Xtremer mediasoitin

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana McKone, 05.06.2009.

 1. Borje

  Borje Guest Guest

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aattelin vaan kun omani sieltä tilasin.
   
 2. jags

  jags Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemuksia miten hyvin Xtreamer Prodigyn webbiselain toimii ja siinä oleva Flash tuki? Vai tukeeko se edes Flashia ollenkaan? Ajatuksena siis, että miten hyvin esim. ViaPlayn kaltaiset palvelut (esim. NHL Gamecenter palvelu) toimii tällä laitteella verkon yli?
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2011
 3. wille_

  wille_ Guest Guest

  Liittynyt:
  03.10.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin jos ajat Androidia siinä niin siinähän toimii kaikki mahdollinen..
   
 4. Borje

  Borje Guest Guest

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän kyllä ihmettelen miksi tämä purkki on tehty. Kyllä periaatteessa toimii mutta käyttis on syvältä. iXtreamer hakkaa käytettävyydellään ainakin toistaiseksi Prodigyn mennen tullen.
  -----------------------------------------------
  Komento takasin, osastoa read the ... manual. Useissa ripeissä toimii menut kun tietää miten toimia. Ilmeisesti rippi ei saa olla .iso image vaan hakemisto.

  Plussaa

  Hiljanen
  Blu Ray ripeissä menut
  Ei kovalevypakkoa
  Syö 3 Tb levyjä

  Miinusta
  Air Play disabloitu
  Ei OTA päivityksiä
  Huutelee region koodeista, jos joku tietää miten niitä voi säätää
  Edelleen bugeja
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2011
 5. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  46
  Jeesatkaas nyt kotiverkkoon yhdistämisen kanssa.

  Olen hakenut automaattisesti IP:n xtreamerilla. Yritän lisätä guestia tähän malliin, mutta kone valittaa että tuollaista ei löydy. Mitä tässä nyt pitää oikein tehdä?

  Kyseessä siis Xtreamer ja Win 7.
   
 6. narcotico

  narcotico Guest Guest

  Liittynyt:
  28.09.2004
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Hakemisto mikä halutaan jakaa, oikeanpuoleista -> Share with -> Advanced Sharing -> Advanced Sharing -> Täppä kohtaan Share this folder -> Permissions -> Add -> Everyone -> Check names -> OK -> Read kohtaan täppä Everyonen kohdalle -> OK -> OK
  2. Hakemiston ominaisuudet -ikkuna jää edellisen kohdan jälkeen auki -> Security välilehti -> Edit -> Add -> Everyone -> Check names -> OK -> Oletuksena tulee read & execute oikeudet Everyone:lle valituksi, tämä riittää. -> Apply -> OK -> Close
  3. Homma on puikoissa PC:n puolelta.
   
 7. Abramelin

  Abramelin Guest Guest

  Liittynyt:
  23.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä tuore kokemukseni Xtreamerin palvelusta, toimituksesta ja laitteen toiminnasta käytöstä.

  Tämä ei ole arvostelu vaan lähinnä kokoelma huomioita laitteen eri ominaisuuksista. En ole kovinkaan teknisesti suuntautunut ihminen, joten pahoittelen mahdollisia virheitä termistön kanssa.

  Tämän tilasin:
  Xtreamer Prodigy Black

  Toimitushistoria:
  17.1. lisäsin itseni postituslistalle, jossa tiedotetaan, kun Xtreamer Prodigy Blackin tilaaminen on mahdollista.
  21.1. Tuli postia, että tilaaminen on nyt mahdollista (Reilusti etuajassa aiemmista tiedoista poiketen. Alkuperäinen ajankohta oli helmikuu/2012), tilasin ja maksoin saman tien (Subtotal: 174.00 EUR / Shipping: 35.00 EUR / Grand Total: 209.00 EUR). Vastauksena tuli, että tilaus on kirjattu, mutta että toimitus on aikaisintaan 10.2. aasialasten juhlapyhien vuoksi.
  la 11.2. Xtreamer Prodigy Black lähetetty Hong Kongista
  ke 15.2. Lähetys Suomen tullissa
  to 16.2. DHL tiedusteli puhelimitse henkilötunnustani ja sähköpostiosoitettani huolintaennakkoa (tulli 29,53 EUR / ALV 59,10 EUR / YHT 88,63 EUR) varten
  pe 17.2. Maksoin huolintakulut
  ma 20.2. tilaus yritettiin toimittaa
  ti 21.2. tilaus vastaanotettu

  Laite siis tuli maksamaan yhteensä 297,63 euroa.

