World War Z (Marc Forster, Brad Pitt)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana tuna, 12.06.2012.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Oikein kivaa kesäillan viihdettä, sopivassa määrin hiiviskelyä ja rymistelyä. Vaikka välistä etenemistahti oli hengästyttävän nopeaa niin palaset saatiin lopulta tyydyttävästi "loksautettua" paikoilleen :)

  3,5/5
   
 2. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Umpisurkeaa paskaa.

  Jos unohdetaan että tässä otettiin loistava lähdemateriaali ja väännettiin siitä täysin tunnistamaton tekele, niin käteen silti jää kasa kammottavan surkeita kliseitä (oho, kännykkä soi ja herätti zombit, voi ei!) ja sarja irrallisia kohtauksia leffassa, jossa ei ole oikeaa alkua tai loppua. Käsikirjoitus on ihan hirveä sotku, näyttelijöillä ei ole paljoakaan tekemistä (mukaanlukien jostain typerästä syystä mukaan ängetty David Morse, jonka rooli on vaan johdattaa Pitt seuraavaan videopelikohtaukseen). Zombit ovat tylsiä - ei näitä rääkyviä, juoksevia ja hyppiviä pellejä jaksa katsoa, saati pelätä. Tai sitten se PG13 ikäraja, mikä varmistaa että mm. käden amputointi ja paikkaaminen on täysin veretöntä ja näkymätöntä puuhaa. Oli vähän kuin kukkahattutätien seura olisi päässyt poistamaan kaiken pahan ettei vaan pikkuisilla tulisi painajaisia.

  Vuoden huonoimpia leffoja. 1/5
   
 3. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  8
  Mitä raakuuksiin ja niiden näyttämiseen tulee, niin ei ainakaan omalla kohdallani juuri päinvastainen väkivallan kuvakirjo pelastanut evil deadin uusintaversiota. Ei, vaikka käden amputointi sähköveitsellä yms. näytettiinkin aika selvästi. Toisaalta ei tämä nyt silti niin kauhean erikoinen ollut. Ymmärtääkseni kirja on aika erilainen ja ihan eritavalla kerrottu. Olisko ollut kenties tässäkin paikallaan. Ei tämä nyt tälläisenään oikein lisännyt mitään uutta näihin zombileffoihin. 28 päivää myöhemmin teki tämän kaiken minusta paremmin jo paljon aikaisemmin. Olin kyllä hieman pettynyt. Lisäksi ne 3d efektit olivat aivan turhia, ja taas lisäsi vitutusta istua ne kidutuslaitteet päässä, kun 2d-versioita ei näköjään enää tueta täällä.

  2/5
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2013
 4. Hynkel

  Hynkel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli kyllä erittäin viihdyttävä leffa. Odotukset olivat melko epäileväiset tietäen uudeleenkuvaukset ja muun säätämisen mitä leffa oli käynyt läpi. Tästä huolimatta leffasta kehkeytyi oikein mainio kesäleffa, joskin raaempi meininki olisi ollut erittäin perusteltua aihe huomioon ottaen. Onnistui tämä kuitenkin muutaman kerran säpsäyttämäänkin ja luomaan jännitystä varsin mallikkaasti ja mieleen tuli kyllä hieman edellä mainittu 28 päivää myöhemmin, tosin helvetin paljon isommassa mittakaavassa. 3D oli mielestäni tämän leffan kohdalla todella turha ja kaiken lisäksi pimeissä kohtauksissa kuvasta ei meinannut oikein saada selvää 3D:n takia. 3D näytös tuli valittua ainoastaan paremman esitysajankohdan vuoksi, mutta suosittelen kyllä ehdottomasti katsomaan tämän mieluumin 2D:nä.

  Sen verran hyvä maku tästä jäi suuhun, että arvosanaksi 3,5/5.

  Unrated-BluRay:tä odotellessa...
   
 5. paha80

  paha80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2007
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Zombi-leffojen fanina en hirveästi tältä odottanut, mutta voin ilolla sanoa erehtyneeni. Leffa oli loistavaa viihdettä, verta ei muuten ollut nimeksikään, ja tämä tulee hankittua blu-rayna sitten kun ilmestyy. 2D-version katsoin.

  Annan 4,5/5
   
 6. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 015
  Saadut tykkäykset:
  95
  Hmmm. Paljon kliseitä, verettömyyttä ja irrallisia tapahtumia ja kohtauksia. Silti kaikesta huolimatta ihan kiva selvitymis/pandemia leffa. En ole kirjaa lukenut mutta vähän enemmän olisi voinut keskittyä maltillisempaan menoon ja paremman lopun olisi toivonut.
  28 päivää & viikkoa myöhemmin olivat silti parempia. Häiritsi myös tuo parin tunnetun näyttelijän tunkeminen täysin turhaan rooliin muutamaksi minuutiksi. Jatko-osaa kaiketi odotellessa...

