Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

 1. KinZZa

  KinZZa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä. Tällä hetkellä - tätä kirjoittaessani - 138,804 äänestäjää 210,569 äänestäjästä on antanut elokuvalle arvosanan 10/10. Se kertonee siitä, että fanipoikaa on ollut liikkeellä. Onhan se tietysti mahdollista, että meistä löytyy myös niitä, jotka arvostavat Batman-elokuvan näkemisen kokemuksissaan korkeammalle kuin esim. ensimmäisen yhdynnän. Enkä minä heitä siitä syytä. Jokainen arvostaa elämässään eri asioita - ja eri elokuvia. Täytynee kuitenkin myöntää, että jos elokuva on IMDb:ssä saanut poikkeuksellisen suuren äänimäärän, osaan tästä lähtien varautua.
   
 2. palze

  palze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on tämäkin nähty. Jotain elokuvasta kertoo aina se, ettei edes tee mieli katsella kelloa ennen lopputekstejä...

  Minusta TDK ei ollut lainkaan niin sekava, mitä monet väittävät, eikä toisaalta niin toivottoman synkkäkään. Kuten Rooky sanoi, palaset pysyivät hyvin kasassa. Tunnelma oli kyllä koko ajan jossain määrin painostava, mutta ei kuitenkaan rasittavissa määrin. Jokeri olisi saanut olla mielestäni vielä ennalta-arvaamattomampi, mutta siihen tietysti ikäraja asettaa rajoituksia. Jokin yllättävä ja ilkeältä näyttänyt tappokohtaus elokuvan alkupuolella olisi luonut vielä jännittyneemmän tunnelman Jokeri-kohtauksiin myöhemmin. Kaikesta huolimatta loistava roolisuoritus Heath Ledgeriltä, myönnettävä se on.

  Piristävää, että vuonna 2008 voi katsella toimintaelokuvaa, missä CGI ei hypi ensimmäisenä silmille. Muutenkin kokonaisuus näytti harvinaisen hiotulta. Jos osaisin ohjata, tuollainen lopputulos olisi tavoitteeni.

  4/5
   
 3. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään vihdoin pääsen tämän kauan odottamani leffan,vihdoinkin.:thumbsup:
  Paikka voisi tosin olla parempi,Porvoon Studio 123:weep:.Mutta täytyy tyytyä siihen mitä saa,pitäiskö laittaa päälle vielä Batman liivit.Tosin vaimo vois olla asiasta eri mieltä:D
   
 4. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  heh...on muuten eniten postauksia saanu leffapuolella...tosin hypen puolelle menee ainakin puolet viesteistä..
   
 5. iiitee

  iiitee Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2003
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Helsingin Kinopalatsi ykkösessä kiinnitin huomiota samaan, jotenkin jäi jytinää kaipaamaan... :confused:

  Itse leffa oli kyllä ihan hyvä, imho ei kuitenkaan parempi kuin Begins, eikä myöskään hypensä veroinen... hyvä pätkä silti :naminami:
   
 6. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffa oli mitä mainioin,siis todella hyvä. Mutta jotain jäi kuiteskin puuttumaan,odotukset olivat jossain ihan taivaissa.

  Paljon puhuttu Batmanin ääni ei mielestäni ollut sen kaiken arvostelun arvoinen,itseäni se ei siis häirinnyt (olihan se tosin aika myreä).
  Kuvaus ja värimaailma oli juuri mainio,juuri sopivan tummaa.Kuvauspaikat ja kuvakulmat olivat todella upeasti tehty,varsinkin ne talojen katoilla kuvatut kohdat. Myöskin ne "lento"kohdat olivat todella aidon näköistä katsottavaa,eipä niistä juuri huomannu mitään vilppiä taiko trikkiä.
  Pitää varmaan katsoa uudemman kerran kun aikanaan tulee DVD:lle,kerkiää keskittyä paremmin kun ei perse puudu paskalla teatterin penkillä.Jotenkin tuntuu että ei kaikkea ole vielä kerinnyt kaikkea sisältöä ammentaa.
  Innolla oikeastaan odotan että pääsen katsomaan DVD:ltä ekstra materiaalia,oli sen verran hienoja juttuja.

