www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

 1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

  10 ääntä
  1,5%
 2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

  125 ääntä
  18,9%
 3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

  126 ääntä
  19,0%
 4. En - enää... olen eronnut kirkosta

  372 ääntä
  56,2%
 5. En ole koskaan kuulunutkaan

  51 ääntä
  7,7%
 1. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Haha. Ihmiset taas raakkuvat kuin pässit naruissa. :D

  Koko kampanjassa ei edes puhuta sanallakaan homoista. Ainoat kerrat kun tuo sana mainitaan, niin on tämän tytön suusta, joka oli siis biseksuaali, eli loogisesti "homo" siinä suhteessaan toiseen tyttöön. Tytön, joka on herkässä iässä, epävarma itsestään ja siitä mitä haluaa. Ja nyt sitten löysi oman tiensä. Hienoa!

  Mitä ihmeen vikaa tuossa nyt on? :confused:

  Kaikenlainen vastustus tuntuu tuosta tytöstä nyt varmaan tosi kivalta. Että hän tekikin sitten väärän ratkaisun, niinkö? On luonnollisempaa (kuten tyttö itsekin totesi) tuntea vain miestä kohtaan, kuin sekä/että myös tyttöjä kohtaan. Nyt hän voi paremmin keskittyä siihen poikaystäväänsä. Monestihan nuo bi:t tuntuvat olevan hyvinkin sekaisin ja epävarmoja tilanteestaan, eikä ihme.

  Jos vastaava kampanja tehtäisiin homojen puolesta (ja on tietysti tehtykin), niin kuultaisiin hurraa-huutoja aina presidentistä lähtien. Nyt kun muutos tapahtuikin toiseen suuntaan, niin hirveä älämölö ja syyllistäminen. :hitme: Älä alistu! on mielestäni aivan oikea sanoma nykyajan nuorille. Kannatan kannustamista oman tiensä löytämiseen. Kuten kampanjatekstissäkin hienosti todetaan:

  En ymmärrä miten joku ei tuota voisi kannattaa. Tietysti aivopestynä ihmisenä vastustus voi olla kova. Mutta kyllähän vapaus pitäisi ainakin länsimaiselle ihmiselle olla arvoista tärkeimpiä. Nyt tässä toisenkin näkökannan esiintuovassa kampanjassa esitetään yksi mahdollisuus oman tiensä löytämiseen.

  Se millä tavalla muutos tapahtuu on mielestäni yksilökohtainen juttu. Raamattu ja usko on yksi tapa. Itse en ainakaan löytänyt mistään tuosta pakottamista. Jos siellä sellaista on, niin kiinnostaisi nähdä.

  Eikä siellä edes rinnasteta homoja murhaajiin. Taas yksi esimerkki huonosta medialukutaidosta. Vaan heidän syntinsä. Siis että syntinen kuin syntinen. Ja kaikkihan me ollaan sellaisia (kristinuskon mukaan).

  Loistavasti ideoitu kampanja, etenkin juuri näinä aikoina.
   
 2. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi rajoittaa pohdinta homoihin? Miksei seuksuaaliseen suuntautumiseen? Nimim. ollappa homo. :D
   
 3. PimeydenPaavi

  PimeydenPaavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa en katsonut videota ja mulle ei juolahtanut mieleenikään, että kyseessä olisi jotain homouteen liittyvää, vaan yleisesti vapaasta tahdosta. :)


  Täsmälleen samaa mieltä. Itse vain näen tuossa ironiaa; maalataan kuvaa painostavasta yhteiskunnasta, tarjotaan vastikkeeksi "vapaata tahtoa" vaikka todellisuudessa houkutellaan vain elämään ahtaiden raamien sisään.

  Se, että kampanja kohdistetaan hämillään oleviin nuoriin on mielestäni todella ala-arvoinen veto. Jos kampanja olisi ruumiillistunut, kuvaisin sitä seuraavalla sanalla: Namusetä.
   
 4. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mitään. Juutalaisetkin löysivät itesensä, alempana rotuna kun se heille oikein selitettiin. Ei niinkään vapaasta tahdosta.
  Jos joku on jotain erilaista, niin se että sosiaalinen paine auttaa löytämään "itsensä" on vain kaltaistesi mielenvikaisten mielestä linjassa.