  Yhtään odottamatonta viivytystä ei eteen tullut, tuosta aasialaisten juhlapyhien aihettamasta viiveestä tuli ilmoitus välittömästi. Ei ole valittamista tämän asian suhteen.

  Xtreamer-firman toimitusten venymisestä ja turhista lupauksista on ollut paljon juttua, mutta oman ensikokemukseni perusteella olen ehkä onnekas tai sit firma on skarpannut.


  Laite on toiminut moitteettomasti toistaiseksi. Käyttöliittymässä ja joidenkin asetusten logiikassa on toivomisen varaa, mutta asetuksiakaan ei normaalikäytössä koko ajan viilailla, niin kritiikkiä tästä aiheesta on turha liiaksi korostaa.

  Nopeaan tietokoneeseen tottuneella menee hetki ymmärtää, että tällaisessa laitteessa ei kaikki tapahdu heti, vaan lähes kaikkien menutoimintoihin liittyvien painallusten perässä on pikkuviive.

  Joitakin huomioitavia asioita, joita en osannut lukea laitteen tiedoista sitä tilatessani:

  -Laitteella ei voi käyttää virallisin keinoin Android Marketia. Oletuksena laite tarjoaa sovellukset AndroidPIT-nimisen palvelun kautta, josta hyvällä onnella voi löytää Android Marketista ennestään tuttuja sovelluksia.

  -Joitakin kaipaamiani sovelluksia, joita en löytänyt AndroidPIT:istä: Flash player -päivitys, Angry Birds, Chrome

  -AndroidPITistä löytyi Dolphin -selain, jolla korvasin oletusselaimeni (kirjaimellisesti korvasin, sillä huomasin että oletusselaimen kuvake Androidin koti-ruudussa on, mutta sitä klikkaamalla tulee vain virheilmoitus, että sovellusta ei löydy. Olen siis huomaamattani onnistunut Androidin oletusselaimen poistamaan)

  -Android-sovellusten sovellusten asennustiedostot (.APK) saa helposti monella eri tavalla Prodigyn Androidin ulottuville (USB-tikku, Wi-Fi/LAN -> kiintolevy, Windowsin verkkojako ym.), mutta useimpia Android Marketin ja AndroidPITin ulkopuolisia APK-tiedostoja en saanut onnistuneesti asennettua.

  == Esiasennettu Android-versio ==

  Model number: saturn
  Android version: 2.2.1
  Kernel version: 2.6.34-VENUS
  zpl1025@ubuntu20
  Build number: rtk_saturn-eng 2.2.1 FRG83 eng.zpl1025.20111227.174239 test-keys


  == Esiasennettu firmware: 3.0.3 beta ==

  Tällä hetkellä valmistajan sivuilta löytyvä uusin firmware: Open Beta 3.0.5 firmware

  Valmistajan sivuilta löytyy myös "emergency-firmis" ohjeineen, joilla juntturaan menneen koneen voi hyvällä onnella palauttaa takaisin elävien kirjoihin. Toivottavasti näihin ohjeisiin ei tarvitse tutustua tarkemmin. Kop-kop.

  Asensin tuota 3.0.5 beta-firmispäivitystä tikulta ohjeiden mukaan. Asennus käynnistyi kiltisti ja palkit alkoivat liikkumaan ruudulla "Do not turn off power!"-varoituksella varustettuna, mutta sitten alle minuutissa ilmestyi seuraava mystinen virheilmoitus:
  Install Error! Please Reboot!
  No space for yaffs2 image!

  Pelko kurkussa aloitin firmis-päivitysoperaation alusta ja nyt palkit liikkuivat yli viisi pitkää minuuttia ja ehdin jo luulla, että kone on mennyt johonkin lopulliseen juntturaan. Kärsivällinen odotus kannatti, sillä lopulta laite boottasi itsensä ja aukesi kaikki ennen firmis-päivitystä asettamani asetukset kadonneina.

  Laitoin asetukset uudelleen ja en huomannut mitään suurempia muutoksia käyttöliittymässä (monituisia muutoksia ei firmiksen tiedoissa edes luvattu).

  == Kiintolevy ==

  Ennen laitteen käynnistystä avasin koneen etupaneelissa olevan kiintolevykelkan, kiinnitin testausmielessä 250 gigatavun SATA-kiintolevyn. Kelkka ja kiintolevyn liitännät (ei vaatinut erillisiä johtoja) loksahtivat paikoilleen ensi yrittämällä ja seuraavalla käynnistyskerralla käyttiksen juuritason "Media Sources" -valikkoon oli ilmestynyt uusi tallennuslaite: HDD

  Firmiksen päivityksen yhteydessä vasta huomasin, että kiintolevylle oli ilmestynyt uusia hakemistoja.


  == Verkko- ja internet-yhteydet ==

  Kaapelimodeemini on aivan Prodigyn läheisyydessä, joten tarvetta hitaamman Wi-Fi-yhteyden käyttöön ei tällä hetkellä ole. Langalliseen LAN-verkkoon yhdistäminen oli suoraviivaista ja ongelmatonta.

  Wi-Fi:n saattaminen toimintaan tottumattomalta ei taasen ihan niin yksinkertaista ollutkaan, vaikka ohjeita tarkaan tavasin. Edellisenä iltana luovutettuani päätin langatonta vielä kerran säätää ja yllätyksekseni se lähtikin hienosti toimimaan.

  Windowsin verkkojakojen käyttöönotto Prodigyllä ja Prodigyn kiintolevyn käyttöönotto Windowsilla oli itselleni hieman haastavaa. Asetuksia piti säätää monesta eri paikasta ja laitteesta... Nyt kuitenkin tämä toimii ja en tarkkaan tiedä mitä kaikkia asetuksia jouduin säätämään. Ensi kerralla sitten kirjoitan ylös. :p  == DVB-T Dual -digiTV-viritin + DVR (digitaalinen tallennus) ==

  Laitteessa ei ole tukea kaapeliverkon (DVB-C) lähteyksille.

  Käytössäni on Welhon laajakaista + karvalakkidigiboksi + ohjelmakortti. Kaapelimodeemina toimii Ciscon EPC3825, jossa on mukana Wi-Fi-antenni.

  Welho lähettää kaapeliverkossaan myös epävirallisesti anteenniverkon kanavia, joten Prodigyn TV-ominaisuus ei mene itselläni hukkaan.

  TV-signaali kulkee omassa systeemissäni näin:
  Kaapelipistoke -> Digiboksi -> Xtreamer Prodigy -> TV
  (digiboksi + prodigy ovat omilla HDMI-piuhoillaan kiinni telkkarissa, periaatteessa antennijohtoa ei tarvitsisi vetää telkkariin saakka, mikäli oletetaan, että telkkaa ei koskaan käytetä aivan yksinään)

  Digiboksini ottaa tuosta ihan normaalin kaapeli-signaalin ja näyttää ohjelmakortin tarjoamat kanavat. Xtreamer Prodigy taas tuosta kaapelista ottaa sen antenni-signaalin ja pystyy näyttämään kaikki peruskanavat, joihin ei ohjelmakorttia tarvitse.

  == Tekstitys ==

  Tekstityksiin en ole ehtinyt perehtyä, mutta kaikissa TV-lähetyksissä tekstit ovat olleet kohdallaan. AVI-tiedoston kyljessä olleen SRT-tekstitystiedoston laite toisti myös ongelmitta.

  == Ohjelmien tallennus ==

  Ohjelmakartan ajastettuja tallennuksia en ole vielä kokeillut, mutta ohjelmakartta piti kutinsa aktuaalisten ohjelmien kanssa.

  Tallennusta kokeilin muutamalta kanavalta lennosta ja tallennus alkoikin ilman mitään viiveitä punaista kaukosäätimen nappia painettuani.

  Tallennus tapahtui suoraan kiintolevyn juuressa olevaan REC-nimiseen hakemistoon.

  == Kaukosäädin ja muut ohjauslaitteet ==

  Xtreamerilla on ollut myynnissä kosketuslevyllä ja mininäppäimistöllä varustettu erikoiskaukosäädin, mutta sellaista en itse tullut hankkineeksi. Alkuun käytin laitetta mukana tulleella kaukosäätimellä, mutta rupesin nopeasti kaipaamaan hiirtä, näppistä tai kosketusnäyttöä. Kaivoin kaapista vanhan Bluetooth-näppiksen ja -hiiren. Prodigyn takana on 2 USB-slave-liitintä, joten toiseen laitoin bluetooth-tikun.

  Hiiri ja näppis toimivat mainiosti, vaikka pitää muistaa, että kosketusnäytölle suunnitellut sovellukset eivät aina syöttötavoiltaan sovi samaan logiikkaan, mihin perinteistä tietokonetta käyttävä on tottunut.

  == Ohjeet ==

  Valmistajan sivuilta löytyy perusmanuaali, mutta moni seikaperäisempi tieto on irroitettu omaksi ohjeekseen. Hieman pirstaloitunutta ajatuksenjuoksua ohjeiden metästys välillä edellytti, mutta itse kokosin kaikki PDF-ohjeet paikalliseen hakemistoon, jolloin tiedon löytäminen muuttui paljon näppärämmäksi.

  == Muuta ==

  Seuraavaksi sitten rippaan tai teen DVD-imageja jostain satunnaisista leffoista ja sarjoista, joita hyllystä löytyy. Tätä en ole aiemmin harrastanut, joten en edes tiedä mitä ohjelmia tähän tarvitsen.

  Nähtäväksi jää, riittääkö verkon nopeus DVD-imagen ongelmattomaan katseluun, vai pitääkö kaikki tämän luokan tiedostot siirtää aina Prodigyn kiintolevylle.

  NAS-ominaisuudet ja niiden hyödyntäminen on myös vielä itselleni täysin tuntematonta sarkaa. Ja on niitä monia muitakin Prodigyyn liittyviä toimintoja hämärän peitossa vielä...


  Musiikin suhteen ajatuksenani on pitää koko digitaalinen musiikkikirjastoni Prodigyn kiintolevyllä ja käyttää sitä stereoihin liitettynä ensisijaisena musiikintoistimena. Nykyisin kaikki musiikki tulee PC:ltä. Onnistunko tässä, lopulta riippuu siitä, saako laitteeseen riittävän näppärää ja monipuolista mediakirjasto- ja -toistin-softaa. Ehkä palaan parissa päivässä PC-ruudun ja MediaMonkeyn pariin.

  Pysyvää digitaalista videokirjastoani pitäisin edelleen PC:llä, mutta kertakäyttöiset leffat ja sarjat ajattelin siirtää aina Prodigyn kiintolevylle, odottamaan katseluvuoroaan jonossa.

  Kyllä tän laitteen ominaisuuksien kanssa leikkiessä aikaa saa kulumaan. :D
   
 8. Abramelin

  Abramelin Guest Guest

  Liittynyt:
  23.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikku harmi on EPG/ohjelmakartassa: Vaikka kieleksi on Prodigyn DVB-asetuksissa valittu suomi ja sen lisäksi tekstityskieleksi suomi, niin moni ohjelman nimi kuvauksineen on ruotsiksi. Kun taas yksittäisen ohjelman tietoja ottaa tarkasteluun, kieli on taas oikea.

  Ajastettua ohjelmien tallennusta kokeilin ja se toimi kuten pitääkin. Asetuksista voi itse valita, onko etusijalla manuaalinen nauhoitus vai ajasteet, mikäli ne osuvat samaan ajankohtaan. Laitteen voi kaukosäätimestä "sammuttaa" stand-by tilaan, jolloin se asiaankuuluvasti herää tallentamaan ajastetun ohjelman alkaessa.

  DVD Shrink:illä rippasin testiksi Stargate Atlantis Season 1 -boksin ja ainakin langallista verkkoa käyttämällä kaikki näkyi ongelmitta ilman muita viiveita, kuin puskurointi tiedoston alussa. Ripatun DVD:n valikot toimivat aivan kuten alkuperäisessä levyssä.

  DVD Shrink kirjoittaa kiintolevylle samanlaisen tiedosto- ja hakemistorakenteen, kuin oikealla DVD:llä, mutta ohjeissa luvataan, että myös DVD-levyistä tehdyt ISO-imaget toimivat, kuten oikeat levyt.

  Android Marketin käyttömahdollisuuden puute ja sitä kautta tuoreen Flash playerin puute eniten tällä hetkellä harmittaa. Muuten olen oikein tyytyväinen. Jos joku tietää, kuinka Android Marketin saisi tuohon Prodigyyn asennettua, niin vinkkejä otetaan vastaan.
   
 9. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  46
  Ihan justiin palaa hermot tähän matolaatikkoon ja tämä lentää ikkunasta ulos. Nyt tämä ei taas vaihteeksi löydä jaettuja tiedostoja. Olen käyttänyt sitä "Share" rekisterin fiksausohjelmaa sekä tätä ohjetta. Nyt löytyy kyllä jaettu kansio, mutta kysyy jotain salasanaa. Ei ole kotiverkon salasana, joten ei mitään hajua mikä se voisi olla. Vittu tää laitos on kyllä niin paska ostos että ois kannattanut pysyä vain kaukana tästä.

  Kyseessä siis normaali Xtreamerin paska.
   
 10. Maukki

  Maukki Guest Guest

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota noin.. Ei kai se Xtreamerin vika ole jos WIN7 kyselee siltä salasanaa. Onko muuten F-Secure käytössä?
   
 11. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  46
  Xtreamer kyselee sitä salasanaa kun yritän löytää koneen tiedostoja. Norton on käytössä. Tiedostojen jako onnistunut aikaisemmin noilla linkkaamillani ohjeilla, mutta nyt pienen tauon jälkeen ei mystisesti toimikaan. Enkä olen siis mitään asetuksiakaan vaihdellut.
   
 12. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  46
  Onko ideoita? Pitääkö tuo auto IP hakea ennen vai jälkeen PC:n asetuksia?
   
 13. Maukki

  Maukki Guest Guest

  Liittynyt:
  16.03.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos IP:t eivät ole vaihtuneet kummassakaan laitteessa, niin kokeile ottaa hetkeksi pois käytöstä PC:n palomuuri. F-Securen kanssa oli alussa jotain ongelmaa omassa koneessa. Nyt läjä uusia palomuuri sääntöjä niin on taas toiminut.

  Oma viritelmä ei kait ole ihan "oikea" oppinen, mutta toimii. Olen luonut Mediakirjasto -> NET -> My_Shortcuts kuvakkeen alle linkin PC yhteydelle, kun en saanut pelaamaan linkkiä Workgrupin alla, mutta en jaksanut säätää enää winkkaria. Olen vain jakanut PC:n levyt/hakemistot ja antanut luvat niihin. Jopa DVD/Blu-Ray-asemien etäkäyttö toimii, mutta Blu-Ray vain hakemiston kautta jonka käyttö on hankalaa. Nyt ei tuota linkkiä saa suosikin alle, mutta voin elää tuon kanssa.
   
 14. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  46
  Ei toimi ei.. Alan menettämään jo toivon tämän kanssa. Windowsista on kaikki oikeudet "vieraalle", tietokoneen nimi näkyy Xtreamerissa ja siihen se jääkin. Salasanaan.. JA yritin ilman palomuuriakin
   
 15. hoo-s

  hoo-s Guest Guest

  Liittynyt:
  12.04.2004
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistoketta irti vähäks aikaa Xreamerista ja PC:een uudelleen käynnistystä vois kokeilla.
   
 16. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  46
  Ei pelitä vieläkään, mutta sain tiedostot näkymään "Net shares" valikon alta, menee näin! Miten favouritesissa leffat saa aakkosjärjestykseen? Nyt kun lisäsin net shareja niin ne sharet tulivat listan alapäähän eikä aakkosjärjestykseen muiden suosikkien kanssa.
   
 17. narcotico

  narcotico Guest Guest

  Liittynyt:
  28.09.2004
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Start -> compmgmt.msc
  2. Local Users and Groups -> Users
  3. Oikeenpuoleista ja New User
  4. Luo käyttäjä diipadaapa ja anna salasanaks vaikka diipadaapa
  5. Varmista että jaetun hakemiston security välilehdelle on lisätty READ -oikeus käyttäjälle diipadaapa
  6. Varmista että jaetun hakemiston sharing -> advanced sharing -> permissions kohdalla on READ -oikeus käyttäjälle diipadaapa
  7. Yhdistä Xtreamer ko. jakoon käyttämällä käyttäjätunnusta diipadaapa ja salasanaa diipadaapa

  Perussettiä.
   
 18. Hellsink

  Hellsink Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2004
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näillä on sitten nyt myös EU-kauppa. Hinnat taitavat olla hieman korkeammat kuin world-kaupassa?

  http://eu.xtreamer.net/
   
 19. LimBurger

  LimBurger Guest Guest

  Liittynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. violentj

  violentj Guest Guest

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0

  Prodigy silver ei ole original prodigy. http://shop.xtreamer.net/categories/Xtreamer-Prodigy/
  verkkokaupassa näyttää olevan vielä tuota orkkista jäljellä. xtreamerin kaupassa on sold out.