[Arkistoitu] XBOX LIVE keskustelua

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Gimble, 07.11.2003.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Gimble

  Gimble Member

  Liittynyt:
  25.02.2002
  Viestejä:
  476
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli ehkä syytä alotella uusi viestiketju, ettei tuo 'minkä pelin ostit viimeksi' keskustelu mene lopullisesti pois raiteilta...

  XBOX LIVE on siis mikkisoftan XBOX konsolille järkkäämä verkkopelipalvelu. Tietoa löytyy ao. linkin takaa:

  http://www.xbox.com/fi-FI/live/

  Ei tietenkään haittaa, laita vaan requestia tulemaan! Mun gamertag on sama, kun nikki täällä.

  Sitten kun tulet peleihin mukaan, niin saat 'pään auki' ja suomalaista porukkaa roppakaupalla listoille. Pelissä voit kätevästi sendailla friend requesteja, eli sitäkautta Friendlista suurenee, kuin itsestään! Tuo peliseuran puute on ihan tilapäinen ongelma ja se on helposti korjattu! :) Tutun peliseuran helppo löytyminen on juuri yksi LIVE:n suurimmista eduista PC:n verkkopelaamiseen verrattuna.

  Wolfensteinia mulla ei ole, kun ei oikein napannut sen liiallinen arcademaisuus. Soldier of Fortune 2 on enemmän mun juttu ja ollaankin jauhettu sitä melko aktiivisesti kesäkuusta asti. Mielenkiintoisen 'infiltration' pelimuodon takia sitä jaksaa edelleenkin pelata.

  Tänään kauppojen hyllyille ilmestynyt 'Rainbow Six 3' on seuraava hittipeli, mistä tulee lultavasti varsin suosittu suomalaisten keskuudessa ja yleensäkkin live pelinä. Ennakkotietojen perusteella voisin veikata, että se on hetken päästä suosituin? Kyllä se mun mielestä kuuluu ilman muuta sun hyllyyn, jos sinne on muitakin FPS pelejä mennyt. Suosittelen! ;)
   
 2. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pystyykö Liveen rekisteröitymään, jos jollakin muulla on sama nikki käytössä? Vai pitääkö keksiä jotain tälläista, kuin Slash80111, jos Slash80 on jo varattuna?
  Toivottavasti tänne peltojen keskelle sais joskus laajakaistan, että pääsis pelailemaan.
   
 3. kurdt

  kurdt New Member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  LIVE on siinä mielessä huono, koska se on maksullinen ja tarvitsee luottokortin vaikka käyttäisit sitä 2kk ilmaista trialia. Muutenkin protestoin tuota LIVE:n maksullisuutta. Tosin tuo on kyllä Mikin ainoa tulonlähde kun Xboxit myydään tappiolla ja pahat ihmiset niin kuin minä, modaavat niitä halvalla ihmisille. Paljos tuo on kuukaudessa muuten? Jotain 10€?
   
 4. Mige

  Mige New Member

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ei ole liveä, mutta yhdellä kaverilla on se ollut jo jonkun aikaa ja ihan hyvinhän tuo tuntuu toimivan. Ja sitä, että miksi se maksaa, on mikkisofta perustellut muistaakseni sillä, että takaavat sen toimivuuden. Ja ainakin toistaiseksi se on kyllä toiminutkin, ainakin sen vähän perusteella mitä olen kuullut/lukenut. Ja muistaakseni vuosimaksu on jotain 60€, eli ei kovin paha, kun pahimmillaan uusi peli täällä suomenmaalla maksaa enemmän.
  Että en minä oikein ymmärrä miksi se live on niin kauhea asia..? :confused:
   
 5. Hirudroid

  Hirudroid New Member

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mitä virityksiä Live'ä varten tarvitsee, jos jakaa ADSL'n puuceen ja x'n kesken?

  Pitäisi jouluksi ostaa tuo machiina ja kiinnostaisi tietää muutamia seikkoja etukäteen...
   
