Wrestler, The (Darren Aronofsky / Mickey Rourke)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.11.2008.

 1. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Region 1 DVD ja Blu-Ray ilmestyy 21.4...ehkä sitten vihdoin vois tsekata tän pätkän. Tuskinpa vetää vertoja tuolle Rourken komediaklassikolle, Double Teamille
   
 2. scorps

  scorps Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.07.2001
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  1
  A-alueen Blu-ray on lukittu.

  lähde: http://bluray.liesinc.net/

   
 3. P.Kosunen

  P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Oletteko jo saaneet blurayta, missä viipyy *kele?
   
 4. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
 5. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tulihan vihdoin koettua. Aronovsky kuuluu kiistämättä viimeistään tämän jälkeen amerikkalaisten uuden polven ohjaajien ehdottomaan kärkikastiin. Arvostan ohjaajia, jotka pystyvät säilyttämään mahdollisuutensa vaikuttaa ja tehdä omansa näköisiään elokuvia eivätkä myy itseään studiokoneistolle heti kun vähänkin tulee menestystä. Toistaiseksi vasta muutaman ohjauksen ura on osoittanut heti Pi;stä lähtien että Aronovsky on todella persoonallinen ja mielenkiintoinen kyky. Visuaalisuuteen tukevan ja kohtuullisen isolla budjetilla tehdyn Fountainin jälkeen The Wrestler on kuin megatuotetun biisin riisuttu akustinen versio. Tosielämän makuiset kohtaukset luovat todella koskettavan tunnelman, jota sitten Rourken vähäeleinen ja silti elämää suurempi roolisuoritus hienosti kantaa. Mieleen tulee De Niron suoritus Raivo Härässä, mutta Rourken antaumus on kyllä vielä askelta vahvempi. Aronovkyn ja Rourken innoittamana Marisa Tomei, 43!, vetää myös todella hienon ja rohkean roolin. Elokuvan ainut kauneusvirhe tulee hieman irtonaiseksi jäävästä isä-tytär osuudesta, joka ei aivan yllä elokuvan kokonasjännitteen tasolle.
   
 6. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Jotenkin tästä tuli mieleen Mickey Rourken Barfly - Baarikärpänen.
   
 7. cxt2

  cxt2 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  699
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoin,en pitänyt.Samaa kategoriaa kuin se rourken edellinenkin mikäsenytoli(killshothan se oli).Ei tule edes alelaarista hyllyyn.
  1/5
   
 8. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  En ole nähnyt Killshottia, mutta epäilen suuresti että nämä kaksi ovat "samaa kategoriaa."

  The Wrestler tuli katsottua toisen kerran ja onhan tämä vaan loistava leffa. Aronofsky on yksi parhaista nykyohjaajista ja tulevaisuus vaikuttaa hänen osaltaan valoisalta. Mickey Rourke on roolissaan ilmiömäinen, ei tule mieleen toista näyttelijää joka olisi voinut hoitaa tämän. Studiohan halusi pääosaan itse Nicolas Cagen, ei hyvää päivää. :D
   
 9. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 992
  Saadut tykkäykset:
  37
  Alkuun sanotaan että Rourke lunasti kaikki odotukset.
  Sympaattinen ja realistinen hahmo kaikin puolin jollaisia varmasti on vapaapainipiireissä useampia.

  Elokuva sitten ei ollutkaan niin verraton kuin mekastus olisi antanut ymmärtää. kovin tutunoloinen tarina oli toki kestonsa ajan kiva, mutta en tätä minään mestariteoksena voi pitää. Ongelmallinen isä/tytär-suhde sekä yh-äiti stripparina ovat niin arkisia asioita että ihmeisiin pitäisikin elokuvan venyä että niistä saataisiin jotain uutta irti.
  Painijan ja Stripparin kamppailu ikääntymisen kanssa oli mukava asetelma josta voi lisäpisteitä antaa. Kaunis hetki oli myös kun tämä kaksikko oli oluella ja löysivät yhteisen sävelen 80 luvun musiikista.

  Aronofsky oli luonut hienosti dokumenttimaisen ilmeen elokuvalle ja etenkin vaikutuksen teki elokuvan ensihetket jolloin seurattiin Ramin kulkua vain selän takaa.

  Olisin halunnut pitää tästä enemmän, mutta elokuva ei yllättänyt oikein missään vaiheessa ja siksi tuntui kovin vaatimattomalle. Keskivertodraamaa oli Wrestler minun kirjoissani.
   
 10. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  118
  Hieno tarina, erinomaiset roolisuoritukset ja hyvin tehty leffa. Minä tykkäsin kovasti.
   
 11. Hojis

  Hojis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuli vihdoin tämä katsottua ja jälleen jäin harmittelemaan, että olisihan tämä pitänyt aiemmin kokea. Hieno elämänmakuinen draama, jota vahvat näyttelijäsuoritukset kohottavat ylöspäin. Aiheestaan ja "dokumentaarisesta" otteestaan huolimatta erittäin viihdyttävä teos, jonka katsoo helposti yhdeltä istumalta ja myös kerran jos toisenkin uudelleen. Rourke on ansainnut kaikki suitsutukset mitä on tästä saanut, sillä hän rakentaa päähenkilöstä uskottavalla tavalla aidontuntuisen. Elokuva loppu on hyvä piste i:n päälle - hyvä loppu, vaikka päähenkilölle ei hyvin käykään. Aranofskyn pisteet nousee koko ajan - varsinkin, kuten jo aiemmin ollaan tuotu esiin, hän on pitänyt oman linjansa. Eli ainakin kuuluu vielä Auteur-sakkiin. Odotan melkein innolla miehen seuraavaa elokuvaa, eli Black Swania. 4/5
   
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 074
  Saadut tykkäykset:
  479
  Tulee tänään Avalta 21:00.
   
