Woman King, The (2022)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ZED, 09.09.2023.

 1. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 509
  Saadut tykkäykset:
  193
  Aika vähälle huomiolle tämä leffa lienee jäänyt tällä palstalla, ja ehkä osin siitä syystä en saanut katsotuksi tätä CDON:in tilauksen täytteenä hankkimaani BD:tä kuin vasta nyt, koska en odottanut siltä sen ihmeempiä:

  Tämä Gina Prince-Bythewoodin ohjaama ja Dana Stevensin ja Maria Bellon käsikirjoittama elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo muinaisen afrikkalaisen kuningaskunnan eli Dahomeyn naissotureista, ja on varsin hurmeinen tapaus. Eli miekkoja sun muita teräaseita heilutellaan runsaasti ja seuraukset ovat sen mukaisia. Vallasta ja sen säilyttämisestä keinoja kaihtamatta on kyse, ja monella eri tasolla.

  Viola Davis on pääosassaan varsin uskottava iästään huolimatta. Eräässä kohtauksessa asia nostetaan esiin soturinalun todetessa että hän on vain "vanha nainen". Viimeisimmässä James Bond -seikkailussa agentti 007:n seuraajaa esittänyt Laschana Lynch on nuoren soturitulokkaan kouluttajan roolissa myöskin erittäin OK. John Boyega kuninkaana on hiukkasen lattiarätin oloinen noiden edellämainittujen rinnalla, mutta ehkä tilanne on ollut oikeasti tuollainen. Mutta parhaiten roolinsa kyllä vetää tuo uusi soturinalku, eli Thuso Mbedu. Kovia kokeneen nuoren naisen menneisyyteen liittyy muutamia varsin yllätyksellisiä käänteitä jotka paljastuvat elokuvan edetessä.

  Kestoa elokuvalla on 2 h 15 min, eikä aika tullut pitkäksi. Joskin jossakin arvostelussa oli todettu että "loppua kohden alkaa siirapin määrä lisääntyä", ja kovuus saa hiukan väistyä. Joka tapauksessa elokuva pysyy varsin hienosti kasassa edellä mainitustakin huolimatta, ja kertomus on mielenkiintoinen ja toteutus oikein hyvä visuaalisesti. Rotten Tomatoesissa on annettu varsin huikea arvosana tälle niin kriitikoilta kuin myös yleisöltä, ihan noin huikeaksi spektaakkeliksi en itse tuota kuitenkaan miellä. Kenties jokin nykyiseen arvomaailmojen myllerrykseen liittyvä alitajuntainen asia sai tätä elokuvaa katsoessa hiukan nikotuttamaan. ***½/*****
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2023
  KILLPATRICK ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 148
  Saadut tykkäykset:
  1 124
  Tuon Britti UHD hinnan tippumista olen odotellut ja sitten ajattelin katsaista tämän, kun olen ihan vastaavia arvosteluja nähnyt.