Yamaha RX-A1010\RX-A2010\RX-A3010

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana tukker, 16.03.2012.

 1. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  Mitäääh, HD-ääniraita ei räjäyttänytkään tajuntaa?! Tämähän sotii kaikkia yleisesti tunnettuja faktoja vastaan. :D
   
 2. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mä en varmaan vaan tajuu... kerettiläinen pakana kun olen :)
   
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mareksilla siis avajaistarjous RX-A3010:lle 1 499,00 € + mahd. toim.kulut. Naamatusten kivijalkaliikkeessä asioidessa ja jotain muuta samalla ostamalla hinta kenties pyöristyy jonkun verran, kenties ei. Etuna tietenkin se, että ainakin osaa laitteista pääsee itse kokeilemaan ennen ostoa, kenties kaikkiakin.
  Gigantin nettikaupassa 1 489,00 € + toim.kulut, ellei itse nouda lähimmästä Gigantista. Tosin "Toimitukset alk. 11.04.2012", mitä sitten käytännössä tarkoittaakaan.

  Halvimmasta en tiedä, mutta esimerkkinä saksalaisen guenstiger.de:n löytämiä hintoja tänään. Päälle tulee toim.kulut (muutamia kymppejä). Lisäksi kaikki eivät toimita suomeen, en nyt viitsi noita tsekata. Yamahan eurotakuista en tiedä mitään varmaa sanoa:
  * RX-V3067: 1 199,00 € / 1 249,00 € (titan/musta)
  * RX-A3010: 1 739,00 (molemmat värit)


  Tiivistelmäni testistä Hifimaailma-ketjussa. Perässä on hieman ihmettelyä ja pohdiskelua tuohon testiin liittyen.
   
 4. Yorcci

  Yorcci Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  3
  Käytännössä tarkoittaa sitä, että Yamahan virallinen maahantuonti oli Mustan Pörssin hyppysissä ja nyt huhtikuun alusta lähtien Jammun maahantuonnista vastaa uusi yhtiö Yamaha Finland tjsp. ja ennen huhtikuuta Jammua ei saa mistään muualta kuin kauppiaiden varastoista. 3010:ä ei ole tällä hetkellä muilla kuin Mareksilla.

  Se, mitä uusi maahantuoja tekee hinnoittelulle, on täysi arvoitus. Saattaa olla, että markkinaosuutta haetaan 'aggressiivisella hinnoittelulla' tai sitten ei. En kuitenkaan jaksa uskoa, että huippumallista tulisi tuote, jota dumpataan. Enkä jaksanut itse enää odottaa tuonne asti, kun hinta meni maagisen puolentoista rahan alle ja kaksi käytettyä 3067:aa meni aiemmin 'sivu suun'.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2012
 5. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  No tuli käytyä siellä Mareksoundin uuden myymälän avajaisissa. Oli vähän kallis kahvi- ja leivonnaistarjoilu siellä, tosin kaupan päälle sai sitten tuon A3010:n... kattoo nyt sitten koska sen ehtii asentaa käyttöön, kun tuo on hieman kookas ja painava ja kytkentöjäkin täytyy tehdä melkoisesti ja siirtää nykyinen Sony ES pois hyllystä... no onhan tässä nyt kuitenkin samalla talviloma alkanut... kai tuolla nyt sitten muutaman vuoden pärjää, toivottavasti. Väriksi valikoitui titaani, molempia oli tarjolla.
   
 6. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  No nyt on Yamaha kytketty. Optisten liitäntöjen määrä todellakin on suppea, paljon pienempi kuin vanhassa Sony ES:ssä oli ja piti joitain laitteita jättää pois järjestelmästä, kuten esimerkiksi PS2-pelikonsoli (joka oli optisella liitettynä aiemmin). Samaten analogisten inputtien ja outputtien määrä oli pienempi, vanhassa vahvistimessä kun oli liitännät kahdelle videotallentimelle, tässä ei oikeastaan kuin yhdelle, joten kovalevy-dvd-tallenninkin lensi pois järjestelmästä. DVB-T:stäkin eli antennidigiboksista luovuin samalla, se oli aiemmin liitettynä sen dvd-tallentimen kautta, voihan sen kytkeä vaikka kaapeliverkon ongelmatilanteissa vaikka etulevyn liitäntöihin.

