Yamaha DSP-Z11

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Kanki, 15.09.2007.

  1. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yes, toimii !!! Sellainen temppu piti tehdä eli otin DHCP:n pois ja laitoin noi Elisan DNS:t käsipelillä niin johan lähti pelaamaan :eek: Tietenkään mikään yritys ei anna jakeluoikeuksia, juridinen juttu. Voisit Vesa kumminkin laittaa mulle mailina osoitteesi tulemaan gandalf_fi@yahoo.com niin eihän sitä voi tietää mitä posti tuo. Vai?
     
  2. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein sitten tuon multipoint YPAQ setupin kulmineen, seisovien aaltojen poistoineen -> joo o, tämä on siis ihan pakko tehdä. Kaikkien (7.1) kaiuttimien asetukset meni täsmälleen oikein heittämällä.

    Ei ääni varmaan kovin paljoa tuosta parane, aivan loistava, todella tasapainoinen, dynaaminen ja parasta on että toi säväyttää hiljaisellakin volymellä. Ääni itsessään on mielestäni loistava, ei lämpimin mahdollinen mutta ei kylmäkään, sanoisin neutraali. Kyllä tuossa selkeä ero on Onkyo 905:een tai Yamahan 3800:een ja niin pitää tuollahinnalla ollakkin.

    Ai niin ulkomailla ovat valitelleet että volyme ei näy HDMI:n yli, mulla ainakin näkyy tuon SW päivityksen jälkeen. Ohjaus onkin sitten eri asia.

    Sitten vika: jos laittaa telkkarista 40W4000 täyskuvan päällä ja resoksi vahvarista 1080p:n niin alalaidassa on "millin punainen värisevä" raita, jos laittaa muun reson esim 1080i niin eipä näy. Jos taasen pitää telkkarista asetusta normaali kuvalla niin sitten katoaa. Onko muilla tämä sama ongelma? Esim. tykillä täydellä resolla? Sinänsä tuo ei haittaa ja voihan olla että Sonyn täyskuva näyttää nyt hieman liikaa mutta esim. DVD:n skaalaimella 1080p:llä tuota raitaa ei ole niin vika ei luulis olevan Sonyssä. Ihan niinkuin 1080p kuva alue olis ton millin pielessä tai sitten toi on skaalaimen feature.
     
  3. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hienoa. Minäkin tein 5 pisteen multi YPAO:n. Seisovien aaltojen näytössä ei kuitenkaan näy mitään informaatiota. Eikö siis korjattavaa löytynyt? Mites sinulla. Vai vaatiiko se 8 pisteen mittaukset?

    Ja tuo volume-näyttö HDMI:llä on tosiaan jotakin, mistä jenkit ovat kuolanneet jo viikkoja:D.

    Näkyykö tuo punainen viiva kaikilla inputeilla. Minulla on JVC DLA HD1 -tykki eikä siinä näy raitoja 1080p:lla (Pioneer BDP-LX70A lähteenä 1080p skaalauksella, Yamahassa tosin on HDMI-valinta on through ja HDMI processing off). Overscan on 0 % tykissä eli se näyttää kaiken.
     
  4. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kerroinpa tästä jenkkien AVS Formilla. Saas nähdä, repivätkö jenkit peliuikkarinsa:D.
     
  5. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seisovat aallot ja angle piti laittaa setup:sta päälle ennen mittauksia -> menee listaa multi measure, wiring alaspäin niin sieltä ne löytyy, toimii vaikka 3 mittauksella ja korjattavaa löytyi molemmista.

    Näkyy molemmilla ja kaapeli ei vaikuta, sen takia sulla ei näykkään varmaan ku skaalaus tulee Pioneerilta, ei Yamahalta, ei mullakaan tule jos laitan soittimelta ja through/off. Toi raita äkyy ihan OSD:llä ilman tulosignaaliakin jos vain 1080p on valittuna ja "full mood". No mulla on ny toi telkkari normaali skaalaus moodissa jolloin no probleemos.
     
  6. arsi

    arsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli saatko volume ja muut overlayt HDMI liitynnästä jos sisääntulo Z11:lle on myös HDMI tai jotain muuta kuin standard definition?

