Wonder Woman (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 19.09.2005.

 1. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Etusivulta:

  Joss Whedoni nauttii korkeaa arvostusta tässä pääkopassa, ja vaikka sarjakuva ei sinällään tuttu olekkaan eikä sankari juuri kiinnosta, niin Whedonin ajatukset itse elokuvasta ja sen toteutuksesta kuulostavat oikein järkeviltä.
   
 2. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Päivitetään tätä topiikkia nykyaikaan uudella trailerilla

   
 3. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Wonder Woman palauttaa uskoa DC puolelle, ja on pitkästä aikaa raikkaampi tuulahdus; perinteisemmän toimintaseikkailufantasian puolestapuhuja. Lähimpänä vastineena voisi mainita vaikka CA: First Avenger, jos odottaa Nolanin Batmanien tyylistä kokemusta niin tulee lähes varmasti pettymään. Gal Gadot on onnistuneen kuolattava valinta päärooliin, vaikka aksentti hassulta kuulostaakin, ja ilmeisen tarkoituksellisesti tässä kosiskellaan tavallaan tasa-arvo kortilla enemmän kuin aiemmissa supersankaroinneissa; niin ohjaajan kuin tämän amatsoni-yhdyskunnan osalta. Ja mikäs ohjatessa, kun Jenkins ilmeisesti aikoinaan hylkäsi Thor: Dark World tarjouksen, ja tarttui lopulta tähän. Hienosti osaa tällaisen genren. Chris Pine toimii hyvin WW-vastavoimana, ja jokunen keskustelu näennäisen "yksinkertaisen, omassa kuplassaan eläneen Diana Princen" kanssa sisältää hauskoja hetkiä :D Leffassa sinänsä suuri määrä sivuosarooleja jäävät lähes hyödyntämättä, vaikka castingissa vilahtaa melko tunnettuja nimiä. Paljon plussaa voi antaa 1.maailmansodan ympäristöön tehdyistä toimintakohtauksista, jotka ovat aiemmin olleet DC-puolella melkein heikointa osa-aluetta, tosin hieman vähempikin hidastelu olisi riittänyt. Zimmerin score pauhaa taustalla tutun varmasti, ja visuaalisella puolella käytetään väripalettia tavallista runsaammin, 3Dnä tässä nyt ei mitään ihmeellistä tarjottu. Hieman miinusta tulee leffan kestosta, pikkuisen tiivistämällä olisi saatu eheämpi kokonaisuus, ja tarinapuoli on kaikessa kaasutuspöhköydessään jo niin campia, että voi lähes plussaksi laskea :D Kokonaisuudessaan hyvä lajissaan, lähes täydellinen kesän megaleffa-> katsotaan mitä sitten Justice League tarjoaa joskus myöhemmin.

  Lopputekstit eivät tarjoa piilotettuja kohtauksia.

  4-/5
   
 4. bohol

  bohol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Vielä kun saataisiin hyviä crosseja Marvel/dc
   
 5. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  Katos, että voisi siis olla hyväkin. Pitäisiköhän uhrata tähän se viimeinen sarjalippuni, kun tänään lomalla vielä ehtisi päivänäytökseen...

  Sattumalta kun vielä satuin paikalle viime viikolla Hollywoodissa tämän ensi-iltaan, jossa tähdet olivat luonnollisesti paikalla. Sai siitä sellaista kiinnostusta nähdä itse elokuvakin.
   
 6. vemkki

  vemkki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 875
  Saadut tykkäykset:
  311
  Mä olin ehkä lievästi pettynyt, kun rotten tomatoesissa oli sentään prosentit 93%. Ei tämä huono ollut, mutta jotenkin epätasainen tekele. Leffa oli ennen kaikkea liian pitkä. Ainakin puoli tuntia olisi voinut karsia pois varsinkin keskivaiheilta. Toisaalta elokuvassa oli tiettyjä tosi vikkeliä siirtymiä, jotka tuntuivat vähän hätiköidyiltä. Pääosan esittäjä Gal Gadot oli kyllä erinomainen. Juoni oli sarjakuvamaisen pöhkö, mutta ei riittävän överiksi vedetty, jotta tietyt epäloogisuudet eivät olisi ärsyttäneet. Koko ajan oli tietynlaista tasapainoilua "todellisuuden" ja fantasiamaailman välillä, ja aina ei mielestäni mennyt ihan putkeen.