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos, voisihan tämänkin vihdoin tsekata. Ainakin mukana on Evan Rachel Wood.
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Alkupuolisko tästä oli vähän mitäänsanomaton, juurikaan ei tapahtunut. Toisella tunnilla alkoi homma päästä vauhtiin sen käänteen jälkeen, ja tarina rullasi ihan luontevasti loppuunsa. Aika paljonhan tämä muistutti uudempaa leffaa Black Swan, perusrakenteeltaan ainakin ja teemallisesti. Päähenkilö oli kyllä erilainen hahmo kuin yleensä näissä. Mutta toiko se tarpeeksi jotain uutta mielenkiintoa? Vaikka Wrestlerin pellepainija on ihan aito ja sympaattinen tyyppi, niin toisaalta myös aika tavallinen ja epätoivoinen tapaus. Mutta eihän siinä mitään, Rourke veti homman hyvin - mitä lieneekään sitten rooliinsa vetänyt kun lihakset tuskin olivat maskeeratut. Marisa Tomein sivuhahmo oli ok kuten Woodin tytärkin. Toisaalta, ei mitään erikoistakaan. Kuten ei ollut tämä filmikään Aronofskyn tuotannossa. Hyvin tyypillinen tekijänsä leffa.

  Sen ekan tunnin suorastaan ahdisti se aiemmista leffoistakin tuttu trademark-kuvaustyyli, ja tapahtumien aika tasapaksu eteneminen. Välillähän myöhemmin tuo kuvaus on kivaakin katseltavaa, erityisesti ulkomaisemissa, mutta täytyy sanoa että hieman erikoinen ratkaisu tökätä kamera selkään/rintaan kiinni ja siinä sitten mennään. Ok päästiin kyllä lähelle sitä tyyppiä mutta ehkä muitakin tapoja on. Ongelma vain on että Aronofskyn ohjaustyyli ei suuren osan ajasta hengitä, ja seuraaminen on hieman hankalaa kellon katselun ja tylsistymisen sijaan. Eikä se ole varsinaisesti erinomaista, jos ohjaustyyli tuo ajoittain mieleen Louhimiehen.

  Tuntui että Aronofsky halusi sanoa jotain hahmonsa maailmasta. Niin, myös näytelty paini on väkivaltaa ja ihmisillä se on verissä. Muuta sanomaa ei oikein löytynyt, eli vähän ohkaiseksi jäi ja parissakin kohtaa teki mieli sanoa että "joo, tajutaan kyllä". Syy tähän löytyy taas siitä ohjauksesta. Aronofskyn ongelmallisuus on imo siinä, että tarinankaari on niin itsestäänselvä ja alusta lähtien sorrutaan asioiden ja henkilöiden tunnetilojen osoittelemiseen. Sitä ei vaan mikään tyyli tai persoonallisuus oikein lievitä, joten katsomiskokemus on pakostakin tuskaista. Sama perisynti näkyi erittäin hyvin Black Swanissakin. Noh, toisaalta hahmot tulevat ainakin väkisinkin tutuiksi.

  Ei tämä vaan oikein yllättänyt, nauratti kyllä parissa kohtaa, koputusepisodi ja tapahtumat lihatiskillä olivat hienoja hetkiä. Mitenkään erityisen koskettavakaan tämä ei ollut, en oikein tajua miksi elokuva pitää ohjata dokumentin tapaan kun tarina on kuitenkin täysin fiktiivinen - välillä melkein toivoi että olisi katsellut dokumenttia, joka olisi koskettanut varmasti enemmän. Paraneminen loppua kohden ja kerrankin rehellisen nostalgiset musiikkivalinnat nostivat kuitenkin tasoa ja tunnelmaa. Peruspätevää tarinankerrontaa ja kävihän tämä vähän surullisesta kunnianosoituksesta Rourkelle. Aronofskyn keskittyminen tarinoihin epätoivoisesti menestymistä haluavista ihmisistä on tuskin enää sattumaa.

  ***
   
 15. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  630
  Saadut tykkäykset:
  26
  Mykistävä oli. En oikein keksi mitään negatiivista sanottavaa. Tämän tyyppiselle elokuvalle sopii täydellisesti se, että tietää jo hyvissä ajoin, mitä tulee tapahtumaan ja voi vain keskittyä elämään elokuvan mukana ilman että odottaisi malttamattomasti, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tarina toki oli tuttu - mahdollisesti jopa ohjaajan oma versio Rocky-elokuvasta - ja melko minimalistinen, mutta ehkä juuri sen takia elokuva pysyi niin hyvin kasassa; nyt ei haukattu Fountainin kokoista palaa (vaikka pidin kyllä siitäkin).

  Tästä tuli mieleen sellainen ajatus, että mitä olisikaan saatu aikaan, jos Aronofsky olisi tehnyt tämän elokuvan Suomen omasta Wrestleristä eli Nykäsen Masasta. Melko samat elementit olisi löydetty ihan oikeasta elämästä ja elokuvan viimeisessä kohtauksessa masahiiri olisi lähtenyt tulemaan alas Puijon mäkitornista selkä paskana tietäen, että tämä tulee jäämään hänen viimeiseksi loikaksi. No, leikki leikkinä. Tälle kuitenkin 4,5/5.
   
 16. Hulkthebulk

  Hulkthebulk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan vieläkin tähän, ei pitäisi? Kaunista, voi kuinka mahdottoman kaunista,m,hhhk