  Jokeri täytti myös kaikki odotukset,Ledger pesi kyllä edeltäjänsä Jokerin roolissa.Ei miestä todellakaan olisi tunnistanut kuin muutamassa kohtauksessa jos ei olisi tiennyt kuka se on.Ledgerin arvostus nousi tämän roolin myötä huomattavasti,osasi se siis todella näytellä muutakin kuin teinihömppä ja homorakastajan roolia.
  Sairaala kohtaus oli todella hauska,Jokeri siinä punaisessa peruukissa sai nauramaan oikein kunnolla.Sitten kun se käveli siinä sairaalan pihalla ja yritti räjäyttää loppuosaa sairaalasta,juuri sopivasti komiikkaa.

  Twoface
  Oli mielestäni tehty hienosti,tosin se silmä oli vähän oudon näköinen.
  Jäihän sen rooli tosin leffassa aika lyhyeksi,mutta sehän oli kuiteskin vähän niin kuin sivu roisto.

  Rachel Dawes
  Onneks se typerä muija heitti henkensä siinä räjähdyksessä,sitä ei jatkossa tule yhtään ikävä.Kunhan eivät korvaa naiskauneutta millää Vicky Valella,vai mikä se nyt olikaan.

  Scarecrow oli alussa ihan mukava yllätys,sen mukana olosta kun ei olla puhuttu mitään.

  4+ / 5
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2008
 7. balrog777

  balrog777 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.07.2004
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen kävin katsomassa ja piti yön yli nukkua, että saa jotain kirjoitettua.

  Aika massiivinen paketti oli kyllä. Vaatisi melkein toisen katselukerran. Ehkä pienellä tiivistämisellä olisi saatu vielä tiiviimpi paketti. Kaikennäköistä räjähdystä ja takaa-ajoa oli ehkä liikaakin.

  Jokeri oli mielestäni leffan tähti. Ledger veti kyllä hienon roolin. Täysin arvaamaton sekopää, joka tekee mitä tahtoo. Millerit on selvästi luettu. Kuulustelukohtaus oli huippu. Kylmät väreet meni pitkin selkää. Batman riepottelee jokeria pitkin huonetta ja tämä vain nauraa. Kaiken kruunasi se Alfredin kommentti: "Some men just want to watch the world burn" :king:

  Bale veti hyvän roolin, joskin Batman jäi Jokerin varjoon. Kuten myös Dentin.
  Eckhart oli hyvä. Tosin Kaksinaama olisi voitu jättää seuraavaan elokuvaan. Elokuvassa oli kuitenkin kolme pahista. Vaikka Scarecrow ei kauaa riehunutkaan.

  Oldman ja Freeman hoisivat hommansa kunnialla. Ei pahaa sanottavaa.
  Yhteenvetona elokuva oli hyvä. Pesi mielestäni Beginsin. Muttei kuitenkaan täydellinen.

  4/5
   
 8. khan

  khan Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen kävin katsomassa tämän. The Dark Knight on myöskin ensimmäinen Batman-leffa jonka olen nähnyt ja mielestäni se on pirun hyvä. Ehkä elokuvaan olisi ollut helpompi suhtautua, ainakin objektiivisemmin, jos Ledger ei olisi kuollut ennenaikaisesti. Niitä kohtauksia joissa Joker oli odotti aina jotain erityistä- Ledgeriä ei ollut kovin helppo tunnistaa samaksi henkilöksi joka näytteli The Patriotissa tai A Knight's Talessa.

  Minulta leffa saa 4½ viidestä. Nyt sitten pitää katsoa Batman Begins, eli hieman nurinkurisessa järjestyksessä mennään.
   
 9. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  En tiedä oliko tämä liian pitkä leffa mutta jotain turhaa se ainakin sisälsi. Kaikki tähän Wayne Enterprisesin kirjanpitäjään liittyvät jutut olivat täysin turhia ja irrallisia. Sairaalan räjäytysuhkaus olisi voitu toteuttaa ilmankin tuota sivujuonnetta. Tällaisten pikkujuttujen takia leffa tuntui kovin sirpaleiselta. Olihan tuossa sitten noita hölmöyksiä kuten päppänin "hieno" prätkä ja hohtavat silmät.