  Olin etukäteen lukenut, että leffan kuvauksessa ei mässäilty Wonder womanin vartalolla. Tätä oli mielenkiintoista analysoida leffan aikana ihan kuvaustekniseltä kannalta. Selkeästi ei ole haluttu esineellistää pääosan esittäjää, vaikka asu onkin mitä on.

  3,5 tähteä.
   
 7. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  Toimi minulle hienosti ja olihan tämä helvetisti parempi kuin joku paska Suicide Squad. Hienon näköinen, siistejä taisteluita, Gadot vaikuttava sankaritar, Pine oikein hyvä, Bremner kiva sidekick...

  En pitkästynyt missään vaiheessa, joten pituudesta ei voi valittaa. 3D:lläkin tuntui olevan tässä jopa käyttöä.

  Positiivinen yllättäjä ja nyt vähän harmittaa, ettei tullut valittua parempaa paikkaa sieltä ensi-illasta, niin olisi nähnyt starat paremmin. 4/5 lähtee helposti.
   
 8. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 411
  Saadut tykkäykset:
  122
  Onnistunut ja kaivattu elonpilkahdus lafkan jo varsin hälyttävän tympeäksi vajonneeseen tekemisen tasoon. Wonder Woman toimii hahmona erinomaisesti sen kaikessa vilpittömässä sinisilmäisyydessään. Hyväntekijä jonka takana on hyvä seistä, niin ihmisten kuin jumalolentojenkin pahuutta vastaan. Gal Gadot kykenee tuomaan rooliin sopivalla tavalla niin lempeyttä kuin sitä päättäväistä tarmokkuuttakin. Hyvin toteutettu hahmo siis kaikin puolin.

  Jos käsikirjoitusta ja etenkin sen paikka paikoin hieman vaivaannuttavaksikin käyvää dialogin tasoa olisi saatu edes vähän kekseliäämmäksi, niin elokuvan olisi voinut huoletta nostaa jo sinne luokkaan erinomainen.

  3.5/5
   
 9. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 918
  Saadut tykkäykset:
  361
  Trailerien perusteella odotin hyvää leffaa ja hyvä leffa tämä on. Näyttää myös olleen menestys ensi-ilta viikonloppuna jenkeissä, eikä syyttä, sillä onhan tämä selvästi yksi parhaista supersankari-leffoista. Wonder Woman on toimiva hahmo ja samoin on maailma johon hänet tässä tiputetaan. Tarinan historiallinen pohja on vakaa ja siihen päälle pinotut fiktiiviset lisäykset hyvällä maulla tehtyjä ja kokonaisuus ehjä. Sanoisin että tämä on onnistunut sekoitus Xenaa ja Castle Wolfensteinia... oikeastaan parempaa suositusta leffalle on vaikea keksiä. :)

  Mieli tekisi antaa tälle jopa täydet pisteet mutta pientä säätövaraa olisi kuitenkin ollut joissain kohdissa. Leffa ei kuitentaan tuntunut mitenkään ylipitkältä joten pituudesta huolimatta mitään ei ainakaan olisi tarvinnut leikata pois, ehkä ongelma oli siinä mitä on jo leikattu... joku kolmetuntinenkaan versio ei tuntuisi mahdottomalta, jos sillä saataisiin paikattua joitakin juoniaukkoja ja syvennettyä tarinaa sieltä keskivaiheilta. Kaikenlainen matkantekohan tässä tuntui sujuvat kovin helposti ja nopeasti vaikka luulisi että sotatoimialueella matkailu olisi vaikeaa ja hidasta.