 6. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vain yksi uniikki Gamertag/nimi on mahdollista rekisteröitäessä, eli jos joltain muulta löytyy Slash80, niin uuden joudut keksimään(hyvää tuuria kyllä jos jollakin sinun nimesi löytyy).

  Uniikki Gamertag on viisas valinta Xbox Liveen, sillä silloin ei pysty vaihtamaan nimeä ja peeloilemaan muiden piikkiin tai vastaavasti vältetään tilanne, jossa 100 tyypillä on nimi: "Blade" tms. Uniikin Gamertagin mukana kulkee myös mahdollinen maineesi ja muut saavutukset paremmin. Fiksu systeemi.

  Toki käy ja ei nuiden kanssa kannata ujostella.
  Jos löytyy hyvää peliseuraa ja joku hyvä ja mukava pelaaja jää mieleen, ilman muuta hänelle voi lähettää kaverikutsun. Pahimmassa tapauksessa kaveri hylkää kaverikutsusi ja that's it. Mitään ultimatum-liittoa ei kaikkien pelikaverilistalla olevien heppujen kanssa tarvitse myöskään pitää, vaan silloin kun tuntuu että nyt lähtee heppu veke listalta, niin Remove-namiskalla tuo hoituu näppärästi.

  Tällä hetkellä Live-tukevista peleistä löytyy vain Top Spin-tennispeli(on muuten mainio Virtua Tennis-tyylinen pelimekaniikka...suosittelen!) sekä Tetris Worlds Online(ja en ole hankkinut tätä itse :D. Peliarvostelu-peli). Xbox Live Starttipaketin mukana tullutta MotoGP:n demoa on myös yllättävän haastava ja hauska ajaa muiden Live-pelaajien kanssa. SOF2:sta tai Wolffia harmi kyllä, ei ole.

  Viikonloppuna iltasella ja mahdollisesti tänä iltanakin voisi muutaman tunnin "livettää" jonkun pelin parissa. ;)

  No toki takaavat sen toimivuuden, muuten ei pystyisi Microsoftin kaltainen liikevoittoa tavoitteleva yritys tekemään pitemmällä aikajänteellä voittoa Xbox Live-konseptistaan. Koko Live-systeemi on kuitenkin rakennettu huolella ja suunnitellusti toimivaksi, joten tuo 60€:n vuosimaksu on kohtuullinen.
   
 7. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  XboxFINin Live-artikkeli kertoo hyvin Livestä ja tämä Kaapelit-thread jelppaa ADSL-yhteyden muodostamiseen liittyvissä tapauksissa hyvin.
   
 8. Gimble

  Gimble Member

  Liittynyt:
  25.02.2002
  Viestejä:
  476
  Saadut tykkäykset:
  0
  Btw. suomalaisten LIVE pelaajien kohtaamispaikka on www.livegamers.info

  Sieltä löytyy paljon tietoa LIVE asioista ja mm. erittäin kattava LIVE-opas. Sivuston Gamertag tietokantaan voivat käyttäjät syöttää tietonsa, jonka jälkeen on mahdollista tehdä hakuja. Ketkä pelaavat samoja pelejä, kuin sinä? Eli sivuston avulla löydät helposti peliseuraa, sekä peliseura löytää sinut :)

  Lisäksi sivustolta löytyy chat, sekä boardi. Sivusto kehittyy koko ajan ja uusia hyviä juttuja on odotettavissa. Nykyiselläänkin jo aivan loistava! :thumbsup:
   
 9. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hihii...Gimble puskee mainostaen, joten laitetaan oma Xbox-suosikkisivusto XboxFIN esille myös.

  XboxFIN on kokonaisvaltainen Xbox-sivusto, joka käsittelee Xbox-pelejä säännöllisten arvioiden sekä päivittäisen uutisoinnin tukemana. Erittäin suositulla yhteisellä KonsoliFIN-foorumilla istuu päivittäin toistasataa tyyppiä passissa ja ruuhka-aikana mennään reippaasti yli 200 yhtäaikaisen käyttäjän. Vastaukset kysymyksiin löytyy nopeasti ja juttua piisaa.

  Xbox Live-puoli on niinikään tuettuna Gamertag-tietokantoineen. Käyttäjänimi/Gamertag/peli-hakukone helpottaa peliseuran hakua ja foorumin kautta voi järjestää myös omia miniturnauksia niin halutessaan. Tämän lisäksi pienenä lisukkeena kaikkien rekisteröityneiden Xbox Live-käyttäjien kesken arvotaan kuukausittain ilmainen xbox-peli. Näin kaikilla Xbox Live-käyttäjillä on mahdollisuus voittaa omasta pelitasosta ja kyvystä riippumatta. Hiukka onnea toki tarvitaan, mutta yhden suhde 123:aan(tämänhetkinen gamertag-määrä) on pikkuisen parempi kuin lotossa. :thumbsup:

  Niin ja Gimble, ei aloiteta sitä mitä yleensä pikkunassikat tämän jälkeen aloittavat. :D
   
 10. kurdt

  kurdt New Member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Et muistanut lisätä, että tuolla foorumilla sensuroidaan ja nuoleskellaan maahantuojien puoleen aika reilusti ilmaisten pelien toivossa. Tämä ei mielestäni anna kovin luotettavaa ja puolueetonta kuvaa foorumista.

  Kuten Hawk asian aina tiivistää: "Internet on täynnä foorumeita missä voi keskustella mistä haluaa, KonsoliFIN ei ole yksi niistä". Jeps, ei tarvitse sielläkään keskustella sitten :thumbsup:
   
 11. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ensinnäkään maahantuojien puoleen ei tarvitse nuoleskella, pelejä sieltä tulee nuoleskelemattakin. Tämän lisäksi tehdyt yhteistyösopimukset pitävät huolen siitä, että pelien virta on riittävä ilman mitään kytköksiä. Pelaaja-harrastelijasivustolla on ihan eri motiivit.
  KonsoliFIN tunnetaan nimenomaan luotettavana ja puolueettomana pelisivustona, mutta toki joukkoon mahtuu monenlaista palautteen antajaa kuin itse palautettakin.

  Mitä tulee sensuuriin ja Hawkin kommenttiin:
  Kyllä rajat löytyvät pelisivustoltakin, ilman muuta. Ihan turha tulla keskustelemaan KonsoliFINin foorumiin HC-pornosta, pomminteko-ohjeista tai muista ääriaiheista, noille löytyy omat fooruminsa muualta. Kaikenlainen floodailu ja häiriköinti kuuluu samaan kategoriaan. Mikäli tämä tuottaa ylivoimaista vaikeutta, on varmaan syytä pysyäkin poissa. :thumbsup:
   
 12. SamTheMan

  SamTheMan New Member

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gimble, saatan tässä jossain vaiheessa hommata sen Rainbow Six kolmosen, mutta nyt on budjetti nollilla :( Huomasin, että olit laittanut minulle pelikutsun RS3:een :D (en ole koskaan pelannut näitä tiimipohjaisia pelejä, joten olisin vaan muiden jaloissa :( )

  Itse pelailin juuri äsken SOF kakkosta, ja otin oikein kunnolla turpiini :p
   
 13. kurdt

  kurdt New Member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Hehe, entäpäs kun sensuroinnin kohteena on mod-piirit jotka konsolifin poikien ruikutuksesta huolimatta kuuluvat konsolien arkeen poistamattomasti. Eihän tuolla esimerkiksi ymmärretä, että osa modauttaa koneensa, jotta saa vaikkapa vaihdeltua PAL - NTSC välillä tai katsottua leffoja ilman kaken ostoa. Eivät kaikki, kuten esimerkiksi minä, käytä modattua konetta piraattien pelaukseen. En edes pelaa Xboxillani juurikaan, lähinnä katselen leffoja.
   
