Yön ritarin paluu (The Dark Knight Rises) (Christopher Nolan / Christian Bale, Anne Hathaway)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana The_Daywalker, 28.10.2010.

 1. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 607
  Saadut tykkäykset:
  211
  Hesarissa Pertti Avola antoi kolme tähteä. Miinuspuolina erityisesti turhan mustavalkoinen hyvä-paha-jaottelu (toisin kuin edellisessä osassa), yletön pituus ja Hans Zimmerin musat.
  http://nyt.fi/20120719-elokuva-arvio-yoen-ritarin-paluu/
   
 2. Sheedy

  Sheedy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanoisin, että on aika asian ytimessä. Samat mietteet itselläkin leffan jälkeen. 3,5 / 5 tähteä oma arvosana. Todella kunnianhimoinen projekti tämä on ja jälki on kauttaaltaan upeaa. Mm. edellä mainituista syistä ei kuitenkaan ihan täysosuma.
   
 3. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  "Reuters: 10 people dead after a shooting at a Dark Knight Rises screening in #Denver" tuli vastaan twitterissä. Kenties vain hölmö provo, mutta eiköhän vahvistus suuntaan tai toiseen kohta tule vastaan.
   
 4. Flash Gordon

  Flash Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  1
 5. Jarzki

  Jarzki Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  809
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  "Justin Joseph, a local media reporter says the shooters stood up and began shooting at the first sight of Batman in the movie."
   
 7. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Kamala juttu koko ammuskelu, sanattomaksi vetää.
   
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No huh huh... Ikävä kyllä tuosta on helppo ennustaa jäävän käteen lähinnä kaikenlaista spekulaatiota.. Surullinen käänne, ei tämä leffa ja trilogia nyt tuollaista stigmaa olisi tarvinnut.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2012
 9. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kuolema on nyt varjostanut elokuvasarjan kahta jälimmäistä osaa :(
   
 10. Zeick

  Zeick Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2006
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei hyvänen aika sentään. En olisi uskonut miten tyhmiä ihmisiä maailmasta löytyy. :weep:

  Mitenhän tässä käy... meinaavatko vetää kaikki Yön Ritarin Paluut elokuvateatterista viikon tai kahden ajaksi? Uskaltaako porukka USAssa mennä katsomaan tätä leffaa tämän jälkeen?
   
 11. Jarzki

  Jarzki Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  809
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama(nniminen) kaverin arvostelu oli Aamulehdessäkin, lyhyempänä ja samat kaksi tähteä. "Nolan on totinen torvensoittaja" luonnehti Salminen ja mainitsi myös synkkyyden menevän yli.
   
 13. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Olikohan tuo ammuskelija pukeutunut Baneksi, kun näytöksessä on kuulema ollut hahmoiksi pukeutuneita faneja? Luotiliivit ja kaasunaamarin tapainen päällä, on ollut varmaan helppo kuljettaa aseet ja kaasut mukana, kun varmaan näyttivät kuuluneen asuyhdistelmään.
   
 14. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 706
  Saadut tykkäykset:
  294
  Olihan se hyvä. Ehkä siellä täällä pikkasen fixattavaa, mutta muuten erittäin toimiva. Pikkasen häiritsi juuri nämä puhetta aiheuttaneet taistelukohtaukset. Oli kyllä Transformers mallista closeuppia, mikä ei minua juuri miellytä. Varmaan johtuu tuosta ikärajasta. Vaatii vielä makustelua ja varmaan uudelleen katsomisen.

  Tuo Denverin tilanne kyllä pilasi hyvää fiilistä melkoisesti.
   
 15. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noh mitähän tästä uskaltaisi kirjoittaa ettei tulisi tappouhkauksia. Eihän tämä ollut mikään mestariteos, kuten ei aikaisemmatkaan osat. Kuitenkin trilogian heikoin esitys. Tämän aikana viimeistään hoksasi kuinka paljon TDK hyötyi loistavasta konnasta. Bane oli kaikesta mörinästä ja lihaksesta huolimatta jotenkin vaisu esitys. Kissanainen taas tuntui väkisin tarinaan ahdetulta. Toiminnassa ei oikein riittänyt paukkuja ja sitä kovasti yritettiin paikata musiikin voluumia kasvattamalla, ihan rasitteeksi asti.

  Mirandan paljastuminen Ra's Al Ghulin tytöksi oli jotenkin nolo twisti.

