Yamaha A-S2000/A-S1000

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana HardSoft, 13.08.2008.

 1. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kopsasin threadin tänne tuolta AV-puolelta, josko kirjoittelua olisi hieman enemmän...

  25.7.2008
  Tänään sitten pääsi nostamaan otsikon mukaista A-S2000 laitehyllyyn ja koska painoa oli 22.7 kg, niin kuntoa vaadittiin. Siirryin monikanavasta kaksikanavaan, kun aloin pohtia kumpi on tärkeämpää äänen laatu vai kanavien määrä. Nykytilassa en saa 5.1 kunnolla sijoitettua etenkään takakanavien osalta, joten budjetti pistettiin sitten 2.1 settiin. A-S2000 perässä on Yamahan Soavo 1 pari, joka tuntuu varsin analyyttiseltä ja erottelevalta ja paljastaa miksausten laadun. Edellinen vahvistin oli wanhempi Onkyon integroitu. Tämä uusi on tuplajohdotettu, jotta pinta-alaa virransyöttöön saadaan varmati riittävästi. Tarkempaa soitianalyysia myöhemmin, kun olen ehtinyt kuunnella nipun laatulevyjä. Retromuotoilu miellyttää silmää ja yksinkertainen on kaunista. Viimeistelyssä ei ole valittamista.

  Tuo A-S1000 näyttäisi olevan tulossa ja näyttäisi olevan pitkälle vastaava A-S2000 kanssa.
  __

  __

  27.7.2008

  Kiitosta vaan.

  Ensimmäisten kuunteluiden perusteella ei vahvistimeen investoitu summa harmita - päinvastoin. Pientä hankaluutta aikaisempaan kalustoon vertailussa aikaansaa se, että päivitin myös kaiuttimet samalla. Kuuntelukokemukset perustuvat siis Yamaha A-S2000 + Soavo 1 parin yhteistoimintaan, koska en suoralta kädeltä pysty sanomaan mitkä parannukset/muutokset johtuvat selkeästi kummasta. Ehdin koekuunnella uusia kaiuttimia pienemmällä Onkyon tilapäisvahvistimella vajaan viikon, joten tottumista ei päässyt vielä syntymään etenkin, kun töissäkin piti käydä.

  No muutama havainto kuitenkin ennen perusteellisempaa kesäloman mittaista kuuntelusessiota ;) , joka alkaa viikon päästä.

  - Viimeistely ja mekaaninen tuntuma on erittäin korkealuokkainen
  - Kytkimet ja potentiometri tuntuvat mekaanisilta positiivisessa mielessä
  - Voimakkuus-säädin vaikuttaa "herkältä" eli äänenvoimakkuus nousee nopeasti jo alkupäässä (vai onko vahvistimen dynamiikka omaa luokkaansa?)
  - En käytä sävynsäätöjä, mutta säädinten mekaaninen toteutus on vakuuttava
  - Ns. normaaleilla kuunteluvoimakkuukksilla dynamiikka on erittäin hyvä, eikä minkäänlaista kompressiota tunnu esiintyvän. Voimakkaat iskut toistuvat upeasti. Musiikin energiaa kokonaisuus välittää hienosti. Tätä pitää vielä testata useammilla levyillä.
  - Soavo 1:n kanssa tuntuu siltä, että kaiuttimet vaativat tietyn voimakkuustason ylittymisen, jotta ne soivat "avoimesti" eli erittäin hiljaa kuunnellessa kokonaisuus kuulostaa tavallaan siltä, että "käsijarru on päällä". Lisätestausta...
  - Tyhjäkäynnillä laite lämpiää melkoisesti - olisiko jonkinlaista A-luokan rakennetta käytössä ?
  - Kaukosäädin on minimalistisuudessaan mainio. Voimakkuus, ohjelmalähteiden selaus ja voimakuuden vaimennus (mute) + itselleni tarpeettomat virittmen kanavavalinnat ja CD:n perustoiminnot. Metallinen yläpinta on hieno ja muovinen alapinta.... (Joissakin esitteiden kuvissa on "väärä" kaukosäädin ! Oikea kauko-säädin)
  Levyt, joiden sointimaailman olen näissä testauksissa havainnut erittäin hienoksi muihinkin testauksiin (lisää tulossa, kun hyllyssä on muutama CD...)
  - Eric Clapton: Unplugged
  - Club for Five: Ensi-ilta (myös Uni löytyy..)
  - Keisarikunta Soundtrack
  - Gladiator Soundtrack
  - Yello: The Eye

