Yamaha DSP-Z11

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Kanki, 15.09.2007.

 1. Gandalf_fi

  Gandalf_fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  En pysty vielä kunnolla kommentoimaan kun on vasta muutama leffa tullu katsottua,
  ehkä sen verran etten ole ainakaan selkeästi huomannut.

  Voihan myös olla että: lähdelaite, input ja onko scaling Z11 vai source (pass through) voi myöskin tavallaan vaikuttaa aiheeseen?

  Mulla tällähetkellä HDMI in/out ja scale Z11 -> täytyypä tsekata tarkemmin.
   
 2. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Laitteeni menevät joko suoraan videotykille tai Yamahan kautta pass through enkä luonnollisesti ole havainnut uusia ongelmia aiempaan Z9:iin verrattuna. DigiTV-lähetyksissä ja satelliittikanavilla on vaihtelevasti lip sync ongelmia (ääni tulee hiukan ennen kuvaa mutta pääösin kaikki toimii ok, joten en ole joutunut käyttämään Yamahan viiveapua.

  Osa laitteista menee suoraan DVDO:n jakaja/vahvistajalle ja siitä tykille, koska näin voin hyödyntää RGB-signaalimuodon, ProCasterin digiboksi skaalaa läpimenevän RGB-signaalin 1080i-muotoon. Läpi menee ketjutettuna 2 satelliittiviritintä ja DVD/HD-tallennin. Toinen vaihtoehto olisi kytkeä kukin laite S-video-signaalina Yamahaan mutta epäilen, että kuvanlaatu huononee näin enkä ole vielä viitisinyt edes kokeilla. Valitettavasti em. laitteista ei saa ulos komponenttisignaalia.
   
 3. kalevi-71

  kalevi-71 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  eilen ostettu, vasta viikon päästä pitäisi saada kotiin. mikä neuvoksi? millä turrutan itseni? miten estän itseäni kiertelemästä harvoja liikkeitä joista tuo herkku löytyy ja pasteerailemasta ylpeän isän näköisenä kyseisen laitteen edessä luoden murhaavan mustasukkaisia mulkaisuja jokaiseen joka vain tohtii tulla minun ja voimistimeni väliin.

  jotta tuska ei olisi vahingossakaan liian vähäinen,vaihtui myös tykki mitsun 6tonniseen, joka kotiutuu samalla päivämäärällä jammun kera. jvc:n HD1 olisi himottanut mutta tuossakin on parannusta kylliksi kun edellinen on epsonin "lippulaiva" TW-10h, ja perheeseenkin täytyy viikoittain näkkileipää ostaa..

  toivottavasti nyt suomeen rantautuvissa laitteissa on jo päivitykset kauttaaltaan kohdillaan, kun kauhunsekaisin tuntein olen noita edellisiä viestejä tavaillut. asennan kykenevästi patterin kaukosäätimeen ja leivän suuhuni mutta lähes kaikki muu aiheuttaa päänsärkyä ja pahoinvointia. toivottavasti experteiltä täällä saa apua huudella jos ja kun orastava ellotus ja otsakipu käy ylipääsemättömäksi.

  niin ja edellinen vahvuri oli rx-v800 joten haluni viikon nopeasta hupenemisesta lienee ymmärrettävää.

  materiaa syötetään ps-3:lta ja ja kuulostellaan seuraavanlaisesti:
  6 x jamo D590, 2 x jamo E370, subuttimina 2 x YST-SW800.
  ja nyt viisaammilta apua: en halua jamoista ja subbareista luopua mutta terävyyttä,kirkkautta ja erottelua kaipaisin joukkoon, siis millä täydennän kokoonpanoa soinnikkaasti? niin ja NS-C120 tilalle uutta centeriä kiiruun lailla josta myös kuuntelen parannusehdotuksia korvat höröllä ja korvantaukset kosteana.
   
 4. kalevi-71

  kalevi-71 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  ja vielä tiedustelen kokemuksia siitä minkäkokoista kovalevyä z11 vielä sujuvasti lueskelee tuolta taaemmasta usbista? ylittääkö esim.500gigaa jammun kyvyt? monissa laitteissa tulee raja vastaan mutta en noista jammun prosyyreistä löytänyt kyseistä tietoa..
   
 5. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kokoa rajaa ilmeisesti vain se, että formatointi pitää olla FAT16 tai FAT32.
  Pahimpaan nälkään lue ohjekirjaa ...
  http://www.yamaha-service.de/downlo...cat1=1&idcat2=28&idcat3=42&idprod=1419&lang=e
   
 6. Gandalf_fi

  Gandalf_fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Odota nyt eka, säädä huolella ja tee kaiutinmuutokset vasta muutaman viikon & leffan jälkeen.
  Voi olla että eroa on jo pelkällä vahvistinvaihdolla?
  Keskikajareita ei oo tullu vertailtua muuten kun että jonkun Jamon vaihdoin
  -> B&W XTC ja ero (myös hinta) on todella iso (en TODELLAKAAN ole katunut).
   