    Kyllä minäkin saan HDMIstä overlayt, mutta vain jos sisääntulo on analoginen ja 576i.

    Minulla on lisäksi Pioneerin plasman (PDP 436XDE) kanssa ongelmia. HDMI:llä kytkettynä plasma joskus skaalaa kuvaa niin että tekstityksistä vasen ja oikea reuna leikkautuu pois. Mikään plasman peruszoomauksista ei tuollaista tee. Komponenttiliitynnän kautta näkyy normaalisti. Eli Pioneerin plasma jostain syystä haluaa zoomata HDMI kuvaa vaikka kaikki autozoomaukset on pois päältä ja kuvasuhde on säädetty kiinteästi 16:9 asetukseen.

    Samoin HDMI:n kautta aina kun lähetyksen kuvasuhde muuttuu, niin kuva katkeaa 3-4 sekunniksi.
     
  7. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sisääntulo on HDMI ja hienosti kulkee kaikki muutkin overlayt. Ei siis mitään pätkimisiä. Sony ei onneksi zoomaa ja siinä pystyy asettamaan itsekin zoomausta portaittain normaali 16:9 kuvaan. Noi autozoomit toimii päin mäntyä aika monella telkkarilla.
     
  8. arsi

    arsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo softa täytyy saada kokeiltavaksi. Kaukosäätimen vastaanottimen epäherkkyden ja volumekontrollin hitauden lisäksi se että Z11 kautta kierrätettyyn HD kuvaan ei saa overlayta, ovat suurimmat puutteet tässä laitteessa.

    Kaukosäätimen puutteita varten tein OFA:lle layoutin ja jos JP1 interface ja KeyMap master ovat tuttuja, niin minulta saa tuon layoutin. Se on modatulle OFA:n 6131 säätimelle, mutta sen saa KeyMap Masterilla helposti muutettua muillekin OFA:n säätimille. Minulla on myös listaukset kaikista Z11 IR-komennoista (myös niistä mitä kaukosäädin ei tue.)

    Laitoin tilaukseen myös Marmitekin IR Control Pro8 infrapunaextenderin. Josko tuo auttaisi vastaanoton epäherkkyyteen.

    Vielä kun löytäisi RS232 softaa jolla tätä saisi ohjattua. Z11:n RS232 speksit ei ihan helpolla aukea ja en saa toistaiseksi komentoja läpi vaikka speksien mukaan oikeaa formaattia laitteelle syötänkin.
     
  9. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei hitsi, ODS over hdmi ei overrulaa kun osan, kun koitin tarkemmin vahvari kytketttyneä telkkaa over hdmi niin internet radio oli ok (myös volume), ipod ok (myös volume), dvd (kaikki osd kamat ok, EI volymeby Yamaha), no ei se pitäiskään olla ku silloin pelkkä menun kytkeminen aiheuttaa pätkäisemisen eli toi on tehty fixusti tässä tapauksessa mutta ei pelaa niinkuin pitäis. Eli over hdmi ei pelaa pelaa kuin osittain. Pahoittelen, luulin jo kun net, ipod ja dvd infot näkyi, niin dvd hdmi-hdmi volyme ei, veikkaan että vika on tossa yamaha OSD akkitehtuurissa.
     
  10. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juuri noin tein. Minulla näkyy standing wave-korjaustiedoissa eri kaiuttimien kohdalla vain - (viivaa). Ja laitteistoni on 11.1 :). Kun sitten ottaa standing wave-korjauksen päältä ja takaisin päälle, jotakin äänellistä muutosta tuntuu tapahtuvan mutta ei paljoa. Anglenäytössä on kulma-arvot kyllä (manuaali ei kerro miten niitä pitäisi tulkita).

    No teen lähiaikoina uudet säädöt, kunhan saan laitteistooni uuden subbarin vanhan tilalle.
     
  11. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ohjelmoin kaikki kaukosäätimen koodit ProntoPro 990:aan, jonka infrapunatehot ovat aivan eri luokkaa Z11:n omaan kaukkariin verrattuna. Ei tarvitse suunnata Prontoa ollenkaan niin tarkasti kuin Z11:n säädintä.

