Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

 1. JJ Gittes

  JJ Gittes Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2007
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se bättiksen "näen kaikki, olen jumala hehkuvatlamppusilmätjee"-näkö.
   
 2. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 628
  Saadut tykkäykset:
  61
  Jos ei oo joku jo leffaa nähnyt niin oma moka. Mustahan se on pirullisen nerokas se battiksen näköhomma. Se käytti ääntä luotaukseen ja mitenkäs ne oikeesti lepakot näkee? no juurikin sen luotauksen avulla. Siis vähän todella siistii. ;)
   
 3. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 055
  Saadut tykkäykset:
  108
  Joo. Mäkin taidan kokeilla sitä juhannuksen kunniaks kun suomessakin on niin paljon kännyköitä ja omistan saman Nokian kun siinä leffassa oli.
   
 4. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 628
  Saadut tykkäykset:
  61
  Nii ei oikeesti sillai pysty tekemään. Mutta jos sulla on tuollainen auto ja tuollainen puku ja jokeri persiissä niin mikä sitä estää testaamasta. :hitme:
   
 5. 8no

  8no Guest Guest

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yön ritarin jälkeen odottaa vesi kielellä uusia Batman-elokuvia. Myytti on nostettu uudelleen pöydälle ja se on herkullisempi kuin koskaan. Poissa ovat 90-luvun naurettavat konnat ja surkeat elokuvakokonaisuudet. Batman on nyt synkkä, ytimekäs ja goottimaisen rokkaava. Olisi synti jos Batman-sarjaa ei jatkettaisi. On mahdollista ettei Nolan ja Bale jatka ja että uusia nimiä tulee mukaan. Seuraavat leffat tarjoavat mahdollisuuden kaikkien aikojen pelottavimmille pahiksille ja uskomattomille toimintakohtauksille. Arvuuttajan, Pingviinin roolit ovat nyt jos koskaan tarjolla loistaville esiintyjille. Jos Ledgerin pahis ei saa haastajaa seuraavalla vuosikymmenellä, on hyvät metodinäyttelijät nolostuttava tavalla kadoksissa Hollywoodissa.

  Tässä kolme leffaideaa jotka olen kyhännyt:

  The Dark Knight Returns
  Batmanin on taisteltava psykopaattista kyberterroristia Arvuuttajaa sekä hänen sidekick-roistoa Pingviiniä vastaan. Batman myös rakastuu vaikkapa Ra's al Ghulin tyttäreen.

  The Caped Crusader
  Batman taistelee naispuolista psykopaattiterroristia Harley Quinnia vastaan. Apunaan Lepakkomiehellä on vaikkapa Kissanainen - tosin ei naurettavana pfeiffermaisena versiona vaan synkkänä ja goottina.

  Gotham City
  Viimeisessä uudessa Batmanissa, sankarimme saa vastaan koomasta heräävän Jokerin joka on entistä kierompi, sairaampi ja ovelampi. Tässä eeppisessä kolmen tunnin taistelussa hintana on Gotham Cityn tulevaisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2009
 6. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 055
  Saadut tykkäykset:
  108
  Ei pahalla mutta ei niin hyvälläkään. Toivon todella että sun kaltaset innovatiiviset käsikirjottajat ei pääse tätä sarjaa enää raiskaamaan.
   
 7. wickerman

  wickerman Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivottavasti tämä koko postaus oli ironiaa ja huumoria :D:D
   
 8. Terris

  Terris Guest Guest

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ootko paljonkin kirjoitellut? Kuulostaa erittäin hyvältä!
   
 9. Euso

  Euso Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ei muuta kuin Nolaniin yhteyttä, että "tämmöstä ideaa pukkaa, ohjaatko?"

  Tai noista tulisi ehkä kuitekin vielä parempia, jos itse ohjaisit.
   
 10. 8no

  8no Guest Guest

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuka oli vastuussa Rachelin kuolemasta? Oliko se Joker ja Maroni?
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Jokeri viime kädessä, joskin käsittääkseni Rachel kaapattiin Maronin palkkalistoilla olevien korruptoituneiden poliisien toimesta.
   