  Ledger, olihan se hyvä. Kaikki ne pienet maiskuttelut ja äänen käyttö yleensäkin oli erittäin hyvää. Eipä tuossa laatukaartissa muidenkaan osalta juuri valittamista ollut, Eric "Robertsin Eric" Robertskin oli oikein kiva.

  Tämän käyttö oli kiva yksityiskohta. Muistui mieleen "pressan" nouto The Unitissa.

  Noniin, olihan siinä paljon korjattavaa mutta kuitenkin oikein viihdyttävä leffa. 3½ /5
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2008
 10. palicca

  palicca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älkää valittako, Jokeri oli awesome. :thumbsup:

  Ei voi muuta sanoa kun seuraavaksi dvd-kauppaan.
   
 11. Simo81

  Simo81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan kiva, mutta ei todellakaan kaiken hypen arvoinen. Kyllähän tämän tasoisia leffoja tehdään vähän väliä, ehkä genressään kuitenkin ihan kärkikaartia.
   
 12. Slayer

  Slayer Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  767
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yön ritarin IMDB-sija laskenut 3:ksi ja Shawshank 1:nä.
   
 13. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen yhdyntä on usein melkoinen pettymys, joten on ymmärrettävää että DK on joillekin suurempi elämys.

  Ihan hieno elokuva kaikin puolin oli. Vartin jos olisi lyhentänyt niin olisi ollut vieläkin parempi, mutta hyvä näinkin. Komeata kuvausta, hyvää toimintaa ja erinomaiset näyttelijäsuoritukset. Ei kuulu imdb:n kärkeen, mutta ei sinne moni muukaan siellä viihtyvä elokuva kuuluisi.

  4/5
   
 14. lippo

  lippo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä leffahan tuo oli, mutta loppujenlopuksi tuntui aikalailla tyhjältä.
  Jokeri toimi mainiosti kaaoksen luojana, mutta muuten juoni ja hahmot olivat lähinnä taka-alalla katselemassa tapahtumia ja sanomassa vuorosanojaan.

  Semmonen 8/10, ehkä.. voi muuttua vuosien varrella.
  Henkilökohtaisesti pidän enempi Burttonin batmaneista ja vuoden '66 klassikosta. ;)
   
 15. Warloch

  Warloch Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.05.2007
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten katsottua raina tänään. Eipä ollut ollenkaan niin huono kuin eka.
  Sekavuudesta voi sanoa, että porukalta taitaa puuttua pinna nykyään yli 2h. filmien kanssa. Oikein ihmettelin kuinka ei ehtinyt pitkästymään kertaakaan vaikka olikin kyse DC Comic:sin filmistä. Ainoana vikana voisi mainita ehkä liiallisen jenkkien paatoksen, mutta muuten ehdottomasti paras sarjakuvasta tehty elokuva tähän asti.

  Arvosana 8/10.

  Oli nyt sitten pakko lisätä, Burtonin Batman on skeidaa. Oikeastaan ainoa oikea olisi ollut, että Frank Miller:in Dark Knight olisi tehty elokuvaksi samalla tavalla kuten 300.
  Sori, mutta Burton on yliarvostettu pelle :)
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2008
 16. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin omalla kohdallanii, ja uskon, että monen muunkin, elokuvan liian pitkäksi moittiminen ei välttämättä tarkoita, että elokuvan kesto olisi liikaa. Paremminkin, että elokuvassa on liikaa/turhaa tavaraa, jota ilman/jota syventäen elokuva olisi ollut parempi.

  Kyllä Lotrin extended editionit ovat huomattavasti teatteriversiota paremmat ja monia muitakin 3-4h leffoja on tullut katsottua. Yleensä olen sitä mieltä, että mitä pidempi elokuva, sen parempi. Kuitenkin, jos leffa alkaa puuduttamaan sekavuudellaan, saman toistamisella tai minkä tahansa muun syyn takia, on jotain vialla.
  Dark Knightin pituudessa ei siis sinänsä ole mitään vikaa. Ennemminkin siinä, mistä pituus tulee.


  Piti vain selventää, kun moni puuttuu tuohon pituuteen ;) En minä yhäkään pidä Dark Knightia missään nimessä huonona elokuvana ja tällä hetkellä on sellainen tunne, että uudelleen kotona katsomalla pisteet tuosta aiemmin antamastani 3,5:stä tulevat nousemaan.
   
