannut vielä, kun en moisia ole tarvinnut :D
   
 15. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 338
  Saadut tykkäykset:
  215
  Katselin Neuvottelijan blu-raylta. Tiukka filmi ja tiukka ääniraita. Kyllä on dynamiikkaa ja puhtautta äänessä.

  Säädin myös miniDSP:n filtereitä hieman (EQ:ttaa subwooferia) ja tein YPAO-mittauksen uudestaan. Nyt soi omiin korviini erinomaisesti.
  Näin Geneleceillä kuultuna vahvistimen etuaste vaikuttaa erittäin hyvältä. Hyvän äänenladun lisäksi se on myös teknisesti laadukas (ei kohinaa, ei kanavavuotoa jne).
   
 16. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, noita tosiaan pystyy konffaamaan ihan mielensä mukaiseksi, myös noita pikavalinnoilla olevaa neljää, mutta pikavalinnat siis näyttäisi olevan vain neljälle (eikä pikavalintakoodeja löydy muualtakaan noille 5-12). Saahan noita 5-12 toki vaihdeltua/käytettyä valikon kautta, mutta ei ole kovin kätevää, jos niitä käyttää jatkuvasti.

  Thanks!
   
 17. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  10
 18. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  3010 malliin tuli tänään 1.60 --> 1.76 päivitys. Nettisivuilla on vain 1.60 versio saatavilla. Mitähä muutoksia tullut