[Arkistoitu] WLAN-yhteys pätkii

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana TPP, 18.05.2005.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Techn

  Techn New Member

  Liittynyt:
  27.05.2004
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tuo langatonverkko systeemikin tuntuu kusevan aikalailla.

  Ostin jouluna verkkokaupasta pari dlinkin brundlea. Brundlen, jossa oli adsl-tukiasema ja pcmcia-kortti. Ja toisen jossa oli palomuuri-tukiasema ja usb-kapula.

  Otin niistä itselleni palomuuri-tukiaseman ja pcmcia-kortin. Loput annoin kotia käytettäväksi.

  Itselleni otetut roippeet toimivat vähän niin ja näin.. Esim. kun kannettava meni valmiustilaan niin tukiasemalle piti tehdä hardreset(töpselit seinästä). Toinen oli, että tukiasema ei tykännyt kaverin kannettavasta ilman että se olisi ollut laturissa.(toisen kaverin kannettava toimi moitteitta). Noh. Eipä menny kuin 4 kuukautta, että tukiasemaan tuli päivitys. Sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia.

  Kotona puolestaan vehkeitten kanssa oli vielä kauheempi säätö. Vehkeet vain paikalleen ja ajurit asennukseen ja firmwaret päivitykseen. Eipä tullut verkkoa, usb-kapula vain lämpeni. Siinä säätäessä meni 4 tuntia.. Kokeilin verkkoon kuulumattomalla kannettavallakin ja sillä homma toimi. Homma ei vain jostain syystä toiminut usb-kapulan ja adsl-tukiaseman välillä.. Siinähän meni hermot.
  Seuraavan päivänä kotoa soitettelivat, että verkko toimii. Dodii.

  Noh.. meni sitten viikko-pari. Verkko lakkas toimimasta ja taas sama säätö rulianssi. Otin sitten usb-kapulan mukaan ja kokeilin omassa verkossa sitä. Ei toiminut. Ja niin.. Kapula postiin.

  Kun uusi kapula tuli niin kokeilin heti, että toimiiko se minun omassa verkossani. Ja toimi. Sitten vein kapulan kotiverkkoon, mutta sielläpä se ei sitten toiminutkaan. Eikä toimi vieläkään.

  Menetinpä sitten uskoni koko wlaniin. Vaikka se täällä itselläni toimii niin eipä ole kyllä mitään hyvää kuvaa antanut. Koko usb-kapula säädössä on mennyt parit viikonloput ja sen lisäksi sain homman toimimaan täällä omassa huushollissa vasta kuukausi sitten. "wlanit" ostin reilu puolivuotta sitten.
   
 2. supa

  supa New Member

  Liittynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  2 108
  Saadut tykkäykset:
  4
  Älä hauku koko teknologiaa, jos itse säästät väärässä paikassa ja ostat kaikista huonoimmat ja halvimmat palikat mitä kaupan hyllyltä löytyy...
   
 3. cnclld

  cnclld Member

  Liittynyt:
  24.02.2005
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä ole aina vika halvimmissa mahdollisissa laitteissakaan. Meillä taisteltiin Telehellin TW-EA2000:n kanssa pitkän aikaa. Kolmesta kokeillusta boksista yksikään ei toiminut kunnolla, ainakin kahdessa noista oli selkeä vika. SMC:n langattoman kortin ja Win98:n kanssa ei toiminut juuri ollenkaan. Kortin vaihto auttoi tähän kyllä. Boksi vaihdettiin TW-EA510:aan ja tässä signaalin taso onkin selvästi parempi, mutta langattomassa yhteydessä on vielä omat ongelmansa Win XP-koneiden kanssa.
   
 4. supa

  supa New Member

  Liittynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  2 108
  Saadut tykkäykset:
  4
  No, kuten itsekin kirjoitit Telewellin nimen tutumpaan Telehell-muotoon, niin eipä ole tuo tukiasema juurikaan D-Linkkejä parempi.
  Ja ei pitäisi enää nykypäivänä olla hämmästynyt jos Windows 98-koneessa ei toimi jokin laite.
   
 5. Techn

  Techn New Member

  Liittynyt:
  27.05.2004
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valitettavasti tuotteisiin ei ollut laitettu merkintää huono, rikki tai keskeneräinen. Kyllä tuotteen pitää toimia vaikka kuinka halpa olisi. Mutta hyvä teknologiahan tuo wlan on. (Laitteet vain on mitä on.)?

  offtopic: Nykyään vain jää paskanmaku suuhun kun ostaa jotain "uutta". Ennen televisiotkin kesti 20v, toisin kuin nyt 3v. Kiitos näitten hienojen kustannuslaskelmien ja komponenttien kestävyyslaskelmien. Kaiken lisäksi mikropiirillisiset laitteet lasketaan markkinoille keskeneräisinä mm. digiboxit. Mutta toimiviakin poikkeuksiakin löytyy. Harmi vain, että niitä ei merkitä "Ehjä", "Hyvä" tai "Toimiva" merkeillä.

  Toki. Onhan näitä "Kallis" merkinnällä olevia jos lukee rivienvälistä. Harmi vaan, että joskus "Kallis" on kallis - eikä mitään muuta.
   
 6. johnspawn

  johnspawn Active Member

  Liittynyt:
  02.10.2001
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ostin tuossa jokunen aika sitten läppärin ja siinä samalla D-linkin wlan-paketin. Hintaa tuolla oli silloin 85€. Asennus sujui helposti ja hyvin toimi kunnes muutama päivä sitten alkoi pätkimään jatkuvasti. Päivitin laitteeseen uuden biosin ja heti sen jälkeen on toiminut kuin unelma jo toista päivää. :king:
   
 7. Marko0

  Marko0 New Member

  Liittynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytynee kokeilla tuotakin. Alkaa keinot pikkuhiljaa loppumaan, kun tuntuu että kaikkee on tullut jo kokeiltua...
   
 8. TPP

  TPP Member

  Liittynyt:
  14.09.2004
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten hankittua ihan oikea koppakin vanhan puisen tilalle, mutta tilanne ei juuri muuttunut, huonompaan suuntaan korkeintaan...
  Kai se on ruvettava piuhaa vetämään jos mielii vakaan yhteyden saada aikaiseksi. :weep:
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.