  2,5/5.
   
 7. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ollut kummoisia odotuksia "taas yhdelle zombie-pätkälle", mutta elokuva yllätti jossainmäärin positiivisesti. Ei mikään mestariteos ja pääasiassa aika perussettiä, mutta joitain lievästi tuoreentuntuisia ideoita (esim. päähenkilön YK-tausta, jolla ei tosin lopulta ollut juurikaan väliä). Ihan viihdyttävää ja välillä ihan jännittävääkin settiä joskin näin kuukausi elokuvan näkemisen jälkeen en enää juonen yksityiskohtia juurikaan muista eli myös melkoisen unohdettavaa tavaraa. Kirja (joka on kyllä todella yliarvostettu tekele) toimi lähinnä taustamateriaalina ja nämä kirjafanit, jotka väittävät ettei kirjasta otettu muuta kuin nimi eivät ilmeisesti ole kirjaa kovin tarkasti lukeneetkaan. Toisaalta uskollisempi versio olisi ollut ihan mielenkiintoista nähdä, mutta olihan se selvä ettei moista teattereihin kannata odottaa.

  3/5
   
 8. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä tästä jäi positiivinen jälkimaku. Jotenkin elokuvan loppu jäi vähän vaisuksi, mutta oliko näin, että elokuvan loppua oli jouduttu muokkaamaan? Kirja on kyllä pakko lukea jossain vaiheessa!
   
 9. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  151
  Lähdin katsomaan tätä tietämättä muuta kuin sen mitä trailerissa oli näytetty, joten ennakko-odotuksia ei ollut paljonkaan. Kokonaisuutena elokuva olikin varsin myönteinen yllätys — vähän niin kuin Tartunta, mutta painotus oli nyt enemmän seikkailussa. Toimintaa riitti, ja erikoistehosteet olivat realistisen näköisiä ja onnistuneita. Välillä oli joitakin hiukan naiiveja pikkujuttuja, mutta tarina pysyi koossa ja piti otteessaan. Täpäristä tilanteista ei selvitty liian helposti.

  Israelin-osuudessa hiukan pelkäsin, että elokuva muuttuu maan muurinrakennuspolitiikkaa suosivaksi propagandaksi, mutta niin ei onneksi käynyt.

  Elokuvan loppukaan ei ollut
  väkinäisen yltiöonnellinen (niin että kaikki olisi ratkennut), vaan se edusti samanlaista ”taistelu jatkuu” -tunnelmaa kuin esimerkiksi The Darkest Hour -elokuvassa.
  Kävin katsomassa 2D-esityksen, eikä elokuva tuntunut kaipaavan missään kohden 3D:tä.

  3½/5

  Jos tästä on tulossa rankempi versio, niin sekin pitää aikanaan tarkastaa. Täysin veretön käden amputointi näytti jotenkin... aneemiselta.
   
 10. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tässähän oli todella hämmentävä pro-Israel meno taas kun Jerusalem esitetään täydellisenä toivon linnakkeena joka

  menee vituiksi kun Palestiinalaiset päästetään portista sisään

  Ei sinänsä ettäkö koko kohtauksessa olisi ollut yhtään mitään järkeä vaikkei tuota oltaisi otettu mukaan alunperinkään.
   
 11. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Pepsi Cola co. suunnalta on voinut liikkua leffastudion suuntaan ihan merkittävän kokoisia rahasummia, sen verran hyvin oli tuotteet edustettuna! Ensin potkitaan vähän lattialla Mountain Dew tölkkiä lähikuvassa, sitten kävellään käytävillä, missä aukinaisissa Pepsiautomaateissa on Pepsitölkkejä etiketit särmästi kohti kameraa käännettynä. Loppuhuipennuksena vielä itse Pitt kulauttaa lähikuvassa tölkillisen virkistävää karhunvatukkafantaa! :thumbsup:
   
 12. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 375
  Saadut tykkäykset:
  203
  Tämä oli todella positiivinen yllätys. Ohjaus, kuvaus, näytteleminen, CGI ja oikeastaan kaikki muukin toimi yllättävän hyvin! Pienoinen veren lisäys ei olisi ollut pahitteeksi (tämä tulee korjattua ainakin Blu-ray julkaisussa).
  Jerusalemissa tapahtuva kohtaus oli elokuvan parhainta antia. Juutalaiset ja palestiinalaiset zombit syöksyvät yhteisvoimin "toivon" linnakkeeseen. Tämä jos mikään on hyvää liennytys (zombi)-politiikkaa:). Kohtaus oli ohjattu ja kuvattu intensiivisesti.