  OT
  todistit juuri oikeaksi että mielenvikaisiin ei voi luottaa
  /ot

  uskonnollisuus_katoamassa_monista_maista_2455826.html?origin=rss
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2011
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 932
  Saadut tykkäykset:
  774
  Hyvä, että näitä sekopäiden kampanjoita on. Ne vaikuttaa aina mukavan positiivisesti kirkosta eroamisiin, joten lisää vain. :thumbsup:
   
 6. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saisiko lisätietoa kampanjasta joka kehottaa nuoria heteroita kääntymään homoiksi?
   
 7. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  Näinhän se menee, vaikka mainostetaan avarakatseisuutta ja suvaitsevaisuutta niin tuntuu aina uskovaiset olevan normaalia järkevää kansalaista huomattavasti suvaitsemattomampia.
  Oikein puistattaa uskovaisten tyly meininki, kaksinaamaisuus ja se miten paljon puhuvat paskaa ihmisistä selän takana.

  Nyt siis oikeasti olisi aika saada huomattava lovi kirkon jäsenmäärään jotta turvataan kirkon yhä syvenevä ahdinko tulevaisuudessa.

  Voisin äänestää ehdokasta joka kannattaa kirkon ja valtion erottamista toisistaan, onko semmoista ehdokasta vaaleissa?

  Samoiten voisi Kristillisdemokraatit-puolueen lopettaa, miten muka voi olla samaan aikaan kristitty ja demokraattinen:D
   
 8. void

  void Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2003
  Viestejä:
  1 121
  Saadut tykkäykset:
  3
  Perinteisesti nuo asiat on seuraillu pääpiirteissä oikeisto-vasemmisto akselia mutta eipä vasemmisto viime vuosina ole ollut kovin aktiivinen aiheessa. Olen vähän viime vuosina odotellut säpinää tuolla rintamalla.
   
 9. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ainakin YLE:n vaalikoneesta voi listata erikseen ehdokkaat, jotka eivät kuulu kirkkoon tai muuhun uskonnolliseen yhdyskuntaan. Mitä todennäköisemmin hakemasi ehdokas löytyy tuosta joukosta. ;)
   
 10. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi vain toivoa että tälläisten tapausten ansiosta ehkä jo seuraavissa tai sitä seuraavissa vaaleissa, voi ehdokkaatkin tajuta, että kirkon ja valtion eroakin ajava ehdokas voisi napsia runsaasti ääniä. Olisi kiva jos edes joku ehdokas selkeästi ajaisi tuota.
  Jos ei muuta niin kivat eropiikit näistä tulee joka kerta. Jos olisivat fiksuja niin pitäisivät mölyt mahassaan ja ehkä saisivat vähän hidastettua vääjäämätöntä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2011
 11. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Avaa tv.

  Ja edelleen, tuossa kampanjassa ei sanallakaan sanota tai kehoteta homoja kääntymään heteroiksi...Jokseenkin totaalinen medialukutaito-fail niin iltapäivälehdiltä, ihmisiltä, kuin myös vanhukselta nimeltä YLE. Suorastaan käsittämätöntä uutisointia. No ei kai tuosta pitäisi yllättyä...:rolleyes:
   
 12. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistakaa, että uskisten ja mielenvikaisten sanaan ei voi luottaa suurissa tai pienissä asioissa.
   
 13. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Alkuvuonna eromäärä on ollut melko tarkkaan samalla tasolla, kuin 2010. Tai 2007. Eli tylsän tasaista ja odotetun vähäistä alkuvuoden eroamista. Paitsi eilen ja etenkin tänään. Nyt on siis käsillä tämän vuoden ensimmäinen homopiikki. Saas nähdä jääkö lyhytaikaikaiseksi pikkupiikiksi, vai seuraako jotain viime lokakuun tapaista (kymmeniä tuhansia eroja).
  Viime vuonna kirkosta erosi homopiikin ansiosta 83 097[1], eli enemmän kuin koskaan aiemmin. Toivottavasti tänä vuonna saataisiin jo 100 000 rikki, mm. nyt käynnissä olevan eheytyskampanjan avulla.

  Parhaillaan käynnissä oleva, henkisesti sairaiden ihmisten junailema eheytyskampanja on tietenkin kaikille älyllisille ja empatiakykyisille ihmisille ikävää seurattavaa. Mutta onneksi positiivistakin löytyy, kunhan vain oikein asennoituu. Eli näin keskustelu kirkosta ja uskonnosta lisääntyy, jolloin järjen valo taas hieman leviää. Kirkot ja lahkot kun harvemmin voittavat, mikäli heidän asioitaan ruvetaan julkisesti ja kriittisellä asenteella tarkastelemaan.


