Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

 1. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paitsi että tuohan on ennen Alienin ilmestymistä liki yksi yhteen loistavan Dark Knightin kanssa, paitsi pienemmällä budjetilla ja typerämmällä puvulla.
   
 2. Loobus

  Loobus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dialogi muistutti aikalailla Burtonin Batmania.
   
 3. Nick_Poetry

  Nick_Poetry Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Home Enter tarjoaa TDK:n tutustumistarjouksena hintaan 8,95. Siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, vaan siinä, että kyseinen paikka antaa TDK:lle ilmestymispäiväksi 26.11, eli 2 viikkoa ennen virallista ilmestymisaikaa...

  Tässä vielä "Print Screen" kyseisestä kohdasta.

  [​IMG]
   
 4. Macu

  Macu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.05.2000
  Viestejä:
  1 286
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tulipa nähtyä tämä ja täytyy myöntää, että meni itselläni kyllä suoraa päätä "väärinymmärrettyjen mestariteoksien" kastiin. Siis mestariteoksena tätä kai yleisesti pidetään, itselleni ei mene järkeen imdb:n yli 9:n arvosana :eek: Siis ei leffa minustakaan huono ollut: komeaa nykyaikaista toimintarymistelyä, joka muista sarjissankarileffoista poiketen ottaa itsensä vakavasti - ja tekee sen toki tyylillä (poislukien batmanin koriseva ja mukauhkaava ääni joka yhdessä naamion alta näkyvien suunasentojen kanssa oli usein tahattomasti koominen :) Minusta tässä olisi ehdottomasti pitänyt käyttää stunt ääninäyttelijää Darth Vader tyyliin ;)). Mutta siis mikä se on se juttu, jonka pitäisi tehdä tästä mestariteos? Näyttelijäsuoritukset, se Tumma Tunnelma vai mikä? Noh, tässä ketjussa olisi varmaan syvältäluotaavia analyysejä tähän kysymykseen jos viitsisin lukea mutta silläkin uhalla että saan Taidetta ymmärtämättömän pökkelön maineen, sanon että tykkäsin edellisen sukupolven Batmanistä enemmän (2 ekaa leffaa). Siinä oli sellainen fantasiatunnelma johon saattoi uppoutua, tämä uusi tuntuu enemmän vain keskivertoa komeammalta toimintaleffalta. :confused: Noh, yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä - hyvä että molemmille löytyy tykättävää. :p
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tuota noin... eikö tuo virke tarkoita, että juuri pidät TDK:ta mestariteoksena. Ehkä voisit tuon kastin muokata uuteen uskoon, jos sillä hait sitä, että mielestäsi TDK ei ole mestariteos ja useimmat ovat väärintulkinneet sen sellaiseksi.

  Sitä paitsi ei TDK enää taida mestariteoksena niinkään kulkea. Kyllä alkuhuuman jälkeen se on yleisesti tainnut asettua "vuoden paras elokuva" kastiin, muttei enää miksikään täydelliseksi leffaksi. Toisaalta, minusta TDK juuri on "väärinymmärretty mestariteos" (tämän kastin oikeassa merkityksessä)... Ne ongelmat vain lähtevät siitä, että moni tätä elokuvaa katsomaan lähtenyt asennoitui siihen kuin mihin tahansa supersankarileffaan. TDK:nhan on painotettu olevan rikoselokuva eikä supersankarielokuva. Totta kai tämä johtaa sitten tietynlaisiin pettymyksiin.

  Toinen ongelma on se, että TDK on sen verran pitkä ja mutkikas, että yhdellä katselukerralla se ei aukea varmastikaan monelle. Ensimmäisellä katselukerralla se minustakin tuntui jokseenkin sekavalta. Toinen katselukerta korjasi tämän.

  Suhtautumiskysymys on myöskin tapaus Harvey Dent.
  Moni tuntui pitävän Two-Facea elokuvassa jonakin "pahiksena" (kuten Jokeri) ja siten pettyi hänen äkilliseen turmioonsa. Minusta vaan hänen ei pitänytkään olla elokuvassa mikään "pahis" vaan Jokerin harhaanjohtama kidutettu sielu.