  Eli en ihan Riskalan "touhutippa housussa"-fiiliksiin päässyt. Trilogia sai kuitenkin arvoisensa lopetuksen. Spektaakkeliahan tässä haettiin ja semmoinen nähtiin, vaikka suht kylmäksi jättikin kaikesta paukkeesta huolimatta. Ihan viimeiset minuutit pelastivat paljon ja jättivät tunnelman positiiviselle puolelle.


  kakspuol tai kolme/viis
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2012
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  TDKR antoi The Dark Knight -trilogialle arvoisensa lopetuksen. Se yhdisti Beginsin tunnerikkauden TDK:n loisteliaaseen rikosdraamakerrontaan ja lisäsi päälle aimo annoksen anarkiaa ja suuremmat puitteet. Osasin kyllä odottaa synkkää elokuvaa, mutta yllätyin, kuinka raadolliseksi (oli kyse sitten kielenkäytöstä tai väkivallasta) Gotham muuttui. Pidän tätä toki positiivisena asiana (poliittisen korrektiuden ja sensuurin Hollywoodissa kovin moni projekti on vesittynyt), mutta huomasin tiettyinä hetkinä kysyväni itseltäni, katsonko oikeasti Batman-elokuvaa. Siinä missä TDK kärsi Beginsin ihmistunteiden pienoisesta vajeesta, löytyi sitä jälleen enemmän TDKR:stä. Monta ainesosaa sisältävässä suurelokuvassa tietenkin yksittäisen ainesosan rooli helposti heikentyy, ja Begins onkin edelleen ainoa trilogian osista, jonka aikana olen aina ja tulen kyyneleen pari vuodattamaan. Toisaalta TDKR:ää katsoessani kävin läpi laajan tunneskaalan aina surusta iloon ja hauiksen jännittämiseen kuin Rocky-elokuvaa katsoessa konsanaan. Elokuvan kerronta oli Nolaninkin tasolla keskivertoa parempaa, enkä kokenut elokuvan missään vaiheessa olevan hidas. Elokuvan viimeisellä kolmanneksella liikuttiin ehkä sujuvan ja liian monimutkaisen kerronnan rajamailla. Toisaalta tämä ei ole mitään uutta Nolanin projekteissa -- kuten ei ole myöskään se, että seuraavilla katselukerroilla nämäkin pienet kysymysmerkit katoavat. Pidin erityisen paljon siitä, mihin elokuva jätti Bruce Waynen ja Alfredin. Elokuvan musiikki oli toimivaa, joskin hetkittäin hieman varovaista. Pidin siitä, että musiikki jätettiin kokonaan pois tietyissä kohdissa.

  Elokuvan leikkauksesta löysin yhden mahdollisen särön:
  Brucen ollessa "helvetissä" hän pudotessaan toisen kerran alas seinämältä näkee Beginsistä tutun muistikuvan, kun hänen isänsä laskeutuu alas kaivoon pelastamaan häntä ja sanoo "Why do we fall?" lausahduksensa. Vaikka ko. kohta ja lausahdus olivatkin hienoja (niissä kohti juuri vuodatan kyyneleitä), niin kuva leikkautuu ko. muistikuvaan jotenkin äkillisen tökerösti, muistaakseni vieläpä mielikuvaan sopimattoman musiikin kera. Ymmärrän sen, miksi Nolan halusi ottaa mukaan ko. Beginsin kohtauksen, mutta editoinnin näkökulmasta sitä ei kyllä integroitu kohtaukseen parhaimmalla mahdollisella tavalla.

  Christian Bale vakuutti jälleen kerran yön ritarina. Vaikka hän ei lihasmassaltaan ollut Beginsissä nähdyssä kunnossa (kuten tässä elokuvassa ei pitänytkään olla), niin hän tulkitsi roolinsa uskottavasti -- pidän hänen "luonnollisen epätäydellisestä", paikoin improvisaatiolta tuntuvasta näyttelemistyylistään. Elokuvan tapahtumia silmällä pitäen jotenkin odotin häneltä robertdeniromaista fyysistä muuttumista, mutta toisaalta elokuvan yksi teemoista taisi muutenkin olla "mind over matter". Tom Hardy (jonka itsetuntoa pönkitti hänen nähdessään Balen paljon ohuemman käsivarren ensimmäistä kertaa kuvauspaikalla) astui fyysisesti vaativaan rooliin Banen saappaissa ja ainakin allekirjoittanut vakuuttui täysin siitä, että valkokankaalla liikkuva kalju maskihirviö omaa lähes yli-inhimilliset voimat. Miesten väliset yhteenotot oli kuvattu hienon "raa'asti", joskin
  Bruce Waynen vankilatreenaamisesta ja "leap of faith" -saavutuksen henkisten voimavarojen kasvusta huolimatta jäin miettimään, miten hän kaikesta huolimatta päihitti Banen. Hävisikö hän aiemmin pelkän pelon/ruosteen takia?
  Pidin siitä, että elokuvassa oli huomioitu ehkä se merkittävin Batmanin ja Banen välinen tapahtuma mitä Batman-mytologiaan tulee. Vaikken usko Banea pystyttävän tulkita Tom Hardyn versiota paremmin, niin kyseessä ei ole läheskään yhtä kuolematon (no pun intended) roolisuoritus kuin Heath Ledgerin Jokeri.