  Mitä useampi uskovainen nyt rohkeasti ja julkisesti sanoo mitä todella ajattelee homoista, uskonnottomista, silmälasipäisistä, punatukkaisista, vasenkätisistä, esiaviollisesta seksistä, useita eri kuituja sisältävistä kankaista jne., sitä nopeammin organisoidut valtauskonnot murenevat. Koska näin kaikki se hulluus ja absurdius paljastuu räikeämmällä tavalla ja suuremmalle väkijoukolle. Jolloin on entistä vaikeampaa ummistaa silmänsä ja olla ottamatta kantaa.
  Islamia harmillisen harva nyt homojen puolesta suivaantunut "suvis" tuntuu kritisoivan. Vaikka juuri islam on todistetusti uskonnoista se kaikkein vaarallisin. Mutta ilmeisesti uskonnot ja aatteet ovat nykyään rotuja, koska islamkriitiikkiä usein nimitetään rasismiksi, fasismiksi jne. Tai sitten kaksinaismoralismi ja kulttuurirelativismi ovat edelleenkin voimissaan.  [​IMG]  [​IMG]
  Erolukemat edellisen 31 päivän aikana  Kuvaajat: eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä on keskusteltu tuosta kampanjasta, ei uskonasioista.
   
 15. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin miten se liittyy mihinkään?
   
 16. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lopetin keskustelemisen täällä uskonasioista. Nyt on alkanut keskustelu tuosta kampanjasta. Kampanja on fakta. Enkä viitsi sekoittaa foorumia avaamalla siitä erillisen topicin.
   
 17. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No siinä taas yksi esimerkki. Voisi kai hakea YLE:en toimittajaksi, pääsisi ilmeisesti heittämällä sisään...:hitme:

  Alkuperäisen uutisen otsikko:
  YLE:n otsikko:
  Onhan noissa pieni ero. Voi kadota - katoamassa. YLE:n hyvää vai miten se meni.

  Pientä lähdekritiikkiäkin voisi tiedetoimittaja harrastaa. Monestako kansasta on tähän mennessä uskonnollisuus kadonnut? Itselleni ei tule mieleen äkkiseltään yhtään. Se voi toki vähetä, ja on vähenemässä - ainakin "virallinen uskonnollisuus", mutta tämähän on täysin eri asia. Filosofisesti ajateltuna, tuo olisi todella mullistava tulos mikäli noin. Että ihminen ei oikeastaan olisikaan sitten uskonnollinen "eläin". Tuossa ei siis mitenkään edes pohdita uskonnollisuuden muita ilmenemismuotoja.

  Itse olen huomannut erään tendenssin, empiirisesti. Lehtien lukeminen on vähenemässä, jopa katoamassa.
   
 18. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 649
  Saadut tykkäykset:
  516
  [OT]
  Kumpi ilmaisu sitten on enemmän oikeassa? Emme vielä tiedä. Kun jokin asia on katoamassa niin se tarkoittaa että katoamisprosessi on meneillään (ja tämä tosiasia on juurikin sen "voi kadota" -ennustuksen taustalla). Missään ei väitetä että tuo prosessi jatkuu varmasti loppuun asti. Jos ollaan täydellisestä katoamisesta täysin varmoja niin silloin sanotaan että uskonnollisuus tulee katoamaan.
  [/OT]
   
 19. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tällä hetkellä - mitään muuta ei ole - ilmaisu "voi kadota" on selvästikin noista kahdesta se oikea. Juurikin kun emme tiedä, kuten totesit. Katoamassa kyllä vähintäänkin viittaa vahvasti siihen, että niin tulee tapahtumaan, tai että se olisi todennäköistä. Ja millä syillä? Se jäi tuossa hyvin kyseenalaiseksi, kuten esitin. Hyvä toimittaja ymmärtää myös kielen symbolisen merkityksen. Viisastelua harjoitamme sitten me lukijat.
   
 20. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kunntelitko tuon radio haastattelun? Kyllä tuo "pystyyn nostettu paska" sanoi ihan suoraan homostelun olevan syntiä ja että ainoa oikea tapa elää synnittä on eläminen isonkirjan mukaan ilman homostelua. "Liity meihin ja elä synnittä".

  Kyllä tuo on minusta suoraan käsky kääntyä. Ja rasismiltakin se haiskahtaa...