  Leffoja en ole ehtinyt vielä pyörittämään testimielessä - lisää luvassa.

  Kyseessä saattaa olla paketti, jota ei tarvitse heti vaihtaa, eli tulee piiiiitkällä tähtäimellä halvemmaksi, vaikka kirpaiseekin kerralla.
  ___

  28.7.

  - Tyhjäkäynnillä 56 W tehonkulutus, joka selittänee lämpenemisen. Sekä powerin että pätteiden alueet lämpiävät joten entistä todennäköisempää, että ns. A-luokan rakenne kyseessä.
  - ~75-80 W tehonkulutuksella alkavat naapuritkin kuulla mitä soitellaan, vaikka en Japanilaisessa paperitalossa asukkaan.
  - Pohjakohina on todella matalaa. Kun valisin sisääntulon, jossa ei ollut ohjelmalähdettä, piti voimakkuussäädin kääntää klo. 12 asentoon ja kuunnella diskanttielementtiä melkoisen läheltä, että kuuli pienen kohinan. :thumbsup:
  - MUTE on toteutetu mielenkiintoisesti, sillä kun painaa MUTE-nappia kaukosäätimessä/vahvistimessa, toteuteaan -20dB vaimennus potentiometriä kääntämällä. Itse en ole törmännyt moiseen, mutta eipä ennen ole tämän tasoista vahvistinta ollutkaan.
  - Äänenvoimakkuus, balanssi ja sävynsäädöt on myös sähköiseltä toteutukseltaan mielenkiintoisia. Äänenvoimakkuudessa ja balassissa analoginen potentiometri ohjaa digitaalisia hienojakoisia tasonsäätimiä, jolloin ei synny kahden potentiometrin eroista johtuvaa tasoeroa. Sävynsäätimissä sisääntuleva ääni jaetaan 3 rinnakkaiseen kanavaan - käsittelemättömään/bassosäätöön/diskanttisäätöön - säädöt tehdään erikseen ja sitten ko. signaalit summataan. Vähentää esitteen mukaan kohinaa, kun ääntä ei viedä peräkkäisten potentiometrien kautta. Tässäkin ilmeisesti potentiometrit ainoastaan ohjaavat digitaalisia säätimiä. Näitä en siis itse keksinyt vaan luin esitteestä....
  - Vahvistin/kaiuttimet-paketin "huonoihin" puoliin kuuluu se, että nyt kun olen kuunnellut levykokoelmaa, niin miksausten laatuerot tulevat esille selkeästi. Moni ennen kohtuullisesti soinut levy kuulostaakin oudolta, soitinten sijoittelu stereokuvaan ihmeelliseltä, lauluääni joko jälkikäteen kirkastetulta tai sitten läsnäolon tuntu puuttuu täysin.
  - Muutamaa leffaa on myös koekuunneltu, ja olen alkanut epäillä, että Toshiba HD-E1 ei osaa miksata LFE-ääniä stereo analogi-lähtöön oikein???
  Tätä pitää vertailutestata tarkemmin kun saan HTPC:n takuuhuollosta ja PS3:n jossain välissä.