    Kiinnostaisi muuten ne koodit, joita kaukosäädin ei anna. Olisiko esimerkiksi System Memory 5-10:lle omia koodeja Prontoa varten? Mistä ne löytäisi?
     
  12. arsi

    arsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo löytyy komennot noille kaikille muisteille.

    Z11 käyttää NEC:in IR protokollaa ja esim System Memory 5 komento on 7E 2F, missä eka on device ja toinen varsinainen komentodata. Noissa komennoissa ei ole suurta logiikkaa, kaukosäädin antaa Memory 4 komennon muodossa 7A 0976.

    Siitä on jokunen vuosi kun viimeksi Prontoa ohjelmoin, joten en muista kuinka nuo saadaan siihen sisään. Löytyisikö remotecentralista joku konvertteri.

    Laitoin mailissa sinulle tulemaan nuo IR speksit.
     
  13. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasitko muuten AVS:llä jonkun Z11 -> Pronto conffiksen?
    En tiedä onko tuosta mitään apua? Voi tuosta varmaan puuttuvia koodeja katsella.
    http://rancor.immure.com/~bob/pronto/TSU7000/Pronto_Z11.pcf
     
  14. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitos. Tsekkaan tuon. Huomasin muuten saman punaisen viivan kuvan alalaidassa, kun asetin Z11:n 1080i tai 1080p -tilaan, taitaa siis olla skaalaimen ominaisuus:weep:.
     
  15. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kun tsekkasit tuon, ihme kun USA:ssa eivät ole huomanneet tuota, sen verran iso meteli tuli Onkyon mustan tasojen kanssakin. Tuosta ominaisuudesta pitää päästä eroon aikanaan :)
     
  16. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Valitettavasti päivitys ei auttanut minun nettiradio-ongelmassani. Päivitys onnistui hyvin mutta sama access error tulee edelleen. Minulla muuten eivät asetukset palautuneet factory defaultteihin. Tein päivityksen uudestaan ja advanced menusta factory default resetin (all eli kaikki resetoin). Kokeilin DHCP on ja off, syötin Soneran DNS-palvelimet käsin. Mikään ei tunnu auttavan. Palautin lopuksi Zyxel P660HW-61:n factory defaultteihin mutta tämäkään ei auttanut.:weep:

    Nyt taitaa vain auttaa Zyxelin vaihto. Onko ehdotuksia luotettavasta merkistä. D-link? tms.
     
  17. Gandalf_fi

    Gandalf_fi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä jouduin ainakin sen jälkeen kun laitoin dhcp off ja laitoin arvot, meneen alasvalikkoon ja valitseen setup ja vielä painamaan enter (ei muuten kirjoita noita ja DHCP on jokakerta bootissa päällä), sitten master off/on.
     
  18. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Taitaa olla helppo nakki tuo konvertointi. Prontossa System Memory koodit ovat kaikki 900A 006D 0000 0001 7A85 0976 muotoa (esimerkkinä Sys Mem 4), jossa alkuosa on samaa (900A 006D 0000 0001 ja loppu vaihtelee XX85 XXXX):thumbsup:
     
  19. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    kokeilen vielä tuota Master on/offia. Muutoin ole tehnyt kuten ohjeissa oli. Otin jopa päivityksen jälkeen virtajohdon irti hetkeksi, kuten ohjeissa oli.

    Alkuperäinen firmis oli muuten E0096/8C896DBF.
     
  20. Vesa

    Vesa Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 032
    Saadut tykkäykset:
    2
    Voi juma ...

    Sori että kiroiluttaa mutta pitää tämän olla tarkkaa. Tein sitten niin, että syötin Soneran DNS:t manuaalisesti ja DHCP off. Virrat pois kaukosäätimellä ja vielä master on/off.

    Ja voilá. Nyt nettiradiot pelittää.:D:D:D
    Että muista Arsi tämä. Lähetän päivityksen huomenna sinullepäin. Ja KIITOS Gandalf :D. meinas jo hermot mennä tämän kanssa. Onneksi perhe oli poissa ja sain kokeilla kaikki jutut, vaikka ne olivatkin sitten turhia:eek:

    :king: