[Arkistoitu] X-Men 2 Special Edition (R2/FI) ja kysymys

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana pteittinen, 07.11.2003.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 980
  Saadut tykkäykset:
  33
  Eikö LOTR siirtynyt painokoneen (?) hajoamisen takia .. ja luulisi että samalla koneella tehdään myös X2 levytkin.
   
 2. jjames

  jjames New Member

  Liittynyt:
  14.08.2003
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se että muutama "elokuvafriikki" tai vaikkapa koko filmiriikin asiakaskunnan kokoinen sakki tilaisi kaikki elokuvansa ulkomailta ei heilauta joidenkin Anttiloiden myyntejä suuntaan tai toiseen. Tosiasia on se, että karvahattukansa ne leffat niillä kalliilla hinnoilla ostelee ja Suomenkin kokoisessa maassa se on aika iso summa rahaa vuodessa. Kun tämä karvahattukansa leffoista maksaa mukisematta sen 30€, niin tyhmiähän maahantuojat olisivat, jolleivat pyytäisi maksimaalista voittoa myymilleen tuotteille. Hinnat kyllä tippuisivat, jos ei dvd:eet eivät myisi noilla hinnoilla, mutta kun kuitenkin myyvät. Vhs-elokuvien osalta tämä markkinahinnan romahdus tapahtuikin dvd:n yleistymisen vanavedessä hyvin nopeasti. Alennusrysäyksissä sitten maahantuojat jatkavat samaa lypsytaktiikkaa, jolloin myydään kaupalle huomattavasti edukkaammin tavaraa ja samalla saadaan kaikki ne jotka eivät kalliilla suostuneet elokuvaa ostamaan, niin sen hankkimaan. Näin maksimoidaan tuotteesta tule hyöty.

  Sama homma koskee myös näitä parjattuja alennusleffoja.
  Jos niitä myydään 5€:llä kappale ja kauppa maksaan niistä vaikka 2€ kappale, niin varmasti ne menevät kaupaksi tuottamatta hirmuisia tappioita.

  Tilaan itse pääasiassa ulkomailta, mutta en ymmärrä tuollaista itkemistä ja valittamista suomen hinnoista..... Ulkomailtatilaajat ovat kuitenkin marginaalinen porukka (ainakin vielä..) suomen kokoisessa maassa..
   
 3. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Que? Suomen ongelma kun on juuri se, että DVD:t nimenomaan _eivät_ myy niin kuin niiden pitäisi, laitekannan koon huomioon ottaen. Tajusitko, että osa DVD-julkaisuista joudutaan ostamaan niin kalliilla jakelijan varastoon ja myymään jälleenmyyjille niin halvalla, että loppujen lopuksi niistä tulee jakelijalle tappiota?

  Tarkoitatko siis, että jakelijat tilaavat studioilta kahdenlaisia DVD:eitä; niitä joita myydään täyteen hintaan, ja sitten niitä jotka on tarkoitettu alennusmyyntiin? Haluaisinpa kuulla sen puhelinkeskustelun missä jakelija sanoo päämiehelleen, "... niin, ja sitten tätä samaa leffaa 5000 kappaletta suoraan alelaarihintaan, kiitos."

  Yeah, right.

  Alennustuotteista tulee takkiin niin että rytinä käy, sillä jokaikisestä levystä on maksettu aikoinaan sama sisäänostohinta, mikä voi hyvinkin olla vaikkapa 10-15 euroa enemmän kuin millä levy joudutaan lopulta Anttilan alelaarin koristeeksi myymään.

  Tein vuoden 2002 toukokuussa epävirallisen tutkimuksen, jonka perusteella maahan tuli n. 40 000 ulkomailta tilattua DVD:tä kuukaudessa. Myönnettäköön, että osa tuohon lukuun päätymiseen käytetyistä perusteista perustui liian pieneen ja kapeaan otantaan, mutta keskustelu tulliviranomaisten kanssa antoi ymmärtää että tuo luku voi hyvinkin pitää paikkansa. Ja tuo oli siis puolitoista vuotta sitten.

  En tiedä virallisia lukuja, mutta miettikääpä tätä: jos 18 kuukauden aikana laitekanta on kasvanut 50%, mutta DVD:eiden myynti Suomessa on kasvanut vain 10%, mistä loput DVD-leffat mahdetaan ostaa?
   
 4. tommi462

  tommi462 New Member

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kasvanut kuitenkin... itse ostan melkein kaikki elokuvani Suomesta, paitsi ne joista on reilusti paremmat versiot tarjolla vain ulkomailla. Hinnan perässä en lähde mitään tilailemaan, vaan valikoiman. Toki halpa hinta lisää tilausmääriä ja -tiheyttä.
   
 5. Lassi

  Lassi Active Member

  Liittynyt:
  31.12.2000
  Viestejä:
  2 464
  Saadut tykkäykset:
  1
  Unohdat vuokraamot ja kirjastot? Niistähän se "karvahattukansa" levynsä enimmäkseen hakee, ja kumpienkin nykytarjonnasta päätelleen kysyntää todellakin riittää. Täälläkin kirjaston koko DVD-valikoima on jatkuvasti kierrossa varaamisen ollessa melkeinpä ainoa tapa saada kiinnostavat nimikkeet käsiinsä. Ei ole minusta mitenkään ihmeellistä, että myynti ei seuraile laitekannan kasvua, kun DVD-leffoja voi katsella niitä ostamattakin.

  Jos sen sijaan aiemmin esittämäsi vertailuluvut pitävät paikkansa ja Suomessa myydään suhteessa laitekantaan vähemmän levyjä kuin muualla, niin tämän syissä voisi olla enemmän miettimistä. Ranskaa käytit joskus esimerkkinä, mutta ranskalaiset tietäen en olisi kovinkaan yllättynyt, jos juuri siellä ulkomailta ostelu ei olisi kovin suuressa huudossa. Ruotsalaisilta ja brittiläisiltä foorumeilta taas saa helposti sen käsityksen, että ulkomailta ostetaan (harrastajat ostavat) vielä yleisemmin kuin täällä. Briteillä kielikään ei rajoita esim. R1-levyjen ostelua, ja toisaalta myös kotimaiset versiot on siellä usein leikelty pilalle => enemmän syytä ostaa USA:sta.
   
 6. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minusta tässä on jo syvemmän kansantaloudellisen pohdiskelun paikka. Miksi eivät myy laitekantaa suhteutettuna?

  - Ulkomailta tilaaminen (jota vastaan mr.Teittinen on näköjään aloittanut sodan :) ) (40000 läpyskää jo v.2002 ja ei varmasti ole laskenut v.2003, itsekin vasta tänä vuonna olen tajunnut ulkomailta tilaamisen salat & edut = ennemmän leffoja vähemmällä rahalla, säästyy rahaa muuhunkin :) ja luulen että kasvavissa määrin tämä ilmiö on lisääntynyt tänä vuonna, kiitos CD-WOW:n & Play:n & Sammon Electron (ei enää ongelmia luottokorttien kanssa) )

  - Huuto.net (käytetyt levyt myy, ei VHS:n kulumisongelmaa, varmasti vie osan uusien levyjen myynnistä, sitten vielä päälle "diilerit", jotka myyvät ulkomailta tilattuja levyjä hyvällä profitilla huuto.netissä)

  - Paljon Karvalakki-kansaa(tm) vielä kitkuttellee VHS:llä (eli paljon myymättömiä levyjä)

  - Paskat nettopalkat (muut huvit, esmes. perinteinen Boozing, vie rahaa enemmissä määrin Suomessa ja näin rahaa pois DVD ostoista)

  Meniköhän ihan arvailuksi? :D

  PS. Sanokaan nyt PRKL onko siinä R4 X2-SE:ssä Finskatekstit. :)
   
 7. glottis

  glottis New Member

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  4 650
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hmm... tämä voi olla hyvinkin paikkaansapitävää, sillä eräällä duunikaverilla on ollut jo yli vuoden jokin Sonyn superkallis DVD-soitin eikä mies ole ostanut levyn levyä :rolleyes:
   
 8. tommi462

  tommi462 New Member

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  2
  säästyisikin... itse kyllä pistän viimeisetkin sentit leffoihin tai kotiteatteriin kiinni... mitä nyt silloin tällöin ryypiskelen, mutta sekin on jäänyt viimeaikoina vähän vähemmälle kun kadutti tuo kesän toiminta sen verran (3 reissua; provinssi, kaverin mökki, laivareissu ja muutamaa satasta lukuunottamatta kaikki kesätyöstä saadut rahat meni noihin reissuihin)


  joo, kaverini on samanlainen... taitaa omistaa tasan kaksi levyä, ja toinen niistä tuli soittimen mukana ja toinen on FotRin EE
   
 9. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Hyvä pointti; en tosiaan tullut ajatelleeksi tuota. Johtunee siitä että olen itse viimeksi vieraillut videovuokraamossa 22 vuotta sitten.
   