 12. 8no

  8no Guest Guest

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin että leffassa on nolo virhe. Kun Batman tulee pelastamaan Harvey Dentiä, hän on tuoliinsa sidottuna. Mutta kun Batman vie Dentiä ulos ja kun Dentin oikea kasvopuoli syttyy tuleen hänellä ei ole tuolia

  Kun olen nyt viime aikoina katsonut elokuvaa muutaman kerran, niin on pakko myöntää että tämä on sittenkin aika mestariteos, Dark Masterpiece. Alku on tyylikkäin alku minkä olen ikinä nähnyt, Jokeri-kohtaukset ovat klassikoita
  Suosikkini on tällä hetkellä se kiero nauru kun Batman heittää hänet rakennuksesta, aina kun näen sen, nauran
  ja loppu on todella mieleenpainuva ("cos' we have to chase him.") Täytyy sanoa että katsottuani tämän moneen kertaan, Gary Oldmanin roolisuoritus nousee leffassa suureen arvoon. Gordon on kiinnostava hahmo, leffan kunnollisin tyyppi. Myös Caine on hyvä Alfredina, ja leffassa hän pääsee sanomaan muutaman ikimuistoisen viisauden.

  Show'n kuitenkin varastaa ironisen nimen omannut Heath Ledger. Suosikkia lukevien teinien idolina tunnettu Ledger on Jokerina niin käsittämätömän pelottava ettei ole ihme että hänet palkittiin Oscarilla. Ihmeellistä miten tuntematon teini kasvoi muutamassa vuodessa vuosikymmenen muistetuimmaksi elokuvahahmoksi. Hänen traaginen kuolemansa tekee roolista elokuvahistorian ehkä värisyttävimmän joutsenlaulun. Pitääpä tsekata toi 10 Things I Hate About You ja muistella sitä aikaa jolloin minä 10-vuotiaana ensimmäistä kertaa hänet huomasin.

  Hauskinta leffassa on mielestäni se tapa jolla Batman sanoo: "there won't any fireworks!"
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2009
 13. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 055
  Saadut tykkäykset:
  108
  Tulitko miettineeksi että Batman vapautti hänet tuolista ennen kuin kantoi ulos? Vaikkei se ruudulla nyt varsinaisesti näy niin kaikkea ei ole pakko vääntää rautalangasta. Helpompi auttaa mies ulos kun tämä on omilla jaloillaan...
   
 14. whector

  whector Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.07.2004
  Viestejä:
  563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä sieniä sä olet vetänyt? No älä ny suutu, hyvin sä vedät. :p
   
 15. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  The Dark Knight - Yön Ritari tuli viimein katsottua.
  Yritin oikein luoda kivan tunnelman tätä katsoakseni, vaikka jotain kamalaa odotinkin (kiitos hehkuttajat!). Batman Beginsistä pidin, joten mikään Nolanin Batman vihaaja ole, mutta en mikään idiootti fanipoikakaan.

  Hyvä fiilis oli alussa. Pellenaamaiset pankkiryöstäjät toi mukavasti mieleen Kubrickin The Killingin. Hölmöksi meno äityi kuitenkin liian nopeasti ja heti kun Batman ilmestyi niin tunnelma laski. Heti ensimmäiset Viuh ja Vauh-jutut tuntuivat tökkivän.
  Uutta pukua kun haettiin niin jopas oli apinoitu 007:maista tunnelmaa kun Lucius vekkulisti esitteli uusia ominaisuuksia.
  Ihan mukavaa toimintaa tarjottiin paikoitellen (mm. Laun kaappaus ja Dentin kuljetus) ja jopa Playboy-Waynen pari juttua sai hymyn aikaan.
  Yllätyin positiivisesti siitä miten henkilöitä poistettiin elokuvasta, mutta kun nekin kohtaukset hautautuivat tuollaiseen pseudo-mahtipontiseen kokonaisuuteen niin loppujen lopuksi TDK oli todella heikko ja tylsäkin.