  Techradarin artikkeli
  __

   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2008
 2. Accipiter

  Accipiter Guest Guest

  Liittynyt:
  24.04.2004
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin olen ollut tuosta Yamaha A-S2000:sesta kiinnostunut. Vaikuttaa mielenkiintoiselta vehkeeltä, eivätkä maailmalla suuresti ole siitä miinustakaan löytäneet. Voisi olla todella hyvä lähtökohta tulevalle 2 CH-setilleni.. Retromuotoilu hauska idea, siitä iso plussa! :thumbsup:
   
 3. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Runsaan parin kuukauden soittelun jälkeen, en voi todeta kuin, että olen erittäin tyytyväinen hankintaan. A-S2000:ssa on kaikki mitä tarvitsen, eikä mitään turhaa (lukuunottamatta levariliitäntää...) ja ennen kaikkea voimaa, nopeaa dynaamisuutta ja erottelevuutta on riittävästi. Retromuotoilun hyvä puoli on, kun se on tehty oikein, retromateriaalit ja tuntuma - ei mikään retron näköinen muovihimpula, vaan massaa ja mekaanista tuntua kuin 70 luvun vahvistimilla. Ja mikä parasta kaikki kirkkaat jouluvalot "loistavat" poissaolollaan. Virta-, sisääntulon sekä mute:n LED:it on erittäin himmeitä wanhan ajan keltaisia hieman kuin himmeitä hehkulamppuja :thumbsup:

  :love: :D :king:
   
 4. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  A-S2000 alkaa olla vaarallisen hyvä - joten taitaa mopo karata käsistä ja todennäköisesti vaffi saa kaverikseen saman sarjan CD/SACD-soittimen. CD-S2000... :hitme:
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2008
 5. savolpen

  savolpen Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2001
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terse

  Nonniin, löysinpäs tämän threadin - tuolla toisaalla kaipailen AV- vahvarin etukanaviin kunnollista erillisvahvistinta.

  Olisikohan tämä S-1000 just passeli siihen kun haluaisin kunnollista 2-kanavaa mutta leffojakin kuunnellaan...

  Vois ajaa AV'sta PureDirectinä ja korjailla S1000'ssa jos siltä tuntuu.
  Näyttää muuten upealta :)

  Liekö tuo kuumeneminen häiriöksi ja onko flektiä?
  Suositteletteko?

  Edit: Jostain luin, ettei soundi olisi kovinkaan kirkaaseen kallellaan?

  T: Pena
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2008
 6. alspe

  alspe Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pena;

  ei kannata laittaa av-vahvarin etukanaviin mitään integroitua koska niihin kytketään pelkkä päätevahvistin. Muutenkaan pre out liitäntöjen laadusta ei voi sanoa kuulematta mitään.

  Paras ratkaisu tilanteeseesi on processor loop 2-ch integroitu+cd-soitin. Lue haulla lisää.
   
 7. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  A-S2000 lämpenee tyhjäkäynnillä, mutta soitettaessa pysyy hieman viileämpänä (A/B-toimintaperiaate ?) Tilaa pitää varata päälle min. 5 cm. mieluummin jopa 10 cm. Sivuille ei tarvitse pahemmin tilaa. Suosittelen avaraa asennustilaa. Umpihyllystöön tai kaappiin ei missään tapauksessa ! Ei tää nyt mikään Lucifer-grilli kuitenkaan ole, kuten eräät toisenmerkkiset laitteet.

  Laite on täysin äänetön - ei flektiä, kuten ei tämäntyyppisessä pidä ollakkaan.

  Omasta mielestäni soundi ei ole erityisen kirkas tai tumma. Ohjelmalähteen ja kaiuttimien ominaisuudet vaikuttavat soundiin. Omassani jopa CD:n kaapelit vaikuttivat soundiin ! Tosin on tullut jokunen vuosi kuunneltua äänten eroja...