  3D oli aivan turhaa. Joistakin kohtauksista ei saanut mitään selvää (erityisesti alun kerrostalossa tapahtuneesta taka-ajosta). Kotioloissa tämäkin tulee korjattua.
  Loistavaa, että elokuva menestyi ongelmista välittämättä. Tämähän oli yksi niistä elokuvista jotka
  dumbattiin jo ennen ensi-iltaa (johtui ehkä massiivisista uudelleen kuvauksista ymn.). Niin monta ns. floppia mahtui tähän vuoteen Pacific Rim (ilmeisesti tuo melkein budjetin/markkinoinnin takaisin ja toivottavasti näin:thumbsup:), The Lone Ranger (tähän ei auta mikään, FLOPPI), R.I.P.D. ja White House Down.
  Olihan tämä tämän vuoden yllättäjistä ja jatkoa mielenkiinnolla odotellessa!

  ”Before this weekend, Marc Forster’s ‘World War Z’ was widely categorized as “Brad Pitt’s troubled zombie project.” Numerous publicized reports documented the contentious relationships between the star and his director. Screenwriter Damon Lindelof went on record to talk about a rewritten ending, which led to costly reshoots.
  Against all odds, talk of ‘World War Z 2′ began, with The Hollywood Reporter confirming Sunday afternoon that Paramount is “reviving plans for further installments.”

  ”Paramount's studio vice chairman, Rob Moore, has confirmed to The Hollywood Reporter that they will now "actively turn to developing a sequel. More on the World War Z sequels - there was an original plan for a trilogy - as we hear about them.”:thumbsup:

  "While attending the Moscow premiere last week, Pitt himself hinted at a sequel." Toivottavasti herra tulee myös näyttelemään jatko-osassa:thumbsup:

  World War Z 3,5/5
  Budjetti $190 million
  Tuotto $517,662,073
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2013
 13. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kyllä kannatti odottaa tätä ja jättää kirja lukematta. Kirjan lukemalla olisi ollut taakkanani odotukset. Ilman ennakko-odotuksia menin katsomaan ja olihan tämä todella viihdyttävä. Tykkäsin Pittistä ja hänen hahmonsa kemioista sotilastyttösen kanssa. 4/5 popkornleffa.

  Mikä parasta, nyt vaan kirja nenän eteen. Jatko-osan pilaan kirjalla :)
   
 14. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Olipas tämä pläjäys sponsored by U.S. Army, Israel & rokotefirmat. Melkoista propagandaa ja ansaitsee pisteet 1/5.
   
 15. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Entä jos se "propaganda" olisikin ollut "sponsored by" Hamas, Pakistan & joku ankarasti rokotteita vastustava organisaatio, olisiko sitten tullut arvosanaksi 5/5?

  Vaikka tämä elokuva onkin fiktiota. Ja vaikka se lieneekin varsin normaalia ja odotettuakin, että USA:ssa tehdyssä elokuvassa on enimmäkseen USA:n kalustoa esillä, eikä esim. Pakistanin. Kun näyttelijät/hahmotkin ovat pääosin USA:sta.
  Mutta osalle riittää kun jossain näkyy USA. Silloin on heti aivan varmasti kyse länsimaisesta imperialismista, sionismista tai ties mistä. Itse en kyllä kokenut tähän liittyen mitään ongelmia. Tosin minä katsoinkin vain zombie-leffaa (2D, ilman punavihreitä laseja).

  Pidin tätä leffaa varsin hyvänä, vaikkei aivan kiitettävä ollutkaan. Eli turhan ennustettava ja suoraviivainen. Mutta popcorn-viihteenä hyvää meininkiä.
  Näkemisestä on jo sen verran aikaa, etten tarkemmin muista mitä arvosanaa ajattelin. Mutta hitusen vähemmän kuin Oblivionille muistelin antaneeni. Joten laitetaan siis 3½ / 5.
   
 16. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ehkä 2/5. :p

  Pidemmän päälle nämä katastrofielokuvat jossa Yhdysvaltain armeija pelastaa maailman alkaa kyllästyttää, vaikka tässä ei aivan täysin siitä kyse ollutkaan. Alienitkin lyödään helposti valkokankaalla, mutta kun tosi on kyseessä ei sotakoneistosta ole minkään tekijäksi kun vastassa on vaikkapa pari rättipäätä jotka kaappaa matkustajakoneet. Hollywoodilla on valitettavasti oma osansa luoda positiivista kuvaa Yhdysvalloista ja sen sotavoimista, ja tämä oli taas yksi niistä elokuvista joka oli valjastettu ko. tarkoitukseen. Tuli tätäkin elokuvaa katsoessa mieleen jälleen kerran että jenkkileffoissa näkyy lippu liehumassa varmasti useita kertoja useammin kuin minkään muun maalaisissa elokuvissa - omanlaistaan propagandaa se on sekin.
   