  Batmanin tyhmä mörinä on saanut paljon paskaa niskaan ja kieltämättä tuo omaankin korvaan kävi, mutta ei niin paljoa kuin odotin. Kuulustelukohtauksessa eniten tuo huvitti.
  Äänenmuunninko? Menkää himaan! Selväähän tuo on että omaa henkilöllisyyttä vain suojelee muokkaamalla ääntä, mutta että noin överiksi vedettynä!

  Näyttelijöistä kun puhutaan niin .. No ei kai tarvitse tunteitani salailla .. Kynäkohtauksesta eteenpäin olin rakastunut Jokeriin. Heath Ledgerin roolisuoritus oli parasta koko elokuvassa. Helposti tämä olisi voitu vetää överiksi, mutta nyt kaikki oli kohdallaan. Mitään kamalaa hekottelua ei Jokerilta kuultu vaan muutamassa kohtauksessa vain vähän naurettiin ja se kuulosti hyvälle.
  Upeasti vedetty rooli, joka ei kuitenkaan saa minua polvilleni kiroamaan näyttelijän poismenoa.
  Aaron Eckhart Harvey Dentinä oli passeli, mutta "Tuplanaamaksi" kääntyminen tasapainoili hölmöyden rajalla.
  Muista osista voi mainita Gyllenhaalin, joka toi Rachelin rooliin vähän enemmän uskottavuutta.
  Bale on ja pysyy inhokkilistalla, Caine on ja pysyy suosikkilistalla.

  En olisi odottanut että kivan Beginsin jälkeen voidaan kompastua näin. Aivan liikaa yrittämistä joka kostautui naurettavuuksina. Ei pysty käsittämään miten lipputuloja kertyi ja ylisanat virtasivat tämän kohdalla, mutta olen toki mielummin yksin oikeassa kuin fanipoikien kanssa väärässä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2009
 16. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  *haukotus*
  Hienosti uskalsit olla eri mieltä. Jatka samaan malliin.
   
 17. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wow, hienoa, olet katsonut Kubrickia. Huvittaa aina nämä tyypit, jotka jaksavat namedroppailla vanhan kaartin ohjaajia joka lähtöön, yrittäen jollain tavalla verrata ja näin ollen puolustella kantaansa miksi eivät missään nimessä voi pitää jostain niinkin alhaisesta kuin sarjisleffasta.

  Parhautta edustaa tälläkin foorumilla nähdyt vertailut, missä joku valitti ettei Hellboy 2 vedä millään tavoin vertoja Bunuelille, jota hän niin mielummin katsoo. :hitme:
   
 18. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Kiitos jatkan.
  Mukavaa on kun voi itse päättää mistä tykkää. Ei tarvitse tarkastella arvosteluja tai lipunmyyntituloja ja niiden perusteella päättää että onko elokuva sellainen josta pitäisi olla kiinnostunut tai sellainen josta pitää pitää.

  Sattuiko noin paljon kun TDK:n yksi parhaista kohtauksista ei ollutkaan originelli, vaan oli saanut vaikutteita tylsästä mustavalkoisesta elokuvasta?

  [​IMG]
   
 19. wickerman

  wickerman Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  TDK fanit alkavat muistuttamaan jehovantodistajia ja Apple faneja.

  Fanilasit päässä on kaikki parasta vaikka ois miten kuraa.. Ei se mitään. Huumoria näistä velikullista saa.
   
 20. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse asiassa allekirjoitan lähes kaiken tosta sun arviostasi :)

  En itsekään pidä TDK:ta minään messiasleffana(oon vaan yleisesti ottaen melkoinen Batman-fani). Ekalla katselukerralla pidin sitä jopa melko heikkona esityksenä. Toisella kerralla sitten tippui huomattavasti paremmin. Mutta viime kesän megaelokuvista esim. Iron Man on mielestäni roimasti onnistuneempi pläjäys.

  Mua vaan aina vituttaa nää kliseiset jorinat tyyliin "noh tulipahan nyt tämäkin leffa vihdoin tsekattua, eipä ollut kummoinen plaa plaa plaa"

  Toki itsekin syyllistyn moiseen jorinaan aina silloin tällöin. Onhan se aika jännää, kun pääsee välillä vähän dissaamaan sellaisia yleisesti palvottuja elokuvia.