  Tuttujen, toimivien naamojen lisäksi elokuvan uusina kasvoina nähtiin kolmikko Hathaway-Cotillard-Gordon-Lewitt. Anne Hathawayn roolisuorituksesta aavistelin eniten pahaa, sillä sen lisäksi, etten erityisemmin pidä ko. näyttelijättärestä (rumasti sanottuna hän on tavallaan vähemmän viehättävä ja ylimielisempi versio Natalia Portmanista), niin pelkäsin roolista tulevan liian seksikäs (mikä ei mielestäni sovi trilogian tyyliin). Onneksi Hathaway näytteli hillityn varmasti ja niitä meganfox-pyllistelyjäkään ei löytynyt kuin pari kappaletta, eikä silloinkaan kuva keskittynyt lihalla herkutteluun. Hahmosta löytyi kuitenkin huomautettavaa:
  Selina Kylen historiikkia ei käsitelty juuri lainkaan (miten hän osaa taistella lähes yhtä hyvin kuin Batman ja mistä hän sai omat varusteensa), enkä ymmärrä, miksi elokuva näytti moraalisesti hyväksyvän sen, että Selina saisi "uuden alun".
  Cotillardin valinta rooliinsa oli napakymppi, joskin hahmosta olisi voinut saada ihan hitusen enemmän irti. Gordon-Lewitt näytteli partiopoikaroolinsa hyvin, mutta miehessä ei ole ehkä sittenkään niin paljon särmää, että olisin harmitellut, jos hänen hahmonsa olisi jäänyt leikkauspöydälle.

  Siitä ei pääse mihinkään, että TDKR on Batman-fanin toteutunut märkä uni. Pienen pieniä säröjä (jotka Nolan-elokuvien tapaan tuppaavat enimmäkseen katoamaan jälkeen seuraavilla katselukerroilla) lukuun ottamatta kyseessä on, etenkin elokuvan laajuuden huomioon ottaen, mestariteos. Se ei ole yhtä tasainen kuin Begins, eikä siinä ole yhtä kuolematonta pahista kuin TDK:ssa, mutta se nostaa itse Batmanin korkeammalle jalustalle ja kiinnostavammaksi katsojalle kuin edelliset elokuvat yhteensä. Sellaiset elokuvat ovat harvassa, josta löytyy yhtä monta mukaansa tempaavaa ja visuaalisesti hienoa hetkeä kuin TDKR:sta. Se ei ole tajunnanräjäyttävän täydellinen elokuva, mutta toisaalta mistä tahansa merkkiteoksesta voisi olla samaa mieltä.

  Ensimmäisen katselukerran jälkeen annan varovaisesti

  4.5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::thumbsup:


  P.S. Tuo ensi-illan verilöyly USA:ssa oli kauheaa luettavaa, ja näin elokuvan nähneenä pidän erittäin mahdollisena sitä, että nämä ampujat ovat valitettavasti jälleen niitä, joilla fiktiivisen tarinan aatteet alkaavat muokkaamaan ajattelutapaa ja moraalia radikaalisti. Tuon verilöylyn jälki nimittäin haiskahtaa pahasti siltä, että ko. tyypit toimivat elokuvasta tutun "Varjojen liigan" jäseninä omassa mielessään.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2012
 17. Jarzki

  Jarzki Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  809
  Saadut tykkäykset:
  0
 18. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melko synkkä ensi-ilta :(
   
 19. whector

  whector Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.07.2004
  Viestejä:
  563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka toi ammuskelu homma tosi ikävä, niin silti pitää hekuttaa, ETTÄ HUIPPULEFFA! En olisi osannut odottaa näin mahtavaa tästä! 5/5
   
 20. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Helvetin hieno päätös sarjalle. Ei pituus haitannut tippaakaan. Näyttelijät olivat kauttaaltaan erinomaisia ja leffan parhaat hetket olivatkin näitä hiljaisia hetkiä ihmisten välillä, ei se rymistely.

  Loppukohtaus myös jätti todella hyvän fiiliksen: näin Batman tarina pitääkin kertoa.

  5/5