Windows 8 - asennus ja kokemuksia

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana JS83, 28.10.2012.

 1. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos sulla on toimiva asennus jossakin koneessa niin NoScriptissä on Export/Import whitelist-listalle ja AdBlockissa Backup/Restore listojen varmuuskopiointiin ja palauttamiseen. Noilla sain ko. lisukkeiden relevantit roinat siirrettyä vanhasta XP-koneesta W7-koneeseen.
   
 2. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 747
  Saadut tykkäykset:
  305
  Voihan se olla mahdollista, mutta jos Vistalla ei näitä ongelmia tule minkään sovelluksen kanssa, niin asennan vaikka senkin ennemmin takaisin. Mulla on muuten 4 ydinprossu ja 8GB muistia, niin kyllä tolla pitäisi kaikki pyöri ihan ongelmitta. Ja kun seurailee Task Managerista videoiden pyörittämistä, niin ei nouse prossutehot eikä muistitehot. Voi olla, että se on Firefoxikin, mutta alkaa vaan mitta olemaan täysi. Ei tämä muutenkaan, mikään pöytäkoneen ihanne käyttis ole.
   
 3. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa mielummin siirtää koko Firefoxin profiili toimivasta Firefox-asennuksesta uuteen systeemiin.

  http://support.mozilla.org/en-US/kb/back-and-restore-information-firefox-profiles  Firefoxina kannattaa käyttää sitä versiota minkä on jo testannut toimivaksi. Se ei ole välttämättä se isoimmalla versionumerolla varustettu uusin ja kiiltävin versio. Mozillan kehitysporukka tuntuu muuttelevan esim. käyttöliittymän asioita versiosta toiseen ikäänkuin hupimielessä. Tähän pelleilyyn ei ole mitään syytä alistua.
   
 4. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asensitko suoraan Vistan päälle? Vai puhdas asennus?

  Itse siirryin Firefoxista Chrome-leiriin muutama kuukausi sitten juuri siksi, koska Flash toimi miten toimi - mystisiä kuvavirheitä, videot jumitti YouTubessa jne. Chromella ei mitään ongelmia. Toisena syynä oli juuri tuo mainittu, että devaajilla karkaili jatkuvasti mopo käsistä noiden päivitysten kanssa.
   
 5. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 747
  Saadut tykkäykset:
  305
  Oon tota FF:ää tykkäny käyttää pirusti eikä Chrome oikein jaksa innostaa. Kun tietoturva on kuitenki "google" luokkaa, eli "tuo kaikki tietueet meidän kautta kotia". Vaikka mulle ei juuri ole salattavaa, niin en mä mun selainentietoja halua kuiteskaan jakaa Googlelle.

  Edit: Joo ja asensin sen vanhan Vistan päälle. Eli ns puhdas asennus. Alottaen levyltä asennusrosessin mukaan. Kuiteski niin, että vedin Windows formatilla levyn sileäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2013
 6. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Firefox 12 ja Flash 11.1.102.55 -yhdistelmä toimittaa ainakin täydellisesti. Flash-ongelmat alkoivat joskus FF-version 14 ja Flash -version 11.3 paikkeilla. Salaisuus menestykseen... vain administraattoreista kokeneimmille... oletko valmis?? ÄLÄ PÄIVITÄ TOIMIVIA OHJELMIA! Jos on pakko päivittää, testaa ensin toimivuus. Jos ei toimi, palauta takaisin toimivaan versioon kovon laakerit vinkuen.


  Guukkelin selainta ei pysyvästi vakaan systeemin selaimeksi voi suositella ainakaan Windows -ympäristössä kenellekään. Liikaa "optimointia", liikaa pakkopäivityksiä, AIVAN LIIKAA itsenäistä Guukkeli-toimintaa. Vielä huonompi vaihtoehto. Suosittelen pysymistä vähemmän omiaan touhuavassa, mutta enemmän vakaus mielessä kehitetyssä vaihtoehdossa. Kuten Firefoxissa.
   