  Näissä A-S sarjan vahvistimissa on erittäin kontrolloitu soundi, joka ei ole helppo tehtävä kotiteatterivahvistimille. Jos haluat laitteen joka soveltuu nimenomaan musiikinkuunteluun suosittelen näitä. Ja kyllä näillä ohjastaa pääkanaviakin monikanavasetissä, koska pääteasteen sisääntulo on valittavissa yhdeksi sisääntuloksi (Main direct). Ei tarvii kikkailla monimutkaisilla signaalireitityksillä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2008
 8. alspe

  alspe Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse lisäisin tähän, että monet muutkin merkit 2ch puolella ovat erittäin hyviä (ja kontrolloituja) musiikintoistajia. Harvemmin AV-koneissa samaan törmää. Kyse on siis lähinnä siitä mihin suunnittelussa/toteutuksessa on panostettu.
   
 9. El Grande

  El Grande Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 614
  Saadut tykkäykset:
  286
  Btw,
  Tästä on kokemusta. Käytössä oli av-peli ja etukajareille järeä pääte. Av-vahvistin ajoi subbaria ja ongelmaksi muodostui erillisen päätteen hyvin kontrolloitu soundi. Subbari "jäi vähän pääkajareiden alle" / muuttui voimattoman kuuloiseksi.
   
 10. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  T.amppia subille ja ei jää jalkoihin... (harvemmin sitä av-vaffilla subia ajellaan)
   
 11. El Grande

  El Grande Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 614
  Saadut tykkäykset:
  286
  Tarkoitin sitä, että aktiivisubi oli kytkettynä av-pelin subout-liitäntään. Ehkä av-pelin päätteet oli optimoitu niin, että sopivat subin kanssa hyvin yhteen, en sitten tiedä.
   
 12. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yamaha on näemmä laajentanut tätä sarjaa "budjettiluokan" versiolla A-S700 ja hintaa Suomessa alle ~ 700 €.

  Saman kaliberin CD-soitin CD-S700 soittovehkeeksi ~ alle 600 €.

  Hieman kevyitähän nuo on.....;)
   
 13. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yamaha A/S2000 lähti huoltoon tarkistettavaksi ja sen ajan sijaisena toimii wanha Onkyo A-8130.

  Tuplajohdotus piti tehdä edullisemmalla 1.5 mm2 kaapelilla, koska Supran PLY3.4S ei yksinkertaisesti mahdu puristusliittimiin. CD kytkettiin RCA:lla XLR:n sijaan.

  Kuuntelussa huomasi välittömästi eroja A/S-2000:een.
  - Bassopään energiaa ja "auktoriteettia" selvästi vähemmän, jotenkin "raaempi" mutta tumpumpi.
  - Stereokuva kapeni hitusen ja soittimien paikan erottelu heikkeni.
  - Dynamiikkaa kaiken kaikkiaan vähemmän
  - Vahvistimen vaimennuskerroin on pienempi, joten kartioiden jälkivärähtelyt pysähtyvät hitaammin, joka aiheuttanee soundiin lähinnä bassopäässä tiettyä epämääräisyyttä.

  Toivottavasti ei tule vieroitusoireita... :D

  P.S: Vika olikin basari kaiutinelementissä - ei vahvistimessa
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2010
 14. Scaha

  Scaha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  955
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mikäs vaffille tuli jotta huoltoon joutui?
   
 15. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kesken CD:n kuuntelun alkoi yht'äkkiä kuulostaa siltä, että laulajan sanoista ei saanut kunnolla selvää :eek: . No ensin epäilin, että levyssä on naarmu tai mansikkahilloa ;) , vaan levypä oli putipuhdas. No uusi levy kehiin ja sama ilmiö. Epäilin ensin, onko CD/S2000:ssa vikaa, joten samat levyt PS3:lla ja ongelma jatkui. Koska kaiuttimet ovat tuplajohdotetut voin valita ala/ylääänet yksinään. Yläpäässä kaikki kunnossa, mutta kun kuuntelin alapäätä läheltä kaiuttimia hiljaisellakin voimakkuudella, oli äänessä erittäin voimakas särö. Prosenteista en osaa sanoa mitään, mutta veikkaus on useita kymmeniä. Tuuppasin kuulokkeet kiinni vaffiin ja sointi oli moitteeton, eli etuaste toimii ja vika on todennäköisesti päätteessä. Varmistin vielä, ettei kaiuttimia ole luukutettu lunastuskuntoon tuolla Onkyolla :D - oikeesti soittelen maltillisilla voimakkuuksilla, nuppi on korkeintaan kello 10:ssä. Erikoista, että ongelma esiintyy molemmissa kanavissa, vaikka laite on kaksoismono ja virransyöttökin 4-kanavainen (molempiin kanaviin erillinen ja vieläpä kanavat jaettu kahteen osaan eli + ja - vaiheen syöttöön.