  Logiikkaa pitää vielä opetella... vaikuttaa että liitäntöjen joustavuus ei ole ihan vanhan Sonyn tasolla, siinä kun jokaisen audio, video, s-video, optisen ja koaksisaalisen digiliitännän pystyi käyttämään erikseen, eli samankin "otsikon" alla oleviin liittimiin pystyi liittämään eri laitteita, eli vaikka "dvd"-valinnassa pystyi olemaan eri laite optisessa, eri laite koaksiaalisessa ja vielä joku eri laite analogisissa liitännöissä ja valitsemaan joko automaattisesti tai manuaalisesti sen inputin josta halusi kuunnella, ja ääni ja kuva tietysti erikseen vapaavalintaisesti. Täytyy vissiin tosiaan tämän kanssa tutustua noihin sceneihin, nyt kytkin nuo hdmi:lla kytkettävät laitteet niihin AV-liitäntöihin jotka eivät ole "päällekkäisiä" analogisten kanssa, kun ensin kytkin vanhan dvd-soitimmen AV1 komponentilla ja PS3:n AV1 HDMI:llä, tämä oli ilmeisesti väärä tapa, kun niiden väliltä en onnistunut valitsemaan lähdettä, mutta kun siirsin PS3:n (joka toimii siis R2 DVD ja BD-soittimena) AV5 HDMI:hin, ja jätin sen R1 dvd-soittimen AV1 komponenttiliitäntöihin ja audio kytkettynä koaksiaalilla homma vaikuttaisi toimivan. Jää vain noita "vaihtoehtoisia" liittimiä paljon käyttämättä, kun vanhassa Sonyssä oli käytännössä jokainen liitin käytössä.
  No nyt kytkin siis seuraavasti:
  AV1: Skyworth DVD R1/R4 jne, kuva komponenttivideo, ääni koaksiaali spdif, muut "AV1"-liittimet tyhjinä
  AV2: JVC S-VHS, kuva S-video, ääni RCA, ei kuvaa eikä ääntä vcr:ään päin, eli tällä ei voi tallentaa mitään, ehkä voisi jollain scart-adapterilla kytkeä analogisista outputeista tähän S-videon ja analogisen äänen. Sonyssä oli 2 S-video VCR-liitäntää, joista tämä vei toisen ja dvd-tallennin toisen, joka piti jättää kokonaan kytkemättä nyt. Tämä jäi laitteistoon siis lähinnä vain että voi katsoa mm. omia kotivideoita ja arkistojen aarteita, tässä laitteessa kun on kaikki tarvittavat apuvälineet joilla VHS/SVHS-kaseteilta saa parhaan mahdollisen kuvan (aikavirhekorjain, kohinanvaimennin, s-videoulostulo jne)
  AV3: HTPC, kuva HDMI, ääni HDMI ja optinen spdif, muut AV3-liittimet käyttämättä. Täytyy vielä tutkia saako jotenkin äänen optisesta silloinkin kun HDMI on pc:ssä aktiivinen. Nyt ääni pc:stä lähtee HDMI:llä kun tykki (joka on kytketty Yamahaan) on päällä ja optisella jos käytössä on DVI:llä suoraan pc:seen kytketty monitori. Tämä vaatii vielä muutenkin viilausta, jostain syystä pc lähettää kaiken nyt 5.1 formaatissa, jolloin esim. tv-ohjelmia joissa 2.0 äänet niihin ei voi käyttää pro logic tai pro logic II-dekoodereita, koska vahvistin tunnistaa signaalin 5.1:ksi, jossa on ääntä vain kahdessa kanavassa. Saattaa olla PC:n päässä, tai sitten jos Yamahasta voisi jotenkin pakottaa tuon PLII:n päälle vaikka signaali olisi 5.1 muodossa?
  AV4: MD, ääni optisella sisään ja ulos. Tämä oli vähän tyhmää, joutua kytkemään pelkkä audiolaite AV-liitäntään, mutta kun niitä optisia liittimiä ei ollut audiopuolella kuin vaivainen yksi kappale! Samaten optisia lähtöjä oli vain se vaivainen yksi kappale, ja sekin AV-puolella. Tässä ei MD-soittimen koaksiaalinen input-vaihtoehto auttanut yhtään, olisi pitänyt olla koaksiaalinen ulostulokin... en keksinyt tälle muutakaan vaihtoehtoa. Mutta tämä pitää olla jotta voin tarvittaessa äänittää radiosta, vaikka se onkin "vanhanaikaista".
  AV5: PS3 joka toimii myös dvd- ja bd-soittimena, kuva ja ääni HDMI:lla, ei muita kaapeleita. Piti kytkeä vissiin tänne, kun AV1 HDMI ei olisi erottunut AV1 komponentista? No ainakin toimii.
  AV6: HDTV-digiboksi, kuva ja ääni HDMI:lla, tämäkin nyt täällä, ensin yritin AV2:n HDMI:hin, mutta sitä ei vissiin voi käyttää, kun AV2:ssa on analoginen laite eli SVHS kytkettynä.
  AV7: SD-digiboksi, kuva ja ääni HDMI:lla, ei muita piuhoja.
  AV8 jäi vielä tyhjäksi, ei sitä ylimääräistä kapasiteettia sitten paljon jäänytkään... ellei sitten niitä AV1-4 HDMI-liittimiä voi oikeasti käyttää erikseen analogisista AV1-4-liitännöistä.
  Audio 1: tänne tuli cd-soitin kiinni optisella, ainoa audiopuolen optinen sisääntulo, niille olisi ollut tarvetta huomattavasti enemmän, optisella ulostulolla olevia audiolaitteita piti nyt vain jättää kytkemättä ja se MD-soitinkin meni sinne AV-puolelle kiinni...
  Analogiset audioliitännät jäivät muuten kaikki käyttämättä, ainakin toistaiseksi.