 7. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ja sitten se taas hajosi:

  [​IMG]
   
 8. Zanytwo

  Zanytwo Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osa Live-tiileistä lakkasi toimimasta. Esim. Mail, Maps, Wikipedia, Calendar eivät aukea, vaikka kuinka niitä jyskää. Koneen boottaus ei auta. Mikä avuksi?
   
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Voisit kokeilla järjestelmän palautusta ongelman alkua edeltävän ajan palautuspisteestä. Itselläkin tuli äskettäin tarvetta erään ohjelman suljettua itsensä yllättävällä tavalla ja rikottua samalla tiettyjä toiminnallisuuksia.. Tulokset olivat loistavat!
  Paina Win+F, valitse Settings, kirjoita "Recovery" -> valitse pelkkä "Recovery" kuvake (toinen sarake, avautuvassa ikkunassa otsikkona "Advanced recovery tools") -> valitse Open system restore -> valitse päivämäärä jolloin ongelmaa ei vielä ollut ja seuraa ohjeita.
   
 10. Zanytwo

  Zanytwo Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei onnistu. "Some files are missing", eikä toimintoa voida suorittaa loppuun. Käsittämättömän häiritsevä vika. Ajatella nyt, ettei kuvakkeesta saa ohjelmia/toimintoja auki.
   
 11. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
 12. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Säilyttää kyllä dokumentit ja kuvat sekä asentaa marketista ostetut sovellukset uusiksi. Mutta kaikki muut ohjelmat poistetaan! Windowsin ohjeessa käytetyn sanamuodon mukaan "kaikki levyiltä tai netistä asennettu" poistetaan. Siis mediaohjelmat, pelit, kuvankäsittelyt jne. joutuu tuon jälkeen asentamaan uusiksi ja tekemään niihin myöskin kaikki asetukset uusiksi. Kannattaa harkita aika tarkkaan ennen kuin tuohon ryhtyy.
   
 13. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 530
  Saadut tykkäykset:
  95
  Aloitin juuri W8:n käyttämisen. Haluaisin pelata välillä Pasianssia, mutta en löydä sitä winkusta. Mistähän se löytyisi, kai se W8:ssa on?
   
 14. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Store vain auki ja kirjoita hakuun "solitaire". Siitä sitten valitset itsellesi sopivan vaihtoehdon. "Classic solitaire (free)" näyttäisi aika samalta kuin alkuperäinen windows versio.
   
 15. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 530
  Saadut tykkäykset:
  95
  Kiitoksia vain! Vähitellen tämä W8 avautuu...
  e:tässä kasissa on noita kännyköiden käytön piirteitä, ei ole vielä tottunut, ihan hyvä sinänsä, että integroituvat.
  e2:tämä pasianssi on edeltäjiään reilusti parempi mielestäni. Hyvä näin!
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2013
 16. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Entäs WP8? Päteekö identtinen softien asennusmenetelmä kännyköihinkin? Onko jopa SAMA SOFTA, joka toimii sellaisenaan sekä pöytäkoneessa että kännykässä? Vai onko "Store" erikseen kännyköille ja erikseen pöytäkoneille, eri softatarjontoineen. Prosessorien valtavasta erosta päätellen oletan, että softat ovat ihan erilaisia kännyille kuin mitä kotikoneille. Vaikka käyttis olisikin tavallaan sama Win (Phone) 8.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  779
  Tuli iskettyä kädet tähän jööttikasaan pakon edessä. Hankin äidille uuden läppärin ja tietenkin siinä oli tämä esiasennettuna.

  Lyhyen kokeilun jälkeen ei voi kuin ihmetellä miten pieleen kaikki on tässä mennyt. Käyttöliittymä on käsittämättömän epäintuitiivinen! Lisäksi se on uskomattoman ruma! Mikä toimii puhelimessa ja tabletissa ei toimi tietokoneen ruudulla! Miten Microsoftilla on kukaan voinut ajatella, että toimistokäytössä joku yritys ottaisi tällaisen käyttöönsä?!? Ei Microsoft ole koskaan ollut käyttöliittymäsuunnittelun mestari, mutta mielestäni mopo lähti pahemman kerran ojaan jo Office 2007:ssa. Se ribbon vain on käsittämätöntä tuubaa! Monen vuoden käytönkään jälkeen ei vain muista mistä mitäkin löytyy.