  Eli Macu vaikka tarkoititkin kastillasi eriä, niin TDK:han on nimenomaan ainakin väärinymmärretty siinä, että moni on katsonut sen odottaen jotain supersankari-elokuvaa ja kahta superpahista, ja pettynyt saadessaan jotain muuta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2008
 6. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elokuvan loppuosa on sellaista juonenkäännettä täynnä että hyvin olisi voinut pistää puoli tuntia lisää jotta olisi voinut vähän hengähtää välillä. Heath Ledgerin suoritus oli hieno, melkoinen menetys oli hänen poismeno.
  Bale ei mikään luonnenäyttelijä, mutta olis vähän kaivannut jonkunlaista tunnetta tuohon Batman vs. Rachel-valintaan ts. siitä uhrauksesta minkä hän teki. Vai oliko tuo valinta omaa sekopäisyyttä, valintaa olla mieluummin öisin kulkeva nahkahiippari?
  Samoin Rachelin kuoleman otti Batman melko heppoisesti. Lopun valvontasysteemistä olisi myös saanut kunnollisen paha-Batman juonikiekuran kun Rachelin kuoleman jälkeen Bruce olisi sairaalloisesti alkanut valvomaan koko Gothamia sillä. "Ennaltaehkäistäkseen". Taistellessaan sitten Dentiä vastaan hän vasta tajuaisi ettei halua vajota samalle tasolle.
   
 7. Macu

  Macu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.05.2000
  Viestejä:
  1 286
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei, vaan tarkoitin että muut pitävät leffaa kenties ihan oikeutetusti mestariteoksena, mutta minä en osaa sitä sellaiseksi mieltää. Siis kasti on siinä mielessä soveltuva: mestariteos (ehkä ihan oikea sellainen jostakin näkökulmasta katsottuna) - mutta minun väärinymmärtämäni(?) :)
   
 8. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sekavuus ei suinkaan johdu mutkikkaasta ja ovelasta juonesta vaan pikemminkin huonosta rytmityksestä ja leikkauksesta. Huom. Tämä on mun mielipide.
   
 9. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samaa mieltä.

  Ettei vaan parempi ohjaus olisi tehnyt parempaa leffaa ;)
   
 10. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tuossa äskettäin katseltua Begins kolmannen ja The Dark Knight toisen kerran. Tullessani leffateatterista ulos pidin TDK:ia Beginsia huomattavasti parempana teoksena, mutta uudemmat katselukerrat avasivat hieman molempia elokuvia.

  Begins on mielestäni hieman tyylikkäämpi ja tunnelmallisempi elokuva. TDK:n pisteitä laskevat liian suuri määrä toimintaa, muutama todella huono ja elokuvaan sopimaton mukahauska onelineri sekä pari lapsien sanomaa repliikkiä, jotka purskauttavat kasan siirappia korvista. Pienet on minulla valituksen aiheet, mutta Begins on siis mielestäni ehevämpi ja mielenkiintoisempi kokonaisuus. Näin jälkikäteen olisi voinut toivoa TDK:iin vielä enemmän synkkyyttä ja vähemmän toimintaa ja suuren yleisön kosiskelua.

  Tämän hetkiset arvosanat olisivat Beginsille 5/5 ja TDK:lle 4,5/5. Tulevat varmaan muuttumaan seuraavien katselukertojen myötä :). Aivan uskomattoman hienoja elokuvia molemmat.
   
 11. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uuden katselukerran jälkeen täytyy päivittää arvosana 5/5, loistava leffa, edelleen ainoa pieni haittapuoli on tuo Maggie mutta siitä huolimatta aivan selkeä top5leffa meikälle ja täten minun kannalta tuo IMDB sijoitus on hyvinkin kohdallaan:D (varsinkin kun ykkösenä siellä on leffa joka ei sytytä lähellekkään tämän leffan malliin)
   
 12. Loobus

  Loobus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän viestiisi nyt vastauksena, että äitee tilasi kyseisestä lafkasta ennakkoon ja perjantaina 5.12. se sitten tuli kustin kantamana.
   