 7. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mihinkäs olet Gandalf päätynyt tässä vaiheessa YPAOn säädöissä. Itse olen vielä vaiheessa. Flat tummentaa yläpäätä kohtalaisesti, mutta en ole varma, ovatko pääkaiuttimeni diskanttikorosteiset vai johtuuko korjaus huoneakustiikasta. Äänimaisema musiikilla loittonee korjauksen vuoksi ja äänikuva kuulostaa bassovoittoisemmalta. Taidanpa kokeilla front-moodia vaihteeksi ... :p
   
 8. Gandalf_fi

  Gandalf_fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  YPAQ 5-piste on vielä käytössä, en ole ehtinyt tehdä 3:sta uusiksi vielä.

  Mullahan on B&W XT4:t ja noi on hyvinkin "heleät" diskanttipuolelta mutta YPAQ ei koske yläpäähän juuri ollenkaan
  joten epäilen että kaiuttimet ovat diskanttivoittoiset, on toki mahdollista mutta vaikeampi uskoa että huoneakustiikka korostaïs tuota.

  FLAT:lä mulla ei muutu kovinkaan paljon bassovoittoimmaksi mutta loittenee hieman.
  Mä käytän edelleen FRONT:ia koska B&W:n bassot on aika muhkeat ja en halua rajoittaa niitä.
  Samoin satun tykkäämään tuosta B&W:n taajuusvasteesta.
  NATURAL toimii mulla paremmin kuin FLAT (jos haluaa vähentää bassoa).

  MUTTA: se mikä on paras riippuu aika monesta jutusta voi voi olla täysin erilainen eri seteissä:
  kaiuttimista (taajuus ja onko setupissa erilaisia), tilasta ja aika paljon myös minkä tyyliseen soundiin on tottunut.
  Jokatapauksessa tällähetkellä noihin etukajareihin sovittaminen rocks.
   
 9. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Palasin eilen front-asetukseen sekä musiikilla ja elokuvilla ja taidan olla siihen tyytyväisempi. Sain vihdoin subbarin sovitettua pääkaiuttimiin sopivasti. Jostakin syystä flat-asetus vaimentaa diskantteja 8 kHz:llä 4-5dB kummassakin päälaiuttimessa ja tekee 40 Hz:lle 10dB kapea-alaisen vaimennuksen vasempaan pääkaiuttimeen (joka kyllä on lähempänä nurkkaa kuin oikea, joka on oviaukon vieressä) ja lievemmän vaimennuksen 40 Hz:lle oikeaankin. Näinollen subbarin ja pääkaiuttimien 40 Hz jakotaajuudelle tulee kuoppa, joka jatkuu aina 70 Hz:iin asti.

  Tämä johtunee sitä, että YPAO asettaa pääkaiuttimen suuriksi (ne kyllä toistavatkin 25-30 Hz:iin) ja kun asettaa ne pieniksi 40 Hz jaolla, kuten haluan, on lopputuloksena em. vaimennus 40-70 Hz:ille.

  Näin ollen palasin front-aseukseen, joka tuo diskanttiin lisää mutta bassoalueen palautus kompensoi tätä kyllä.

  Taidan vielä kokeilla flat-asetusta, jota muokkaan manuaalisesti (eli otan bassokorjaukset pois ja vähennän diskanttivaimennusta huomattavasti).

  Muille kuin pääkaiuttimille flat-asetus ei muuten tee yhtä suuria muokkauksia.
  Ainakin diskanttia 8 kHz ympäristössä se vaimentaa minulla liikaa. Optimaalista automatiikkaa ei siis ole vieläkään keksitty. Pakko luottaa vain omiin korviinsa (ja tukena RS SPL mittariin).
   
 10. Gandalf_fi

  Gandalf_fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimmassa hifimaailmassa oli teittisen arviointi. Tää olis kuulunu johonki palauteketjuun mutta kun tää ei kumminkaan oo mikään varsinainen palaute vaan ihan hajatelmia.

  Joskus tuntuu että AV puolella se yhä tärkeä pointti eli ääni ja siihen liittyvät parannukset unohtuu aika lailla ja sitten on aukeama kuvia jostain PC ohjaus softasta :)
  Ilmeisesti tähän on tultu, no vastapainoksi on ihan hyvä että eroavia toimintoja näytetään kuvilla, esim noi EQ näytöt.