  Ymmärrän hienon ajatuksen siitä, että käyttöliittymä muistuttaa eri laitetyyppien välilä toisiaan. Samoin läppärit(kin) on kuoleva laitetyyppi (kotikäytössä) eli jotain oli tehtävä. Mutta muutos oli liian radikaali tässä vaiheessa. Olisivat edes antaneet mahdollisuuden vielä classic-näkymään (joka on oma suosikkini win-koneissa edelleen), jotta koneella saisi jotain hyödyllistäkin tehtyä. Bisneskäyttäjät lie kuitenkin edelleen suurin maksava käyttäjäkunta Microsoftilla. Bluessa tämä lieneekin korjattu.

  Hetken ihmeteltyäni latasin tikulle Ubuntun (13.04) asennusimagen ja asensin koneeseen rinnalle Ubuntun. Itse asennus oli yllättävänkin vaivaton. Hieman piti tapella BIOSin kanssa, että sai buuttaamaan muutakin kuin Win8:n, mutta lopulta sekin onnistui. Nyt Ubuntu käynnistyy GRUBin kautta defaulttina.

  Ei voi kuin ihailla miten pitkälle Linux-puolella on päästy. Nyt ollaan ohitettu merkittävä rajapyykki käytettävyydessä - Windows on (Microsoftin oman sekoilun vuoksi) jäänyt kauas taakse. Omia ärsyttävyyksiä on Ubuntuunkin tullut, kuten käytäjätilejä palveluihin yms. mutta muuten uskaltaisin käyttää jopa niinkin isoa sanaa kuin elegantti. Käyttöliittymässä on enemmän vaikutteita OS X:stä kuin Windowsista, mikä on hyvä asia. Ei OS X:kään ole täydellinen, mutta paras olemassa olevista kuitenkin.

  Suurimmat jännitystekijätkin (ja mahdolliset show stopperit), nettitikku (Huawei E160E) ja Danske Bank, toimivat. Nettitikku heittämällä ja lisäksi sen yhteyden hallinta on helppoa vakioidusta käyttöliittymästä. Danske Bank alkoi toimimaan kun asensi Oraclen Javan. Vielä pitää myöhemmin saada HP:n monitoimitulostin wörkkimään, mutta en usko sen aiheuttavan ongelmia.

  Peruskäyttöön (pankkiasiointi, sähköposti, selaaminen, satunnainen kirjoittaminen jne.) oiva valinta. Käyttöliittymäkin (Macin jälkeen) taatusti helpommin opittavissa(/opetettavissa) kuin Windows 8, josta ei erittäin kokeneenakaan käyttäjänä tunnu saavan otetta.

  WP8:ssa on sama kernel, mutta softat ei käy suoraan päikseen. Lukemani perusteella pienehköllä vaivalla softat on portattavissa eri laitealustoille. Eli eri kaupat ja lisäksi maanosakohtaisia rajoituksia on tarjonnassa.

  Itselläni on WP8-puhelin (Lumia 920) ja mielestäni puhelimissa WP ihan aidosti tarjoaa edistyneimmän käyttäjäkokemuksen. Vielä kun saataisiin ne muutamat killer appsit (itselleni Tapatalk (joka on tulossa) ja Instagram) WP:lle.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 334
  Saadut tykkäykset:
  355
  Classicshell antaa laakista bootata wanhaan käyttiskokemukseen käymättä tiilipaskan puolella ja mikä parasta, se on ilmainen!

  T: Vesku
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tulipa myös luettua, että olikohan se syksyllä MS julkaisee päivityksen, joka tuo Käynnistä-painikkeen takaisin ja käynnistää suoraan työpöydälle. Ilmeisesti valitukset on otettu kuuleviin korviin.
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 334
  Saadut tykkäykset:
  355
  Niinhän sitä luulis....
  Eiköhän vihelletä peli poikki tuon arpomisen osalta, uutisoidaan sitten, kun sellaista oikeasti tapahtuu...
  Antaa muiden spekuloida sekundääreillä argumenteillä...

  T: Vesku