  HDMI-lähdöissä on kiinni projektori ja lcd/led-monitori.

  Positiivista on se, että laite tosiaan vääntää myös S-videolla tai komponentilla kytketyt analogiset videolähteet HDMI-lähtöön ja vaikuttaisi skaalaavan ja deinterlacaavan digiboksienkin kuvan tykille hyvän näköisenä.
   
 7. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Niin joo sellainen pointti vielä, että pidin iPod-yhteensopivuutta tärkeänä toimintona, mutta koska tämä Yammuhan osaa soittaa mp3:t ym. suoraan tuolta NAS-levyltä ethernetin kautta, niin tarve iPodilta soittamiseen oikeastaan on tärkeä vain ALAC-formaatissa olevien kappaleiden osalta, ALAC:ia kun ei Yamaha osaa toistaa, toisaalta ne voi soittaa myös pc:ltä käsin itunesilla. Ihmettelin kyllä miksi siellä verkkomenussa Yamaha kysyy että selataanko audiota, videota vai valokuvia, kun se ei kuitenkaan mitään valokuvia tai videoita taida osata edes näyttää suoraan nas-levyltä, kuten esimerkiksi PS3 osaa... turha valinta siis.

  Ja nettiradio tosiaan on mielenkiintoinen lisä suoraan vahvistimessa olevana. Se vielä nettihommasta, että yllättäen laite halusi itse päivittää softansa netin kautta suoraan kun oli kytketty päälle kun yritin mennä ensimmäistä kertaa menuun. No se kyllä meni ilman ongelmia läpi.
   
 8. Raippa

  Raippa Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko A3010:ssa se mahis, että HDMI outeista saisi ulos eri signaaleja? Eli esim. leffahuoneessa pelataan pleikkaa ja signaali ja olkkarissa katsotaan telkkaria digiboksilta, joka on kytketty tuohon vahvarin HDMI out liittimeen. Vai tuleeko noista outeista aina samaa kamaa kummastakin?
   