  Toiset ne vain tykkää DSP moodeista, toiset sanoo että eivät ole ikinä tykänneet - pitänee objektiivisena jättää kommentoimatta.
  No ilman sen kummempia ambitioita, itse väitän että esim internet radiolla tai PC levyltä tai ipod 192:na esim. toi 11ch mp3 enhancer jokaiseen kanavaan erikseen laajennettuna kuulostaa aika kivalta siitä huolimatta.
  + muutama leffamodekin, ainakin jos vertaa muiden vermeiden vastaaviin.

  Olis ihan kiva kuulla myös tuosta THX Loudness Plussasta muutakin arvostelua kuin "hölynpölyä" -> fakta perusteluja, kenelläkään?
  Ainakin minä leffoilla huomaan selkeä eron vaikka 3800 tai 905:een verrattuna, erityisesti kun nuppi ei ole kaakossa.

  Skaalainjuttu on aika kiva, 3800 kehutaan (no ei ny HQV:tä voita niiden testilevyllä, eikä muutenkaan) muutamaa sivua aikaisemmin ja sitten hieman negatiivissävytteinen Z11.
  Nehän on menny huonontamaan :confused: Pitää varmaan katsoa lisää leffoja ku ei ole 905 reoniin verrattuna vielä kun on vasta reilu 1kk takana verrattuna 6x määrään 905:lla.
  En ainakaan minä silmällä pysty sanoon että olis huonompi, ehkä HQV tietää sitten kumminki.

  Ei artikkeli nyt ihan metsään mennyt kumminkaan, kritiikki on hyvästä, tämäkin.
  Kallishan tuo on, "köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa" vai mikä se otsikko oli?
  Elä petri närkästy ko jos puhetta ei synny niin joko aihe tai artikkeli (joskus harvassa tapauksessa käyttäjätkin) on huonoja :thumbsup:
   
 11. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Erityisesti 3800:aan verrattuna arvostan eri kaiuttimien erillisiä sub-jakotaajuuksia. Z11 antaa valita oman jaon pääkaiuttimille (minulla 40 Hz), keskikaiuttimelle (60 Hz) ja sivu- sekä takasurroundeille (minulla molemmat 80 Hz jaolla). Äänellisesti en ole verrannut, mutta Teittinen mainitsee lopussa, että parempi on kuin 3800. Olisi ollut kiva kuulla arviota DSP-Z9:iin verrattuna. Rinnakkain en ole niitä kuullut mutta ei Z11 mielestäni ainakaan ole huonompi ja sub-jakotaajuuksien ansiosta saan omasta setistäni nyt selvästi enemmän irti.:thumbsup:
   
 12. Gandalf_fi

  Gandalf_fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten täysin samat jakotaajuudet allekirjoittaneella.

  Home Cinema Choicen, Aprill 2008, review Z11:sta jostain syystä myös tuolla techradar sivulla.

  Vähä liiankin "positiivinen" :) itse mittauksista ja arvosteluista kaikista 5 * jotka ei tuolla sivulla näy. "Refrence status" kuten odottaa saattoi.
   
 13. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  En ole koskaan Z9:ää kuullut tai kokeillut, joten... :)
   
 14. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Onhan se toki noinkin. Minusta vaan tuntuu siltä, että viime aikoina AV-amppien kehitys on keskittynyt lähes yksinomaan muille osa-alueille kuin ääneen. Kaiken maailman oheiskikkareita, DSP-tiloja ja muita turhuuksia (IMO) on niin paljon, että niiden käsittely vie jutulle varatusta tilasta helposti 95%.

  Totta kai eron kuulee, kun lennossa muutetaan kanavatasoja ja kanavien taajuusvasteita. En vaan ole vakuuttunut siitä, että THX:n väite moisen tempun tarpeellisuudesta alle referenssitasolla kuunneltaessa pitää paikkansa. Miksi HT-kiihkoilijat eri puolilla palloa eivät ole nostaneet asiasta mitään äläkkää viimeisen 10+ vuoden aikana, jos kyseessä on selvä ongelma? Miksi elokuvien äänimiksaajat eivät ole sanoneet asiasta mitään? Ehkäpä kyseessä on kuitenkin täysin keinotekoisesti luotu "ongelma", johon THX kuin sattumalta tarjoaa ensimmäisenä ratkaisun.

  Nooh, en ole itsekään täysin tyytyväinen artikkeliin. Aika ja tila loppuivat kesken, ja tuli käsiteltyä ehkä hieman liikaa jotain toissijaisia ominaisuuksia.
   
 15. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mitenkäs tämä kysymys videoskaalaimen/lomituksen poiston arvosanasta. Verrattuna saman numeron Yamaha 3800:aan? Ei kai sentään huonompi?
   