 17. Nyargo

  Nyargo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni elokuva oli parasta batmania koskaan. Ei niinkään batmanin takia (vaikka Christian Bale on aivan loistava näyttelemään, kun vertaa esim. Amerikan Psyko ja Equilibrium ja tämä). Balessa on kyllä se, että hän on aina aika jäykkä näyttelemään, mutta mielestäni sopii tämän profiiliin ja eri hahmoihin mitä tämä on näytellyt.

  Jokeri (Heath Ledger) teki loisto suorituksen. Hän sulautui täydellisesti Jokerin hahmoon, jokainen ilme oli niin uskottavaa että melkein luulisi Ledgeriä oikeasti liian neroksi psykopaatiksi. En ole ennen huomioinut mitään Ledgerin näyttelysuorituksia, mutta Jokeri sai melkein kyyneleet valumaan silmistä, ei koskettavuudesta vaan näyttelyn täydellisyydestä. Jep uskokaa tai älkää, mutta mielestäni paras näytteljäsuoritus, mitä olen koskaan nähnyt.

  Muut näyttelijät ei niin pistänyt enään silmään, koska Jokerin huomattuani en oikein muihin enään kiinnittänyt huomiota :)

  Leffana tämä oli aika perus toiminta, ei mitään suuria erikoisuuksia juonen mukana tullut. Toiminta oli tosi mukaansatempaavaa ja hauskaa. Dialogit olivat mielestäni loistavia. Suurin osa vitseistä upposi ja ne ei ollut mitään kliseisiä vitsejä paitsi jotkut, mutta hyvällä mielellä. Hienoa että on tehty synkemmän oloista batmania ja toivottavasti enään ei jouduta katsomaan mitään Batman & Robin tyylistä soopaa :sick:

  EDIT: Batman ei ole Marvelia, kuten selitin vaan se on DC comicsia. Olen aina luullut että se olisi Marvelia. Äsken piti ihan tarkastaa, kun Sir Filmipätkä sanoi, että se ei ole marvelia. Kiitos hänen olen oppinut taas jotain uutta :)
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2008
 18. Sir Filmipätkä

  Sir Filmipätkä Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Batman & Marvel = WTF
  Bale ei myöskään ole näytellyt Psykossa.
   
 19. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Oli sitten niiiiiiin ylihypetetty pätkä kuin olla vaan voi. Kertokaapa mikä tekee tämän Bättiksen juonesta mestariteoksen? Tosin en kyllä ymmärrä IMBD 1:sen hienoutta myöskään...

  Olihän tämä Yön Ritari ihan kelpo elokuva jonka nyt pari kertaa jaksaa katsoa. Ei tämän juonen ymmärtämiseen mitään erikoista tarvita, ihan hyvin pysyi asiat kasassa ja elokuvan pituus oli ihan sopiva. Hetkittäin jopa hiukan ehkä harpottiin eteenpäin, joten jopa hiukan rauhallisempi tahti/pitempi elokuva olisi menetellyt. Näyttely oli ihan kivaa. Jokerin rooli oli asiallisen häiriintyneesti näytelty, propsit siitä. Bale veti perusroolisuorituksen, ei mitään ihmettä tällä saralla. Bättiksen ääni oli jopa hiukan huvittavan kornin möreä, välillä kuulosti, että nenä olis tukossa. Toiminta oli tavallista perus juttua, ei mitään uutta täällä. Sinänsä kuitenki laadukkaasti toteutettu.

  Hiukan vaivaa sama ongelma kuin Begins:ssä, lievähkö tylsyys. Beginssin olen katsonut läpi vain kerran ja toisella kertaa jäi kesken. Nytkään Yön Ritarin suhteen ei jäänyt minkäänlaista hinkua nähdä tätä toista kertaa... Harmi... Perus aivot narikkaan leffa joka ei pärjää esim. mestariteokselle Transformers. :cool:

  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
   
 20. Nyargo

  Nyargo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu käyny kämmi ton psykon kanssa... tarkoitin amerikan psykoa.

  Katsos vain... oon koko ikäni luullu et batman olis marvelia... hmm. Se onki näköjään dc comicsia. Kiitos huomautuksesta! Edittaamaan :)