 13. Loobus

  Loobus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu-u! Nyt toisella katsomiskerralla tajusin, että lopussa mättää ilmiselvästi. Ei siis ihan viiden tähden kamaa vaan 4,5:n. :love: Saas nähdä, kun katselukertoja tulee lisää, putoaako arvosana lisää. :rolleyes:
   
 14. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olis kiva tietää mikä tossa lopussa mättää..mun mielestä tuo loppu oli elokuvan parasta antia. Poislukien se
  aivan loppukohtaus jossa poika kysyy isältään miksi Batmania jahdataan...*huokaus*
   
 15. M1gu

  M1gu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2005
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Passasi minusta ihan hyvin Batman-leffaan, kun oli fiilikseltään ihan kuin suoraan jostain sarjiksesta, joita on tullut ahmittua teinipoikasena valtavat määrät. Ymmärrän toki, että kaikki ei näe asiaa/asioita samallailla.
   
 16. Noita

  Noita Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo loppu oli ihan parasta tuosa. Suorastaan se kohta kun lopputekstit alkoi niin kehtas nousta ylös penkistä teatterisa. Mun pojot 1-5 asteikolla on 1. Ja uudestaan ei edes katota kun pian pitäs antaa lisää pisteitä.
   
 17. TylerDurden

  TylerDurden Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ledger sai sitten Golden Globe- ehdokkuutensa! Riittääkö Oscareihin asti?
   
 18. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  27
  Nyt on tämä hetken aikaa maailman paras elokuva vihdoin nähty. En pettynyt, enkä yllättänyt. Hyvähän tämä oli monella tasolla, muttei mielestäni ehkä aivan edellisen veroinen (ero kuitenkin hiuksen hieno). Muutama mielestäni epäonnistunut ja turha kohtaus pois ja muutenkin rymistelyitä tiiviimmäksi, niin lopputulos olisi ollut erittäin hyvä.

  Ledgerin ja Balen suorituksista. Elokuvan puolen välin paikkeilla ja vähän sen jälkeen olivat mielestäni ne kohtaukset, joiden perusteella ymmärrän miksi monet ovat hehkuttaneet ja puhuneet jopa Oscarista Ledgerille. Kuitenkin kokonaisuutena - ironista kyllä - paikoittain minulle tuli mieleen lähinnä Beetlejuice. Ja kun pari viikkoa sitten katsoin jälkimmäisen Keatonin Batmanin, niin pakostakin tuli fiilis että olisiko hän pystynyt vetämään paremmin sekä Batmanin että Jokerin hahmot tuplaroolina?

  4/5
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ei olisi, koska Keaton olisi kumpaankiin rooliin liian pökkelö. Mielestäni Batmanin pitää jo habituksen takia olla pitkä, ja vaikka Keaton on loistava näytteljä ja veti lepakkomiehenä karismaattisesti, niin on Bale parempi (ilmeisesti Keaton on n. 177cm ja Bale n. 183cm) fyysisesti. Mitä taas Jokeriin tulee, niin kyllä Keatonilla äänen, ilmeiden ja näyttelemistyylin suhteen olisi kaikki mahdollisuudet saada aikaan upea versio tästä hahmosta, mutta kyllä Jokerin tulee olla tuollainen pitkä keikari ja ohutkasvo (Heath Ledger oli ilmeisesti 6-3 eli yli 190cm pitkä).

  Sanotaan nyt lopuksi, että Michael Keaton on kyllä yksi suosikkinäyttelijöistäni, ja järjettömän monipuolinen (tässä esim. Jim Carrey häviää 100-0), mutta hän vain on vähän sellainen pökkelö (joskin yllätyin, että hän on niiinkin pitkä kuin on). Beetlejuicessa se ei haitannut (itse asiassa se taisi vain parantaa hahmoa), mutta Jokerina se haittaisi.
   
 20. Iceglider

  Iceglider Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoinpa minäkin tämän eilen illalla, ja jäi vähän sellainen "yhdentekevä" maku. Bale oli fätmäninä jokseenkin mitäänsanomaton, jäi mielestäni koko leffassa vähän "taka-alalle" vaikkakaan varsinaista moitittavaa kaverin suorituksessa ei ollut. Ledger oli sen sijaan juuri niin hyvä kuin muiden vaahtoamisesta saattoi odottaakin; häntä oli todella hauska katsoa.

  Kässäri näissä sarjakuvafilmatisoinneissa on aina vähän ontunut. Niin tässäkin, mutta lasten (k-16) elokuvahan tämä olikin. Silti sellaisena sieltä parhaasta päästä.

  3½ / 5