  4,5/5
   
  Liekinheitin tykkää tästä.
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Täytyy sanoa, että Wonder Woman -elokuvan laadukkuudesta huolimatta koen sen joutuneen hienoisen ylihypetyksen uhriksi. Visuaalisesti elokuva oli erinomainen ja kerronnallisesti pääpiirteittäin onnistunut. Valitettavasti tietyt kohtaukset liittyen Steve Trevorin tiimin jäseniin ja Diananaan olivat kovin puisia, jota toki oli myös Gal Gadotin koko näyttelijätyö, joskaan ei kuitenkaan haitaksi asti: sopiihan se kuitenkin roolihahmoon, joka fyysisyyteen panostavasta kulttuurista saapuu suureen, uuteen maailmaan. Näyttelijöistä kunniamaininnan saa pienehköstä osastaan huolimatta David Thewlis, jonka tämän hetkiset roolityöt vaikuttavat tekevän hänestä kovaa vauhtia Alan Rickmanin manttelin perijää.

  Uskoisin elokuvan menetyksen takaa löytyvän etunenässä sen, että ohjainpuikoissa oli Patty Jenkins (nainen). Ei liene kuitenkaan sattumaa, että ainakin minun silmääni Dianasta ei tehty tahallisesti seksiobjektia yhdessäkään kohtauksessa (päinvastoin Chris Pinen hahmo, mies, joutui tällaisen uhriksi). Tämä teki Gal Gadotin roolityöstä uskottavan ja tietyssä mielessä jopa sukupuolettoman -- mikä on jonkinlainen saavutus.
  Tosin on sitten mielenkiintoista, että ohjaaja itse kyllä sitten heruttaa kaula-aukkoaan antaumuksella promohaastatteluissa. Ehkä tämä on kuitenkin Losissa pakollista, kun siellähän ei voi olla voimakas, itsenäinen (hetero)nainen ellei pukeudu yhtä avonaisiin asuihin kuin punaisten lyhtyjen katujen keskivertoasu. o_O

  4+/5 :cool::cool::cool::cool::)
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2017
 11. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  27
  Ihan ok-tason seikkailu oli tämä ja jopa vaimo pysyi hereillä yli tunnin tätä katsoessa, mikä on jo aika hyvä meriitti supersankarielokuvalle. Ei ollut mitään suuria ennakko-odotuksia, enkä tiennyt tämän sijoittuvan menneisyyteen, mutta ihan nätisti se sinne sopi. Animaatiota oli aika runsaasti ja se oli pääosin ihan uskottavan näköistäkin. Sitä jäin miettimään, että hahmolla oli lopulta melkoiset supervoimat, joten jos tämä ihmenainen liittyy nyt johonkin Justice League -jengiin, niin onko siinä muille juuri sitten enää tarvetta.. Annetaan nyt tälle vaikka 3,5/5.
   
 12. opelman

  opelman Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 633
  Saadut tykkäykset:
  61
  Tämä oli mainio elokuva. Kerrankin dc pesee lattiaa marvelin nössöillä. Muuten ihan ok tuo mies pääosan esittäjä. Tykkäsin hänen työskentelystä myös laivanupotus filmissä.
   
 13. Radikus

  Radikus Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Meinaat että Superman jäisi toiseksi?
   
 14. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  27
  Superman ei käsittääkseni ole isossa roolissa tuossa, vai onko? Ja siihenkin lienee juuri se sama syy, että teris ei oikein apuja kaipaa..
   
 15. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 390
  Saadut tykkäykset:
  368
  Katsottu Netflixiltä.
  Ajoittain kärsi mielestäni cgi:n ongelmista.
  Leffana ihan OK 3/5.
  Hitusen häiritsi kapteeni Kirk toisessa pääosassa, joka pisti odottamaan sädetystä Enterpriselle, mutta tuo lienee enemmän henkilökohtainen ongelma.

  T: Vesku