 9. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Samaa tavaraa tulee molemmista ulos. Noi voi vain kytkeä päälle tyyliin 1, 2, 1+2 tai molemmat off. Mutta niille ei ole switch-matriisia, vain jakaja. Itselläni oli aiemmin käytössä erillinen 4in-2out-switch-matriisi, jossa sai molempiin ulostuloihin joko saman signaalin tai 2 eri signaalia, eli molempiin outputteihin oli erillinen inputin valinta, myös automaattisesti signaalin perusteella, sama ei onnistu Yamahalla.

  Multi zone-modessa toiselle zonelle saa videon ulos vain analogisena (komposiitti, s-video tai komponentti) eikä videokonversio ole käytössä, eli video täytyy tuolloin myös syöttää vahvistimelle samassa analogisessa formaatissa. HDMI-liittimiinhän normaalisti laite konvertoi lähes kaikki mahdolliset videosignaalit (myös analogiset), mutta ei siis tuossa multi zone-modessa, vaan HDMI-outeista tulee keskenään aina samaa tavaraa (zone1:n kuvaa siis).

  Itsellä on tuo laite ollut nyt hetken aikaa käytössä 5.1-kanavaisena, mutta tässä viikonlopun aikana pitäisi kytkeä laite 7.1-kanavaiseksi bi-amp-pääkanavilla. Eli kaiutinjohtojen vetoa on tiedossa runsaahkosti, hommasin sitä 25 m rullallisen. Osalle kanavista jää kyllä nykyinen kaapelointi. Surround back-kanaviin siis tulee muita pienemmät vanhat kajarit ja jää ohuemmat kaapelit.
   
 10. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Viikonloppuna en vielä ehtinyt, mutta tänään tuli kytkettyä vahvistin tuohon 7.1 bi-amp tilaan. Koko 25 metriä meni, vaikka takasurroundeille jäi vanhojen surroundien kaapelit käyttöön. Vielä jos ehtisi kokeilla jollain sellaisella blu-ray-levyllä jossa on sopiva ääniraita...
   
 11. perkins

  perkins Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harkitsen uutta AV-vahvistinta hyvin palvelleen RX-V650:sen tilalle ja Yamaha:n käyttäjänä RX-A810 ja RX-A1010 voisi olla hyvä valinta genelecien (edessä 8020B/takana 6010A) kaveriksi. Nyt kun genelecin tuleva pre-outeista niin onko noiden laitteiden välillä äänenlaatuun vaikuttavia tekijöitä? Kiinnitin mielestäni huomiota, että niissä olisi samoja komponentteja (sama DA-muunnin, mutta onko pre-outeissa eroja?). Ominaisuuksiahan tuossa 1010:ssa on enemmän: enemmän optisia sisääntuloja, analogiset multi-channel sisääntulot, zone 2 video. Itselläni on olohuoneessa melko pelkistetty setti, joten 810:n ominaisuuksillakin tulisi hyvin toimeen.
   
 12. 032260

  032260 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Internet radio, toimiiko Suomessa
  2. pakottaa 9 kanavaisena kuuntelemaan vaikka on vasta yksi pari kytkettynä. Yritän muuttaa niin palaa heti takaisin 9 kanavaiseksi
  3. LCD monitori sanoo että muuta resoa, mistä sen voi muuttaa jos ei pääse siihen kiinni? Kaukkari on jotenkin niin onneton tai minä olen urpo koska en ole onneton.

  Janne
   
 13. 032260

  032260 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Internet Radio toimii nyt hyvin, en vaan osannut sitä käyttää. Kanavia on vaaaaaan niiiin paljon. Pitänee kattoa onko siinä jotain hakutoimintoa.

  Janne
   
 14. 032260

  032260 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  0
  YES!
  1. Nyt kuuluu Radio Xtreme ja löytyy helposti kun hakee Eurooppa / Suomi / kaikki kanavat ja sieltä voi valita Radio Xtreme.