 14. Gimble

  Gimble Member

  Liittynyt:
  25.02.2002
  Viestejä:
  476
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo kyllä se aikansa ottaa ennen kuin alkaa osumaan, mutta parin tunnin pelaamisen jälkeen pitäisi alkaa päät irtoilemaan! ;) Kannattaa ampua sellasia lyhyitä bursteja, niin homman pitäisi toimia!
   
 15. SamTheMan

  SamTheMan New Member

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Damn, nyt alkoi tuo Rainbow Six 3 kiinnostamaan :D Kannattaako tätä peliä ostaa, jos ei ole minkäänlaista kokemusta tiimipelistä? Olen aina pelannut vain deathmatchia muita vastaan, esim SOF II.

  Ettei vaan kävisi niin, että pilaa vahingossa muiden pelin :confused:
   
 16. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mod-piirikeskustelun kielto on yksinkertaisesti linjanveto, koska kaikille raja ei ole yhtä selkeä kuin esimerkiksi sinulle. Totta vie toivoisin että näin olisi asia kaikkien kohdalla, vaan totuus on kulissien takana toinen. Ikävä linjanveto osalle ja tämän ymmärtää kyllä toinenkin DVDPlazalainen. :(

  Onneksi moni ymmärtää myös pelisivuston linjapäätösten suhteen ja löytää mod-keskusteluihin omat pelifooruminsa.
   
 17. Gimble

  Gimble Member

  Liittynyt:
  25.02.2002
  Viestejä:
  476
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelissä on muutamia ikäviäkin juttuja, kuten outo osuma mallinnus lähitaistelussa (kaukaa on helpompi osua, kuin läheltä) :hitme:

  Erittäin hyvä peli kuitenkin kyseessä, eli kyllä sitä edelleen uskallan suosittelella. Kyllä se moninpeli toimii ja yksinpelikin on ihan jees, LIVE:n kautta pystyy pelaan myös yksinpeliä co-oppina, eli listiin teroja porukalla. Siihen pelimuotoon voi osallistua max 4 pelaajaa. Survival pelimuodoissa voi olla max 16 pelaajaa, jolloin on on varsin hektinen mättö kyseessä. ;)

  Ei tod. kannata ottaa ressiä suorituksistaan! Esim. eilen pelailtiin 16 hengen peliä suomalaisella porukalla ja tuntu, että melkolailla kaikki oli enemmän tai vähemmän korkannut perjantai pulloa ;) Siinä ei paljon toisten suorituksia tuijoteltu ja hauskaa oli! :D

  Ja tosiaan, kaikkihan näitä joskus on ekan kerran pelannut, eli ei selvinkäänpäin tarvi mitään ressiä ottaa!

  P.S. Peli muuten ihme kyllä tukee jopa laajakuvaa!
   
 18. SamTheMan

  SamTheMan New Member

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mukava kuulla :D Pitänee taas ensi viikolla viedä raakasti vanhempia pelejä vaihtoon ja hakea RS3... Sitten tulen Liveen ja näytän, kuka on :king: (jos vähän valehdellaan).
   
 19. SamTheMan

  SamTheMan New Member

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja juuri kun pääsin äsken Livessä vauhtiin, niin Sonera alkoi tökkimään :grr: Soitin vikailmoitusnumeroon ja on kuulemma koko maan laajuinen ongelma... Ei voi olla totta!!! Nettikin toimii vaan pätkien. Kunpa saisivat äkkiä vian korjattua :confused:
   
 20. SamTheMan

  SamTheMan New Member

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gimble, jokos on RS3 masteroitu (varmaankin, kun tunnut Livessä sitä koko ajan pelaavan ;) )? Ei hitsi, kyllä kai se pitää ensi viikolla käydä ostamassa...
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.