  Onneksi Yamahaa huoltaa nykyään Miro Oy :thumbsup: (Digiservicen :grr: lisäksi). Mirohan on pienempi ammattitaitoinen perheyhtiö, joka vastaa tekemisistään ja joka on ollut alalla vuodesta 1985 toisin kuin tuo :sick: .

  Elektronisissa härveleissä voi aina tulla vikaa, myös paremmissa vehkeissä, joten eipä tuo harmita, kun on kunnon huoltopalvelu.

  P.S: Vika olikin basari kaiutinelementissä - ei vahvistimessa
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2010
 16. Scaha

  Scaha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  955
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ikävä juttu, no varmastikin tulee kuntoon niin tarinoipa sitten mitä huollossa todettiin.
   
 17. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, kiinnostaa itseäkin mitä on tapahtunut.

  Onneksi nyt olen talvilomalla mökillä ja heti perään lähden viikoksi ISE-messuille ,
  niin ei ehdi naatiskella. Eiköhän peli saada kuntoon parissa viikossa.

  P.S: Vika olikin basari kaiutinelementissä - ei vahvistimessa
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2010
 18. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  No voi Smurffin laki :OI

  Hain vaffin viikko sitten huollosta, jossa todettiin, ettei mitään vikaa.

  Meni viikko keittiöremontin ym. töiden tiimoilta ja sain laitteen soimaan vasta tänään. 10 minuuttia soi nätisti ja sitten ~50 % särö pamahti päälle matalille taajuksille molemmille kanaville kaikilla ohjelmalähteillä. Vertailuvahvistimella ei ongelmaa, kun muut helyt on samoja :OI

  Virran poiskytkentä ei auta. Särö kuuluu vain kaiuttimista, ei kuuloke tai REC-out-liitännästä = pääteasteen ongelma.

  Äänitin pätkän konkkamikillä basarin edestä ja poltin CD:lle huollon ihmeteltäväksi. Pääsee taas punnertamaan laitetta huoltoon :OI:OI

  Itse ainakin kuvittelen kuulevani ääninäytteessä säröä....

  P.S: Vika olikin basari kaiutinelementissä - ei vahvistimessa
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2010
 19. kurg

  kurg Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 082
  Saadut tykkäykset:
  1
  voi prkleen prkleen prkl. Loistava ketju ja täydet sympatiat.
  En yleensä seuraa kovin tarkkaan kunnon stereohifistelyaiheita, mutta kyllä kyllä laadukkaat laitteet aina kiinnostaa. Ketju alkoi hyvin ja vahvistin vaikutti juuri niin uskottavalta ja laadukkaalta kuin pitikin, mutta että sitten käy ilmi, että edes tällainen tuote ei ole idioottivarma toimintansa suhteen. Jos tuollaisen laitteen hankkisin, en hankkisi sitä ensisijaisesti pelkästään äänenlaadun takia, vaan että voisin luottaa tuotteen toimivuuteen "kestää isältä pojalle"-tyyppisesti (päinvastoin kuin moni muu nykyelektroniikka). Vaikka kyseessä olisi koko tuotantoerän ainoa "maanantaikappale", niin silti tuo yksikin on liikaa.

  Että pistää sylettään...
   
 20. lator

  lator Guest Guest

  Liittynyt:
  08.05.2006
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliko merkkihuollossa ihan? Perin kummallista jos ei vikaa löydy jos oli.

  edit: jaa eipä ollut
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2009