  Olen iloinen Urpo
   
 15. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Uudessa Hifimaailma-lehdessä oli uutispalstalla uusista tulevista malleista juttua kuten esim RX-A3020 joka korvaa 3010 jne. ja ainakin se osui jutusta silmään, että yhtenä uutena toimintona olisi zone 2 hdmi-tuki, nythän ei toiselle zonelle saa kuvaa hdmi:nä vaan ainoastaan analogisena, mikä on puute nykyisessä mallissa. Joo, en ole 3010:iä 3020:ksi vaihtamassa silti... tällä mennään vielä vuosia.
   
 16. 032260

  032260 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jäin itsekkin hiukan miettimään sitä olisiko kannattanut odottaa tota 3020 mallia. Itse en kaipaa kahta erillistä HDMI ulostuloa.

  Vielä ihmettelen miksi se pakottaa 9 kanavaista stereota kuuntelemaan.
   
 17. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei minulla vaan pakota, kun painaa "STEREO"-näppäintä uudestaan, se vaihtaa tuon 9ch ja 2c Stereo-tilojen välillä.

  Itselläni tuo 2 HDMI-ulostuloa oli ns. "pakollinen" ominaisuus projektorin käyttäjänä, mutta se vähän rajoittaa kun molemmista tulee aina saman lähteen kuva sekä projektorille että monitorille. Aiemmin käytin erillistä 4-2 HDMI-switchiä, jossa molempiin ulostuloihin sai eri lähteen kuvan, joten kaipasin samaa toiminnallisuutta tuosta 3010:stäkin, mutta siinä ei sitä mahdollisuutta ole ja nyt se on tulossa tuohon 3020:seen vasta. Olisi voinut tehdä toisen "zonen" tuota monitoria varten, niin olisi voinut käyttää sitä "pip"-tyylisesti kuin tein aiemmin, kun en sitä vanhaa switchiä voi kuitenkaan enää käyttää kun HDMI-inputit on kytketty Yamahaan suoraan.
   
 18. Spin

  Spin Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jonkun päivän tässä nyt käytellyt tuota A810:ä ja kovin tyytyväinen olen ollut. Vielä asetuksiin pitäis enempi toki perehtyä manuaali kädessä. Tänään kuitenkin aloin ensimmäistä kertaa katsella Wd tv live mediatoistimesta leffaa, ja yammu ilmeisesti kadottaa signaalin välillä. Kokeilin kahta eri HDMI piuhaa ja ei ollut apua. Molemmat on tosin noita 5e:n halpajohtoja, 1.4sia toki. Jouduin sitten kytkemään lopulta mediatoistimen suoraan tv:n hdmi liittimeen, että sai katsoa leffan rauhassa loppuun. Onkohan ajatuksia mikä vois vikana olla. Alussa taisi olla leffan verran blu-ray soitin tuossa hdmi2 liitännässä, ja toimi hyvin. Ettei nyt luulis liittimessäkään vikoja olevan. Nyt dvd/blu-ray soitin on kytketty hdmi1 liittimeen ja mediatoistin hdmi2 liittimeen. Tietty vois vielä panostaa laadukkaan hdmi johdon ja koitella onko siitä apua. Mitkäs johdot on sitten sellaisia luotettavia merkkejä? Mittaa ei mediatoistimen ja vahvarin välille tarvitse kuin metrin verran.
   
 19. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 497
  Saadut tykkäykset:
  454
  Lindyt toimivat nimenomaan pitkilläkin vedoilla moitteetta, mutta hintaa tulee jonkin verran (kuitenkin ihan realistisia summia kuitenkin, ei ole käärmeöljyttyä). Tästä voisi takaperoisesti rakentaa päätelmän, että myös lyhyet toimivat moitteetta. Eikä hintakaan ole tolkuton. Itsellä on edellistä sukupolvea eli Lindyn peruskaapelia HDMI 1.3:t ja toimivat moitteetta.
   
 20. Spin

  Spin Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kalliit on vain postikulut mareksilta. 10e postit yhdestä johdosta.