 10. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Nahh... ohimosuoni vaan välillä pullistuu kun joku valittaa Suomen korkeista hinnoista ajattelematta yhtään, miksi ne hinnat ovat niin korkeat. (Etenkin kun viime aikoina on nähty näitä yllättävän edullisia julkaisuja, kuten Pantteriboksi ja Alien Quadrilogy, vain pari mainitakseni.) Ja pitää toki totuuden nimissä mainita, että tilailenhan itsekin paljon levyjä ulkomailta - nykyisin tosin yli 90% tilatuista on sellaista tavaraa jota Suomessa ei koskaan tule myyntiin.
   
 11. JuhaMy

  JuhaMy Member

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on jo melkein OT:tä tässä (ketjun)vaiheessa, mutta tiedustelin asiaa CD W:ltä ja vastaus oli, kirjaimellisesti, että Yes. :thumbsup:
   
 12. prosurfer

  prosurfer Active Member

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  2 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Voin vahvistaa - tuli tänään postiluukusta suomiteksteineen.
   
 13. PeteT

  PeteT New Member

  Liittynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaahan kädettömälle, että millä ihmeen hakusanalla saan CD WOW!:ssa tuon R4 X2-SE:n esille?! Tuo haku toimii kyllä ihan oudosti. Esim. 'MEN', 'X2' ja 'X-MEN' palauttavat kaikki ihan eri tulokset.
   
 14. JuhaMy

  JuhaMy Member

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin näin toimii. (Eli hakukenttään kun laitat x välilyönti men.)
   
 15. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  :thumbsup: Kiitoksia :)
   
 16. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 234
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kai ne korkeat hinnat vaikuttavat ostopäätöksiin tavan kuluttajissakin, esim. eräällä tutulla on ollut dvd-soitin jotakuinkin kolme vuotta ja 5.1 vahvistin ja kaiuttimia riittävä määrä subbarin kera vuoden-puolitoista. Kuitenkin hän ostelee edelleen paljon elokuvia vhs:nä koska ne ovat halvempia, pari viikkoa sitten sanoi juuri ostaneen Johnny Englishin vhs:nä koska se maksoi ~15e kun dvd:stä olisi joutunut maksamaan ~25e.
  Tälle kaverille kun on tärkeintä itse elokuva ja suomitekstit, extroilla ei niin väliä, kuten ei vissiin paremmalla kuvan- ja äänen laadullakaan...

  En sitten tiedä miten yleistä moinen on mutta tuskin kyseinen kaveri ainut on joka noin tekee.
   
 17. PeteT

  PeteT New Member

  Liittynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia kovasti! :thumbsup: Nyt tod. näk. katselen X2SE:ia ennenkuin se Suomessa julkaistaan.
   
 18. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuossa katsoin X-Men 2:sen(sinkkuversio) ensimmäisen toimintakohtauksen, jossa Nightcrawler tekee näyttävän hyökkäyksen valkoiseen taloon.
  Ääniraita oli muuten varsin asiallinen, mutta Nightcrawlerin jämäköistä potkuista puuttui kokonaan impaktivoima eli subbari ei tuumaillut osumista mitään(mm. vartijan potku lasioven läpi), vaikka heräili vahvasti mukaan NC:n "stealth"-efekteihin.

  Tarkoituksellisesti näin vai onko DTS-ääniraidassa asianmukaisempi "punch" noilla kohdin?

  Plazan dvd-arviossa SE:n DD5.1:ssa ja DTS:ssa ei saatu suurta eroa aikaan, mutta mikäli joku DTS-kultakorva pystyy tuon kohtauksen kertaalleen katsomaan ja kertomaan löytyykö subbari-iskuvoimaa potkuissa, saisi selville onko kyseessä miksaus-ero vai tarkoituksellinen maltillisuus potkutehosteissa.

  Koko elokuvaa en ole kiekolta kerinnyt vielä katsoa, mutta tuo yksityiskohta jäi painamaan mieltä demotessa.
   
 19. jyllis

  jyllis New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.09.2002
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vastaan vaikka en mikään kultakorva olekaan... Mielenkiinnosta demosin molempia ääniraitoja (DTS, DD) ja molemmat olivat kyllä loistavia pätkiä, mutta kyllähän DTS:ssä oli huomattavasti enemmän potkua. Dolbyssä potkut olivat melko tehottomia, kun taas DTS:ssä pienen äänentason laskun jälkeenkin huomaa potkujen dynaamisuuden... No tämä tuskin auttoi sinua millään tavalla, mutta tuossa kyllä huomasi DTS:än paremmuuden.
   
 20. Corca

  Corca New Member

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvää infoa, vaikka noilla potkuilla tarkoitin Nightcrawlerin fyysisiä potkuja. :p
  Ymmärsin kuitenkin mitä tarkoitit ja huomio laitettu korvan taakse.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.