 16. Gandalf_fi

  Gandalf_fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuohonhan äläkkään on ihan loogisia selityksiä:
  1) HT intoilijat hommaa oman huoneen tai katsovat leffaa silloin kuin hellasärö ei ole maisemissa jolloin on ihan ok kuunnella lähempänä referenssitasoa.
  2) Takakaiuttimien tasoja on mahdollista säätää eli kompensoida tällä, ei ole sama asia mutta joillekkin +5db ja säätämisen ilo tuo jo jonkinmoisen ratkaisun (ei oikea) leffakäyttöön, no monikanavamusiikki meneekin sitten pieleen
  3) Miksaajat, halutaan tehdä vain yksi miksaus, ei esim leffaraita, DVD, BR jne... eri joka on sovitettu elokuvateatteriin ja referenssitasoon

  Ainakin minulla on ongelma ollut useamallakin vahvistimella alle referenssitasojen (volymea pitää olla että kuuluu takaakin - olenkohan ainut?) ja myös siinä että äänikenttä ei ole keski/ylempien äänien osalta ollut ihan yhtenevä verrattuna esim. musiikkiin. Vois perustella "et kun ne on erikseenmiksattu" eri tasoille, jospa sen vain kuulee loppupeleissä.

  Onko ylläolevat kaikki sitten keinotekoisia tai "ongelmia"?
  Ei kaikille, kenties niille jotka uskovat kumminkin korvia enemmän kuin markkinataloutta.
  Markkinakikkojahan jokatapauksessa ovat nuo lukemattomat featuret, logot (tästä turha syyttää THX:ää, rahastaa ne muutkin) joita on kymmeniä ja myös lehtien arvostelut (erityisesti se 95% osuus).

  No, onko tämä sitten se maailman isoin juttu, no EI, vielä.
  Kai sitä 10v sitten olis suuri yleisö naureskellu vahvistimien mikrofoneille ja automaattimittauksille mutta nyt ei naurata enään yhtään.

  Antaa ajan näyttää, en minäkään tämän featuren puolesta liputa mutta täytyy myöntää että potentiaalia on: 1(min)-5(max), sanoisin että 3.
  Vaatinee ihmettelyä hieman enemmän ennen tuomiota, noita sattumia kun on joskus tullut itsekin todisteltua, vahingossa.
   
 17. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tähän saatiin nyt toinenkin mielipide arvostetulta saitilta:

  Z11 on nyt testattu Audioholics.comissa:thumbsup::

  http://www.audioholics.com/reviews/receivers/yamaha-rx-z11

  "Actually the video scalar on the RX-Z11 is one of the best we've tested. Although it didn't pass all HQV tests, it did quite well for real world performance. "

  Gene DellaSala
  President, Audioholics

  http://forums.audioholics.com/forums/showthread.php?t=42015&page=2
   
 18. kalevi-71

  kalevi-71 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuommoisen kaksikon onnellinen omistaja jo pari viikkoa ja silmät rääpässä on tullut tykitettyä ja vahvuria kuulosteltua.
  enpä osaa mitään miinusmerkkistä jammusta sinänsä nakerrella ja vanhoihin kaiuttimiin tuli eloa aivan uskomattomalla tavalla mutta yhdessä noista löytyy sellainen kiusallinen seikka(en tiedä kummasta johtuva) joka leffakäytössä ei esiinny mutta tv-tykityksessä aiheuttaa mielentuskaa, eli lähes joka kerta kun kanavalla ohjelmalähde vaihtuu (mainokset yms.) pimenee tykiltä tuleva kuvasignaali pariksi sekunniksi, lähinnä kiusallinen tekijä mutta jos jollakulla löytyy tietoa tämän välttämiseksi niin kiitollisna otan vastaan.

  jos muilta löytyy samanlaista kaksikkoa niin vinkkejä nautinnon maksimoimiseksi myös kuunnellaan.

  ja soittimena oli 60gb:n ps3 joka luonnollisesti kulkee hdmi:nä jammun kautta tykille, tavallinen digiboxi tulee komposiittina jammulle, kunnes saan vaihdettua hd-boksiin( heti kun on saatavilla kovalevyllisiä).
   
 19. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minullakin sattuu olemaan sama setti eli Z11 ja DLA-HD1. Procasterin PVR-6300T -digiboksilta kuva menee tykille DVDO:n VS4 -jakaja/vahvistajan kautta suoraan eikä kuva pimene kuvasuhteen vaihtuessa. Luulen, että tuosta johtuu ongelmasi. Laita kuvasignaali menemään Yamahan kautta through -asetuksella, se voisi auttaa.
   
 20. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Bump.
  Onkohan tähän asiaan saatu vielä mitään selvyyttä.