 17. kasper

  kasper Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitähän tästä nyt sitten sanoisi. No ainakin sen, että jos zombie-viihde-elokuvassa zombiet eivät ole tarpeeksi pelottavia ja inhottavia, sitä ei pelasta mikään. Ohjaaja oli näköjään sama kuin Quantum Of Solacessa, ja mielestäni nämä molemmat kärsivät jotenkin aneemisista ja kömpelöistä toimintakohtauksista. Paljon tapahtui, muttei oikein tuntunut miltään.
   
 18. Jetlag

  Jetlag Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2013
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää on sit varmaan meikäläiselle oikea leffa. En kestä sellaista ylikammottavaa jännityselämystä..
   
 19. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Melkoinen pökäle koko leffa oli. Ei vaan yksinkertaisesti jaksa sitä kliseiden määrää mikä tässäkin ajoi koko leffaa eteenpäin. Miksi aina kaikki mahdollisuudet pitää tuhlata näissä zombie leffoissa? No ainakin zombiet ja se niiden aiheuttama uhka oli hyvin toteutettu.

  Mut ne kliseet, käyttämättömät mahdollisuudet ja täysin järjettömät sotilaat paikoitellen vei heti alussa mau koko leffalta. Rupes vaan vituttaan heti ensiminuuteilla kun tiesi tasan tarkkaan kuka kuolee seuraavassa kohtauksessa ja mitä tyhmyyksiä se ja se hahmo tekee tai tulee tekemään. Ja miksi nämä zombie leffat on aina täynnä kiintiökusijoita? Yritetäänkö tällä tarkoittaa että amerikkalaiset on vähän tyhmiä noin yleisesti?

  Mikä siinä on että noin yleisesti kaikkein mielikuvituksetomat henkilöt haluaa näitä zombie leffoja kirjoitella? Turhaa hehkutusta koko pökäle ja sekin vituttaa että tällainen paska maistuu ihmisille ja todennäköisesti emme tuu koskaan näkeen dredd 2:sta.

  - Tulipa tällainen epidemia yllätyksenä amerikan massiviselle armeijalle joo. Eipä kyllä paljoo sotilaita ruudussa nähty. Varmaan ne aavikoiden tukikohdat heti ensimmäisenä jyrätty? :rolleyes: Itsehän odotin jotain massiivista armeijan ja zombie armeijan yhteenottoa, mutta turhaan.
  - Entä sitten jerusalemin muuri, siellä ne vaan kopterit kruisaileen jossain kaupungin laitamilla juuri kun se saatanallinen zombie vuori alkaa vyöryyn muurin seinämää pitkin. Aseena tietysti joku rupunene kk-vaikka idän pojilla varmaan niitä sinkojakin löytyy.

  Ei jaksa enempää edes eritellä, vituttaa ajatella edes koko asiaa.
   
 20. miggis

  miggis Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella surkea leffa, 1/5. Täytyy kyllä ihmetellä että millainen persoona pitää tuollaista leffaa loistavana.

  Täytyy olla joko oikeasti hieman vajaaälyinen tai uskomaton kyky ignorata typeryyksiä ja katsoa aivot nollatilassa, tilassa jossa maalin kuivuminenkin olisi "loistava mestariteos" :D

  En voi uskoa että kukaan älykäs ja analysoiva ihminen tuota hyvänä pitäisi.

  http://stcommunities.straitstimes.com/2013/07/01/reader-review-world-war-z-rubbish-heres-why

  Linkki kertoo pääpiirteittäin englanniksi pointtini, pikainen selitys suomeksi on se että leffassa ei ole tippaakaan oikeaa jännitystä joka olisi luotu fiksusti, vaan henkilöistä tehdään kuolaavia idiootteja josta seuraa jokin kinkkinen tilanne mistä sitten ihmeenkaupalla selvitään.

  Käsikirjoittajat olleet vajakkeja tai pitäneet yleisö sellaisena kun järkeä ei ole käytetty. Zombileffat nyt on mitä on, mutta tämä on idiotismissaan niin naurettava, kun aina arvaa ett millä lapsellisen typerällä tavalla seuraava kinkkinen tilanne syntyy.

  Joten jos joku tästä tykkää eikä näe noita juonellisia typeryyksiä niin kannattaa tutkituttaa pää.